Anglie – Kosovo 5:3 (kon.) | Černá Hora – Česko 0:3 (kon.) | Litva – Portugalsko 1:5 (kon.)
Lucembursko – Srbsko 1:3 (kon.) | Albánie – Island 4:2 (kon.) | Francie – Andorra 3:0 (kon.)
Moldavsko – Turecko 0:4 (kon.)
konec
Albánie
4:2 (1:0)
Island
Úterý 10.09.2019, 20:45 • Elbasan Arena • Kvalifikace ME • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání kvalifikace o postup na EURO 2020. Společně se podíváme na duel mezi Albánií a Islandem. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Island

    Celek, který si v posledních letech získal srdce mnoha fanoušků, zatím podává vydařené výkony a spolu s Tureckem a Francií se přetahuje o postup na EURO. Island má po pěti duelech dvanáct bodů a o skóre zaostává za Tureckem. V sobotu odehrál Island domácí duel s Moldavskem, které porazil vysoko 3:0.
     
    Albánie

    Také Albánie už má zkušenost s účastí na evropském šampionátu. Kvalifikovala se na poslední EURO ve Francii. V této silné kvalifikační skupině má ale na svém kontě jen šest bodů. Proti silným celkům se Albánie trápí v koncovce. V sobotu odehrála utkání ve Francii, kde prohrála 4:1. Francouzi si přesto uřízli ostudu, když soupeři zahráli hymnu Andorry.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu v kvalifikaci utkali v červnu na Islandu. Domácí reprezentace zvítězila brankou Gudmundssona 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Albánie: Strakoša – Hysaj, Djimsiti, Dermaku, Lenjani – Gjasula, Ismajli, Memušaj, Bare – Cikalleši, Manaj.
    Náhradníci: Hoxha, Selmani – Abraši, Balaj, Kumbulla, Mavraj, Qose, Roši, Ramadani, Xhaka, Uzuni, Veseli.

    Island: Halldórsson – Hermannsson, Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason – Sigurjónsson, Gunnarsson, Hallfredsson, B. Bjarnason – G. Sigurdsson – Bödvarsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Rúnarsson – Fjóluson, Fridjónsson, Grétarsson, A. Gudmundsson, Kjartansson, Magnússon, Pálsson, Sigthórsson, Traustason.

    Rozhodčí: Kružliak – Somolani, Štrbo (vš. SVK).
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Albánie bude hrát v černém, zatímco Island oblékne modré dresy.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Albánie obstarala výkop do dnešního souboje. Domácí mužstvo se ihned vydalo do útoku, ale nákop na levé křídlo skončil v autu.
     
    2
    Rey Manaj dostal přihrávku na levou stranu, jenže v tísni se mu míč svezl po nártu a domácí hráč jej nakonec zakopl do zámezí.
     
    3
    Hannes Halldórsson musel vyběhnout ven z branky, aby dokázal odkopnout míč před sprintujícím Manajem do bezpečí.
     
    4
    Manaj je v úvodních minutách hodně aktivní. Domácí útočník se dral za centrem z pravé strany, ale míč jen přizvedl do rukavic brankáře.
     
    5
    Elseid Hysaj poslal další pěkný centr do velkého vápna, jenže Sokol Cikalleši míč pro změnu špičkou kopačky prodloužil do rukavic brankáře.
     
    6
    Island se zatím nemůže probít na polovinu domácí Albánie. Sigurdsson tentokrát nákopem odevzdal míč hráčům Albánie.
     
    7
    Tomas Strakoša si došel pro nepovedený centr z levé strany a s přehledem schoval míč do svých rukavic. Albánie může kombinovat.
     
    8
    Až nyní se Island pořádně dostal do pokutového území, jenže Rúnar Sigurjónsson se v hlavičkovém souboji dopustil útočného faulu.
     
    9
    Domácí obránce Djimsiti si s přehledem pohlídal nepřesný nákop za obranu Albánie. Domácí celek v úvodních minutách kontroluje hru.
     
    10
    Ledian Memušaj se dopustil faulu na polovině Islandu. Úvodní minuty přinášejí hodně tvrdý fotbal s velkým množstvím nedovolených zákroků.
     
    11
    Ari Skúlason poslal nákop na levou stranu hřiště, nicméně nikdo v modrém dresu Islandu jeho pobídku nepochopil.
     
    12
    Aron Gunnarsson poslal svůj tradiční dlouhý aut do pokutového území. Nikdo v modrém dresu však v hlavičkovém souboji neuspěl.
     
    13
    Memušaj se krásně proklestil až do blízkosti velkého vápna, kde byl faulován a vybojoval pro Albánii přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    14
    Exekuce přímého kopu se ujal Hysaj, který vsadil na razanci, ale prudkou střelou trefil jen hráče ve zdi.
     
    15
    Gylfi Sigurdsson se hnal za odraženým míčem na levou stranu, jenže neuspěl v souboji s Hysajem. Albánie zatím podává skvělý výkon.
     
    16
    Hannes Halldórsson se musel zapojit do rozehrávky Islandu. Brankář, který už chytil penaltu Messimu, nakopl míč na polovinu domácích.
     
    17
    Albánie už se znovu usadila na polovině soupeře a hledá si cestičku do pokutového území. Fotbalisté v červeném se ale nemohou dostat ke střele.
     
    18
    Rúnar Sigurjónsson operoval s míčem na pravé straně hrací plochy. Jeho prudká pobídka na hranici velkého vápna skončila na hlavě domácího zadáka.
     
    19
    Hysaj dostal prostor na levé straně, nicméně netroufl si na individuální průnik podél pomezní čáry. Albánie pokračuje v kombinaci na vlastní polovině.
     
    20
    Rey Manaj sice obešel jednoho obránce, ale v souboji s Hermannssonem už neměl šanci na úspěch. Krajní obránce Islandu získal vhazování.
     
    21
    Island zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Gylfi Sigurdsson poslal přetažený centr na vzdálenější tyč, kde nebyl nikdo z Islanďanů.
     
    22
    Strakoša se opět zapojil do rozehrávky Albánie a snaží se hledal své spoluhráče v křídelních prostorech.
     
    23
    Zatím je to obrovský boj! Albánie sice hraje většinu času s míčem na kopačkách, ale akce domácích končí už na polovině hřiště.
     
    24
    Rey Manaj se svým důrazem dostal k odraženému míči v pokutovém území, ale střelou z ostrého úhlu nechal vyniknout blokujícího obránce.
     
    25
    Po následném rohovém kopu se nikdo z Albánců nedostal do zakončení. Obrana Islandu je ve vzdušných soubojích stoprocentní.
     
    26
    Sokol Cikalleši v hlavičkovém souboji prodloužil míč za sebe, jenže tam nebyl nikdo v červeném dresu. Bitva o každý metr hřiště pokračuje.
     
    27
    Gylfi Sigurdsson zkusil štěstí střelou zpoza hranice pokutového území. Jeho rána levačkou rychle padala, ale míč přesto prolétl vysoko nad břevnem.
     
    28
    Obrovská šance Islandu! Gylfi Sigurdsson si naběhl na zpětnou přihrávku do pokutového území, měl moře času na zakončení, ale uklidil míč vedle branky!
    28. Gylfi Sigurdsson a jeho možnost
     
    29
    Hysaj se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku. Rozhodčí si domácího hráče zavolal a dal mu najevo, že to příště bude za kartu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme obrovskou bitvu o každý metr hrací plochy.
     
    31
    Rey Manaj si přišel pro přihrávku hodně hluboko do hřiště. Domácí útočník se poté otočil, ale už nedostal prostor a čas k přihrávce.
     
    32
    Bare si naběhl na krásnou narážečku, mohl zakončovat, ale zbytečně ještě přihrál na levou stranu, kde nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    33
    Albánie právě vstřelila branku!
    Albánie se dostává do vedení! Domácí dokázali udeřit ze své první šance! Albánie rozehrála rohový kop do kombinace. Do vápna následně přiletěl nadýchaný centr a KASTRIOT DERMAKU hlavou překonal brankáře!
    33. Kastriot DERMAKU - 1:0
     
    35
    Albánie po vstřelení úvodní branky pokračuje v aktivní hře a nadále se tlačí do útoku. Obrana Islandu dnes nepůsobí úplně jistým dojmem.
     
    36
    Další útočnou akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal vysunutý Hysaj.
     
    37
    Manaj zvolil zakončení zpoza pokutového území. Jeho rána vnějším nártem nabrala opačnou rotaci a míč prosvištěl kolem branky.
     
    38
    Kári Árnason si pomohl faulem na polovině hřiště a nabídl Albánii další možnost k útočení. Navíc dostává žlutou kartu.
     
    39
    Gylfi Sigurdsson hecuje své spoluhráče k větší aktivitě. Fotbalisté Islandu mají velké problémy s překonáním pevného albánského valu.
     
    40
    Island si chtěl pomoci dlouhým autem do pokutového území, nicméně obrana Albánie to ve spolupráci se Strakošou dokázala bez problémů vyřešit.
     
    41
    Strakoša se musel znovu zapojit do rozehrávky domácího výběru. Brankář Albánie dlouhým nákopem odevzdal míč Islanďanům.
     
    42
    Memušaj si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, ale ihned k němu přistoupil Arnáson, který dělovku srazil mimo nebezpečný prostor.
     
    43
    Dermaku diriguje rozehrávku Albánie na vlastní polovině. Domácí celek je spokojený s těsným vedením a snaží se dohrát první půli bez inkasované branky.
     
    44
    Gylfi Sigurdsson si přehodil míč na levačku a vypálil zpoza pokutového území. Jeho rána proskákala kolem vzdálenější tyče.
     
    45
    Hysaj vymyslel nádherný centr do pokutového území, jenže Manaj jeho pobídku podskočil a obránce Islandu si následně pomohl malou domů.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce může být spokojenější domácí Albánie! Fotbalisté v červených dresech přestáli úvodní snahu Islandu a šanci Sigurdssona. Poté se Albánie natlačila dopředu a udeřila po rohovém kopu, když se prosadil Dermaku! Ve zbytku první půle už domácí kontrolovali vedení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Island obstaral výkop do druhého poločasu. Ostrovní celek ze severu Evropy v něm bude muset pořádně zabrat.
     
    47
    Albánie se rychle dostala k míči a okamžitě uklidňuje hru. Domácí celek se v případě triumfu může teoreticky vrátit do boje o postup.
     
    48
    Island právě vstřelil branku!
    Island krátce po návratu ze šaten dokázal vyrovnat! Rúnar Sigurjónsson se ve vápně dostal k odraženému míči, okamžitě jej poslal před branku a GYLFI SIGURDSSON tentokrát velkou šanci proměnil!
    48. Gylfi SIGURDSSON - 1:1
     
    50
    Island je po vstřelení vyrovnávací branky rázem nahoře a hostující celek se nadále tlačí do útoku. Takový vstup do poločasu si Albánie určitě nepředstavovala.
     
    51
    Hysaj dostal prostor na pravé straně a zakroutil nádherný centr do velkého vápna. Nikdo v červeném dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    52
    Další útočnou akci Islandu zastavuje zdvižený praporek. Ofsajd!
     
    53
    Albánie právě vstřelila branku!
    Albánie si bleskově bere zpět své ztracené vedení! ELSEID HYSAJ zůstal zcela zapomenutý, naběhl si na přihrávku do pokutového území a krásně přehodil vyběhnutého brankáře!
    53. Elseid HYSAJ - 2:1
     
    55
    Domácí fanoušci jsou rázem jako polití živou vodou a ženou své oblíbence do útoku. Albánie dnes může Islandu výrazně zkomplikovat život.
     
    56
    Cikalleši se dopustil ostrého faulu, za který viděl žlutou kartu.
     
    57
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Emil Hallfredsson, přichází Kolbeinn Sigthórsson.
     
    58
    Island právě vstřelil branku!
    Parádní utkání pokračuje! Je znovu vyrovnáno! Island bojuje ze všech sil, aby se udržel ve hře o postup na EURO. Střídající KOLBEINN SIGHTHÓRSSON se při zmatcích v pokutovém území rychle zorientoval a napálil odražený míč do sítě!
    58. Kolbeinn SIGTHÓRSSON - 2:2
     
    60
    Je za námi hodina hry a zejména po změně stran se hraje parádní fotbal. Oba týmy moc nemyslí na obranu a sledujeme moře brankových možností.
     
    61
    Zadáci Islandu kombinují v zadních řadách a snaží se uklidnit hru. Domácí nadšení vyrovnávací brankou Islandu hodně rychle opadlo.
     
    62
    Kári Árnason odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže na jeho pobídku nedosáhl nikdo v modrém dresu.
     
    63
    Keidi Bare dostal prudkou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže míč mu odskočil a Bare už jej nedokázal kolem obránce napálit do sítě.
     
    64
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Ermir Lenjani, přichází Odise Roši.
     
    65
    Island zahrával další přímý kop z dobré pozice. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, ale tam kralovala obrana Albánie.
     
    66
    Strakoša si musel dát pozor na nebezpečný lob z velké dálky. Domácí brankář nakonec celou situaci dokázal kontrolovat.
     
    67
    Arnáson poslal dlouhou přihrávku na polovinu Albánie, jenže nikdo v modrém dresu se k jeho pobídce neprobil.
     
    67
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Berat Djimsiti, přichází Frederic Veseli.
     
    68
    Zadáci Islandu znovu kombinují na polovině hřiště a nepůjčují soupeři míč. Ostrovní celek číhá na nějakou skulinku v obraně soupeře.
     
    69
    Hysaj v těžké pozici na poslední chvíli odkopl míč z vlastní poloviny na polovinu Islandu. Albánie ale u míče dlouho nezůstala.
     
    70
    Do konce dnešního souboje schází dvacet minut a stále platí smírný stav. Island je v posledních minutách aktivnější a tlačí se do zakončení.
     
    71
    Strakoša se musel znovu zapojit do rozehrávky Albánie. Domácí brankář nakopl míč na polovinu Islandu, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    72
    Sokol Cikalleši si v souboji s Gunnarssonem pomohl nedovoleným zákrokem, když svého soupeře zasáhl loktem do zad. Island bude rozehrávat.
     
    73
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Elseid Hysaj, přichází Amir Abraši.
     
    74
    Abraši se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do útočné akce Albánie. Jeho přihrávka na hranici velkého vápna byla příliš rychlá.
     
    75
    Albánie zahrávala přímý kop z dobré pozice. Jeho rozehrávky se ujal Ledian Memušaj, který svou technickou střelou trefil jen hráče ve zdi.
     
    76
    Island dokázal ubránit také následný rohový kop. Brankář Hannes Halldórsson vyrazil ven z branky a bez problémů schoval míč do rukavic.
     
    77
    Klaus Gjasula si naběhl na přihrávku na pravé křídlo a hlavou prodloužil míč do pokutového území. Tam však nebyl nikdo v červeném.
     
    78
    Albánie zahrávala další rohový kop. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky a nenadělal Halldórssonovi moc problémů.
     
    79
    Albánie je v posledních minutách aktivnějším týmem a snaží se strhnout vedení na svou stranu. Pro Island to bude horkých patnáct minut.
     
    80
    Albánie právě vstřelila branku!
    Albánie se deset minut před koncem dočkala vytoužené branky! Střídající ODISE ROŠI si navedl míč na hranici pokutového území a technickou střelou na přední tyč vrátil domácím vedení!
    80. Odise ROŠI - 3:2
     
    82
    Island se ihned nastěhoval na polovinu soupeře a snaží se s výsledkem ještě něco udělat. Albánci teď brání na hranici sebeobětování.
     
    83
    Albánie právě vstřelila branku!
    Teď už to s Islandem vypadá hodně bledě! Albánie totiž přidává čtvrtou branku! SOKOL CIKALLEŠI si v pokutovém území zpracoval oblouček z levé strany a napálil míč do sítě!
    83. Sokol CIKALLEŠI - 4:2
     
    85
    Island se i přes dvoubrankové manko tlačí do útoku, nicméně Albánie už hraje v pořádném laufu a brání s noblesou.
     
    86
    Ragnar Sigurdsson nakopl míč na hranici velkého vápna, jenže Gylfi Sigurdsson v hlavičkovém souboji s Veselim neuspěl.
     
    87
    Hjörtur Hermannsson podpořil útok Islandu sprintem po pravém křídle. Krajní obránce Islandu následně odcentroval, ale našel jen hlavu připraveného Bareho.
     
    88
    Kári Árnason zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Podle všeho jde o nějaké svalové zranění.
     
    89
    Stoper Islandu odchází v doprovodu zdravotníku za postranní čáru. Uvidíme, zda se na závěrečné minutky ještě vrátí.
     
    90
    Albánie hraje v pevném bloku a brání až od hranice pokutového území. Islandu se tento defezivní val dobývá opravdu těžko.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Roši se dopustil faulu při napadání rozehrávky Islandu. Hosté mohou pokračovat v kombinaci na polovině Albánie.
     
    90+3
    Roši je hodně vidět. Domácí střelec si obhodil obránce a vybojoval faul na svou osobu.
     
    90+4
    Roši dostal přihrávku na polovinu soupeře, nicméně jeho následný průnik skončil nepřesným centrem. Albánie už je blízko.
     
    90+5
    Strakoša se ještě musel zapojit do rozehrávky. Gólman domácího celku nakopl míč na polovinu Islandu, kde Albánie nasbírala další cenné vteřinky!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Albánie nakonec v divokém utkání poráží Island 4:2! Fotbalisté v červených dresech přestáli úvodní snahu Islandu a šanci Sigurdssona. Poté se Albánie natlačila dopředu a udeřila po rohovém kopu, když se prosadil Dermaku! Island však vyrovnal krátce po přestávce brankou Gylfiho Sigurdssona. Následně ale vrátil domácím vedení krásným lobem Hysaj, ale na jeho zásah pro změnu odpověděl Sighthorsson! Albánie však nepolevila a deset minut před koncem se trefil Roši, jehož úspěch ještě podtrhl Cikalleši.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:15.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:40:50)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 33. Dermaku (Memušaj), 53. Hysaj (Manaj), 80. Roši (Bare), 83. Cikalleši (Memušaj) – 48. G. Sigurdsson (Sigurjónsson), 58. Sigthórsson

    Karty:   56. Cikalleši (ALB) – 38. Árnason (ISL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:15.
    Albánie: Strakoša – Hysaj (73. Abraši), Djimsiti (67. Veseli), Dermaku, Lenjani (64. Roši) – Gjasula, Ismajli, Memušaj, Bare – Cikalleši, Manaj.
    Náhradníci: Hoxha, Selmani – Abraši, Balaj, Kumbulla, Mavraj, Qose, Roši, Ramadani, Xhaka, Uzuni, Veseli.

    Island: Halldórsson – Hermannsson, Árnason, R. Sigurdsson, A. Skúlason – Sigurjónsson, Gunnarsson, Hallfredsson (57. Sigthórsson), B. Bjarnason – G. Sigurdsson – Bödvarsson.
    Náhradníci: Kristinsson, Rúnarsson – Fjóluson, Fridjónsson, Grétarsson, A. Gudmundsson, Kjartansson, Magnússon, Pálsson, Sigthórsson, Traustason.

    Rozhodčí: Kružliak – Somolani, Štrbo (vš. SVK)
    thejrc.org