Liberec – Luleå 4:5 (po pr.) | Djurgården – Tychy 2:0 (kon.) | Lausanne – Pelicans Lahti 4:3 (2:0 po s.n.)
Mannheim – Vienna Capitals 4:0 (kon.) | Třinec – Junosť Minsk 7:2 (kon.) | Augsburg – Belfast Giants 3:1 (kon.)
Tappara – Biel 1:0 (kon.) | Frisk Asker – EC-KAC 0:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:2 (3:0, 2:2, 2:0)
Junosť Minsk
Neděle 08.09.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Matěj STRÁNSKÝ - 7:2
     
    59:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři situaci ještě umocnili tím, že odvolali brankáře Bartošáka a hráli šest na tři. Puk před ležícím Brikunem sebral Marcinko a poslal jej ještě do strany na MATĚJE STRÁNSKÉHO, který měl jediný úkol – poslat puk do branky. Asistence: Tomáš Marcinko, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 7:2.
     
    59:37
    Dovést utkání bez problémů k závěrečné siréně ještě pomůže domácím přesilová hra. Za katr míří Denis Cyganov. Potrestán za vysokou hůl. Kromě něj ještě míří na trestnou Kazakevič. Třinec posledních 23,5 sekundy odehraje v přesile pět na tři.
    58:11 Martin ADAMSKÝ - 6:2
     
    58:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    A trefený kapitán Ocelářů o pár sekund později skóruje! Byl úplně sám na ose kluziště mezi kruhy, kam dostal puk. Měl dost času a prostoru, aby jej poslal přesně k pravé Brikunově tyči. Kundrátek se svému kapitánovi omluvil asistencí. Asistence: Tomáš Kundrátek, Ondřej Kovařčík. Stav utkání 6:2.
     
    57:12
    Rychlá akce Třince! Stránský ztratil v útočném pásmu puk, ale ve střední zóně jej rychle získal zpět Musil. Vrána zavezl puk, ten se pak dostal proti hokejce Musilovi, jenž notně protáhl Brikuna.
     
    Na dnešní zápas přišlo do Werk areny 3 973 diváků.
    33:11 Maxim PARFEJEVEC - 5:2
     
    33:11
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! A hosté jsou stoprocentně úspěšní ve své početní převaze! Střelu MAXIM PARFEJEVEC od modré Patrik Bartošák procedil do sítě mezi betony a je to zase stejně jako na začátku třetiny o tři góly. Asistence: Alexander Kulakov, Maxim Malcev. Stav utkání 5:2.
    31:56 Dmitrij ŽELNEROVSKI - 5:1
     
    31:56
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Nedorozumění ve třinecké obraně vede k prvnímu gólu hostujícího týmu. Bartošák se nedohodl s Gernátem, kdo půjde k volnému puku nedaleko levé tyče třinecké branky a toho využil MAXIM MALCEV. Asistence: Dmitrij Želnerovski. Stav utkání 5:1.
     
    31:42
    Teď budou mít hosté z Běloruska šanci trochu více rozjezdit led před Patrikem Bartošákem. Za faul kolenem je vyloučen Jiří Polanský a to dokonce na čtyři minuty.
     
    28:23
    Stránský si svou aktivitou vybojoval faul. Za držení míří na trestnou zkušený běloruský reprezentant Sergej Drozd. Oceláři budou hrát druhou přesilovku v zápase.
    27:23 David KOFROŇ - 5:0
     
    27:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ještě ani nedozněla předchozí gólová radost a už je opět Werk arena na nohou! Už dlouho v Třinci neznělo "Ne, pětku ne!" ještě před půlkou zápasu. V mezikruží se zjevil DAVID KOFROŇ, potáhl si puk do bekhendu a poslal jej do vikýře branky běloruského týmu. Asistence: Jan Hladonik, Patrik Hrehorčák. Stav utkání 5:0.
    26:56 Marian ADÁMEK - 4:0
     
    26:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    A našli ji! Nejprve nedal z dobré pozice mezi kruhy Hrňa. Brikun vyrazil, ale Oceláři se drželi v pásmu na puku a nakonec za běloruského brankáře zapadla nenápadná, ale dobře schovaná střela MARIANA ADÁMKA. Asistence: Martin Gernát, Tomáš Marcinko. Stav utkání 4:0.
    19:24 Tomáš MARCINKO - 3:0
     
    19:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Trochu šťastný gól, ale i takové padají a hlavně platí! TOMÁŠ MARCINKO byl po buly, které se odrazilo od jeho bruslí a puk zůstal stát, první kdo se zorientoval a ohnal holí po kotouči. Černá guma skončila ke všeobecnému překvapení v síti Šelepněva. Stav utkání 3:0.
     
    13:50
    Draveckým tvrdým hitem ve středním pásmu na Kirilla Brikuna získal puk a zahájil šance Třince. Nejprve Marcinko hledal skrz pásmo Chmielewského, ale puk byl vysoký a těžký. O pár sekund později dal Marcinko mezi kruhy Chmielewskému lepší puk, ale pokus o bekhendovou kličku Šelepněv vyrazil levým betonem.
     
    11:07
    Výborný zákrok Patrika Bartošáka! Nogačjov dostal puk před brankoviště zpoza třinecké brány a skoro se zdálo, že si může vybrat, kam zakončí. Puk poslal ale přímo do třineckého brankáře.
    10:35 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:0
     
    10:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Krásná akce Ocelářů do prázdné branky! Třinečtí se rozjeli tři na jednoho, už to vypadalo, že Chmielewského přihrávka do strany pro svou nepřesnost situaci zazdí, ale Petr Vrána si puk zpracoval bruslí a naservíroval jej před prázdnou branku ONDŘEJI KOVAŘČÍKOVI. Asistence: Petr Vrána, Aron Chmielewski. Stav utkání 2:0.
     
    08:24
    Petr Vrána dostává menší trest za vysokou hůl. Početní převaha Junosti.
    01:06 Erik HRŇA - 1:0
     
    01:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využita po 24 sekundách a je tedy jisté, že se Oceláři střelecky prosadí mnohem dříve než proti Lahti. Střelou z pravého kruhu prostřelil exvsetínského brankáře ve službách Minsku ERIK HRŇA. Asistence: Matěj Stránský, Petr Vrána. Stav utkání 1:0.
     
    00:42
    Dravecký šel za branku pro nahozený puk, ale cestu mu skřížil brankář Šelepněv, který se vracel do své branky. Dostává dvě minuty za podrážení a Oceláři mají k dispozici brzo první přesilovku.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 2. Hrňa (Stránský, Vrána), 11. O. Kovařčík (Vrána, Chmielewski), 20. Marcinko, 27. Adámek (Gernát, Marcinko), 28. Kofroň (Hladonik, Hrehorčák), 59. Adamský (Kundrátek, O. Kovařčík), 60. Stránský (Marcinko, Kundrátek) – 32. Malcev (Želnerovski), 34. Parfejevec (Kulakov, Malcev)


    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, Gernát, F. Haman – M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík – Hrňa, Marcinko (A, TS), Dravecký (A) – O. Kovařčík, Polanský, Adamský (C) – D. Kofroň, Hladonik, Hrehorčák – Chmielewski
    Junosť Minsk: Šelepněv (21. I. Brikun) – Nogačjov, Antonov (C), Šjočin, Mickevič, Gerašenko, Kazakevič, Lesnikov, Tarlecky – Kulakov (A), Želnerovski, Parfejevec – Kolgotin (TS), Malcev, Kaškar – Cyganov, Drozd (A), Lopačuk – Vološin, K. Brikun, Černikov

    Rozhodčí: Baca (Polsko), Hradil – Gebauer, Lederer (všichni Česko)

    Diváci: 3 973
    ocianews.com