Kunlun – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 3:2 (2:1 po s.n.)
Nižněkamsk – Jekatěrinburg 3:5 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 0:1 (kon.) | Viťaz – Novosibirsk 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Red Star Kunlun
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Sobota 14.09.2019, 09:00 • LeSports Center • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Traktor Čeljabinsk zaznamenal vítězství, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (11:37:10)
     
    Československá stopa

    Andrej Šustr (KUN) 0+0, 1 střela, 21:23 čas na ledě
    Dávid Bondra (KUN) 0+0, 1 střela, 12:05 čas na ledě

    Tomáš Hyka (CLJ) 0+2, 1 střela, 19:20 čas na ledě
    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+1, 3 střely, 19:41 čas na ledě
     
    Red Star Kunlun byl sice v utkání lepším celkem, ovšem zahazoval své šance, a tak odchází z duelu poražen. Čeljabinsk se raduje z vítězství, které si doslova ubojoval. Vasilij Děmčenko dlouho sahal po čistém kontě, které mu v závěru zápasu sebral Spencer Foo.

    Střely na branku: 33:17
    Střely na branku ve třetí třetině: 17:7
     
    Konec zápasu.
    59:43 Spencer FOO - 1:2
     
    59:43
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Čínský klub bude mít ještě šanci na vyrovnání! Z ostrého úhlu vystřelil Wojtek Wolski, jehož pokus vyrazil brankář před sebe. Před brankou se nejlépe zorientoval Adam Cracknell, který zadovkou našel osamoceného SPENCERA FOOA, jenž zkazil Vasiliji Děmčenkovi radost z čistého konta. Asistence: Adam Cracknell a Wojtek Wolski.
     
    59:31
    Po kombinaci domácího celku přišlo vyhození soupeře, které zamířilo na icing. Trenér Čeljabinsku reaguje na situaci a bere si oddechový čas.
     
    58:42
    Jeremy Smith míří na střídačku a Red Star Kunlun to zkusí se šesti hráči v poli.
     
    57:42
    Z levého kruhu přihrával Lukáš Sedlák před branku, kam si najížděl Tomáš Hyka. Druhý jmenovaný vystřelil po ledě, ale trefil jen brankářův beton. Tohle byla další pěkná akce českých útočníků.
     
    56:25
    Brandon Yip nahazoval puk před branku, kde trefil ale soupeřovu nohu. O ní se kotouč odrazil do rohu hrací plochy.
     
    55:41
    Hráči Red Staru se nacházeli pod tlakem a poslali kotouč jen do útočného pásma. Následně se Čeljabinsk dopustil vyhození na zakázané uvolnění.
     
    54:16
    Domácí celek ujel do přečíslení, které se sám snažil vyřešit Jason Fram. Obránce Kunlunu zakončil, jenže Vasilij Děmčenko zasáhl betonem.
     
    53:49
    Výpadem na střed hrací plochy se uvolnil Spencer Foo, který prostrčil kotouč mezi obránce, kam mířil i spoluhráč. Ovšem černá guma projela až k hostujícímu brankáři.
     
    53:33
    Čínský celek byl znovu v útočném pásmu, ale poté přišla nepřesná přihrávka na pravou stranu, po které se Red Star sám připravil o pásmo.
     
    52:42
    Zápas má stále otevřený konec, jelikož jeho rozdíl je pouze dvoubrankový. Ovšem pokud chce Kunlun myslet alespoň na bod, musí se rychle prosadit.
     
    51:25
    Vyhození po mantinelu zastavil na modré čáře Jesse Virtanen, který ihned vystřelil. Jeremy Smith na zakončení viděl a zastavil jej.
     
    51:07
    A opět hostující branka vypadala ze základního postavení. Za brankou se soupeře chtěl zbavit Cory Kane, jenž se snažil protáhnout před branku, ale vrazil do ní.
     
    50:22
    V dnešním utkání aktuálně sledujeme nejlepší hokej, který nám oba celky nabídly. Hraje se ze strany na stranu a je k vidění spousta nebezpečných situací.
     
    49:34
    Adam Cracknell objel branku a snažil se uklidit puk k tyči. Ovšem to se mu nepovedlo, a tak mohl zakončovat Brandon DeFazio, jenž ve vyložené situaci selhal.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 60. Foo (Cracknell, Wolski) – 19. Calof (Sedlák, Hyka), 38. Virtanen (S. Těreščenko, Hyka)


    Red Star Kunlun: J. Smith (Hrubec) – Šustr (A), Maione, T. Murphy, Bartley, Fram, Chelios – Hunt, Cracknell (A), Wolski – Wong, Kane, Yip (C) – Palola, Miller, Bondra – Werek, Lockhart, DeFazio – Foo.
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Fedotov) – Virtanen, S. Těreščenko, Menšikov (A), Karpuchin, Žiljakov, Sergijenko, Jasinskij, Kalinin (C) – Calof, Sedlák, Hyka – Kručinin, An. Popov, Glinkin (A) – Kosov, Karlin, Fatějev – Tridčikov, Šolochov, Jerofejev.

    Rozhodčí: Viktor Birin, Jevgenij Romasko – Tornike Kučava, Nikita Novikov
    ocianews.com