Benátky n/J – Litoměřice 0:4 (kon.) | Jihlava – Kadaň 3:1 (kon.) | Motor ČB – Třebíč 3:2 (kon.)
Chomutov – Sokolov 4:1 (kon.) | Vsetín – Frýdek-M. 3:4 (po pr.) | Slavia – Ústí n/L 1:2 (po pr.)
Přerov – Prostějov 3:2 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 4:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
SK Trhači Kadaň
Středa 11.09.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 264 diváků. (20:07:56)
     
    Dámy a pánové, z mé strany je to dnes vše. Přeji vám příjemný zbytek víkendu a budu se těšit opět někdy přiště u hokeje z Jihlavy napočtenou!
     
    Dukla vykročila do nové sezony správnou nohou a už 12 let neprohrála úvodní utkání!

    Ani tentokrát neodchází Jihlava z prvního kola poražena. Ale byla to dnes pro ni možná až moc nečekaná šichta. Po dobře odehrané první třetině, ve které šla naprosto jasně za bodovým ziskem a svého soupeře k ničemu nepustila, byla lepším týmem a po gólech Matěje Pekra z přesilovky a Jana Holého z 18. minuty vedla o dvě branky. Podobný scénář se očekával i ve druhé třetině, Dukla však odlehčila plynovému pedálu, Kadaň rázem pookřála a dočkala se snížení v 28. minutě z hole Matěje Chalupy.

    Od té doby se začal zápas tahat a jednalo se o zcela vyrovnanou partii, ale bez větších šancí z obou stran. Když už to vypadalo na dramatický závěr, tak dotlačil v čase 55:19 puk do branky Peter Lichanec a rozhodl o tom, že Dukla bere tři body za ubojovanou výhru 3:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Martin Dubský (KAD) je zřejmě poslední vyloučený v tomto utkání. Na středovém kruhu zasáhl Holého do obličeje holí a dostává dvě minuty.
     
    58:23
    Domácí hrají takticky závěr dobře, drží kotouč na holích a jenom si jednoduše přihrávají mezi sebou. Navíc tu přijde vyloučení jednoho z kadaňských hráčů, což výsledek úplně zpečetí.
     
    57:46
    Poslední hrubé dvě minuty z třetí třetiny, Trhači se usadili před brankou Dukly a mají na ledě celou první pětku. Teď už tady nemají co ztratit.
     
    56:51
    Chlubna ukázal šikovnost a do posední chvíle držel nohu na modré čáře, aby se nedopustil ofsajdu, jinak také mohla přijít stopka celé nadějné akce.
     
    56:00
    Anděl zprudka nahodil na branku, Galuška jistil kotouč a postrčil jej za sebe. Kadaň už absolutně rezignovala na obranu a všechny síly vrhá do útoku.
    55:19 Peter LICHANEC - 3:1
     
    55:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po poradě s videosudím na protějším balkónu máme jasno! Opět v tom měl prsty Jan Holý, jehož střelu Galuška vyrazil pouze před sebe pro Michala Poletína. Domácí forvard postrčil kotouč do brankoviště, kde se asi jako poslední dotkl kotouče PETER LICHANEC a dává domácím klid do závěru zápasu – 3:1! Asistence: Michal Poletín, Jan Holý
     
    55:19
    Pochvalu ale zaslouží i domácí publikum, které ve skromném počtu vytváří skvělou atmosféru. Především se fanděním baví, a o tom to je.
     
    55:19
    Stále zkoumáme a tohle nemá sudí jednoduché. Ani on sám si totiž nebyl v první chvílí jist platností, až po delší časové prodlevě gól signalizoval.
     
    55:19
    Byl to gól, nebo ne? Po závaru před hostující brankou se puk ocitl společně s dvěma hráči Kadaně za brankovou čárou, nicméně se celá akce bude zkoumat na videu!
     
    54:41
    Zmatky v obraně Dukly nakonec vyústily v situaci 2 na 2, kterou zakončoval Harkabus, ale pouze nad branku.
     
    53:52
    Tvrdou střelou se prezentoval Daniel Kolář a pořádně protáhl hostujícího gólmana, který ale lapačkou rozčísl teplý vzduch na zimním stadionu a vytěsnil puk mimo tři tyče!
     
    52:50
    Je po přesilovce Jihlavy, pomalu se navíc blížíme do závěru utkání. To nám orámuje komerční přestávka poté, co Trefný sebral ze vzduchu padající kotouč na hostující střídačku.
     
    51:49
    Přesilovka se sehrávala opět na Holého, jehož střela z nápřahu postrádala přesnost a odražený puk nakonec zvládli hosté vyhodit na druhou stranu.
     
    51:27
    Čachotský to zkusil individuálně a přes obránce vystřelil, Galuška si opět nebyl jistý a vysvobodil ho až hvizd sudího.
     
    50:29
    Müller našel kotouč v oblouku a okamžitě jej vyhodil na druhou stranu. Dukla může v této přesilovce možná i rozhodnout utkání, pokud se dočká gólu.
     
    50:06
    Drobné dohady doprovázejí vyloučení Kadaně. Bývalý hráč Dukly, Lukáš Klíma (KAD), vyrazil hůl z ruky Čermáka a obdržel dvě minuty za sekání.
     
    49:15
    Jiránek sprintoval za odraženým pukem do útoku a chvíli se nabídl brejk 2 na 1, Jiránek už ale neměl síly na další akci, proto odjel střídat a nechal tvořit svého soupeře.
     
    48:22
    Domácí střídají a Půža čeká za brankou, aby mohl rozehrát. Jihlava se tímto střídáním vrátila do tempa a fanoušci to rádi vidí.
     
    47:04
    Poizl trefil slaboučkou střelou jenom brusle Anděla, který za to vzal a rozjel protiútok ve spolupráci s celou svojí lajnou. Když už to vypadalo, že to Kadaň zvládne pokrýt, přišla ohromná chyba v rozehrávce a Pekr střílel z levého kruhu, ale puk zvedl až moc a napálil jej do ochranné sítě.
     
    47:00
    Velice těsný ofsajd rozhodl o tom, že Matěj Pekr přebral kotouč už ve středním pásmu a vjel s ním nepovoleně do útoku. Následuje komerční přestávka.
     
    46:13
    Harkabus dokázal vytlačit soupeře z pásma a částečně tím ulehčit přetížené obraně Dukly.
     
    45:39
    Tomáš Pavelka přímo proti domácí brance vystřelil na Brože, který kotouč jednoduše shrábl do lapačky, nejednalo se o těžký zákrok.
     
    44:49
    Po buly ve vlastním obranném pásmu dokázali domácí okolo mantinelu vyhodit a prostřídat obrannou čtyřku. Kadaň nicméně nic nebalí a posílá do útoku svoji nejlepší letku.
     
    44:38
    Tomáš Čachotský (JIH) při zpracování kotouče u své branky upadl a vzal s sebou na zem i soupeře. Sudí tak musel sáhnout k dvěma minutám za podrážení.
     
    44:07
    Od prken nahazoval na branku kotouč Müller, Brož jej přikryl zpět do své lapačky.
     
    43:23
    Poizlovi sjel kotouč z hole při střele v oblasti kruhů, což bylo pro Duklu i trochu štěstí. Domácí pak zvládli vyhodit puk, Kadaň reagovala jenom zakázaným uvolněním.
     
    43:01
    Poslední minuta zbývá Machačovi z desetiminutového osobáku. Kadaň ji zahájí na útočné půlce po zákroku Brože lapačkou proti střele Chalupy.
     
    42:28
    Za svá záda jej ale kadaňský gólman pustil o něco později. Mezitím ale sudí přerušil hru, všichni hráči však byli v takové pozici, že by stejně gólman zasáhl rychleji.
     
    41:58
    Fronk si sjel na levý kruh a po přihrávce z prostoru za brankou vystřelil, Galuška měl však beton v ideální výšce a nepustil puk za svá záda.
     
    41:17
    Půža nahrával podél modré na Lichance, slovenský forvard přenesl hru ještě na Holého, který neřešil situaci jinak, než střelou od modré. Galuška ji vyrazil na svou delší tyč, k dorážce ale nikdo z domácích nebyl připraven.
     
    41:05
    Ofsajd zastavuje Duklu v dalším útočném tažení.
     
    40:09
    Piegl vycouval ze středního pásma blíže své brance a rozehrál do šíře na Pohla. Nahození obranné stálice Dukly ale nikoho nenašlo a i Kadaň se může pomazlit s kotoučem v této třetině.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Pokud jsem po první třetině naznačoval, že si Jihlava jde pro úvodní tři body, tak po této třetině ji čeká ještě těžká práce. Tuto periodu odehrála oproti Kadani s mnohem menším nasazením a pustila matné Trhače do hry, především to bylo díky gólu Matěje Chalupy z 28. minuty. Jihlava si přesto dokázala vytvořit nějaké šance, skóre 2:1 ale nezměnila. Do třetí třetiny tak vstoupí hosté s touhou ukořistit z Dukly alespoň nějaký bod, sílu na to rozhodně mají.

    Střely na branku: 23 – 15 (6 – 10)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Souboj dvou osmiček, Václava Půži a Jana Müllera v honbě za pukem značí to, že se zakázané uvolnění Kadani tentokrát pískat určitě nebude.
     
    38:59
    Čistý výhoz Pavelky na zakázané uvolnění zaručil další přerušení utkání a vhazování po pravici Galušky.
     
    38:12
    S koncem přesilové hry se po chybné rozehrávce Kadaně dostal k puku osamocený Jiránek, přes obránce ale zamířil jenom do středu branky, kde byl připraven Galuška.
     
    37:38
    Skořepa holí píchl kotouč Klímovi ještě dále od pásma, následně jej vyvezl až za hostující branku. Dobrá práce kapitána značí cenný čas.
     
    36:53
    Chlouba po střele z mezikruží nabruslil do lepší a těžší pozice pro Brože, druhý pokus mířil na pravou tyč, Brož si to ale pojistil betony.
     
    36:18
    Daniel Kolář (JIH) se stává dalším vyloučeným hráčem zápasu. Po nějakém konfliktu mezi střídačkami dostává dvě minuty za napadení.
     
    35:56
    Foltýn při nápřahu na střelu přepůlil svoji hůl a musí se bleskově vracet na střídačku pro novou. Mezitím domácí vyhazují.
     
    35:33
    Posledních zhruba 20 sekund zbývá Poletínovi na trestné lavici. Ty započaly střelou Matěje Chalupy z ostrého úhlu, Brož přerušuje.
     
    34:54
    Daniel Kolář vyhodil kotouč až ke Galuškovi, který rychle rozehrává a posílá své spoluhráče zpátky před Brožovu branku.
     
    34:14
    Kotouč se ocitl na hostující střídačce a opět to značí přerušení hry.
     
    34:02
    Vyhození Staňka zahrál Čech vysokou holí, což znamená přesun hry do útočného území Dukly.
     
    33:55
    Hostující hráči jsou v plném počtu a ihned dostanou přesilovou hru. Michal Poletín (JIH) dle názoru sudích pomohl soupeři v pádu přes ležícího Galušku při zásahu a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    32:55
    Michal Poletín po přihrávce od branky vystřelil a Galuška si nebyl vůbec jist, kde má kotouč. Vysvobodil ho až hvizd sudího a ukázalo se, že puk v pohybu stále byl...
     
    32:08
    Matěj Pekr našel výborně průnikovou přihrávkou Lukáše Anděla, kterému puk naservíroval před branku, domácí křídelník ale do protipohybu Galušky těsně minul!
     
    31:40
    Michal Poletín inkasoval tvrdý úder od Michala Machače (KAD) do oblasti hlavy a krku. Toho si všimli i sudí a udělují mu trest 2+10 minut. Menší trest odsedí Štěpán Čech.
     
    31:12
    Po Andělově přihrávce před branku přišla šance pro Matěje Pekra, který ale ze vzduchu nesklepl přihrávku. Šlo se tak na druhou stranu v situaci 3 na 2, zblízka zakončoval přímo proti Brožovi Matýs, domácí gólman ale betony zabránil kotouči v dalším pohybu!
     
    30:19
    Tomáš Čachotský to na střidačce pořádně hecuje, protože ví, že takhle to rozhodně ve druhé třetině vypadat nemělo. Dukla vyhodila totiž na zakázané uvolnění a nemůže ani kloudně prostřídat.
     
    29:31
    Jihlava vyhazuje alespoň do středního pásma. Teď je pod ohromným tlakem a Trhači mají taktovku hry na svých hokejkách.
     
    28:41
    Hosté převzali iniciativu v posledních minutách hry a dostali Jihlavu pod tlak. Navíc si Machač mohl připsat gól, jeho dorážku ale výborně likvidoval přesunující se Brož!
    27:05 Matěj CHALUPA - 2:1
     
    27:05
    Kadaň právě vstřelila branku!
    Trhači se však z ničeho nic dostávají zpět do hry a je to trochu i odměna za jejich zlepšenou hru! MATĚJ CHALUPA si po buly vzal kotouč pod svá křídla, postupně přejel až na vrcholek levého kruhu a střelou na bližší tyč překvapil Brože – 2:1! Bez asistence.
     
    26:59
    Lukáš Anděl by se v baseballu jako chytač odpalů neujal. Vysoký puk mířil na domácí střídačku, Anděl mu nastavil svoji rukavici, ale kotouč do ní nezachytil.
     
    26:53
    Ofsajd Kadaně přerušuje hru a nařizuje komerční přestávku.
     
    26:03
    Fronk byl přimáčknut na mantinel u domácí střídačky a jeden z hostujících hráčů tak mohl rozehrát dopředu. Kotouč však zpracoval Zeman a vydal se s ním na výlet, zpětná nahrávka na Jiránka už nevyšla.
     
    25:05
    Matěj Zabloudil nyní pořádně zahrozil, když získal kotouč a z mezikruží střílel na Brože, avšak mířil o něco výše. Trhači přesto zapli, v posledních minutách se začínají Dukle postupně vyrovnávat.
     
    24:54
    Jihlava řešila další nepřehlednou situaci ve své zóně rezolutním výhozem na zakázané uvolnění.
     
    24:21
    Kadaň ale přesto do toho v posledních minutách trochu šlápla a dostala Jihlavské i do obranné části ledové plochy, střelu Trefného od modré ale nebylo těžké pro Brože zachytit.
     
    23:42
    Chlouba vydoloval zpod Chlubny kotouč a posunul se s ním do velice ostrého úhlu, až zkusil prověřit pozornost Brože na bližší tyči. Domácí gólman včas přilepil kotouč do lapačky a přerušil hru.
     
    22:47
    Kolář tvrdě ve středním pásmu odstavil Zdeňka Zabloudila a pokračoval dále ve hře, jako by se nic nestalo. Dukla i na úvodu druhé třetiny je silná v držení kotouče.
     
    22:15
    Jiránek odvedl výbornou práci v útočném pásmu a postupně se zbavil čtyř obránců za brankou. Následná přihrávka zpět na modrou však už byla těsně ofsajdová.
     
    21:33
    Lichanec za to vzal a bleskově najel do útočného pásma, ještě bleskověji pak vystřelil. Bomba to byla pořádná, ale mířila těsně nad břevno.
     
    21:15
    Kůs se po chvilce zvedá a ztěžka odjíždí na kadaňskou střídačku. Řekl bych ale, že ještě dlouho do dnešního zápasu nezasáhne...
     
    21:12
    Za brankou leží Jaroslav Kůs a nevypadá to s ním vůbec dobře. Bohužel však z několika těl, které bojovaly o kotouč, nemohu posoudit, co se stalo.
     
    20:26
    Pekr vracel za modrou zpět Skořepovi, vracející se Kůs ale vložil do přihrávky hůl a obrátil hru za Brožovu kasu.
     
    20:01
    Menší technické problémy s osvětlením nám zkomplikovaly start druhé třetiny. Dukla v ní dohrávala přesilovou hru v délce osmi sekund, ale logicky se ani nedostala do nějaké větší šance.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Jihlava nechce dopustit překvapení a po první třetině směřuje za prvními třemi body. Po celou dobu si drží konstantní herní převahu a Kadaň do ničeho nepustila, důsledkem toho je vedení 2:0. Matěj Pekr v osmé minutě propálil Galušku mezi betony z mezikruží během přesilové hry, na tento gól navázal pak během konce 18. minuty Jan Holý překvapivým zakončením z pravého kruhu. Do Jihlavy se vrátíme za 13 minut.

    Střely na branku: 17 – 5
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    V přesilové hře se ale Jihlavě nedaří, jak by si sama přála. Trhači jejich početní výhodu brání bez problémů a na gól to nevypadá.
     
    18:09
    Michael Foltýn (KAD) dostává jako jediný hráč z incidentu trest v podobě dvou minut za hrubost. Teď si může užívat slovní útok ze strany domácího kotle na trestné...
     
    18:09
    Michael Foltýn si opět zvedl u jihlavských fanoušků kredit. Po situaci 2 na 1, kterou zakončoval Harkabus, avšak do levé tyče, se strhla u branky Galušky mela. Foltýn zcela mimo hru vzal evidentně slabšího a bezbranného Chlubnu stranou, zvedl si na něm sebevědomí a zasadil mu pár úderů. Po tomto incidentu se strhla na ledě hromadná potyčka a my budeme čekat na tresty!
    17:44 Jan HOLÝ - 2:0
     
    17:44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Není to tak úplně dávno, co se JAN HOLÝ podíval na jihlavský stadion jako hráč Kadaně. Časy se ale mění, angažmá taky a bývalý hráč Kadaně si po vyhraném buly vzal puk do parády, vyjel až na pravý kruh a nečekanou střelou propálil Galušku – 2:0! Asistence: Michal Poletín, Tomáš Čachotský
     
    17:39
    Zakázané uvolnění kadaňských hráčů stěhuje hru zpět před hostující branku. Domácí budou mít tedy výhodu pásma do závěru třetiny.
     
    17:16
    Přesilovka Dukly je u konce a skóre zůstává v tomto případě stále neměnné.
     
    16:16
    Střela Jana Pohla od modré mířila opět mezi betony Galušky, hostující maskovaný generál ale sklapl včas. Po chvilce se dočkali Kadaňští vyhození a našetřili cenný čas.
     
    15:47
    Střela Koláře na delší tyč těsně minula svůj cíl. Přesto ale domácí drželi pásmo a Trhače na dost krátkém vodítku. Před Galuškou vznikl závar, který dokázal hostující gólman vyřešit a přerušit hru.
     
    15:16
    Nakonec je tu i další přesilovka pro Jihlavu. Jan Müller (KAD) se dopustil pozdního dohrání a dostává dvě minuty.
     
    15:16
    Přesně čtyři minuty a čtyřicetčtyři sekund před koncem tu je komerční přestávka. Hra se od gólu srovnala a Kadaň dokáže směrem dopředu zahrozit, Jihlava je ale stále lepším celkem.
     
    14:38
    Navíc je i Matěj Pekr zručný obranář, jako jsme se přesvědčili teď. Po chybě obrany totiž do brejku ujížděl Ondřej Matýs, Pekr však za ním dobruslil a zcela čistým způsobem jej obral o puk.
     
    13:54
    První útočná letka Dukly předvedla brejkovou situaci, na jejímž konci byla přihrávka na modrou pro najíždějícího Pekra, tomu ale sjel puk z hole při finální fázi zakončení.
     
    13:14
    Hraje se dlouho bez přerušení a sudí dnes pouštějí tvrdší hru z obou stran. To se zase nelíbí moc fanouškům, ale nikomu se dnes nezavděčíte.
     
    11:58
    Ale zpět ke hře, neboť to mohlo být o dvě branky. Jan Holý poslal na branku výborný one-timer, čímž je pověstný. Galuška sice sklapl betony, ale puk už byl za nimi. Nakonec vypadl kotouč vedle levé tyče.
     
    10:57
    Při zběžné prohlídce stadionu si nelze nevšimnout zhruba skupinky pěti lidí, která se prochází po stadionu s páskami na ruce. Nedokáži odhadnout, co to přesně je za uskupení, přátelsky však moc nevypadá.
     
    10:28
    Domácí první oslabení přečkali v poměrně klidném stavu, ač Kadaň dokázala pozlobit obrannou čtyřku.
     
    09:48
    Rozhodčí fakticky Dukle pomohl k dalšímu vyhození z pásma. Střelu od Foltýna totiž Brož vyrazil přímo na hlavního sudího, spadený kotouč našel před sebou Pohl a poslal jej nekompromisně po mantinelu na druhou stranu.
     
    09:06
    Domácí však vyhráli buly a s ledovým klidem si přihrávali u své branky, až zhruba po dvaceti sekundách vyhodili na druhou stranu.
     
    08:42
    Kadaň zavřela domácí v pásmu a dlouhotrvající nápor ukončil střelou z hranice pravého kruhu Jaroslav Kůs, Staněk ale do jeho projektilu vložil hůl a poslal jej až do ochranné sítě.
     
    07:56
    První početní výhodu si však zahraje i Kadaň. Peter Lichanec (JIH) se dopustil pozdního dohrání a i on dostává menší trest.
    07:20 Matěj PEKR - 1:0
     
    07:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí tohle potřebovali, využívají přesilovku a dostávají se do vedení! Poizl nedokázal nahozený puk vyhodit z pásma a zachytil jej tak Tomáš Harkabus. Dlouhán v jihlavské sestavě zvedl hlavu, vrátil pod sebe na MATĚJE PEKRA, ostrostřelec a vtipálek si s ničím nelámal hlavu, napřáhl se z první a prostřelil Galušku mezi betony – 1:0! Asistence: Tomáš Harkabus
     
    06:58
    Přesilovkovou partii rozehráli domácí velice solidně a po několika rychlých přihrávkách se otevřel prostor na levé straně pro Matěje Pekra, jehož střela byla sice tvrdá, ale šla vedle.
     
    06:32
    Po komerční pauze přijde první přesilovka. Jan Klodner (KAD) kasíruje dvě minuty za nedovolené bránění Chlubnovi v pohybu.
     
    05:54
    Rindoš si obhodil dva obránce a dotlačil Trhače do útočného pásma, kde kombinují. Nejvíce je v tomto ohledu aktivní Dubský, ale sám proti pětici obránců toho moc nezmůže.
     
    05:48
    Trhači se osmělili v útoku a trochu zatápěli domácí obraně, poslední střelu měl na starosti Poizl, jeho střelu však Brož vyrazil betonem do bezpečí.
     
    04:19
    Staněk uklidňuje hru rozehrávkou za mantinel a Jihlava jde do dalšího útoku. Michal Poletín z levého křídla křížem nahrával na Lichance, domácí se ale spíše zastřelují. Nicméně jsou jasně lepší a Kadaň směrem dopředu nehraje prakticky nic.
     
    03:40
    Anděl z oblouku našel Čachotského, který právě naskakoval do hry a rovnal se v útočném pásmu mezi kruhy. Domácí legenda ale nezpracovala kotouč úplně přesně.
     
    03:01
    Skořepa nahrával před branku na Pekra, přes trojblok kadaňských obránců se mu to ale nemohlo ani pořádně povést. Kadaň vyhazuje kotouč na druhou stranu a od prvních minut je pod velkým tlakem.
     
    02:38
    Čermák viděl nabruslujícího Harkabuse za sebou a poslal mu zpoza kasy krásný puk přímo na hůl, Harkabus však těsně při střele zblízka minul levou tyč!
     
    02:01
    Jiránek podél prken poslal do útoku Fronka, šikovný útočník s dětskou tváří ale neobehrál Dubského, který se s ním vracel. Přesto domácí udrželi pásmo a Chlubna se dostal k solidní střele z pravého kruhu, Galuška zasahuje.
     
    01:17
    Půža si nabruslil na modrou čáru a vystřelil, jeho pokus srazil ale Machač do rohu kluziště. Kadaň pak následně vyhodila do středního pásma.
     
    00:33
    Anděl obehrál Klímu, dojíždějícího Kůse už ale ne. Klíma si pak najížděl za obranu na přihrávku, Anděl však holí tuto přihrávku zarazil, což bylo trochu štěstí.
     
    00:01
    Nepříliš zaplněný stadion sledoval úvodní buly utkání, které vyšlo lépe domácím. Ti okamžitě rozjíždeli první kombinaci v útočném pásmu a povedlo se jim tam usadit na delší dobu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -12:30
    Před utkáním proběhne ještě uctění památky Jana Hrbatého. „Rychlík z Vysočiny“ byl veleúspěšný křídelník, který prožil svá nejlepší léta právě zde v Jihlavě. Účastnil se dokonce i ZOH v Grenoblu roku 1968, kde pomohl vybojovat stříbrné medaile, v dalších dvou letech se účastnil MS, tam slavil zisk bronzových medailí.
     
    -18:00
    Naopak Kadaň nevyhrála úvodní utkání už dvě sezony za sebou, v roce 2017 prohrála na Kladně 2:3, o rok později s Porubou doma 3:5. V obou případech to pro Trhače znamenalo vždy špatný start ročníku, před dvěma roky čekali na výhru osm zápasů, před rokem dokonce na jedenáct.
     
    -23:00
    Dobré odpoledne ze slunečné Jihlavy! 23 minut začíná do ostrého startu sezony zde, v krajském městě Vysočiny. Dukla neprohrála úvodní zápas ligy celkem jedenáct let, naposledy se to stalo v roce 2008 s Vrchlabím (3:4)! Navíc před šesti lety přesně na tento den porazili Jihlavští doma Havířov, jeden ze dvou gólu vstřelil Tomáš Čachotský, který dnes nechybí ve druhé lajně.
     
    HC DUKLA JIHLAVA

    Léto ohromných změn zaznamenali v Jihlavě, která měla loni jasný cíl, vrátit se zpět do extraligy. Jenže takový plán má například už několik let i Motor a stále se mu nepovedlo jít o soutěž výše. Po neúspěchu se pakovalo hned 14 hráčů, mezi nimi najdeme i Vlastimila Dostálka, od kterého si vedení hodně slibovalo. Tým opustil i David Honzík, který během sezony přišel ze Slavie a ke konci ročníku se stal oporou týmu. Nepodařilo se dotáhnout přestup Nicolase Werbika, jehož herní styl a povahu si pochvaloval nejeden člověk, který se motal okolo týmu.

    Fanoušci tak po prvních odchodech propadali skepsi, neboť v úvodu letní pauzy to vypadalo na udržovací sezonu. Přesto se ale Dukla nehodlala smířit se stavem svého kádru a ve finále se narýsoval zajímavý mix hráčů. Je jasné, že tým bude stát především na silném útoku, v obraně najdeme mnoho mladých hráčů/talentů, kteří určitě dostanou prostor. Obrannou fázi bude stoprocentně dirigovat Jan Pohl s Janem Holým. V útoku je to především o dvojici Matěj PekrLukáš Anděl. Hodně se také očekává od Michala Poletína, jehož příchod se prakticky stal přestupovou bombou v rámci ligy. Brankářské duo Jan Brož a Niklas Lundström zůstává prakticky neměnné a je otázka, koho trenér Vlk určí jako jedničku.

    Přípravné období se ve finále Dukle poměrně vydařila. Pokud počítáme i modelové zápasy s českou reprezentací, tak to vydalo na osm zápasů a přesně půlku z nich Dukla vyhrála. Po dvou úvodních prohrách s Pavlodarem a Olomoucí přišla demolice Prostějova poměrem 6:0. S reprezentací Dukla sympaticky prohrála 2:5, což si vykompenzovala šňůrou tří výher, dvakrát proti Třebíči a jednou proti Prostějovu. Generálka s Pardubicemi se ale tolik nevyvedla, Dynamo vyhrálo 3:1.
     
    SK TRHAČI KADAŇ

    Kadani se příprava na novou sezonu příliš nevydařila, protože z devíti utkání vyhráli pouze dvakrát. Jak je u Kadaně zvykem, zcela nově tvořený tým nejprve prohrál doma s Ústí 4:8. Následoval dvojzápas s ruským Sachalinem a další dvě porážky (2:3 pr., 0:3). Příliš optimismu nevzbudily ani další tři prohry, poměrně vysoké: s Klatovy 2:5, v Chomutově 0:6 a proti nováčkovi ze Sokolova 1:6. Až 30.8. přišla první výhra – doma nad německým Crimmitschau 6:2 a následně na ledě Klatov 3:1. Generálka na ostrý start sezony ale Trhačům nevyšla, proti kdysi partnerskému Chomutovu prohráli doma 2:4.

    Tým ze severu Čech byl dlouhá léta farmou právě chomutovských Pirátů. Nicméně v průběhu uplynulé sezony dostala spolupráce povážlivé trhliny a byla de facto ukončena, čemuž samozřejmě pomohl i sestup Chomutova z extraligy. Letní období tak bylo u Kadaně tradičně hodně rušné. Tvoření zcela nového kádru, hledání nového partnerského týmu. Sportovní manažer Petr „Kozel“ Klíma, jedna z legend nejen Dukly, nakonec našel. Trhači nejprve rozjeli partnerství s druholigovou Bílinou, následně navázali spolupráci s extraligovými Pardubicemi a zejména úzkou výpomoc se Spartou. Realizační tým navíc posílilo známé jméno – konzultantem je olympijský vítěz a kouč mistrů světa z roku 2005 a 2010 Vladimír Růžička.

    Vedle dravých mladíků, kteří budou čekat na šanci v extralize, musí tým táhnout zkušení borci. Hlavním z nich je Jakub Trefný, který by letos měl v Chance Lize odehrát již 900. utkání. Žádný jiný bek neodehrál v této soutěži více zápasů, navíc podepsal novou dvouletou smlouvu. Zárukou tvrdosti je nesmlouvavý zadák Michael Foltýn, jenž se loni párkrát popral (mj. i v Jihlavě) a nasbíral 121 trestných minut. Do útoku, stejně jako do obrany, bude klíčové, kdo všechno dorazí hlavně ze Sparty. Ale i tak disponuje útok zajímavými jmény. Jaroslav Kůs patří stabilně k nejproduktivnějším hráčům soutěže a měl by dávat přesné pasy zejména Lukáši Klímovi nebo Romanu Chloubovi. Synovec Petra Klímy by rád dal zapomenout na nevydařené angažmá v Jihlavě a znovu navázal na roli kanonýra, kterou měl před odchodem do Dukly. Chloubu sice po sezoně ohlásil jako velkou posilu Prostějov, ale těsně před sezonou osmadvacetiletý hokejista u Jestřábů skončil a vrátil se do starého známého působiště.
     
    Přeji vám příjemné odpoledne ze slunečné Vysočiny! Druhá nejvyšší soutěž v ČR, Chance Liga, roztočí svá kola ve středu 11. září. V nechvalně známé datum přivítá jeden ze spolufavoritů celé ligy z Jihlavy soupeře, který byl poslední roky spíše terčem posměchu. Zápas HC Dukla Jihlava vs. SK Trhači Kadaň na Horáckém zimním stadionu začívá v 17:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 8. Pekr (Harkabus), 18. J. Holý (Poletín, Čachotský), 56. Lichanec (Poletín, J. Holý) – 28. M. Chalupa


    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – Piegl, J. Pohl, J. Holý, Staněk, D. Kolář, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Poletín, Čachotský (A), Lichanec – Fronk, A. Zeman, Jiránek (A) – Harkabus, D. Čermák, Chlubna.
    SK Trhači Kadaň: Galuška (Wolf) – Trefný (C), Poizl, L. Chalupa, Foltýn, T. Pavelka, Klodner, Novák – Klíma, Kůs (A), Čech – M. Chalupa, Chlouba, Zabloudil – Dubský, Machač, Matýs – J. Müller (A), Rindoš, Zd. Zabloudil.

    Rozhodčí: Doležal, Veselý – Polák, Roupec

    Diváci: 1 264
    ocianews.com