Tisková konference HC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.)
konec
Tisková konference HC Sparta Praha

Pátek 06.09.2019, 11:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je ukončena posledním slovem generální manažerky klubu. Na řadě jsou individuální rozhovory. (11:36:41)
     
    Petr Ton o návratu do Sparty: "Všichni znáte Martina Štrbu, který tu tři působil. My jsme velcí kamarádi, dlouhodobě spolu spolupracujeme a vždycky jsme se o tom bavili. Když za mnou Vítek jezdil s nabídkou návratu, probudilo se to ve mně a uvědomil jsem si, že se nabízí šance vrátit se zpět do Sparty a být u velkého úspěchu."
     
    Vít Šubert: "Já jsem rád, že jsem dostal možnost, abych se podílel na tvorbě nové kampaně. Na Spartu jsem chodil od šesti let s tátou, proto k ní mám vztah. Sparta měla vždycky řád, kodex a stavěla na bojovnosti. To pro nás byly základní pilíře nové kampaně NEZASTAVÍŠ, kterou jsme vytvořili. Vždycky to bude tak, že budou lidé, kteří Spartu milují, ale i ti, kteří ji nenávidí. Sparta bude vždycky vyvolávat emoce.

    Bude to promítnuto v kabině, na způsobu, jakým budeme hrát, ale také na naší komunikaci. Myslím si, že NEZASTAVÍŠ náš klub vystihuje. Nehledali jsme žádný reklamní slogan, jen jsme chtěli vymyslet jednoduché slovo, které každý zná a Spartu vystihuje."
     
    Vít Šubert: V příští sezoně se samozřejmě budeme věnovat naším tradičním projektům, jako je například Sparta vzdává hold nebo Sparťanská krev. Budeme se soustředit také na práci s našimi legendami."
     
    Vít Šubert: "V nové sezoně budeme nastupovat v bílé variantě dresů, zatímco venku budeme hrát v rudé sadě. Fanoušky jistě zajímá i Winter Classic v Německu, kde došlo k malé změně. Naše utkání proti Litvínovu se bude hrát až od 19:00, což je rozhodnutí organizátorů, a ne Sparty."
     
    Petr Ton: "Jsem tu teprve pár měsíců. Každý z nás ve sportovním oddělení má trochu jiný pohled na hru, ale všichni máme jeden společný cíl: vrátit Spartu na tu nejvyšší příčku. V létě se udály i nějaké změny v naší akademii. Novým šéftrenérem mládeže se stal Darek Stránský, hlavní trenér juniorů byl jmenován Richard Žemlička. Samozřejmě nadále platí, že chceme zapracovat co nejvíce hráčů z mládeže do A-týmu. Podepsali jsme partnerskou spolupráci s Kadaní, která mladým hráčům pomůže v přechodu mezi dospělé."

    "S Jardou Hlinkou jsme v létě komunikovali s mnoha hráči i agenty a mohu jen potvrdit, že hráči měli opravdu zájem jít k nám do Sparty. Můžu s klidem říci, že bychom mohli postavit dva týmy. Věřím, že jsme vybrali dobré hráče, kteří zapadnou do našeho týmu a budeme táhnout za jeden provaz."
     
    Uwe Krupp: "Co se týče kapitána, zvolil jsme Michala Řepíka. Přišel k nám v létě. Od začátku byl v kabině znát, komunikoval s týmem a má pro kapitánství předpoklady. Jsem rád, že ho máme v týmu."
     
    Uwe Krupp "Minulý rok jsem často slyšel, co chce vlastně Sparta hrát. Chceme se prezentovat aktivním forčekinkem, aktivní hrou a chceme být v zápasech aktivnějším týmem."
     
    Uwe Krupp: "V nové sezoně se budeme snažit udělat co největší úspěch. V létě jsme hodně obměnili kádr, máme tu spoustu nových hráčů. V létě jsme dobře potrénovali, máme za sebou dobrou přípravu s kvalitními zápasy v Česku i na turnaji v Německu. Myslím si, že máme opravdu tým s několika silnými individualitami. Chceme se prezentovat dobrým hokejem, který bude bavit fanoušky a všechny, kteří se podílí na chodu klubu."
     
    Viliam Sivek: "Odjakživa byla pro mě vždycky čest pracovat pro Spartu. Jsem sparťan tělem i duší. Zdálo by se, že nejvíce vzpomínám na dva tituly, ale já nejvíce vzpomínám na první pozdrav s vrátným. Na to, jak jsme všichni táhli za jeden provaz. Od toho vrátného, přes management i hráče až po fanoušky. Oba získané tituly byly jen třešničkou na dortu.

    Nejkrásnější vzpomínku mám na naše fanoušky. Sparťanství se dědí z generaci na generaci. Líbí se mi práce nového vedení, které udělalo opravdu velký kus práce. Sparta ale musí jít do nové sezony s pokorou a soudržností, všichni musí táhnout za jeden provaz."
     
    Barbora Snopková Haberová: "V létě jsme se snažili posílit kádr opravdu co to šlo. Hrajeme v té nejlepší aréně v České republice. Budeme se snažit, abychom ještě zvedli návštěvnost směrem nahoru. To však nepůjde bez dobrých výsledků a kvalitních výkonů."
     
    Jako první se slova ujal člen představenstva Vít Šubert: "Nyní jste měli možnost vidět nové promo video k nové kampani NEZASTAVÍŠ, které bude doprovázet sparťanské zápasy v O2 areně."
     
    Příjemný den z pražské O2 areny. Dnes v dopoledních hodinách zde proběhne předsezónní tisková konference HC Sparta Praha, které se zúčastní generální manažerka Barbora Snopková Haberová, člen představenstva Vít Šubert, nový patron pro sezonu 2019/20 Viliam Sivek, sportovní ředitel Petr Ton, trenér A-týmu Uwe Krupp a mimo jiné Michal Řepík, Vladimír Růžička ml., Adam Polášek a Miroslav Forman.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Daniel Ryl

    Petr Pavlík

    bahis siteleri