Technika Brno – Č. Budějovice 0:5 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Hvězda Praha – Sparta 1:2 (kon.)
Vsetín – Třinec 3:4 (kon.) | Tábor – Pardubice 0:12 (kon.) | Chomutov – Plzeň 0:7 (kon.)
K. Vary – HC Litvínov 4:3 (kon.) | Poruba – Přerov 1:7 (kon.) | HK MD Šumperk – Olomouc 0:4 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 2:5 (kon.) | Kobra – Třemošná 1:7 (kon.) | Zlín – Havířov 3:2 (kon.)
Kladno – PZ Kladno 4:3 (po pr.) | Liberec – Havlíčkův Brod 6:0 (kon.)
konec
HC Hvězda Praha
1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Sobota 14.09.2019, 12:00 • Zimní stadion HC Hvězda Praha, Praha 6 (Vokovice) • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Příjemné poledne z Vokovic! Dorostenecká extraliga dnes uvidí první malé pražské derby nového ročníku – Hvězda na svém ledě přivítá hráče Sparty.

    Bude se jednat o souboj posledního s předposledním, oba celky totiž do sezóny vstoupily vysokými porážkami. Zatímco ligový nováček odjížděl z Karlových Varů s výsledkem 0:8, sparťané venku nestačili na Plzeň 2:6.

    Uvidíme, kterému z týmů se dnes tedy podaří odrazit ze dna tabulky západní skupiny. Potvrdí hosté roli favorita, nebo je Hvězda překvapí?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Hvězda Praha: Sluka (Grmela) – Šercl, Procházka, Adam (A), Sýkora, Vojta, Hron, Kubas – Helikar, Zajíc, Pírs, Jurak (A), Borodenko, Švadlák, Srb, Jelínek, Náhnočík, Štefko (C), Kulich.

    HC Sparta Praha: Dlouhý (Hrabal) – Tomov (A), Ludvík, Ducháč (A), Menzel, Adamec (C), Horáček – Theimer, Mácha, Höll, Straka, David, Potůček, Červenka, Zembol, Pražák, Vitouch, Senčák.

    Rozhodčí: Valda – Ovsík, Kotek.
     
    Na ledě probíhá rozbruslení, začínáme za pár minut.
     
    Oba celky se řadí na modré čáře, už půjdeme na věc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Jako první se do útoku vypravili hokejisté Sparty, jejichž první výpad domácí obrana rychle zneškodnila. Druhý pokus skončil střelou Andreje Adamce.
     
    00:58
    Po Slukovi si na své konto první zákrok už připsal také Dlouhý, hra je přerušena. Po krátké pauze se bude vhazovat před hostující svatyní.
     
    01:42
    Sparta se usadila před brankou soupeře, houževnatá defenzíva Hvězdy ji ovšem vůbec nepustila do zakončení. Josef Sluka byl bez práce.
     
    02:54
    Hosté nutí soupeře aktivitou k faulu, Sparta bude hrát přesilovku. Michal Kubas (HVP) si jede na trestnou odsedět vyloučení za nedovolené bránění.
     
    03:58
    Rudí svého soka zamkli do jeho útočného pásma a snažili se Slukovu klec co nejčastěji ostřelovat, většina jejich pokusů ovšem šla mimo tři tyče branky.
     
    04:55
    Kubas je zpět na ledě, domácí jsou v plném počtu. Nemají za sebou úplně příjemné dvě minuty, oslabení se jim ovšem nakonec podařilo ubránit.
     
    05:20
    Přesilovku si tentokrát vyzkouší zase hráči Hvězdy. Na trestnou lavici míří David Senčák (SPA), jenž byl za hákování vyloučen na dvě minuty.
     
    06:05
    Do velmi slušné palebné pozice se ve vlastním oslabení dostal David Vitouch, jehož zakončení z kruhu ale šlo vysoko nad klec Josefa Sluky.
     
    06:41
    Hvězdě přesilovka vůbec nevychází, sparťané mají celou situaci plně pod kontrolou a nepouští svého soupeře ani na chvilku před svou svatyni.
     
    07:34
    Jelínek přejel modrou čáru a nahodil kotouč za hostující klec, kde si jej na svou hůl vzal jeden z hráčů Sparty. Hosté se nyní snaží protlačit do útoku.
     
    08:21
    Ducháč chtěl podél modré čáry nahrát na střed Adamcovi, kotouč ovšem přejel lajnu, a hosté se tak museli klidit z útočného pásma do středního.
     
    09:18
    Tohle byla nadějná akce hostí, nakonec ovšem nevyšla. Jeden z nich chtěl nahrát před branku rozjetému Pírsovi, nabídku ale zachytil protihráč.
     
    10:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté trestají fatální chybu domácí obrany a polovině první třetiny otevírají skóre! František David se dostal do přečíslení dva na jednoho s MICHALEM VITOUCHEM, přičemž druhý jmenovaný následně z bezprostřední blízkosti brankoviště uklidil pryž do sítě – 0:1!
    Asistence: František David.
     
    10:49
    Vojta zkusil štěstí od modré čáry, jeho slabé nahození se nakonec ani nedostalo k brankáři. K volnému kotouči se následně dostali hráči Sparty.
     
    11:58
    Sparta zneškodnila další domácí výpad, tentokrát už ve středním pásmu. Svěřenci Dareka Stránského se nyní usazují před Slukovou svatyní.
     
    12:55
    Hosté špatně střídali, což neuniklo pozornosti trojice sudí. Hráčská lavice dostává menší trest na příliš mnoho hráčů, jenž odpyká Matyáš Potůček (SPA).
     
    13:58
    Sparťané se dostali ke kotouči a okamžitě jej vyhodili ven z pásma, Hvězda se do té doby poměrně dlouho držela v útoku. Dlouhého klec ale neohrozila.
     
    14:59
    Takřka okamžitě po konci vlastního oslabení se do slušné střelecké příležitosti dostal Oto Theimer, který svým zakončením pořádně zaměstnal Sluku.
     
    15:53
    Ducháčův projektil z modré čáry zaplul do nastavené rukavice litoměřického odchovance, jenž následně pryž podržel. Hra je na moment přerušena.
     
    16:50
    Hosté kontrolují tempo hry a nepouští soupeře ke kotouči, Hvězda se už nějakou dobu pořádně nepodívala do útočného pásma. Dlouhý je bez práce.
     
    17:59
    Do konce úvodní třetiny zbývá jen něco málo přes dvě minuty, hra se nyní drží hlavně ve středním pásmu. Hvězda postupně zpevňuje svou defenzívu.
     
    18:42
    Na sparťanském konci ledové plochy zadunělo plexisklo, jeden z domácích pořádně přestřelil. Kotouč se následně odrazil před brankoviště, kde zavládl chaos.
     
    19:44
    Adam Pírs se protáhl za modrou čáru, takřka okamžitě se na něj ovšem pověsil Jan Ludvík a po pár sekundách boje jej obral o kotouč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:45.
     
    Úvodní perioda dnešního pražského derby je za námi, prvních dvacet minut celkem jednoznačně patřilo Spartě. Ta svou převahu dokázala přetavit v jeden gól, zatímco Hvězdě se nedařilo ani na delší dobu usadit v útočném pásmu. Uvidíme, co přinese další dějství.
     
    Oba týmy krouží po ledě, za chvíli budeme pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Hvězda se hned v úvodu protlačila před Dlouhého svatyni, jeden z hostů se ale rychle dostal ke kotouči a vyhodil jej ven z vlastního obranného pásma.
     
    21:40
    Domácí jsou v úvodu druhé třetiny aktivnějším celkem na ledě, hosté jsou duchem asi ještě v kabině. Hráči Hvězdy jsou všude o sekundu dřív.
     
    22:26
    Erik Zajíc se dostal na pravý kruh a vypálil, gólman Sparty střelu vyrazil před sebe. Domácí mají na ledě stále mírnou převahu, uvidíme, zda ji přetaví v gól.
     
    23:24
    Hra se snad poprvé v prostřední periodě na delší dobu přesunula před klec Hvězdy, domácí obrana ale soupeře nepustila do zakončení. Sluka byl bez práce.
     
    24:04
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou. Hráči Hvězdy bojují, seč jim síly stačí a snaží se srovnat stav zápasu.
     
    24:51
    Z prostoru mezi kruhem a brankovištěm zakončoval Jelínek, jehož slabší pozemní střela jen o pár centimetrů minula vzdálenější tyč hostující klece.
     
    25:41
    V rohu za Slukovou brankou probíhá bitva o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou celků. Uvidíme, kdo si nakonec pryž odveze.
     
    25:53
    David Senčák (SPA) si jede podruhé v utkání zchladit hlavu na lavici hanby, tentokrát mu do statistik přibyl dvouminutový trest za podrážení.
     
    26:39
    Matyáš Adam okamžitě po přejetí modré čáry vyhodil kotouč za domácí klec, čímž sparťanům ukrojil velmi cenné vteřinky z oslabení. Hvězda znovu míří vpřed.
     
    27:25
    Nahození jednoho z hostů zastavil připravený Sluka hokejkou, následně pryž poslal spoluhráči za branku. Z přesilovky domácích zbývá už jen pár sekund.
     
    28:44
    Senčák slabým nahozením z modré trefil jednoho z bránících protihráčů do zad, přičemž kotouč se následně odrazil na pravý kruh. K puku se dostávají domácí.
     
    30:10
    Polovina utkání je za námi, momentálně mají na Hvězdě převahu hokejisté Sparty. Houževnatá obrana domácích je ale nepouští do zakončení.
     
    31:18
    Sparťané se dostali do přečíslení dva na jednoho, bránící Šercl ale vynikajícím zákrokem holí zastavil přihrávku a zastavil tak celou akci.
     
    32:10
    Snad poprvé v dnešním utkání je odpískáno zakázané uvolnění, kterého se dopustila domácí Hvězda. Po krátké pauze se tak bude vhazovat před její klecí.
     
    32:30
    Přesilovka pro Spartu. Na trestnou lavici za sekání míří útočník Jan Helikar (HVP), který tak na dvě minuty oslabuje svůj výběr. Uvidíme gól?
     
    33:04
    Na modré čáře se do toho opřel Andrej Adamec. Kapitán Sparty vyslal směrem na branku jedovatou dělovku, která ovšem trefila jen zadní mantinel.
     
    34:36
    Helikar se vrátil na ledovou plochu, hosté toho v přesilovce moc nepředvedli. Sluka musel všehovšudy likvidovat snad jen dvě nebo tři slabší střely.
     
    35:44
    Ludvík vyslal dlouhou přihrávkou do útoku Zembola, který pronikl do útočného pásma po křídle, najel před branku a zakončil přímo do Slukova betonu.
     
    36:47
    Na Senčáka zívala prázdná klec, sparťan ale z bezprostřední blízkosti klece poslal puk jen do boční sítě! Velká škoda pro hosty.
     
    37:16
    Závěr druhé třetiny patří Spartě, která je pevně usazená před Slukou a snaží se jej podruhé v utkání překonat. Hvězda se marně snaží dostat ven z pásma.
     
    38:16
    Po souhře s Jurakem zakončoval Jelínek, jehož projektil zmizel mezi betony připraveného sparťanského gólmana. Hra se na moment přerušuje.
     
    39:20
    Hosté budou třetinu dohrávat ve čtyřech, Hvězda si počtvrté v zápase vyzkouší hru v početní výhodě. Tentokrát je za hákování vykázán Nino Tomov (SPA).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:30.
     
    Oba celky po náročných dvaceti minutách odchází do kabin, na moderní světelné tabuli v mrazivé hale stále svítí stav 0:1 pro Spartu. Druhá perioda nám nabídla o něco vyrovnanější podívanou než ta úvodní, tentokrát jsme ale neviděli ani jednu branku.
     
    Týmy se vrátily na led, čeká nás zajímavých dvacet minut – udrží si Sparta vedení až do závěrečné sirény, nebo Hvězda průběh duelu zdramatizuje?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Hra se v úvodu závěrečné části přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se nedaří udržet v obranném pásmu soupeře.
     
    41:45
    Momentálně se hraje hlavně před brankou Jana Dlouhého, který ale příliš mnoho střelám nečelí. Obrana Sparty se snaží soupeře vyštípat ven z pásma.
     
    42:53
    Oto Theimer se dotěrnému protihráči navzdory dostal ke střele, Sluka ránu z mezikruží vyrazil před sebe. K odraženému kotouči se jako první dostala Hvězda.
     
    43:59
    Slukova klec je pod tlakem, hosté se na ní snaží posílat co nejvíce střel. Tentokrát zkusil štěstí Straka, jehož prudkou ránu gólman Hvězdy zneškodnil.
     
    44:43
    Domácí brankář neprožívá bezstarostné chvíle. Obrana Hvězdy se úplně rozpadla a vůbec nezvládá náporu hostů čelit, Sluka svůj tým drží nad vodou.
     
    45:44
    Z vysokého, téměř devadesátistupňového úhlu se ozval David Vitouch, jehož střela jen prosvištěla kolem masky Josefa Sluky. Sparta je stále v útoku.
     
    45:56
    Hvězda dostává šanci se svým sokem srovnat krok, rozhodčí ukázal na Davida Vitoucha (SPA). Útočník Sparty dostává menší trest za podrážení.
     
    46:59
    Za Dlouhého klecí se bojuje o pryž, shluk těl u mantinelu čítá několik borců z obou klubů. Uvidíme, kdo si nakonec puk na své holi odveze.
     
    47:48
    Kubas našel na kruhu Helikara, jehož následné zakončení Dlouhý s přehledem vykryl. Přesilovka Hvězdy se pomalu ale jistě chýlí ke konci.
     
    48:37
    Alen Jurak se dostal před brankoviště, kvůli dotěrnému obránci, jenž na něm byl pověšen, ale nezvládl pořádně zakončit. Dlouhý převedl naprosto rutinní zákrok.
     
    49:24
    Střela hostujícího borce zaletěla přesně do rukavice připraveného Sluky. Gólman Hvězdy je dnes jednoznačně nejlepším hráčem svého celku.
     
    49:46
    Samuel Náhončík (HVP) deset minut před koncem základní hrací doby oslabuje svůj celek, útočník Hvězdy dostal menší trest za podrážení.
     
    50:48
    Michal Vitouch najel do prostoru pro vhazování a vystřelil, Sluka kotouč zastavil a následně podržel. Po krátké pauze se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    51:45
    Štefko se u modré čáry dostal ke kotouči a obratem jej vyhodil do soupeřova pásma. Náhončík se okamžitě poté vrátil z trestné zpět na ledovou plochu.
     
    52:51
    Sluka má na svém kontě další zákrok, Sparta se snaží si pojistit svůj hubený náskok. Gólman domácích ale dnes podává naprosto fenomenální výkon.
     
    53:33
    Před brankou Hvězdy vznikla dost chaotická situace, po přerušení pak byla k vidění menší potyčka. V posledních minutách se hraje jen v domácím pásmu.
     
    54:26
    Situace se pro Hvězdu komplikuje, čeká jí dvouminutové oslabení. Mimo hru bude Aleš Šercl (HVP), jenž byl na trestnou vykázán za hrubost.
     
    54:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané velký nápor přetavují v druhý gól a Hvězda to teď už bude mít hodně těžké! Pod druhou branku hostů se podepsal OTO THEIMER, jenž kotouč do klece poslal takřka z hranice brankoviště. Asistence: František David.
     
    55:46
    Hvězda se dostala do přečíslení dva na jednoho, Horáček se ale blýskl parádním obranným zákrokem. Obránce Sparty si lehl do zakončení Adama Pírse.
     
    56:07
    Matyáš Adam (HVP) podrazil ujíždějícího protihráče, uvidíme trestné střílení!
     
    56:07
    Michal Vitouch trestné střílení neproměnil, Sluka zakončení zastavil pravým betonem!
     
    56:55
    Naděje stále žije, Hvězda si zahraje přesilovku. Na trestnou lavici podruhé v dnešním zápase míří Nino Tomov (SPA), jenž byl vykázán za krosček.
     
    57:03
    Sparta půjde na dlouhou dobu do tří! David Straka (SPA) dostává menší trest a desetiminutový osobák za vražení na hrazení. Menší trest odsedí Potůček.
     
    58:59
    S vyloučeními se v závěru zápasu roztrhl pytel. Ve stejném čase na trestnou putují Christián Menzel (SPA) a Nicolas Štefko (HVP), oba za hrubost.
     
    59:34
    Hvězda právě vstřelila branku!
    Domácí půl minuty před koncem základní hrací doby snižují, tohle možná bude ještě zajímavé! O kontaktní gól se postaral JAN HELIKAR – 1:2! Asistence: Erik Zajíc.
     
    59:51
    Devět sekund před koncem byla po přerušení před Slukovou klecí k vidění ještě jedna menší potyčka, tentokrát se ale celý incident obejde bez vyloučení.
     
    Konec zápasu.
     
    Dohráno! Sparta dnes na ledě Hvězdy Praha vybojovala těsné vítězství 2:1, a připsuje si tak do tabulky první tři body v nové sezóně. Neměla to ale jednoduché – hosté po slabším výkonu v první třetině v následujících dvou periodách zabrali a bojovali, seč jim síly stačily. Na vyrovnání ale nedosáhli.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního odpoledne. Na počtenou! (14:07:51)
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 60. Helikar (Zajíc) – 11. Vitouch (David), 55. Theimer (David)


    HC Hvězda Praha: Sluka (Grmela) – Šercl, Procházka, Adam (A), Sýkora, Vojta, Hron, Kubas – Helikar, Zajíc, Pírs, Jurak (A), Borodenko, Švadlák, Srb, Jelínek, Náhnočík, Štefko (C), Kulich.
    HC Sparta Praha: Dlouhý (Hrabal) – Tomov (A), Ludvík, Ducháč (A), Menzel, Adamec (C), Horáček – Theimer, Mácha, Höll, Straka, David, Potůček, Červenka, Zembol, Pražák, Vitouch, Senčák.

    Rozhodčí: Valda – Ovsík, Kotek.
    bahis siteleri