Tisková konference HC Olomouc (kon.) | Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
Tisková konference PSG Berani Zlín (kon.)
konec
Tisková konference HC Olomouc

Úterý 10.09.2019, 09:00Tiskové konference
     
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu) (na dotaz ohledně nových posil) Jejich přínos bude v produktivitě, navíc se nám do týmu hodí typově. Ani jeden z nich není střelec, ale mají své přednosti. (09:35:58)
     
    Zdeněk Moták (trenér A týmů) Olomouc by si bezpochyby zasloužila lepší stánek. Je to krajské město. Kulturní město. Je to škoda.
     
    Erik Fürst (generální manažer HC Olomouc): Zázemí stadionu jsme za ty roky vypracovali na úroveň ostatních extraligových klubů, ale zevnějšek stadionu patří k těm nejhorším.
     
    Erik Fürst (generální manažer HC Olomouc): (na dotaz ohledně střechy) K tomu vám toho bohužel moc neřeknu, to je na představitelích města. Nová střecha je každopádně nutnost, protože ta stávající je v žalostném stavu. Také další malá hala je pak bezpodmínečně nutná pro kvalitní výchovu mládeže, kteří potřebuje více tréninkových hodin.
     
    Erik Fürst (generální manažer HC Olomouc) (na dotaz ohledně dresů) Dresy na nadcházející sezóny zůstanou stejné.
     
    Erik Fürst (generální manažer HC Olomouc): (na dotaz ohledně partnerů) Někteří partneři se obměnili, někteří odešli, jiní přišli. Víceméně to zůstalo stejné.
     
    Zdeněk Moták (trenér A týmů): (na dotaz ohledně brankářské dvojice) Branislav Konrád dostane stejně jako vloni o něco více prostoru. Jan Lukáš si nicméně svými výkony řekl o více prostoru.
     
    Zdeněk Moták (trenér A týmů):Ten zápas by mohl být kvalitní, oba týmy budou pravděpodobně hodně bruslit.
     
    Zdeněk Moták (trenér A týmů):Bude to pro nás důležitý zápas, je to vstup do soutěže, takže bychom chtěli být úspěšní. Musíme na sebe být v sezóně nároční. Potom hrajeme první domácí zápas s Boleslaví, ten bude důležitý. Každý zápas bude důležitý. Nicméně my bychom ke každému utkání chtěli přistupovat svědomitě a na 100 %.
     
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu): (na dotaz ohledně zápasu s Vítkovicemi) Rozhodně to nebude lehké. Pokusíme se dobře připravit, abychom uhráli dobrý výsledek.
     
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu):Zdeněk Irgl včera trénoval, takže myslím, že úvod sezóny stihne.
     
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu): (na dotaz ohledně zranění hráčů) Zranili se nám SKladaný, Laš a Káňa. Uvidíme, kdy budou fit. Jsou to zranění dlouhodobějšího charakteru. Pár hráčů má nějaké drobnější šrámy.
     
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu):Sezóna má nějaký vývoj, primárně se chceme vyhnout poslednímu místu, potom dostat se do desítky, dostat se do playoff... Chtěli bychom minimálně zopakovat úspěch z loňské sezóny, ale nechceme zase vyhlašovat útok na titul.
     
    Erik Fürst (generální manažer HC Olomouc): (na dotaz, jaký cíl má mužstvo v sezóně) Ten cíl je pořád stejný. Vyhnout se sestupu a dojít co nejdál.
     
    Erik Fürst (generální manažer HC Olomouc):Hlaváč s Rutarem odehráli nějaké zápasy v Třebíči. Pokud to bude možné, tak tam něco odehrají.
     
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu):Proti Trenčínu jsme si vypůjčili nějaké hráče z Havířova, protože naše juniorka hrála první zápas poháru.
     
    Erik Fürst (generální manažer HC Olomouc):Já se jim snažím domluvit i nějaké zápasy v 1.. lize, aby jejich výkonnost šla nahoru.
     
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu):(na dotaz ohledně juniorů) Věříme, že se během sezóny dostanou do hry také naši junioři. Chceme, aby hráli, chceme, aby se zlepšovali, ale nechceme tam nikoho tlačit na sílu. Je to pro ně samozřejmě těžší, ale je to síto, kterým musí projít. Uvidíme, jestli někdo z nich nastoupí už v pátek. Je to na nich. My se jim věnujeme i po tréninku, aby se zlepšovali, potenciál mají.
     
    Zdeněk Moták (trenér A týmů):Chtěli bychom s ním pracovat z dlouhodobého hlediska, hlavně v dorostu a juniorech.
     
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu): Odborníka na bruslení tady máme stále, věnuje se hlavně dětem. Ale jsme domluvení, že může pomoct také Ačku.
     
    Martin Vyrůbalík (kapitán A-týmů): Měli jsme tady kouče na bruslení, sám jsem s tím měl trochu problém, protože jsem s powerskatingem začínal až někdy kolem 30. Máme sice více starších hráčů, ale makají na ledě na 130 %.
     
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu): (na dotaz ohledně stáří hráčů) Nemyslím si, že by měl být problém fakt, že máme v kádru více třicátníků. Naopak si myslím, že máme spoustu hráčů v novém věku.
     
    Martin Vyrůbalík (kapitán A-týmů)V Olomouci je taková tradice, že se dbá na to, aby noví hráči, co přijdou do kabiny, byli bezproblémoví. To se povedlo i vloni. Kluci se sžívají s partou, takže věřím, že to nebude problém a že dosáhneme ještě lepšího výsledku než vloni.
     
    Zdeněk Moták (trenér A týmů)Pokusíme se navázat na loňskou sezónu, která byla herně i výsledkově příznivá. Ale chceme se i nadále zlepšovat. Je pro nás důležité bavit fanoušky a chceme, aby ze stadion odcházeli spokojeni. Vždy se pokusíme udělat maximum, ačkoli ne vždy to samozřejmě vyjde.
     
    Zdeněk Moták (trenér A týmů)Přípravné zápasy nám ukázaly, co bychom chtěli hrát, ukázaly nám nové hráče. Přišel nám do obrany Tomáš Valenta, do útoku Marek Hecl, Lukáš Klimek a na poslední chvíli také Rostislav Olesz. Můžeme trochu litovat odchodů, odešel nám Lukáš Galvas, Aleš Jergl, Mira Holec, Burno Mráz.
     
    Zdeněk Moták (trenér A týmů)Myslím, že jsme v letní přípravě trénovali poctivě a věnovali jsme tomu spoustu času a píle. Přípravná utkání začala na konci července a myslím, že některá se nám povedla více a některá méně. Kvalitní zápasy jsme sehráli s Kometou Brno, s Třincem a se Zlínem.
     
    Erik Fürst (generální manažer HC Olomouc)Rozpočet na sezónu zůstává stejný, necelých 60 milionů korun, což je v extralize spodní patro.
     
    Erik Fürst (generální manažer HC Olomouc)Co se stadionu týče, představitelé města se vyjádřili, že by ho chtěli opravit, případně, že by chtěli postavit novou halu. To je důležité zejména pro výchovu naší mládeže.
     
    Erik Fürst (generální manažer HC Olomouc) Já bych začal od videokouče. Už vloni jsme dostali výjimku, protože čekáme na opravdu v prostorách ZS. Kamery jsou pod střechou a právě střechu je potřeba opravit. Letos nám ale výjimka udělena nebyla.
     
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu)Velkou novinkou letošní sezóny je trenérská výzva – asi to koresponduje s vývojem ve světě. Museli jsme na stadion nainstalovat nové kamery. Je to určitě pro nás trenéry zajímavá věc. Uvidíme, jestli to pro nás bude přínosné, či nikoli.
     
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu) V prvé řadě bychom vás dnes chtěli přivítat a nastínit změny, které v klubu nastaly a novinek týkajících se zimního stadionu, požadavků ligy a tak dále.
     
    Hezké úterní ráno z plecharény, kde za několik málo minut začne předsezónní tisková konference HC Olomouc.
     
    Tiskové konference se zúčastní
    Erik Fürst (generální manažer HC Olomouc),
    Jan Tomajko (jednatel a trenér A-týmu),
    Zdeněk Moták (trenér A týmů)
    a Martin Vyrůbalík (kapitán A-týmů).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

    Kristýna Nováková

    thejrc.org