KHL
Kunlun – Barys 2:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 3:2 (2:1 po s.n.) | Nižněkamsk – Riga 4:0 (kon.)
Čerepovec – CSKA Moskva 0:4 (kon.) | Viťaz – Dynamo Moskva 4:1 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Dinamo Riga
Pondělí 09.09.2019, 18:00 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč. (20:30:40)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 15:20.
    Zblokované střely – 16:6.
    Vyloučení – 8:8.
    Využití přesilovek 4/8 – 0/8.
    Vhazování – 37:29.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nižněkamsku, který svého soupeře porazil poměrem 4:0. Poslední perioda nám přinesla taktický výkon v podání domácích, kteří se snažili zatarasit vlastní pásmo, což se jim také povedlo. Barulin si připsal několik dalších slibných zákroků, přičemž udržel čisté konto. Výkon Rigy nebyl vůbec špatný, avšak chyběla tomu lepší finální fáze.
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Dinamo si vytvořilo drtivý nápor, přičemž se dostalo snad k pěti střelám. Většina z nich byla hodně nepřesná, lotyšský celek ale pokračuje v náporu.
     
    58:55
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Brandon McMillan – 2 min., držení hole).
     
    58:20
    Kotouč dostal proti hokejce obránce Balinskis, jehož ránu Barulin vůbec neviděl. I přesto se mu podařilo zakročit betonem, čisté konto tak visí ve vzduchu.
     
    57:21
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    56:51
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Timur Chafizov – 2 min., hákování).
     
    56:04
    O nahrávku si na pravém křídle řekl Porjadin, kterému se nepovedlo zpracovat puk podle představ. Do šance se tak dostal Redlihs, který proti Barulinovi neuspěl.
     
    55:17
    Už se celkem dlouho dobu hraje bez přerušení. Za pukem se vydal také brankář Barulin, který pouze prodlužoval podél hrazení až na volného Zacharčuka.
     
    54:01
    Sám na sebe to zkoušel vzít Berglund, který ale neměl potřebnou rychlost. Neftěchimik Nižněkamsk zavezl pul do útočného pásma, kde si pro něj dojel Sotnieks.
     
    53:06
    Domácí Murphy zbytečně nic nevymýšlel, naopak nahazoval hrací předmět na druhou stranu, načež odjel na střídačku. Také lotyšský celek se rozhodl vystřídat.
     
    52:20
    McMillan se rovněž pokoušel dostat před brankáře Barulina, který s tímto úmyslem tak nějak počítal. Zákrok betonem slavil úspěch, Dinamo má i nadále velký tlak.
     
    50:25
    Velice chytře to zamýšlel Ashton, který si vyjel zpoza branky, avšak se mu nepodařilo poslat puk za připraveného brankáře. Předposlední komerční přestávka zápasu.
     
    49:14
    Mitchellovi se s vypětím všech sil podařilo poslat kotouč do středního pásma, čímž svůj celek osvobodil. Aby toho nebylo málo, tak domácí hráči se provinili zakázaným uvolněním.
     
    48:35
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexandr Avcin – 2 min., sekání).
     
    47:02
    Do zajímavé pozice pro zakončení se dostal hostující Džerinš, který to zkoušel střelou na přední konstrukci, avšak tam se nacházel pozorný brankář Barulin.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 12. Porjadin (Z. Mitchell, White), 19. Z. Mitchell (White), 25. Pajgin (Porjadin, R. Murphy), 40. Bikmullin (An. Sergejev, Šaripzjanov)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Šaryčenkov) – R. Murphy (A), Rjasenskij, Aťušov, S. Zacharčuk (C), Šaripzjanov, An. Sergejev (A), Pajgin – White, Z. Mitchell, Porjadin – Denis Kazionov, P. Kulikov, Černikov – Bikmullin, Chafizov, Avcin – Šiksatdarov, Fazlejev, Grošev – Šarifijanov.
    Dinamo Riga: Gudlevskis (Treťjak) – Marshall, Balinskis, Sotnieks, Berglund, Ališauskas, Zile, E. H. Jansons – M. Redlihs (A), Džerinš, Darzinš (C) – Ashton, Ullström, Berglund – Gillies, McMillan, Marenis – Gegeris, Berzinš, Meija (A) – Trastasenkovs.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Ravodin – Antonov, Stroganov
    thejrc.org