Liberec – Luleå 4:5 (po pr.) | Djurgården – Tychy 2:0 (kon.) | Lausanne – Pelicans Lahti 4:3 (2:0 po s.n.)
Mannheim – Vienna Capitals 4:0 (kon.) | Třinec – Junosť Minsk 7:2 (kon.) | Augsburg – Belfast Giants 3:1 (kon.)
Tappara – Biel 1:0 (kon.) | Frisk Asker – EC-KAC 0:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:2 (3:0, 2:2, 2:0)
Junosť Minsk
Neděle 08.09.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Další onlajn přenos z Werk areny přineseme v pátek 13. září, kdy na led obhájce titulu přijede nováček extraligy z Kladna. Champions Hockey League pokračuje pátým a šestým kolem základní skupiny v říjnu. (19:26:33)
     
    Statistiky po 3. třetině:

    Střely na branku 38:18
    Střely celkem 66:34
    Střely zblokované 15:8
    Vyhraná vhazování 39:21
     
    Oceláři třetí třetinu zvládli naprosto bez problémů. Prakticky celý průběh závěrečné dvacetiminutovky se hrál podle jejich not. Junosť nehrála špatně, dobře bruslila, snažila se o ofenzivní aktivitu. Tu ale pacifikovala klidná hra třineckých hokejistů, kteří se většinu času dokázali držet na puku, v obraně si nekomplikovali situaci a jednoduše vyváželi hru do klidnějších částí kluziště. Prakticky během celé třetí třetiny téměř čtyři tisícovky diváků neviděli velkou šanci ani na jedné straně, ale gólů se dočkali. V samotném závěru nejprve úplně nekrytý Martin Adamský měl na ose hřiště v mezikruží dost času i prostoru zamířit a poslat puk k tyči. V poslední minutě byli najednou vyloučení dva hostující hráči, navíc domácí trenéři odvolali brankáře Bartošáka a byla tu situace šest na tři. Po ztečované střele poslal Marcinko puk do strany na úplně volného Matěje Stránského, který neměl problém navýšit skóre na konečných 7:2.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Matěj STRÁNSKÝ - 7:2
     
    59:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři situaci ještě umocnili tím, že odvolali brankáře Bartošáka a hráli šest na tři. Puk před ležícím Brikunem sebral Marcinko a poslal jej ještě do strany na MATĚJE STRÁNSKÉHO, který měl jediný úkol – poslat puk do branky. Asistence: Tomáš Marcinko, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 7:2.
     
    59:37
    Dovést utkání bez problémů k závěrečné siréně ještě pomůže domácím přesilová hra. Za katr míří Denis Cyganov. Potrestán za vysokou hůl. Kromě něj ještě míří na trestnou Kazakevič. Třinec posledních 23,5 sekundy odehraje v přesile pět na tři.
     
    59:15
    Oceláři závěr utkání hrají v útočném pásmu. Vše nasvědčuje tomu, že Junosť nejenže nesrovná, ale ani nesníží na rozdíl dvou gólů, aby neměla v této základní skupině s Třincem negativní vzájemnou bilanci.
    58:11 Martin ADAMSKÝ - 6:2
     
    58:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    A trefený kapitán Ocelářů o pár sekund později skóruje! Byl úplně sám na ose kluziště mezi kruhy, kam dostal puk. Měl dost času a prostoru, aby jej poslal přesně k pravé Brikunově tyči. Kundrátek se svému kapitánovi omluvil asistencí. Asistence: Tomáš Kundrátek, Ondřej Kovařčík. Stav utkání 6:2.
     
    57:55
    Kundrátkovi nesedla střela z první od modré a trefil Adamského. Nakonec z toho není hororová scéna, protože dnešní přilby jsou z perfektních materiálů.
     
    57:43
    Třinec držel pásmo a když se zdálo, že se hosté uvolní, zachytil puk na modré Adámek a poslal jej na Brikuna. Ten raději podržel a přerušil hru.
     
    57:12
    Rychlá akce Třince! Stránský ztratil v útočném pásmu puk, ale ve střední zóně jej rychle získal zpět Musil. Vrána zavezl puk, ten se pak dostal proti hokejce Musilovi, jenž notně protáhl Brikuna.
     
    56:04
    Oba týmy teď trochu zahazují puk a vidíme pasáž, kdy rozhodčí rozpažují, že nehodlají pískat ani na jedné straně icing. Hra se uklidnila v obranném pásmu Junosti.
     
    55:20
    Obhodit soupeře a dostat se do střelecké pozice na slotu se snažil Chmielewski, ale doslova narazil.
     
    55:08
    Junosť se snaží o ofenzivní aktivitu, ale buď se nedostane do pásma, nebo jej tam Třinec brzo odzbrojí a drží puk.
     
    Na dnešní zápas přišlo do Werk areny 3 973 diváků.
     
    54:05
    Třinec se opět držel nějaký čas na puku v útočném pásmu. Pasáž, která ukrojila další cenné sekundy, zakončilo nahození Kundrátka, do kterého se snažil sáhnout Michal Kovařčík. Brikun přerušuje.
     
    53:35
    Po zákroku Brikuna, který schoval do lapačky Douderovo nahození, vidíme poslední power break v utkání.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 2. Hrňa (Stránský, Vrána), 11. O. Kovařčík (Vrána, Chmielewski), 20. Marcinko, 27. Adámek (Gernát, Marcinko), 28. Kofroň (Hladonik, Hrehorčák), 59. Adamský (Kundrátek, O. Kovařčík), 60. Stránský (Marcinko, Kundrátek) – 32. Malcev (Želnerovski), 34. Parfejevec (Kulakov, Malcev)


    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, Gernát, F. Haman – M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík – Hrňa, Marcinko (A, TS), Dravecký (A) – O. Kovařčík, Polanský, Adamský (C) – D. Kofroň, Hladonik, Hrehorčák – Chmielewski
    Junosť Minsk: Šelepněv (21. I. Brikun) – Nogačjov, Antonov (C), Šjočin, Mickevič, Gerašenko, Kazakevič, Lesnikov, Tarlecky – Kulakov (A), Želnerovski, Parfejevec – Kolgotin (TS), Malcev, Kaškar – Cyganov, Drozd (A), Lopačuk – Vološin, K. Brikun, Černikov

    Rozhodčí: Baca (Polsko), Hradil – Gebauer, Lederer (všichni Česko)

    Diváci: 3 973
    thejrc.org