Liverpool – Newcastle 3:1 (kon.) | Brighton – Burnley 1:1 (kon.) | Manchester Utd. – Leicester 1:0 (kon.)
Sheffield Utd. – Southampton 0:1 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 4:0 (kon.) | Wolverhampton – Chelsea 2:5 (kon.)
Norwich – Manchester City 3:2 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
2:5 (0:3)
Chelsea FC
Sobota 14.09.2019, 16:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (18:07:58)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:11.
     
    Je konec, Chelsea poráží Wolverhampton, který v novém ročníku stále čeká na první vítězství, vysoko 5:2. V úvodních třiceti minutách nezáživný zápas se nakonec zvrhl v gólové hody. Před přestávkou přesně pálili pouze hostující hráči, krásně se trefil Fikayo Tomori a dvakrát Patrícia překonal Tammy Abraham. V pětapadesáté minutě dokonal anglický útočník hattrick a sedmi přesnými zásahy momentálně vede tabulku střelců Premier League. Wolves se podařilo závěr alespoň lehce zdramatizovat, po rohovém kopu na Arrizabalagu vyzrál Romain Saïss a na rozdíl dvou branek snížil Patrick Cutrone. Poslední slovo ale měli svěřenci Franka Lamparda, jejichž pátou trefu v nastaveném čase zařídil Mason Mount.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Mason MOUNT - 2:5
     
    90+6
    Chelsea právě vstřelila branku!
    V samotném závěru nastaveného času jsme svědky ještě jednoho gólu, Chelsea zvyšuje na 5:2. Michy Batshuayi posunul míč na MASONA MOUNTA, který si pohrál s bránícím Vallejem a povedeným obstřelem překonal marně se natahujícího Patrícia.
     
    90+5
    Nevesova vzdušná přihrávka směřovala k Diogu Jotovi, kterého do samostatného úniku nepustil hlavou zasahující Andreas Christensen.
     
    90+4
    Vallejo posunul balon k Jonnymu Castrovi, který vypustil solidní ránu pravačkou. Zakončil však pouze doprostřed branky, kde čekal připravený Arrizabalaga.
     
    90+2
    Domácí hráči se nadechují k závěrečnému tlaku. Kombinují na útočné polovině, zatím se jim ale nepodařilo Arrizabalagu jakkoliv ohrozit.
     
    90+1
    Na Azpilicuetovu nabídku si k zadní tyči sbíhal Ross Barkley, ke kterému se míč nedostal jen díky zasahujícímu Vallejovi. Uvidíme rohový kop londýnského celku.
     
    90
    Nastavovat se bude hned šest minut.
     
    89
    Hosté si poněkud zahrávali při rozehrávce, jistý nebyl ani odkop brankáře Arrizabalagy, který kousek za šestnáctkou málem vystihl aktivní Patrick Cutrone.
     
    88
    Willian vybojoval faul na útočné polovině, standardní situaci Blues rozehrál Mount, jenže hlavička zakončujícího Batshuaiye se do branky nevešla.
     
    87
    Celou situaci ještě kontrolovali rozhodčí u videa. Zkoumalo se, zda Matt Doherty nezpracovával míč v ofsajdu, gól byl ale nakonec správně uznán.
    85. Patrick CUTRONE - 2:4
     
    85
    Wolves právě vstřelili branku!
    No vida, tak Wolves ještě neřekli poslední slovo a pět minut před vypršením základní hrací doby snižují na rozdíl dvou branek. Gibbs-White nalezl na hranici vápna číhajícího Dohertyho, jehož ránu vyrazil Arrizabalaga pouze před sebe. V malém vápně se nejlépe ze všech zorientoval PATRICK CUTRONE a doklepl míč do sítě.
     
    84
    Ross Barkley poslal do vápna přízemní centr z levé strany. Batshuayi se sice dostal ke střele, jenže včas vybíhající Patrício výborně zmenšil úhel a zasáhl.
     
    83
    Do pokutového území se zničehonic přiřítil César Azpilicueta, jehož přihrávka skrze malé vápno bylo pro na zadní tyči čekajícího Mounta až příliš prudká.
     
    81
    Do konce základní hrací doby zbývá už jen deset minut. Hosté drží stále velice komfortní náskok tří branek, o který by už neměli přijít. Dočkáme se ještě nějakého gólu?

    Vojtěch Tůma

    Branky: 69. T. Abraham (vla.), 85. Cutrone – 31. Tomori, 34. T. Abraham, 41. T. Abraham (M. Alonso), 55. T. Abraham (Jorginho), 90+6. Mount (Batshuayi)

    Karty:   79. Saïss (WOS) – 62. T. Abraham (CHE), 64. Christensen (CHE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:11.
    Wolverhampton Wanderers: Patrício – J. Vallejo, Coady (C), Saïss – Traoré (56. Doherty), Dendoncker (46. Cutrone), Moutinho, Neves, J. Castro – Jiménez (70. Gibbs-White), Diogo Jota.
    Náhradníci: Ruddy – Doherty, Vinagre, Kilman, Gibbs-White, Neto, Cutrone.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Christensen, Rüdiger (46. K. Zouma), Tomori – Azpilicueta (C), Jorginho, Kovačić (70. Barkley), M. Alonso – Willian, Mount – T. Abraham (77. Batshuayi).
    Náhradníci: Caballero – K. Zouma, Pulisic, Barkley, Pedro, Batshuayi, Giroud.

    Rozhodčí: Graham Scott – Neil Davies, Daniel Cook

    Diváci: 31 534
    thejrc.org