Anglie – Kosovo 5:3 (kon.) | Černá Hora – Česko 0:3 (kon.) | Litva – Portugalsko 1:5 (kon.)
Lucembursko – Srbsko 1:3 (kon.) | Albánie – Island 4:2 (kon.) | Francie – Andorra 3:0 (kon.)
Moldavsko – Turecko 0:4 (kon.)
konec
Černá Hora
0:3 (0:0)
Česko
Úterý 10.09.2019, 20:45 • Gradski Stadion Podgorica, Podgorica • Kvalifikace ME • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Češi napravili předchozí zaváhání v Kosovu dnešním jasným vítězstvím nad Černou Horou. S tímto konstatováním se s Vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji pěkný zbytek večera. (22:50:59)
     
    Průběžná tabulka skupiny A:
    1. Anglie – 12 bodů, skóre 19:4, 4 zápasy
    2. Česko – 9 bodů, skóre 9:8, 5 zápasů
    3. Kosovo – 8 bodů, skóre 10:10, 5 zápasů
    4. Černá Hora – 2 body, skóre 3:13, 5 zápasů
    5. Bulharsko – 2 body, skóre 5:11, 5 zápasů
     
    Při pohledu na statistiky zjistíme, že držení míče je velmi vyrovnané. Češi alespoň soupeře značně přestříleli a také je dost zajímavé, že Česko nasbíralo strašně moc faulů, celkem jich bylo 33!
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:33.
     
    Druhý zápas skupiny A nám přinesl nesmírně zajímavou podívanou. Kosovo se představilo v Anglii, kde od první minuty překvapivě vedlo. Angličané však nenechali nic náhodě a ještě v první půli otočili utkání z 0:1 na 5:1. To už o výhře favorita prakticky rozhodlo, ale Kosované se přesto nevzdali a upravili skóre na konečných 5:3. Za zmínku určitě stojí také to, že Harry Kane, hvězdný útočník Tottenhamu, nedokázal proměnit penaltu.

     
    Česko napravuje zaváhání z předchozího zápasu a vcelku bez problémů vítězí nad Černou Horou 3:0. První poločas sice branku nepřinesl, druhou půli už ale čeští reprezentanti zvládli na jedničku. První gól si připsal Tomáš Souček, který se po skvělém centru Jakuba Jankta prosadil hlavou. I u druhé branky byl přítomen Jakub Jankto, který od rohového praporku našel Lukáše Masopusta, který se prosadil tvrdou volejí. V nastaveném čase ještě potvrdil výhru Vladimír Darida, který zkušeně proměnil pokutový kop. Česi se tak díky tomuto vítězství posouvají na druhé místo skupiny A, protože Kosované podle očekávaní nestačili na Angličany. Naopak Černá Hora už je skoro mimo hru o postup, i když ještě nějakou teoretickou šanci má.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Vladimír DARIDA - 0:3
     
    90+4
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec to bude stejným poměrem jako to dopadlo v Olomouci! VLADIMÍR DARIDA penaltu proměňuje bez problémů, Danijel Petković sice dobře odhadl směr, ale k pravé tyči šel moc rychle, takže střelu českého hráče doslova přeletěl.
    90+4. Penaltový zákrok
     
    90+4
    Bude tady penalta! Alex Král se dostával přes Deniho Hočka, který ho ale úplně zbytečně podkopl, takže ještě je tady pokutový kop!
     
    90+3
    Černohorský hráč nevěděl co dělat, tak dopředu prostě nakopl, ale míč skončil jen u Tomáše Vaclíka, který s rozehrou samozřejmě moc nespěchal.
     
    90+2
    Střídající Michael Krmenčík na útočné polovině získává co nejvíce času. Český forvard tak získal cennou minutku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Patrik Schick, přichází Michael Krmenčík.
     
    90+1
    Český tým se budu muset bránit ještě čtyři minuty.
     
    90
    Přímý kop nic nebezpečného nepřinesl, po chvíli sice přišel docela nadějný centr do vápna, ale ten bez problémů lapil Tomáš Vaclík.
     
    89
    Domácí ještě mohou snížit, Marko Vešović donutil k faulu Vladimíra Coufala, který s výrokem hlavního sudího není vůbec spokojen.
     
    88
    Konec utkání se velmi rychle blíží, Černohorci stále nedokázal výrazně ohrozit Tomáše Vaclíka. Nyní se o to snažil Žarko Tomašević, ten ale svým centrem našel jen Jakuba Brabce.

    Lukáš Mihal

    Branky: 54. T. Souček (Jankto), 58. Masopust (Jankto), 90+4. Darida (pen.)

    Karty:   53. R. Radunović (CHO), 75. Marušić (CHO) – 75. Jankto (CZE), 82. T. Souček (CZE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:33.
    Černá Hora: Petković – Marušić, Lagator, Tomašević, R. Radunović (73. Bećiraj) – Hočko, N. Vukčević (C) (68. Bakić) – Boljević, Kosović (73. Savičevič), Vešović – Mugoša.
    Náhradníci: Mijatović, Dragojević – Sekulić, Bakić, M. Janković, Bećiraj, Savičevič, Jovović, Hakšabanović, Šćekić, B. Jankovič, Kojašević.

    Česko: Vaclík – Coufal, Čelůstka, Suchý (C) (46. Brabec), Bořil – Darida, T. Souček – Masopust (77. J. Kopic), Král, Jankto – Schick (90+2. Krmenčík).
    Náhradníci: Koubek, Pavlenka – Kadeřábek, Brabec, Simič, Krejčí, Kalvach, Hušbauer, Krmenčík, J. Kopic, Doležal, Novák.

    Rozhodčí: Palabıyık – Eyisoy, Olguncan (všichni TUR)
    thejrc.org