Jekatěrinburg – Petrohrad 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Viťaz 0:2 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 3:4 (kon.)
CSKA Moskva – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Omsk – Čerepovec 1:5 (kon.)
Soči – Minsk 5:4 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
3:4 (1:0, 1:4, 1:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Pátek 06.09.2019, 18:00 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, chci Vás přivítat u dalšího zápasu v rámci ruské KHL! V tomto duelu se spolu podíváme na zápas mezi Jaroslavlí a Nižnim Novgorodem. Ani jeden z týmů letos ještě nevyhrál, což se s určitostí po vzájemném utkání změní. To začíná v 18:00 a my budeme u toho!
     
    Lokomotiv Jaroslavl

    Lokomotiv nerozjel novou sezónu KHL zrovna dobře. Zatím sehrál tedy jediné utkání, ale v něm padl vysoko 2:5. Má tedy na kontě zatím nula bodů a nachází se na jedenáctém místě Západní konference. Svůj dosud jediný duel sehrála Jaroslavl se Spartakem Moskvou na svém vlastním ledě. Lokomotiv přitom začal velmi dobře, když se dostal do vedení 1:0. Spartak ale naprosto dominoval ve druhé třetině, když nasázel čtyři branky a otočil skóre ve svůj prospěch na 4:1. Do konce zápasu vstřelily oba týmy ještě jednu branku a Moskvané vybojovali na hřišti Jaroslavle tři body. Lokomotiv má tedy co napravovat, jelikož padl na svém ledě, dnes tam však hraje znovu.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Kudrjavcev a Ty Rattie – 1 bod (1+0)
    Maxim Osipov a Denis Alexejev – 1 bod (0+1)

    Brankáři:
    Ilja Konovalov – 1 zápas, 1 prohra, úspěšnost zákroků – 85,7%, průměr obdržených branek – 5.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Torpedo začalo novou sezónu KHL ještě hůře než jeho soupeř. V kolonce získaných bodů mu totiž také svítí nula, jenže má odehráno už dva zápasy. Je tedy na posledním místě Západní konference. V prvním zápase se Novgorod utkal s Dynamem Moskva na jeho ledě. Brzy se dostal v zápase do vedení, už ve třetí minutě. Už o jedenáct vteřin později ale bylo srovnáno, navíc Moskva otočila stav na 3:1. Torpedo už pak stihlo jen korigovat stav na 3:2, ale navíc se nezmohlo. I další západ čekal Novgorod zápas na hřišti soupeře, tentokrát v Rize. Tam se mu nepodařilo vstřelit ani jednu branku a padl jednoznačně 0:3. I Torpedo má co napravovat.

    Nejproduktivnější hráči:
    Damir Žafjarov – 2 body (0+2)
    Jordan Schroeder a Charles Genoway -1 bod (1+0)
    Quinton Howden – 1 bod (0+1)

    Brankáři:
    Anders Lindback – 1 zápas, 1 prohra, úspěšnost zákroků – 88,5%, průměr obdržených branek – 3,07.
    Andrej Tichomirov – 1 zápas, 1 prohra, úspěšnost zákroků – 89,3%, průměr obdržených branek – 3,17.
     
    Československá stopa

    Jakub Nakládal (Jaroslavl)
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Lazušin) – Savčenko, Kronwall, Nakládal, Rafikov, M. Osipov, Čerepanov, Misjul – J. Averin, Lander, Rattie – Denisenko, Kudrjavcev, Alexejev – Ivanov, Kajumov, Kovalenko – Iljenko, Apalkov, Kraskovskij – Polunin.

    Torpedo Nižnij Novgorod: Lindbäck (Tichomirov) – Orlov, Barancev, Mišarin, Ch. Genoway, Aljajev, Volčenkov, Zborovskij – Szczechura, Schroeder, Žafjarov – Q. Howden, Šenfeld, Bočarov – D. Iljin, Varnakov, Urakov – Šachvorostov, Gončaruk, Počivalov – Belevič.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Soin – Antonov, Kuprijanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Lokomotiv začal utkání ve velkém stylu! Anders Lindbäck si musel připsat už dva úspěšná zákroky a nutno dodat, že nebyly vůbec jednoduché.
     
    00:48
    Ilja Konovalov si na druhé straně už připsal také první úspěšný zákrok, to je tedy start! Paul Szczechura to zkoušel, ale na domácího brankáře si nepřišel.
     
    01:12
    Jaroslavl se zkoušela rychle dostat do útočného pásma, ale nepřesným pasem se o něj sama připravila. Přesto se hned dostala zpět ke kotouči.
     
    01:57
    Nižnij Novgorod se dostal do prvního menšího tlaku v zápase. Od modré přišla přihrávka přesně na hůl Kirilla Urakova, ale Ilja Konovalov si proti jeho pokusu povyjel dopředu a jeho střelu zastavil svou hrudí.
     
    02:15
    Torpedo dobře napadalo rozehrávku svého soupeře. navíc se mu na chvíli podařilo získat puk, ovšem dlouho se u něj neudrželo a puk ztratilo.
     
    02:43
    Na druhé straně ovšem nevyšel pokus o dlouhý pas. Jakub Nakládal poslal kotouč jen na zakázané uvolnění, tak následuje buly po pravici Kovalenka.
     
    02:55
    Ovšem Lokomotiv se velmi rychle dostal ke střele na druhé straně! Ty Rattie to zkusil střelou ze strany, ale Anders Lindbäck jeho pokus udržel mezi betony.
     
    03:09
    No, zatím vidíme jeden útok za druhým. tentokrát za to vzal Damir Žafjarov, což je nejproduktivnější hráč hostů. Další bod do své sbírky ale zatím nepřipsal.
     
    03:35
    Artur Kajumov napadal rozehrávku soupeře, ale Anders Lindbäck pomohl svému týmu. Domácí hráč se bude muset velmi rychle vracet do obrany.
     
    03:52
    Zatím se tedy více přerušuje, než hraje. Ilja Konovalov raději podržel kotouč ve své lapačce, když viděl, že se proti němu řítí hned dvojice soupeřů.
     
    04:09
    A znovu v akci domácí brankář, jenž znovu přerušil hru. Anton Šenfeld dorážel střelu svého spoluhráče, ovšem Kovalenko stihl sklapnout betony včas.
     
    04:40
    Nižnij Novgorod se na začátku zápasu drží v útočném pásmu mnohem více než Jaroslavl. Zatím toho ale nijak využít nedokázal a branku nevstřelil.
     
    05:19
    Jegor Averin měl dobrou šanci na vstřelení dnešní první branky! Dostal krásný křižný pas skrze celé obranné pásmo, ale svou střelu z první nasměřoval jen vedle branky!
     
    05:30
    Lokomotiv se držel nějakou dobu v útočném pásmu, ovšem poslední střela neprošla přes obránce hostí, od něhož se kotouč odrazil do středního pásma.
     
    06:35
    První delší moment, při kterém se hra nepřerušila. Jenže neviděli jsme v těchto vteřinách vůbec nic, co by stále za nějakou zmínku.
     
    07:03
    Nižnij Novogorod se dostal od útočného pásma, kde se snaží kombinovat. Jaroslavl ovšem svého soupeře dobře napadala a nakonec ho o puk obrala.
     
    07:29
    Nyní se hra po souboji u mantinelu přerušila. Vhazovat se bude nejspíše ve středním pásmu, ale předtím máme na programu první komerční přestávku.
     
    07:29
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Quinton Howden – 2 min., držení).
     
    07:54
    Staffan Kronwall se rozhodl k tvrdé střele od modré čáry, ale ta neprošla až k Lindbäckovi. Vypadá to však, že ho budou čekat pěkně perné chvilky.
     
    08:25
    Anders Lindbäck už teď zasahovat musel! Přišla rána odněkud z prostoru mzi kruhy, ovšem hostující brankář kotouč vyrazil. U toho je stále Jaroslavl.
     
    08:37
    A tohle měl být gól, po kterém by šli domácí do vedení! Artur Kajumov zůstal zapomenutý u branky, když Anders Lindbäck vyrazil jen před sebe. Zkoušel tedy poslat kotouč do růžku branky, ale minul! Možná i kotouč lapačkou škrtl Anders Lindbäck.
     
    09:29
    Quinton Howden je na ledě!
     
    09:46
    Michail Varnakov v se už řítil sám na gólmana, na kterého chtěl nejspíše vyzrát bekhendovou kličkou! V tu chvíli se ale vrátil Jakub Nakládal, jenž ho od zakončení odstavil!
     
    10:41
    V posledních minutách vidíme opravdu záživnou hru, kdy se hraje hokej nahoru dolu. Viděli jsme i gólové šance, tak snad uvidíme i branky.
     
    11:05
    Michail Varnakov to zkoušel individuálně okolo mantinelu, jenže nebyl úspěšný. Zastavil ho první hráč, která se k němu dostal u mantinelu.
     
    11:45
    Jaroslavl se znovu hnala do velmi nebezpečného ataku! I zde předvedl skvělý zákrok hostující obránce, který obětavě kotouč vypíchl z hokejky.
     
    12:22
    Denis Alexejev mohl vstřelit první branku utkání, ale není úspěšný! Dostal totiž krásný pas na útočnou modrou a šel ze strany na gólmana. Nakonec pálil mezi betony, ale Anders Lindbäck je sklapl včas!
     
    12:39
    Dobrá šance i na druhé straně! Torpedo se dostalo do přečíslení tři na dva. Nakonec přišla přihrávka dozadu, jenže hráč hostí napálil jen beton gólmana.
     
    13:18
    Tak to byly velké šance Nižniho Novgorodu, jenže zůstaly nevyužity! Michail Varnakov jel nejprve sám na gólmana, jenže ten jeho pokus vyrazil. Poté vzniklo ještě přečíslení, při kterém zakončoval Viktor Šachvorostov, ovšem ani on nebyl úspěšný.
     
    13:51
    Jaroslavl se dostala do útočného pásma. Měla z toho být přihrávka před branku, jenže ta byla sražena vysoko nad, načež hosté puk odpálili.
     
    14:24
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí využili menších zmatků v obraně hostí a jdou jako první do vedení! Nikolaj Kovalenko udržel v těžké pozici kotouč. Poté ho naservíroval přesně na hokejku ARTURA KAJUMOVA, jenž se prosadil střelou zápěstím mezi betony gólmana! Asistence: Nikolaj Kovalenko.
    14:24 Artur KAJUMOV - 1:0
     
    15:07
    Torpedo to chtělo na druhé straně zkusit rychlou a dlouho přihrávkou, jenže ta nebyla úspěšná. Takto se puk dostal jen na zakázané uvolnění.
     
    15:38
    Diváky v aréně musí dnešní zápas zatím opravdu bavit! Jejich miláčci totiž vedou, navíc se hraje hodně útočný hokej se spoustou střel na branku.
     
    16:05
    Lokomotiv je navíc v současně době v solidním tlaku a Torpedo se z něj nemůže za žádnou cenu vymanit. Žádná střela ale neprošla až na brankáře.
     
    16:48
    Andrej Belevič táhl rychlý protiútok svého týmu. Chtěl poslat křižnou přihrávku svému spoluhráči, ale jeho pas byl sražen ke gólmanovi, jenž puk ukryl.
     
    17:15
    Pavel Kudrjavcev byl nyní až moc aktivní na útočné modré. Díky tomu vystavil svůj tým do ofsajdového postavení, takže hra se musela přerušit.
     
    17:37
    Tak tohle byla dobrá rána, která přišla od modré v podání domácího hráče! Anders Lindbäck se po střele jen ohlédl, ale naštěstí pro něj nemířila mezi tři tyče.
     
    18:13
    A mohlo být srovnáno! Anton Volčenkov si najel z druhé vlny na přihrávku z rohu útočného pásma, jenže ranou z první jen minul branku soupeře!
     
    19:00
    Minuta do konce periody!
     
    19:14
    Jaroslavl se sice držela v útočném pásmu, když hrál prim Jakub Nakládal. Domácí se ale nedostali ani ke střele, načež přišla nepřesná přihrávka a konec akce.
     
    19:46
    Sergej Gončaruk chtěl rozehrát ještě poslední akci svého celku, ale to se mu nepodařilo. Jeho přihrávka totiž byla sražena už ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, která přinesla hodně aktivní a útočný hokej na obou stranách. Branku však vstřelili jen domácí, kteří tedy o jeden gól vedou. Artur Kajumov využil výborné přihrávky svého spoluhráče a ranou zápěstím překonal gólmana Torpeda. Lokomotiv byl v první třetině rozhodně nebezpečnějším týmem a Nižnij Novogord by měl ve druhé třetině rozhodně přidat.

    Další část začne přibližně v 18:54.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 4 – 8
    Trestné minuty: 0 – 2
    Vhazování: 6 – 7
    Zblokované střely: 2 – 1
    Hity: 2 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Nižnij Novgorod drží na začátku druhé třetiny kotouč na svých hokejkách. Anton Lander se snažil napadat své soupeře, ale sám na to nestačil.
     
    20:47
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Anton Lander – 2 min., napadení).
     
    21:09
    Torpedo sice vyhrálo buly v útočném vhazování. přišla ale celkem ukvapená střela, načež se dostali k puku domácí, kteří se nebojí zaútočit.
     
    21:44
    A viděli jsme hned dvě střely! Nikolaj Kovalenko pálil jako první, ale jeho bekhend se odrazil od nohy obránce. Následně to zkoušel ještě spoluhráč, ale jeho pokus Anders Lindbäck viděl a vyrazil mimo nebezpečí.
     
    22:28
    Arťom Aljajev rozjel další atak svého týmu, ale hostům se dnes zatím moc nedaří. Jaroslavl nemá nejmenší problémy s bráněním svého oslabení.
     
    22:47
    Anton Lander je na ledě!
     
    23:07
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    A Lokomotiv se krátce po oslabení dostává do dvoubrankového vedení! Jegor Averin dostal krásnou přihrávku k brankovišti. S ničím se ale nerozpakoval a z první našel u druhé tyčky TYE RATTIEHO, jenž měl jednoduchou pozici. Asistence: Jegor Averin a Nikita Čerepanov.
    23:07 Ty RATTIE - 2:0
     
    24:12
    A Jaroslavl zatím pokračuje ve své dominanci z první třetiny. Nižnij Novogorod absolutně nestíhá tempo svého soupeře a jde si pro třetí porážku.
     
    24:43
    Pětka hostujícího celku už je hodně unavená a na střídačku to má daleko. To Lokomotiv stihl vystřídat a motá svého soupeře v jeho obranném pásmu.
     
    25:17
    No, a stejná pětka se na ledě ještě nějakou chvilku zdrží. Hostující hráč totiž poslal puk jen na zakázané uvolnění a bude buly po levici gólmana Lindbäcka.
     
    25:38
    Následně už ale hosté mohli vystřídat. Georgij Ivanov proto dostal dlouhou přihrávku na útočnou modrou, jenže jeho další pas nebyl úplně přesný.
     
    26:10
    Torpedo se snad ještě nedostalo do útočné třetiny v této periodě! Anders Lindbäck má plné ruce práce, zato jeho protějšek se nudí. Následuje komerční pauza.
     
    26:37
    To byla snad první střela v podání Torpeda! Quinton Howden to zkusil z těžké pozice u mantinelu, ale jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.
     
    26:58
    Teď už musel být Ilja Konovalov pozorný! Arťom Aljajev si najel do dobré střelecké pozice a mířil nad beton gólmana. Ten tam stihl dát svou lapačku.
     
    27:32
    Anton Lander byl jen kousek od branky! Jeho spoluhráč pálil a Anders Lindbäck netušil, kde je puk. Lander ho zkoušel vyšťourat, ale nebyl úspěšný.
     
    27:55
    Stanislav Bočarov se dlouho nenechal odstavit od puku, jenže nakonec přece jen kapituloval, když si na něho počkal soupeř za brankou.
     
    28:22
    Grigorij Denisenko se svým spoluhráčem obrali hráče Torpeda o kotouč a mohou se hnát do další útočné akce. Tempo hry nám trochu opadlo.
     
    28:48
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí si asi mysleli, že už mají dnes výhru jistou, jenže inkasují a už je to jen o gól! Torpedo se dostalo do přečíslení a využilo ho beze zbytku. Kirill Urakov našel křižným pasem SERGEJE GONČARUKA, který měl lehkou pozici, když trefoval odkrytou část branky. Asistence: Kirill Urakov a Andrej Belevič.
    28:48 Sergej GONČARUK - 2:1
     
    29:40
    A nyní se domácímu týmu nepovedla ani dlouhá přihrávka. Ta skončila jen na zakázaném uvolnění a první lajna musí zůstat na ledě i nadále.
     
    30:07
    Už to vypadalo, že trojice domácích hráčů podlehne jednomu napadajícímu hráči. Jaroslavl si nakonec pomohla se svým gólmanem a může zaútočit.
     
    30:38
    Hosté ale cítí šanci na srovnání skóre. Hodně aktivně napadají a nedarují svému soupeři na ledě ani kousek prostoru. Jak umí vstřelená branka nabudit.
     
    31:39
    Pavel Kudrjavcev neměl moc možností co udělat. Tak si najel do lepší střelecké pozice. Jeho pokus Anders Lindbäck viděl a neměl problémy se zákrokem.
     
    31:53
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Jaroslavl úplně přestala hrát, a tak Nižnij Novogord srovnává stav během několika málo minut! Daniil Iljin posunul kotouč na DENISA BARANCEVA, který si sjel z modré do lepší pozice. Nikoho před sebou neměl a parádní ranou trefil vzdálenější růžek branky! Asistence: Daniil Iljin a Stanislav Bočarov.
    31:53 Denis BARANCEV - 2:2
     
    32:42
    Ty Rattie se pokoušel na druhé straně něco se skórem udělat. Zkoušel to z otočky, ale jeho střela neměla moc šancí na to, aby se stala gólovou.
     
    33:24
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    A hosté dokonce během několika málo minut otáčejí stav ve svůj prospěch, to je selhání v podání domácích! Michail Varnakov posunul kotouč na ARŤOMA ALJAJEVA, jenž se prosadil střelou zápěstím mezi betony Konovalova! Asistence: Michail Varnakov a Quinton Howden.
    33:24 Arťom ALJAJEV - 2:3
     
    33:24
    Oddechový čas pro domácí.
     
    33:57
    Ihned po buly se do kotouče znovu opřel střelec druhé branky Torpeda Denis Barancev. Ilja Konovalov měl ale dobrý výhled a jeho pokus zastavil.
     
    34:28
    No a utkání má nyní úplně jiný náboj! Nyní jsou v horší pozici totiž domácí hráči, kteří přitom do první inkasované branky zápas naprosto ovládali.
     
    35:19
    Anton Šenfeld si najížděl před branku, kde už ho hledal spoluhráč křižným pasem. Hostující dvanáctka ale na kotouč o kousek nedosáhla.
     
    35:51
    Nyní probíhá hodně tuhý souboj o kotouč u útočné modré čáry hostujícího celku. Ten sice vyhráli domácí, jenže ti se puku velmi rychle zbavili.
     
    36:33
    Pavel Kraskovskij nabil svému spoluhráči na modrou, který to zkusil z první. Jeho rána ale nebyla nebezpečná, jelikož se odrazila od nohy obránce.
     
    36:57
    A další zblokovaná střela v podání obránce Torpeda. Ten k tomu dokonce přidal otočku a padl na led. Hned se však zvedl a míří na střídačku.
     
    37:34
    Viktor Šachvorostov si nyní sjížděl k brance na přihrávku, ale až k němu se nedostala. Kotouč nakonec skončil až u mantinelu, takže jsou u něj domácí.
     
    37:59
    Ale ne na dlouho! Anton Volčenkov to zkusil od modré a Ilja Konovalov toho moc neviděl. Přesto si kotouč našel a schoval ho do lapačky.
     
    38:47
    Nyní se hraje taková ne moc záživná pasáž. Hraje se totiž především ve středním pásmu a oba týmy v přihrávkách hodně chybují.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:26
    Daniil Apalkov se snažil něco udělat se současným stavem. Zkoušel to střelou tahem, ovšem jeho pokus byl sražen hráčem, který stál jako první před ním.
     
    39:50
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Deset vteřin do konce druhé třetiny a hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Paul Szczechura vybojoval kotouč u mantinelu. Michail Varnakov ho poté posunul před branku, kde byl DAMIR ŽAFJAROV, jenž v pohodě trefil odkrytou část branky. Asistence: Michail Varnakov a Paul Szczechura.
    39:50 Damir ŽAFJAROV - 2:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Wow, tak ve druhé třetině jsme se rozhodně nenudili! Jaroslavl sice celkem brzy vstřelila branku, když se trefil Ty Rattie, jenže poté přišel obrovský kolaps domácího celku, který si nechal dát čtyři branky během jedenácti minut. Sergej Gončaruk snížil stav, když se trefil mezi betony. Denis Barancev stav srovnal, když vyslal opravdu parádní ránu do růžku Konovalovy branky. Arťom Aljajev a Damir Žafjarov poté navýšili náskok svého týmu a Lokomotiv tedy bude mít co dělat...

    Další část začne přibližně v 19:42.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 21 – 29
    Trestné minuty: 2 – 2
    Vhazování: 15 – 24
    Zblokované střely: 5 – 14
    Hity: 11 – 7
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Lokomotiv Jaroslavl: ze hřiště odchází Ilja Konovalov, přichází Alexandr Lazušin.
     
    40:24
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí se znovu prosazují na začátku třetiny a už prohrávají jen gól! Anton Lander měl kotouč v rohu útočného pásma, načež ho poslal na modrou čáru. Tam napřáhl Jakub Nakládal, do jehož rány ještě sáhl ARTUR KAJUMOV, jenž se trefil do protipohybu brankáře. Asistence: Jakub Nakládal a Anton Lander.
    40:24 Artur KAJUMOV - 3:4
     
    42:00
    Hra tedy pokračuje a Jaroslavl dala branku velmi brzo. Teď je jí na ledě plno a Nižnij Novgorod se bude muset asi častěji bránit, než tomu bylo dosud.
     
    42:52
    Pavel Kraskovskij jel se svým spoluhráčem dva na dva, ale podařilo se jim udržet kotouč na svých hokejkách. Následně se ještě dostali do ofsajdu.
     
    43:06
    Nyní chtěl Lokomotiv nahodit kotouč do útočného pásma, ale ten nedošel ani ke gólmanovi, jelikož ho zastavil jeden z hostujících obránců v letu.
     
    43:15
    Poté se ještě domácí snažili o rychlý přechod do útoku, ale ten se nepovedl. Je mu znovu pískáno ofsajdové postavení a následuje buly na obranné modré hostů.
     
    44:08
    A jeden z domácích se nyní hnal jako tank! Jel ze strany, tak si chtěl gólmana položit a zasunout k tyči. To se mu ale nepovedlo a Anders Lindbäck odolal.
     
    44:35
    Každopádně Jaroslavl začíná utahovat smyčku okolo obrany svého soupeře. Nyní přišla další střela od modré, ale ta jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    45:14
    V posledních minutách se už ani nepřerušuje. Oba týmy se snaží hrát nahoru dolu, což by ale mohla být rychlá smrt pro hostující celek.
     
    45:47
    Jegor Averin si najížděl před branku, kde ho spoluhráč viděl. Adresoval mu i přihrávku, ale ta byla zastavena hostujícím obráncem.
     
    46:24
    Anders Lindbäck měl v moci kotouč celkem dlouho, ale rozhodčí stejně hru nepřerušili. Hostující gólman proto rozehrál, i když se to fanouškům domácích nelíbí.
     
    46:35
    Následně se musel mít gólman Torpeda na pozoru. Tentokrát však na střelu dobře viděl a schoval jí do lapačky. Následuje první komerční pauza v třetině.
     
    46:50
    To byla obrovská šance pro domácí! Ti se totiž po chybě hostů dostali ve dvojici před gólmana Lindbäcka. Přesto ho překonat nedokázali.
     
    47:19
    To je obrovský tlak v podání Jaroslavle, ale ta ho zatím nedokáže využít. Velmi obětavě hrají i obránci hostí, kteří blokují jednu střelu za druhou.
     
    47:52
    Damir Žafjarov nyní trochu uklidnil hru, když získal kotouč. Nechal spoluhráče vystřídat, jenže pak se vydal na sólo cestu v útoku a o puk přišel.
     
    48:27
    Stanislav Bočarov celkem jednoduše získal kotouč ve svém obranném pásmu. Chytře ho poslal do útočného pásma tak, aby z toho nebyl icing.
     
    48:56
    Arťom Iljenko jel se spoluhráčem do rychlého protiútoku. Většina hráčů se potkala na jednom místě a nebylo místečka, kudy by šel procpat kotouč.
     
    49:26
    Nižnij Novgorod vyhrál buly v útočném pásmu, ale nijak toho nevyužil. Přesto se nadále drží u puku, ale musí začít s další akcí z obranného pásma.
     
    49:48
    A s Lokomotivem mohlo být zle! Paul Szczechura se totiž dostal k odraženému puku a pálil příklepem. Jeho pokus byl ale zastaven obráncem.
     
    50:20
    Jakub Nakládal se chtěl ukázat jako tvůrce hry, ovšem myšlenka mu nevyšla. Jeho dlouhá přihrávka skončila na zakázaném uvolnění a hra se vrací.
     
    50:34
    Teď si zadělala obrana domácích na problémy! Někdo z Jaroslavle totiž tečoval střelu, kterou vyrazil Alexandr Lazušin jen se štěstím. K dorážce se už dostával hostující hráč, ale až k brankáři jeho pokus nepropadl.
     
    51:17
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Nikita Čerepanov – 2 min., podrážení).
     
    51:34
    Lokomotiv začal svou početní nevýhodu dobře. Vyhrál totiž vhazování a poslal kotouč přes všechny čáry až ke gólmanovi hostí.
     
    51:58
    No, už to vypadalo, že se Torpedo vrátí do dvoubrankového vedení! Damir Žafjarov mířil do "teploměru" a Alexandr Lazušin vyrazil jeho střelu jen před sebe. Tam vznikla hodně nepřehledná situace, ale kotouč nakonec zůstal někde pod gólmanem domácích.
     
    52:10
    Jakub Nakládal se jednoduše dostal ke kotouči. Nad ničím se nerozpakoval a poslal kotouč přes všechny čáry. Nižnij Novgorod musí začít od svého gólmana.
     
    52:47
    Čas nám nadále plyne a Lokomotiv nadále ztrácí ještě jednu branku. Za chvíli mu však skončí oslabení a bude moc vrhnout své síly do útoku.
     
    53:17
    Nikita Čerepanov je na ledě!
     
    54:02
    Ty Rattie pálil z dobré pozice a Anders Lindbäck toho moc neviděl. Nakonec ale ani nemusel zasahovat, jelikož rána domácího útočníka nebyla přesná.
     
    54:30
    Domácí obránce nyní obětavým zákrokem zastavil kotouč na útočné modré. Hosté si navíc poté přihráli rukou, takže se bude vhazovat v útočném pásmu Lokomotivu.
     
    54:49
    Daniil Apalkov chtěl zasáhnout puk alespoň dlouhou hokejkou a udržet šanci svého týmu na zůstání v útočném pásmu. Nakonec ale úspěšný nebyl.
     
    55:41
    Jenže domácímu týmu se znovu nepovedla rozehrávka z vlastního obranného pásma. Do konce utkání chybí něco málo přes čtyři minuty...
     
    56:15
    Nižnij Novgorod navíc celkem dobře napadá a znovu ušetřil několik hodně cenných vteiřn v útočném pásmu. Jaroslavl se už ale žene do útoku.
     
    56:46
    A má výhodu, bude hrát přesilovku!
     
    56:53
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Anton Volčenkov – 2 min., sekání).
     
    57:14
    Daniil Apalkov v obrovské šanci! Domácí tlačí svého soupeře v obranném pásmu, ale domácí hráč s číslem čtyřicet nezamířil ze slotu přesně!
     
    57:42
    Alexandr Lazušin zatím zůstává ve své bráně a nyní pomohl svým spoluhráčům s rozehrou. Hosté totiž puk vyhodili a mohli vystřídat.
     
    58:11
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí ale nakonec využívají přesilovou hru a srovnávají stav dnešního utkání, v té chvíli už hráli bez gólmana! Staffan Kronwall nahodil kotouč před branku, kde ho hokejkou trefil GEORGIJ IVANOV, jenž ho usměrnil do sítě! Asistence: Staffan Kronwall.
    58:11 Neuznaná branka Lokomotivu
     
    58:11
    Hostující kouč si ale vyžádal ještě challenge! Kontroluje se tedy ještě video, i když z opakovaných záběrů není vidět jediný důvod, proč by branka neměla být uznána!
     
    58:11
    Ovšem rozhodčí se i nadále ladí a fanouškům se to ani trochu nelíbí. Možná se řeší případný ofsajd, opravdu je záhadnou, na co si vzal trenér hostů výzvu.
     
    58:11
    Branka uznána není! Domácí hráč totiž nedostal kotouč do sítě hokejkou, nýbrž bruslí!
     
    58:30
    Domácím ještě pokračuje přesilová hra, ale to byl tvrdý direkt, který právě inkasovali. Alexandr Lazušin už je mimo svou svatyni a domácí hrají v šesti!
     
    58:53
    Hosté hrají v pěti!
     
    59:24
    Alexandr Polunin zkoušel nahodit puk na teč, která se jednomu z jeho spoluhráčů i povedla. Anders Lindbäck byl ale na své přední tyči připraven.
     
    59:38
    Už to vypadalo, že se definitivně rozhodne! Hned dvojice hostů se dostala do útoku, ale vše pokazila nepřesná přihrávka. Jaroslavl ještě žije.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Nižnij Novogorod nakonec udržel své vedení a bere tři body do tabulky! Domácí sice vykřesali naději hodně brzy, když se trefil Artur Kajumov, který dal branku už po necelé půl minutě třetí periody. Lokomotiv poté měl obrovský tlak a podařilo se mu vstřelit gól. Aréna v tu chvíli propukla nadšením, ale vše se nakonec ukázalo jako předčasné. Hostující trenér si totiž vzal výzvu a udělal dobře. Georgij Ivanov totiž dostal puk do sítě nejspíše bruslí a branka nemohla být uznána. To se stalo necelé dvě minuty před koncem zápas a Jaroslavl se už do žádné gólové šance nedostala, přestože to zkoušela se šesti bruslaři v poli.
     
    Československá stopa

    Jakub Nakládal – 0+1, 4 střely na branku, 1 zblokovaná střela, čas na ledě – 25:25.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 32 – 38
    Trestné minuty: 4 – 4
    Vhazování: 28 – 30
    Zblokované střely: 7 – 22
    Hity: 13 – 12
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:34:07)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 15. Kajumov (Kovalenko), 24. Rattie (J. Averin, Čerepanov), 41. Kajumov (Nakládal, Lander) – 29. Gončaruk (Urakov, Belevič), 32. Barancev (D. Iljin, Bočarov), 34. Aljajev (Varnakov, Q. Howden), 40. Žafjarov (Varnakov, Szczechura)


    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (41. Lazušin) – Savčenko, Kronwall, Nakládal, Rafikov, M. Osipov, Čerepanov, Misjul – J. Averin, Lander, Rattie – Denisenko, Kudrjavcev, Alexejev – Ivanov, Kajumov, Kovalenko – Iljenko, Apalkov, Kraskovskij – Polunin.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Lindbäck (Tichomirov) – Orlov, Barancev, Mišarin, Ch. Genoway, Aljajev, Volčenkov, Zborovskij – Szczechura, Schroeder, Žafjarov – Q. Howden, Šenfeld, Bočarov – D. Iljin, Varnakov, Urakov – Šachvorostov, Gončaruk, Počivalov – Belevič.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Soin – Antonov, Kuprijanov
    thejrc.org