Třinec – Kladno 6:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:1 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 1:2 (po pr.) | K. Vary – Zlín 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:2 (1:0, 3:0, 2:2)
Rytíři Kladno
Pátek 13.09.2019, 17:00 • WERK Arena, Třinec • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:24
    Domácí dohrají utkání přesilovou hrou. Vyloučen byl Antonín Melka na dvě minuty za podrážení.
     
    59:21
    Hrehorčák ještě našel rozjetého Hladonika, ten zamířil na kladenskou branku, ale střelou do horní poloviny branky na Cikánka nevyzrál.
     
    56:46
    Třinec čeká ještě jedna přesilovka. Brady Austin si půjde odsedět dvouminutový trest za sekání.
     
    53:33
    Trestný hattrick si na své konto připisuje André Lakos. Kladenský obránce chytil kolem krku Hrňu a potřetí si jde sednout na trestnou lavici. Výrok: 2 minuty – držení.
    51:45 Petr VRÁNA - 6:2
     
    51:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Uplynulo 14 sekund a máme tady šestý gól. Chmielewski vypustil do jízdy PETRA VRÁNU, ten si povodil protihráče, položil brankáře Cikánka a do prázdné brány zvýšil na 6:2! Asistence: Aron Chmielewski, Matěj Stránský!
    51:31 Ondřej KOVAŘČÍK - 5:2
     
    51:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pátý gól je na světě. Musil nahodil puk po pravém mantinelu, Michal Kovařčík přebral kotouč v pravém rohu, najel si před branku, kde byl jeho bratr ONDŘEJ KOVAŘČÍK, který poslal kotouč za bezmocného Cikánka! Asistence: Michal Kovařčík, David Musil – 5:2!
    47:49 Tomáš REDLICH - 4:2
     
    47:49
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenští se přibližují k dorovnání skóre! Nahození Barinky od modré čáry Machač sklepl pro TOMÁŠE REDLICHA a kladenský útočník střelou zápěstím trefil pravý horní roh Bartošákovy branky! Asistence: Patrik Machač, Jakub Strnad – 4:2!
     
    46:13
    Vrána dostal přihrávku od Gernáta do pravého kruhu, rozhýbal tělo, položil si brankáře Cikánka a už se snažil zakončit puk do prázdné branky, jenže kotouč mu sjel z hokejky! Tribuny si jen povzdechly.
    41:59 Jakub STRNAD - 4:1
     
    41:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Poldovka snižuje! Barinka od vlastní branky našel rozjetého JAKUBA STRNADA, který střelou do horní poloviny branky vstřelil první gól Kladna! Asistence: Michal Barinka, Ondřej Smetana – 4:1!
     
    40:23
    Hned v úvodu ujel na třineckou branku Valský, rozhýbal tělo, ale Bartošáka neprostřelil!
    31:20 Tomáš MARCINKO - 4:0
     
    31:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Čepice jsou na ledě, první hattrick v letošní sezóně je na světě. Autorem gólu je TOMÁŠ MARCINKO! Třinecký útočník ujel do přečíslení s Adamským a poté uklidil pod horní tyčku přihrávku od svého kapitána! Asistence: Martin Adamský, David Musil – 4:0!
     
    31:09
    Domácí dlouho v plném počtu nehráli. Na dvě minuty za hákování byl vyloučen Guntis Galvinš.
     
    29:20
    Třinečtí ujeli do přečíslení dva na jednoho, Draveckého střelu vyrazil Cikánek vedle sebe, jenže dojíždějící Gernát nedokázal puk zamést do odkryté brány!
     
    28:59
    Kladenští získají šanci na první úspěch. Doudera fauloval Valského a za podrážení musí vytrpět dvouminutový trest.
     
    27:40
    Michal Kovařčík se rozjel na kladenskou branku, objel Austina a zkusil protáhnout puk mezi Cikánkovy betony, ale kladenský brankář odolal.
    25:45 Erik HRŇA - 3:0
     
    25:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už po naskočení Melky na led našel dalším křížným pasem Vrána svého spoluhráče v pravém kruhu, tím byl ERIK HRŇA, který tvrdou střelou propálil Cikánka! Asistence: Petr Vrána, Tomáš Marcinko – 3:0!
    23:57 Tomáš MARCINKO - 2:0
     
    23:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí dvojnásobnou přesilovku využili! Kundrátek našel od levého mantinelu v pravém kruhu volného Michala Kovařčíka, ten prudce vypálil na bránu, Cikánek vyrazil jeho nepříjemnou střelu pouze vedle sebe, kde číhal TOMÁŠ MARCINKO a podruhé zametl kotouč do branky! Asistence: Michal Kovařčík, Tomáš Kundrátek – 2:0!
     
    23:40
    Oceláře čeká dvojnásobná přesilovka o délce 32 sekund. Antonín Melka zahákoval za třineckou brankou jednoho z domácích hráčů a jde sedět.
     
    22:12
    Po faulu na Kofroně si přesilovku zahrají Oceláři. Patrik Machač přitlačil k mantinelu třineckého útočníka a míří na trestnou lavici. Verdikt: dvě minuty za držení.
     
    21:29
    Další velmi dobrá příležitost Kladna. Přečíslení dva na jednoho zakončil po přihrávce Melky střílející Zikmund. Kladenský útočník z před brankového prostoru netrefil třineckou klec.
     
    18:25
    Jedna přesilovka Kladna skončila a začne druhá. Na dvě minuty za hákování putuje na trestnou lavici Ondřej Kovařčík.
     
    18:05
    Další velká šance Kladna! Valský zavezl puk po levé straně před branku, zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení Stacha, ale tomu na poslední chvíli vypíchl puk Gernát.
     
    17:12
    Stach našel přihrávkou z levého kruhu u pravé tyče volného Valského, ale kladenský útočník nedokázal zamést kotouč za Bartošákův položený beton!
     
    16:24
    Poprvé si přesilovku zahrají kladenští hokejisté. Na dvě minuty za vysokou hůl byl vyloučen domácí David Kofroň.
    12:39 Tomáš MARCINKO - 1:0
     
    12:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dvaadvacet sekund stačilo Ocelářům k využití přesilovky. Po přihrávce Vrány vypálil od modré Gernát, puk se od zadního mantinelu odrazil na hůl TOMÁŠE MARCINKO a zkušený slovenský útočník zametl kotouč do poloodkryté brány! Asistence: Martin Gernát, Petr Vrána – 1:0!
     
    12:17
    Kladenský obránce André Lakos je podruhé na trestné lavici. Po faulu na Marcinka v předbrankovém prostoru ho čeká dvouminutový trest za hrubost.
     
    06:07
    Oceláři si zahrají první přesilovku. Na dvě minuty byl vyloučen za podražení kladenský André Lakos.
     
    04:46
    Tak to byla šance. Doudera zaváhal za vlastní brankou, jeden z kladenských hráčů zachytil Bartošákovu přihrávku a Valský z první netrefil prázdnou branku!
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 13. Marcinko (Gernát, P. Vrána), 24. Marcinko (M. Kovařčík, Kundrátek), 26. Hrňa (P. Vrána, Marcinko), 32. Marcinko (Adamský, D. Musil), 52. O. Kovařčík (M. Kovařčík, D. Musil), 52. P. Vrána (Chmielewski, Stránský) – 42. J. Strnad (Barinka, Smetana), 48. Redlich (Machač, J. Strnad)


    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Gernát, M. Adámek – Stránský, P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Adamský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Hladonik, Kofroň – Novotný.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Austin, Lakos, Nash, Kehar, Smetana, Barinka – O'Donnell, Stach, Valský – Zikmund, Réway, Melka – Redlich, Machač, J. Strnad – Hajný, T. Kaut, Š. Bláha.

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Bryška, Hlavatý.

    Diváci: 5400 (vyprodáno)
    thejrc.org