Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference HC ZUBR Přerov (kon.)
Tisková konference HC Vítkovice Ridera (kon.) | TK ČEZ Motoru České Budějovice (kon.)
Tisková konference SKLH Žďár nad Sázavou (kon.)
konec
Tisková konference HC ZUBR Přerov

Pondělí 09.09.2019, 11:30 • MEO Aréna, Přerov. • Tiskové konference
     
    Z tiskové konference HC ZUBR Přerov je to vše. Já se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (12:03:10)
     
    Ing. Tomáš Pluháček: Svaz ohledně mládeže dělá nekoncepční rozhodnutí. Nejhorší je, že nevíme, co bude za půl roku. Kluby by měly vědět, co v horizontu tří, pěti let bude. Takto se mládežnický hokej vést nedá.
     
    Vladimír Kočara: Vadí mi, že svaz tvrdí, že nás do soutěže přizval. Není to pravda, do soutěže jsme po reorganizaci soutěží postoupili. Nechceme dělat problémy ostatním klubům, nicméně stále budeme za naši mládež bojovat. Tato situace také velice zasáhla náš dorost. Když řeknu, že to je nefér, budu se držet ještě hodně při zdi.
     
    Ing. Tomáš Pluháček: Nemůžu předjímat, jak situace ohledně juniorky dopadne. Od února se nám ze svazu nikdo neozval. Jsme ale připraveni stále hledat nějaké společné řešení. Myslím si ale, že vina je na straně svazu. Je to sportovně nemorální. Mrzí nás, kam celá situace dospěla. Uvidíme, co udělá svaz. Do nejvyšší soutěže ale patříme, postoupili jsme do ní.
     
    Tomáš Sýkora: Máme skvělou partu, příprava proběhla skvěle. Celý tým se těší na mistrovské zápasy. Doufám, že splníme sportovní cíl, kterým je postup do play-off.
     
    Vladimír Kočara: Čekali jsme, že v týmech budou muset být dva až tři mladí hráči. Že nám to svaz nařídí. Nakonec v týmu nemusí být žádný mladý hráč. Rozhodujících bude prvních 30 kol, proto v týmu tolik mladých hráčů nebude. Museli jsme takto zareagovat, protože ostatní týmy se na mladé hráče ohlížet nebudou. Pokud by to tak nebylo, šli bychom do sezony s týmem, kde by bylo více mladých hráčů. V realizačním týmu pokračuje Jiří Sklenář, doplnil ho Jakub Grof. Myslím si, že jsme všichni na stejné vlně a dobře naladění na sezonu.
     
    Pavel Hanák, DiS.: Největší posilou do útoku je Radek Číp. Připojili se k nám i mladí kluci z Komety, Jan Süss, Matěj Svoboda. Pro začátek sezony odešel do Zlína Šimon Kratochvil, místo něj přišel Jan Dufek. Na střídavý start přišel i Matouš Kratochvil, náš odchovanec. V týmu máme řadu odchovanců, což je podle mě rozhodně krok správným směrem. Řada mladíků podepsala profesionální smlouvy, například Michal Postava, Matyáš Gréč nebo Tomáš Suchánek.
     
    Pavel Hanák, DiS.: Místo Lukáše Klimeše, který odešel do Komety, jsme přivedli Michaela Petráska. Je to kvalitní gólman a věříme, že nám pomůže. V obraně nastala generační obměna. Nejcitlivějším odchodem byl ten Radomíra Paly, bohužel to nedopadlo a ukončil kariéru. Martin Novotný zase odešel do Prostějova. Místo nich dostanou šanci mladí kluci, pro které by měl být přínosem zkušený Jiří Krisl – největší letní posila do obrany. Přidali se k nám i Jakub Kubeš, ročník 1996, Rostislav Šnajnar, který zde už působil, Matyáš Hamrlík, ročník 2000. Povedlo se nám také udržet Martina Weinholda, který podepsal smlouvu na rok.
     
    Pavel Hanák, DiS.: Loňská sezona byla opět vydařená. Doufám, že v tomto trendu budeme pokračovat a zlepšovat své výsledky. Loni proběhla změna trenérů. Myslím si, že páté místo po základní části je pro nás velkým úspěchem – vzhledem k tomu, jaké týmy skončily za námi. Čtvrtfinále s Kladnem bylo velmi atraktivní, většina zápasů byla velmi vyrovnaná. Letos se změnil systém Chance ligy, po 30 kolech se rozdělí na dvě osmičlenné skupiny. S tímto systémem jsme nesouhlasili, ale většina klubů rozhodla, že se bude praktikovat. Po 30 kolech chceme rozhodně skončit v lepší osmičce. Některé kluby vyhlásily boj o postup, budeme se snažit jim šlapat na paty. Chance liga bude ale ještě mnohem náročnější, než byla v loňské sezoně.
     
    Martina Hrušková: Z hlediska aktivit marketingu bude sezona mírně klidnější než ta minulá, oslavová. Zaměřili jsme se hlavně na stadion a úpravy v jeho prostorách venku i zevnitř. Dostali jsme se k zlepšení prezentace našich partnerů. Fanoušci nepřijdou ani o dobročinné aktivity. Září bude ve znamení spolupráce s Pivovarem ZUBR, kdy budeme prezentovat jeho Svatováclavský speciál. Fanoušci se mohou těšit i na různé akce, na nichž si mohou přijít na dárky od našich partnerů. Chceme přerovský hokej inovovat. Hlavně hodláme inovovat elektronický ticketing, v průběhu sezony možná zavedeme i platby kartou, což fanoušci jistě ocení.
     
    Ing. Tomáš Pluháček: Chceme v záležitosti mládeže využít všechny prostředky, aby byla zjednána náprava. K dohodě se svazem bohužel nedošlo, proto jsme se obrátili k arbitrážní komisi. Ta se postavila na stranu svazu, proto jsme využili poslední prostředek. To byla žaloba u civilního soudu. Minulý týden samosoudkyně na Praze 1 rozhodla o tom, že má být pozastavena Liga akademií. Ta už nyní není, teď se hraje Pohár DHL. Spolupracujeme s právníky, jelikož si myslíme, že jde o porušování soudního rozhodnutí. Opravdu chceme, aby tyto věci byly napraveny.
     
    Ing. Tomáš Pluháček: Za dva dny nám začíná pátá sezona v první lize, je to určitým způsobem jubilejní ročník. Cílem zůstává play-off, ale hlavně chci, aby byl klub zajímavý. Pro partnery, pro fanoušky, hodláme se prezentovat atraktivním hokejem. Klub je zdravý, nikomu nedlužíme, což je pro nás hodně zásadní. Chceme nadále spolupracovat s řadou partnerů, městem i krajem. Zásadní změnou je, že přerovská sportoviště přešla letos přes společnost Sportoviště Přerov. Spolupracuji nyní s panem Hýzlem, spolupráce je nastavená velmi dobře. Pan Hýzl jako sportovec velmi dobře vnímá potřeby a záležitosti kolem hokeje.
     
    V úvodu představuje manažerka marketingu HC ZUBR Přerov Martina Hrušková jednotlivé účastníky tiskové konference.
     
    Do zahájení tiskové konference zbývají poslední minuty.
     
    Hosty tiskové konference HC ZUBR Přerov před mistrovskou sezonou Chance ligy 2019/20 budou:

    Ing. Tomáš Pluháček, jednatel HC ZUBR Přerov s.r.o.
    Martina Hrušková, manažerka marketingu HC ZUBR Přerov
    Pavel Hanák, DiS., sportovní manažer a vedoucí A-týmu HC ZUBR Přerov
    Vladimír Kočara, hlavní trenér A-týmu a sportovní manažer mládeže HC ZUBR Přerov
    Tomáš Sýkora, kapitán A-týmu HC ZUBR Přerov
    Jiří Krisl, obránce a letní posila A-týmu HC ZUBR Přerov
     
    Krásný pondělní den z přerovské MEO Arény! Do startu prvního kola Chance ligy, druhé nejvyšší hokejové soutěže v Česku, zbývají pouhé dva dny. Přerovští Zubři se na úvod soutěže utkají s regionálním rivalem prostějovskými Jestřáby, a to doma od 18 hodin. Pro zástupce médií uspořádá hokejový klub z města na řece Bečvě, který loni oslavil 90. narozeniny, předsezonní tiskovou konferenci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Petr Komárek

    Hosté tiskové konference HC ZUBR Přerov


    Ing. Tomáš Pluháček, jednatel HC ZUBR Přerov s.r.o.
    Martina Hrušková, manažerka marketingu HC ZUBR Přerov
    Pavel Hanák, DiS., sportovní manažer a vedoucí A-týmu HC ZUBR Přerov
    Vladimír Kočara, hlavní trenér A-týmu a sportovní manažer mládeže HC ZUBR Přerov
    Tomáš Sýkora, kapitán A-týmu HC ZUBR Přerov
    Jiří Krisl, obránce a letní posila A-týmu HC ZUBR Přerov

    thejrc.org