Tisková konference HC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.)
konec
Tisková konference HC Dukla Jihlava

Pátek 06.09.2019, 11:15 • Press Centrum, Horácký zimní stadion, Jihlava • Tiskové konference
    Začátek tiskové konference
     
    Konec
    Tisková konference byla ukončena. (11:29:17)
     
    Případné posílení kádru: "Tým prošel přípravou, je spolu, chemie funguje. V této chvíli nemáme důvod do týmu jakkoliv dál zasahovat a v tomto složení, v jakém je nyní, jdeme do sezony," říká Bedřich Ščerban s tím, že kdyby přišla nějaká krize (zranění), tak je Dukla domluvena s některými týmy o vzájemné výpomoci. Ať už směrem k pohybu z Extraligy do Chance Ligy nebo naopak.
     
    "Představu o základní sestavě máme. Teď je jeden hráč lehce zraněný a druhý hráč nemocný, ale představu máme," říká Petr Vlk.
     
    Karel Líbal z Deníku se ptá na stadion, zda klub zjišťuje, kde by se mohla hrát extraliga, protože situaci ohledně Horáckého zimního stadionu samozřejmě všichni vnímají. "Do tohoto tým a hráče netahám. Prostě to vyřešíme. A jestli postoupíme nebo nepostoupíme a budeme jezdit do Brodu nebo do Pelhřimova nebo někam jinam, tak to prostě vyřešíme. Nebudou žádné údržbové sezony jen kvůli tomu, že se bude přestavovat zimák a my budeme hrát jinde. To by nebylo fér k fanouškům ani ke sponzorům. Žádné údržbové sezony nebudou," hlásí rezolutně Bedřich Ščerban.
     
    Memorandum klubů Kraje Vysočina a Bedřich Ščerban: "Talenty vychovat umíme, ale oni nám odchází mimo Kraj. Konečně se nám podařilo najít nějakou spolupráci. Včera to řekl můj kolega ze Žďáru, že by se taky radši díval na talenty z Kraje Vysočina v klubech v kraji, než aby za nimi jezdil jinam."
     
    "Cením si toho, že jsme s hráči našli vždy ohledně prémií nějakou shodu, jak to všechno bude. Proto jsem zmínil, že na mě hráči založili odbory," usmívá se Bedřich Ščerban.
     
    "Probíhají jednání se sponzory. Oslovili jsme jich spousta, jednání probíhají dobře a nemám strach, že by se nám rozpočet nepodařil naplnit," říká Bedřich Ščerban s tím, že během sezony plánuje i nějaké rezervy, aby se Dukla nedostala do nějakých finančních potíží. "Samozřejmě pak jsou i proměnné, záleží třeba i na návštěvnosti a na tom, koho chytneme do rozhodující části sezony."
     
    Nyní přichází prostor pro dotazy novinářů.
     
    Josef Skořepa: "Chvíli jsem pohyby v kádru soupeřů sledoval, ale pak jsem neměl tolik času, neboť se mi narodila dcerka. Ale už to bylo řečeno, soustředíme se sami na sebe."
     
    Petr Vlk: "Není to jen o Motoru a o Vsetínu. Posílit se snažil každý mančaft a nebude to jednoduché.
     
    Bedřich Ščerban sledoval pohyby v kádru konkurentů, ale... "My se soustředíme hlavně na sebe."
     
    Došlo i na legraci: "Hráči už na mě v kabině založili odbory," směje se Bedřich Ščerban a Josef Skořepa dodává: "To je to nejdůležitější. Jinak je nálada v kabině dobrá, všichni chtějí vyhrávat. Není nikdo, kdo by šel do zápasu s tím, že by chtěl prohrát."
     
    "Já se budu opakovat, ale do sezony jdeme s tím, že chceme vyhrát každé utkání. Kluci jsou nachystaní dobře a věřím, že na konci sezony se dostaneme třeba i někam výše," hlásí Petr Vlk.
     
    "My jako Dukla Jihlava nemůžeme mít jiný cíl, než postup do extraligy," hlásí Bedřich Ščerban.
     
    Bedřich Ščerban si pochvaluje, že model Chance Ligy, který byl zvolen, je atraktivní pro fanoušky. "Přímý postup a sestup je vnímán jako usnadnění cesty nahoru, ale já si to nemyslím. Byl jsem pro kvůli tomu, že když se hraje baráž, tak základní část musí být odehrána do konce února. Liga se navíc rozšířila o dva týmy a je velký tlak na termínovou listinu. Kdežto tento systém počítá s tím, že se bude hrát do konce dubna a trošku rozmělnit únavu, je čas na nějaké jiné tréninky, kondici.
     
    "Noví hráči do týmu zapadli dobře, kolektiv je parádní. Nováčci jsou silní, je s nimi sranda. Uvidíme, jak to bude probíhat, ale věřím, že to dopadne dobře," hlásí Josef Skořepa s tím, že přátelská utkání byly v předsezonním zápřahu těžké. "Od středy začínáme nanovo. Snad to začne dobře a skončí dobře."
     
    Petr Vlk o sportovní stránce: "Příprava i předzávodní období na ledě proběhlo podle plánu. Kluci pracovali velice dobře a přípravné zápasy nám ukázaly jak negativa, tak pozitiva. Ale na některých věcech se dělá celou sezonu. Práce nás čeká dost, ale věříme týmu a věříme jeho síle. Budeme snad hrát tak, jak bychom si představovali.
     
    Jednatel klubu si pochvaluje, že všechno běží, jak má. A že hráči, kteří byli na try-out, potvrdili svůj předpoklad. "Možná, kdybychom měli větší rozpočet, tak by na try-out uspěli i další," sděluje Bedřich Ščerban.
     
    Bedřich Ščerban o přípravě: "Pokud bychom měli hodnotit přípravu, tak jí musím rozdělit na dvě části. Já mluvím o vedení. Stáli jsme před nelehkou úlohou, jelikož jsme měli loni komfortní rozpočet, jelikož naši odchovanci podepsali v NHL – 260 tisíc dolarů za hráče. Díky tomu jsme měli široký kádr. Na letošní sezonu tyto peníze v rozpočtu nejsou. Museli jsme se s tím poprat. Došlo k částečnému navýšení vstupného. Jednali jsme s partnery, tam ta položka vypadá také velmi dobře, ale nějaké škrty jsme udělat museli. Kádr není tak široký jako v minulé sezoně, což ale neznamená, že není kvalitní. Je jen užší.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri