Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference HC ZUBR Přerov (kon.)
Tisková konference HC Vítkovice Ridera (kon.) | TK ČEZ Motoru České Budějovice (kon.)
Tisková konference SKLH Žďár nad Sázavou (kon.)
konec
Tisková konference HC Vítkovice Ridera

Pondělí 09.09.2019, 12:30Tiskové konference
     
    Já Vám děkuji za pozornost, z oficiální tiskové konference je to vše, následují individuální rozhovory. Mějte příjemné odpoledne i přes nevlídné počasí. (13:25:49)
     
    Prezident klubu Handl zve všechny fanoušky Vítkovic v úterý 10. září do areálu Ridera Sport a.s. na tradiční otevření sezony! Fanoušci se mohou těšit na kompletní A-tým, představení hráčů, představení a křest dresů, muziku, stánek Fanshop HC Vítkovice. Vstup je zdarma, začátek akce je v 17:00.
     
    Vítkovičtí budou letos nastupovat v nových dresech, které mají pouze dvě varianty – bílou a modrou.
     
    Jak vnímá kapitán Výtisk první utkání, kdy se Vítkovice představí na svém ledě proti Olomouci? Je to jako každý jiný zápas, jeden z dvaapadesáti, které je nutno v sezóně odehrát. Nehraje se zápas pro Oleszovi, ale proti Olomouci, takže je to jako každé jiné utkání.
     
    Trenér Petr zmiňuje trochu jinou letní přípravu, kdy mohli díky mladému mužstvu použít v tréninku i nové prvky, které by měli hráče posunout nejen herně, ale také individuálně např. po mentální stránce.
     
    Z pléna novinářů vzešla myšlenka že letos se od A-týmu Vítkovic nic moc nečeká. Této otázky se zhostil trenér Petr, který probral pětiletou cestu, kterou si v minulých sezónách nastavili. V každé sezóně padla na tým nějaká krize, ale sezónu od sezóny se celá organizace posunovala kupředu. Loni se však nepodařilo postoupit dále, protože vítkovičtí znovu skončili ve čtvrtfinále. Každý rok se však něco povedlo a touto cestou se chtějí trenéři ubírat i nadále. Navíc fakt, že se od Vás nic nečeká, je často výhodou a tým může jen překvapit.
     
    Další otázka míří na kapitána Výtiska, který je dotazován na atmosféru v kabině. Parta je podle něj skvělá, hráči si sedli jak při přípravě na suchu, tak i na ledě. Vše ale prověří až soutěžní zápasy.
     
    Jaké jsou tedy cíle letošních omlazených Vítkovic? Dle trenéra Petra si každý hokejista dává ty nejvyšší cíle, nikdo nevstupuje do sezóny s tím, aby skončil poslední. Vítkovičtí fanoušci umějí vytvořit parádní atmosféru, hlavně v play-off a toto by chtěli znovu zažít. Dle slov kapitána Výtiska je důležité, jak se podaří rozehrát sezónu a pak se uvidí, chtějí kráčet od zápasu k zápasu a postupovat.
     
    Otázka opět na trenéra Petra, která míří na včerejší zranění Ondřeje Romana, momentálně je na vyšetření a nad jeho pátečním startem visí otazník.
     
    Jakub Petr se vyjadřuje k otázce, kdy po "bouřlivém létu" odešlo spoustu zkušených hráčů. Po každém vážnějším řezu týmem se herní projev trochu změní, v týmu je spoustu mladých hráčů, ale jsou připraveni svou hrou bavit nejen trenéry, sebe, ale hlavně fanoušky. Do zápasů budou nastupovat s dávkou pokory, ale také mladickou drzostí.
     
    Slovo dostává také kapitán Jan Výtisk, on i celá kabina se již těší na novou sezónu, letní příprava byla dlouhá a celý tým je připraven na úvodní bully.
     
    Ke slovu se dostává generální manažer Jakub Petr, který dneškem ukončuje přípravu na sezónu a těší se na ostrý start, který proběhne již tento pátek.
     
    Ing. Vank je rád, že se podařilo během loňska podepsat další spolupráci na dva roky, těší se na množství gólů i radosti, které hokejisté jistě v letošní sezóně nejen fanouškům přinesou.
     
    Největší poděkování patří bezesporu společnosti RIDERA, se kterou tým spolupracuje již čtyři roky. Předává tímto slovo Ing. Vankovi.
     
    Petr Handl se ujímá úvodního slova, kterými doufá v dobrou spolupráci s médii i fanoušky a přeje si podporu nejen A-týmu, ale také mládežnických kategorií. Zároveň děkuje všem partnerům, kteří s týmem budou spolupracovat v nadcházející sezóně.
     
    Zdeněk Janiurek vítá všechny novináře a představuje účastníky.
     
    K tiskové konferenci je pomalu, ale jistě vše připraveno, zahájena bude každou chvilku.
     
    Za účasti vedoucích představitelů klubu – GM Jakuba Petra, prezidenta klubu Petra Handla a dále také za účasti zástupce generálního partnera klubu, skupiny Ridera a za účasti kapitána A-týmu Jana Výtiska budou představeny mimo jiné dresy pro letošní sezónu, kádr A-mužstva a další zajímavosti a novinky.
     
    Dnes po poledni se uskuteční tradiční předsezónní tisková konference hokejového klubu HC Vítkovice Ridera před ročníkem 2019/2020 Tipsport Extraligy ledního hokeje.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    Monika Baloghová

    Účastníci tiskové konference:

    Mgr. Jakub Petr - generální manažer a hlavní trenér klubu HC Vítkovice RIDERA
    Mgr. Petr Handl - prezident klubu a člen představenstva HC Vítkovice RIDERA
    Ing. Roman Vank - zástupce generálního partnera klubu, skupiny Ridera
    Jan Výtisk - kapitán A-týmu HC Vítkovice RIDERA
    Zdeněk Janiurek - manažer pro komunikaci klubu HC Vítkovice RIDERA
    thejrc.org