Anglie – Kosovo 5:3 (kon.) | Černá Hora – Česko 0:3 (kon.) | Litva – Portugalsko 1:5 (kon.)
Lucembursko – Srbsko 1:3 (kon.) | Albánie – Island 4:2 (kon.) | Francie – Andorra 3:0 (kon.)
Moldavsko – Turecko 0:4 (kon.)
konec
Anglie
5:3 (5:1)
Kosovo
Úterý 10.09.2019, 20:45 • St. Mary's Stadium • Kvalifikace ME • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:9. (22:41:09)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned osm branek, přičemž se o pět z nich postarala Anglie, která z tohoto zápasu bere plný počet bodů. Vstup do druhého poločasu ale vydařil Kosovu, které v krátkém časovém sledu dvakrát udeřilo, díky čemuž snížilo na rozdíl dvou branek. Zbytek zápasu patřil anglické reprezentaci, která nepřipustila další změnu skóre.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kolmice se snášela na Muriqiho, který na padající předmět nedosáhl. Možná naposledy se k míči dostal brankář Pickford.
     
    90+3
    Sterlingovi se nepodařilo odehrát míč před postranní lajnou, čehož si všiml také hlavní sudí. Kosované rozjíždějí jednu z posledních akcí tohoto zápasu.
     
    90+2
    Po nedovoleném zákroku se na trávníku ocitl Chilwell, na kterého si vyšlápl napadající Hasani. Angličané budou rozehrávat z blízkosti autové lajny.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Na opačné straně to na sebe vzal Celina, který si hodil míč na pravou nohu. Výsledkem bylo velice pohotové zakončení, jenž se stočilo kousek vedle tyče.
     
    87
    Domácím se povedlo udržet míč na hrací ploše, což vedlo k protiútoku. Do zakončení se dostal Rashford, kterého dokázal vychytat brankář Muric.
     
    86
    Další žlutý kartónek, nedovoleně byl zastaven střídající Mount, na kterého si vyšlápl Raškaj.
     
    86
    Sterling se pro změnu přesunul na levou stranu, kde ještě hledal některého ze svých spoluhráčů. Jako první se mu nabídl Chilwell, který ještě našel Pickforda.
     
    85
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Marcus Rashford.
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Valon Beriša, přichází Florent Hasani.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Anglie i nadále vede o dvě branky, v posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností.
     
    83
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Ross Barkley, přichází Mason Mount.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Valon Beriša (Kosovo).
     
    79
    Kosované na delší dobu obsadili opačnou polovinu hřiště. Vojvoda na pravém křídle kombinoval s Raškajem, druhý jmenovaný trefil pouze protihráče před sebou.
     
    78
    Na pravém křídle měl celkem dost prostoru Beriša, který okamžitě cpal míč do přehuštěného prostoru, kde se vynořila pouze kopačka jednoho z protihráčů.
     
    77
    Na opačné straně se na jistotu rozhodl zahrát Keane, který hlavičkou poslal míč za postranní lajnu. Hadergjonaj se tak ujme provedení autového vhazování.
     
    76
    Henderson dokázal obejít Berišu, což vedlo k centru z pravé strany. Ven z branky se vydal hostující brankář Muric, který stáhl padající předmět do rukavic.
     
    75
    Navíc se do protiútoku dostával Sancho, který opět hledal vedle postaveného Sterlinga. Zakončení druhého jmenovaného trefilo pouze obránce Alitiho.
     
    74
    Angličané mohli navýšit své vedení! Kane si všiml naběhnuvšího Sterlinga, který se dostal až před brankáře, avšak poté orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    73
    Hadergjonajovi se ještě podařilo zachytit míč na hrací ploše, díky čemuž se dostal k centru z levé strany. Krátce poté pálil hodně vysoko nad branku Halimi.
     
    72
    Odpovědnost na sebe vzal právě Alexander-Arnold, který to zkoušel obstřelem zdi. Ten se mu sice vydařil, avšak projektil poslal několik čísel vedle branky.
     
    71
    Na řadu přijde standardní situace z velice nebezpečná standardní situace. U balónu se nachází dvojice hráčů, dost možná to vypadá na Alexandra-Arnolda.
     
    70
    Třetí žlutá karta v krátkém časovém sledu. Tentokráte to s agresivitou přehnal hostující Aliti, který kousek od pokutového území fauloval Sancha.
     
    69
    Střídající Raškaj velice chytrým způsobem přenášel hru na volného Vojvodu, který kolem sebe neměl téměř žádné spoluhráče, což využil napadající Chilwell.
    65. Neproměněná penalta Kanea.
     
    65
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil Kane, který to zkoušel k levé tyči, avšak tam se vydal také Muric, jenž tvrdou střelu nadvakrát zneškodnil.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Leart Paqarada (Kosovo).
    64. Penaltový zákrok.
     
    64
    Pokutový kop také pro Anglii!
     
    64
    Malou domů vyprodukoval obránce Aliti, který celkem slušně zavařil Muricovi, jenž musel hrát nohou. Výsledkem byl odkop do bezpečnějšího prostoru.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Besar Halimi (Kosovo).
     
    63
    Daleko se s míčem nedostal hostující Beriša, který se chtěl vydat po levém křídle, kde se nacházel Rice. Naopak sledujeme rychlou protiakci domácího celku.
     
    62
    Ke středovému kruhu si seběhl Barkley, který se drzým způsobem dostal kolem napadajícího Celiny, což vedlo k přenesení hry na levou stranu hrací plochy.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, zatím jsme se dočkali hned osmi branek. Angličané jsou stále ve vedení, avšak o něco aktivnější je soupeř.
     
    60
    O volný kop se pro změnu postaral Barkley, kterému se uvnitř pokutového území podařilo najít Kanea, po jehož nahrávce nepovedeně centroval křídelník Sancho.
     
    59
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Idriz Voca, přichází Anel Raškaj.
     
    58
    Muric si na druhé straně vybral velice dobře hrajícího Muriqiho, který prodlužoval za svá záda, s čímž tak trochu počítal Keane, který vystoupil z obranné linie.
     
    57
    Ihned na řadu přišel rohový kop z levé strany, po kterém se pokoušel vrhnout Maguire. Domácí zadák se dostal do vzduchu, avšak k hlavičce už nikoliv.
     
    56
    Hodně nepříjemný vstup do druhého poločasu v podání hráčů Anglie, kteří během několika minut hned dvakrát inkasovali. Stále ale vedou o dvě branky.
    55. Vedat MURIQI - 5:3
     
    55
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    No vida, rázem je to pouze o dvě branky! O rozehrávku pokutového kopu se totiž postaral VEDAT MURIQI, který to zkoušel k pravé tyči, kam se vydal také brankář Pickford, kterému se nepovedlo vyrazit míč vedle branky.
    54. Penaltový zákrok.
     
    54
    Je tu pokutový kop pro Kosovo, v pokutovém území fauloval Maguire!
     
    54
    Beriša si v tandemu vybral Celinu, kterého tělem odstavil od balónu vracející se Alexander-Arnold. Útočná snaha Kosova je u konce, následovat bude odkop.
     
    53
    V hodně těsném ofsajdu se před malým momentem zjevil Muriqi, čehož si pochopitelně všiml také pomezní sudí. Pickford se postará o provedení volného kopu.
     
    52
    Chilwell to neudělal zrovna nejlépe, u postranní čáry nekompromisním způsobem odklízel míč, avšak k němu se jako první dostal pozorný záložník Celina.
     
    51
    Rozehrávka standardní situace přinesla cvičený signál na Hendersona. Ten měl kolem sebe hodně prostoru na centr, avšak ten přistál do náruče brankáře.
     
    50
    Téměř ihned po rozehrávce přišel nedovolený zákrok ze strany Kosova. Provinil se obránce Rrahmani, který ostrým způsobem poslal k zemi Sterlinga.
    49. Valon BERIŠA - 5:2
     
    49
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    Hostující celek zaznamenává povedený vstup i do druhého poločasu! Další špatnou nahrávku předvedl Rice, který našel pouze kopačku soupeře. Do protiútoku se tak hnal Muriqi, který naprosto senzační kolmicí našel VALONA BERIŠU, jenž si i tentokráte věděl rady.
     
    49
    Alexander-Arnold se přeci jenom dostal ke střele uvnitř pokutového území, avšak Muric zasáhl na jedničku. I tak se jednalo o těsný ofsajd domácí reprezentace.
     
    48
    Riskantní rozehrávka v podání Hendersona nakonec směřovala mimo dosah napadajícího Muriqi, posléze se domácí brankář Pickford postaral o rozehrávku.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Kosovo: ze hřiště odchází Florent Muslija, přichází Leart Paqarada.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem zajímavou podívanou. Kosov se po necelé půlminutě dostalo do vedení, avšak soupeř reagoval o několik minut později. Anglie se dostala k velké územní převaze, která navíc přinesla další čtyři přesné zásahy. Hosté to budou mít hodně složité, v tuto chvíli prohrávají už o čtyři branky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+1. Jadon SANCHO - 5:1
     
    45+1
    Anglie právě vstřelila branku!
    Tady to zavání pořádným debaklem! Sterling si dokázal hodit míč kolem hostujícího obránce Rrahmaniho, díky čemuž se mu otevřel prostor až do pokutového území. Tam celou situaci řešil chytrou nahrávkou na nekrytého JADONA SANCHA, kterému stačilo nastavit kopačku.
     
    45+1
    Rrahmani zapojil do kombinace také nenápadného Celinu, který vracel prvně jmenovanému, jenž to pro změnu zkoušel dalekonosným pasem.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
    44. Jadon SANCHO - 4:1
     
    44
    Anglie právě vstřelila branku!
    Tak ještě jeden přesný zásah domácích! Tentokráte na polovině soupeře chyboval Voca, který se nechal odstavit od míče. To vedlo k protiútoku Anglie, který si vzal na starost rychlonohý Sterling, jenž ještě celou akci vyšperkoval nahrávkou na JADONA SANCHA, který přízemní ránou propálil Murice.
     
    44
    Přenesení hry směřovalo na volného Vojvodu, kterému se nepovedlo zachytit míč na hrací ploše. Ten tak skončil za brankovou lajnou, což přinese odkop od branky.
     
    43
    Kosované chvíli kombinovali na vlastní polovině, načež se díky dobré nabrávce od Halimiho dostali na druhou stranu, kde číhá smečka hráčů v bílém.
     
    41
    Sám na sebe to zkoušel vzít Celina, který pravačkou trefil pouze jednoho z protihráčů. Hostující záložník reklamoval hraní rukou, sudí nechává pokračovat.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
    38. Mërgim VOJVODA - 3:1
     
    38
    Anglie právě vstřelila branku!
    Vzápětí je tu třetí branka domácí reprezentace! Na hrací ploše zůstal ležet jeden z hráčů Kosova, avšak domácí to naprosto ignorovali. Sancho se tak protáhl až k přízemnímu centru do malého vápna, kde natolik nešťastně zakročil MËRGIM VOJVODA, který si vstřelil vlastní branku.
     
    37
    Vojvoda to zkoušel hodně pohotovým pokusem, přičemž pravou nohou trefil pouze boční síť branky. I tak by brankář Pickford stačil reflexivně zasáhnout.
     
    36
    Po delší době se domácí hráči dočkali rohového kopu. Chilwellova vysoká nabídka doplachtila na hlavu Keana, který hlavičkoval hodně vysoko nad branku.
     
    35
    U postranní lajny se do kombinace zapojil také Alexander-Arnold, který poté ještě oslovil Kanea. Druhý jmenovaný to zkoušel na Sterlinga, jenž se k míči nedostal.
     
    34
    Domácí hráči se celkem snadným způsobem dostali na druhou polovinu hřiště. Tam se včas vrátila také smečka protihráčů, která odrazila postupný atak.
     
    33
    Po delší době si domácí brankář Pickford připsal zákrok. Valon Beriša tak dlouho naznačoval střelu, až se do míče opřel pravou nohou, avšak o nic nebezpečného se nejednalo.
     
    32
    Hodně prostoru měl před sebou celkem nevýrazný Henderson, který to zkoušel kolmicí mezi obránce, avšak Kane byl v době přihrávky v pohybu na druhou stranu.
     
    31
    Alexander-Arnold to udělal natolik dobře, že se mu povedlo otřít míč o nohu hostujícího Celiny. To vše znamená, že Pickford bude odkopávat od své branky.
     
    30
    Angličané už celkem dlouho kombinují na vlastní polovině, což pro domácí celek určitě není na škodu. Kosovo se i nadále snaží napadat zdlouhavou rozehrávku.
     
    29
    S rozehrávkou vypomohl také záložník Rice, který neměl zas tak moc prostoru. Z jeho kopačky přiletěla nadýchaná kolmice na naběhnuvšího Sterlinga.
     
    28
    Nakonec se nejvýše do vzduchu dostal hostující obránce Aliti, kterému se povedlo odklidit hrací předmět do zámezí. Alexander-Arnold bude moci vhazovat z pravé strany.
     
    27
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval hostující Halimi, který místo míče trefil jednoho z protihráčů. Sudí vše viděl, Anglie má k dispozici standardní situaci.
     
    26
    Kosovo se stáhlo hluboko na vlastní polovině, Barkley tak po průniku středem hrací plochy musel přihrávat dozadu, kde se o rozehrávku stará Maguire.
     
    25
    Vojvodovi se i tentokráte povedlo odcentrovat, avšak i v tomto případě se míč snesl do rukavic brankáře Pickforda, který si přichystal výhoz do strany na Riceho.
     
    24
    Zpoza pokutového území to technickým projektilem zkoušel Barkley, jehož pokus vystoupal hodně vysoko nad branku, Muric tak bude moci vykopávat.
    19. Harry KANE - 2:1
     
    19
    Anglie právě vstřelila branku!
    Angličané se vůbec poprvé v utkání dostávají do vedení! Velký kus práce odvedl Sterling, který se u středového kruhu zbavil napadajícího protihráče, díky čemuž se otevřel střed hrací plochy. Střelec první branky našel v tandemu HARRYHO KANEA, jehož rána levou nohou putovala mimo dosah Murice.
     
    19
    S míčem si pohrál také brankář Pickford, který si vybral vedle stojícího Alexandra-Arnolda. Hráči Kosova se neúnavným způsobem snaží napadat rozehrávku.
     
    18
    Na hranici pokutového území si naváděl míč ke střele Sterling. Tento úmysl dokázal přečíst Rrahmani, který jeho projektil zablokoval. Muric tak bude vykopávat.
     
    17
    Na opačné straně se k centru z levé strany dostal Hadergjonaj, který se pokoušel najít Muriqiho. Ten se k míči nedostal, to platilo i po centru z pravé strany.
     
    16
    Hostující obránci celkem dlouho kombinovali na vlastní polovině. Aliti nakonec přenechal balón Halimimu, který se dostal až na druhou stranu hrací plochy.
     
    15
    Hrací předmět opětovně doletěl ven z hrací plochy, což přineslo aut pro Anglii. Chilwell si počkal na náběh Kanea, který v těžké pozici přeci jenom našel Riceho.
     
    14
    Po delší době jsme se dočkali útočné snahy ze strany Kosova. Vojvoda dobře spolupracoval s Vocou, avšak prvně jmenovaný neodcentroval ideálním způsobem.
     
    13
    Aby toho nebylo málo, tak si domácí reprezentace vyzkoušela druhý rohový kop. Pro něj si dokázal seběhnout brankář Muric, který ho sevřel do svých rukavic.
     
    12
    Anglie vhazovala z levé strany, o což se postaral sám obránce Chilwell. Tentýž hráč se dostal k centru, avšak v pokutovém území zasahoval kapitán Rrahmani.
     
    11
    Obrannou povinnost si dokázal splnit hostující Vojvoda, který skluzem poslal míče do bezpečí. Kosovo ani tentokráte nevydolovalo hrací předmět.
     
    10
    Chilwell si to netradičně namířil až k hranici pokutového území, kde mu ale scházela větší podpora spoluhráčů. Nakonec se mu dokázal nabídnout Sterling.
     
    9
    Také domácí mužstvo udeřilo hned ze své první šance, v krátkém časovém sledu jsme viděli hned dvě branky. Kosovo bude rozehrávat ze středového kruhu.
    8. Raheem STERLING - 1:1
     
    8
    Anglie právě vstřelila branku!
    Na vyrovnávací branku jsme nemuseli dlouho čekat! Na pořadu dne byl první rohový kop, který si vzal na starost Barkley. Nejvýše se do vzduchu dostal obránce Keane, který ještě prodlužoval do malého vápna, kde se další hlavičkou prosadil RAHEEM STERLING.
     
    8
    Angličané se opět dostali na druhou stranu, kde chvíli kombinovali, avšak poté Alexander-Arnold opět přihrával na vlastní polovinu, kde se nacházel Keane.
     
    7
    Alexander-Arnold pouze naznačil centr pravou nohou, místo toho vyprodukoval další zpětnou nahrávku, po které Maguire oslovil vedle stojícího středopolaře Hendersona.
     
    6
    Anglie se postupnou kombinací dostala až k pokutovému území, kde se Sterling pokoušel najít Barkleyho, jehož zadovka nenašla prvně jmenovaného hráče.
     
    5
    Uprostřed hrací plochy se k míči prodral domácí Rice, který šikovným způsobem vyslal nahrávku na pravou stranu, kde Alexander-Arnold vybojoval autové vhazování.
     
    4
    Sterling si seběhl pro nahrávku k postranní lajně, kde se vymanil ze sevření. I tak se k míči dostal hostující Hadergjonaj, který poslal balón ven z hrací plochy.
     
    3
    Do rozehrávky se zapojil také domácí brankář Pickford, kterému se povedlo roztáhnout hru na levou stranu, odkud Chilwell přenášel hru na opačnou polovinu.
     
    2
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, Kosovo se prosadilo hned ze své první větší šance. V tuto chvíli je na tahu domácí celek.
    1. Valon BERIŠA - 0:1
     
    1
    Kosovo právě vstřelilo branku!
    Hosté se senzačně dostávají do vedení! Obrovskou chybu udělal domácí obránce Keane, který se snažil přihrát vedle stojícímu spoluhráči. Přihrávku ale dokázal ukořistit Muriqi, který ihned vysunul do vyložené šance VALONA BERIŠU, jenž si proti Pickfordovi věděl rady.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Pickford – Alexander-Arnold, M. Keane, Maguire, Chilwell – Rice, Henderson – Sterling, Barkley, Sancho – Kane (C).
    Náhradníci: Heaton, Pope – Trippier, C. Wilson, Joe Gomez, Maddison, Mount, Mings, Oxlade-Chamberlain, Rose, Rashford, Winks.

    Kosovo: Muric – Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Hadergjonaj – Voca, Halimi – Muslija, Celina, Valon Beriša – Muriqi.
    Náhradníci: Bekaj, Ujkani – Bernard Beriša, Drešević, Hasani, H. Kryeziu, Nuhiu, Rašani, Paqarada, Raškaj, Žegrova.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller (všichni Německo).
     
    Vzájemné zápasy

    Jedná se o první vzájemný zápas těchto dvou celků.
     
    Anglie

    Anglie proplouvá kvalifikací bez ztráty kytičky. V úvodním zápase si smlsla na Česku, které porazila vysoko 5:0! Pětku si odnesla i Černá Hora, která na rozdíl od Čechů dokázala hrdé Anglii vsítit branku. Vsítit branku se však nepodařilo ani Bulharsku, které s Anglií padlo 4:0. Albion tedy zatím podává suverénní výkony a hodně k tomu přispívají kanonýři R. Sterling a H. Kane, kteří mají na svém kontě již pět zásahů.
     
    Kosovo

    Kosovo zatím překvapuje ostatní účastníky skupiny A! S osmi body se drží na postupové druhé příčce. Své úvodní zápasy začalo remízovými stavy – 1:1 s Bulhary a stejný výsledek se zrodil i na hřišti Černé Hory. Následně přišla důležitá a těsná výhra v Bulharsku (2:3), kdy Kosovo o svém vítězství rozhodlo ve třetí minutě nastavení! A čtvrtý zápas přinesl také tři body na jejich stranu, když nedávno porazili Česko 2:1! Taktéž dokázali otočit vývoj zápasu na svou stranu. Kosovo má tedy velmi dobře rozehranou skupinu, nicméně úspěch proti Anglii (zvláště na její půdě) se příliš neočekává.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 8. Sterling (M. Keane), 19. Kane (Sterling), 38. Vojvoda (vla.), 44. Sancho (Sterling), 45+1. Sancho (Sterling) – 1. Valon Beriša (Muriqi), 49. Valon Beriša (Muriqi), 55. Muriqi (pen.)

    Karty:   63. Halimi (KSV), 65. Paqarada (KSV), 70. Aliti (KSV), 83. Valon Beriša (KSV), 86. Raškaj (KSV)

    Neproměněná penalta: 65. Kane (ENG), brankář Muric zneškodnil


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:9.
    Anglie: Pickford – Alexander-Arnold, M. Keane, Maguire, Chilwell – Rice, Henderson – Sterling, Barkley (83. Mount), Sancho (85. Rashford) – Kane (C).
    Náhradníci: Heaton, Pope – Trippier, C. Wilson, Joe Gomez, Maddison, Mount, Mings, Oxlade-Chamberlain, Rose, Rashford, Winks.

    Kosovo: Muric – Vojvoda, Rrahmani (C), Aliti, Hadergjonaj – Voca (59. Raškaj), Halimi – Muslija (46. Paqarada), Celina, Valon Beriša (85. Hasani) – Muriqi.
    Náhradníci: Bekaj, Ujkani – Bernard Beriša, Drešević, Hasani, H. Kryeziu, Nuhiu, Rašani, Paqarada, Raškaj, Žegrova.

    Rozhodčí: Zwayer – Schiffner, Achmüller (všichni Německo)
    thejrc.org