Kunlun – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 3:2 (2:1 po s.n.)
Nižněkamsk – Jekatěrinburg 3:5 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 0:1 (kon.) | Viťaz – Novosibirsk 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Red Star Kunlun
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Sobota 14.09.2019, 09:00 • LeSports Center • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:43 Spencer FOO - 1:2
     
    59:43
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Čínský klub bude mít ještě šanci na vyrovnání! Z ostrého úhlu vystřelil Wojtek Wolski, jehož pokus vyrazil brankář před sebe. Před brankou se nejlépe zorientoval Adam Cracknell, který zadovkou našel osamoceného SPENCERA FOOA, jenž zkazil Vasiliji Děmčenkovi radost z čistého konta. Asistence: Adam Cracknell a Wojtek Wolski.
     
    59:31
    Po kombinaci domácího celku přišlo vyhození soupeře, které zamířilo na icing. Trenér Čeljabinsku reaguje na situaci a bere si oddechový čas.
     
    58:42
    Jeremy Smith míří na střídačku a Red Star Kunlun to zkusí se šesti hráči v poli.
     
    57:42
    Z levého kruhu přihrával Lukáš Sedlák před branku, kam si najížděl Tomáš Hyka. Druhý jmenovaný vystřelil po ledě, ale trefil jen brankářův beton. Tohle byla další pěkná akce českých útočníků.
     
    54:16
    Domácí celek ujel do přečíslení, které se sám snažil vyřešit Jason Fram. Obránce Kunlunu zakončil, jenže Vasilij Děmčenko zasáhl betonem.
     
    49:34
    Adam Cracknell objel branku a snažil se uklidit puk k tyči. Ovšem to se mu nepovedlo, a tak mohl zakončovat Brandon DeFazio, jenž ve vyložené situaci selhal.
     
    47:13
    Přihrávka z rohu kluziště mířila na zadní tyč, kde se nacházel Wojtek Wolski. Hráč Red Staru měl před sebou odkrytou branku, jenže netrefil černou gumu.
     
    46:03
    Od pravého mantinelu nahodil puk na branku Jason Fram. Jeho pokus brankáři vypadal, a tak se k dorážce ještě probojoval Brandon DeFazio. Vasilij Děmčenko byl ale připravený a dál drží naději na čisté konto.
     
    43:44
    V české spolupráci přihrál Lukáš Sedlák na Tomáše Hyku, jenž se pokusil o rychlou střelu, jelikož u tyče bylo hodně místa. Ovšem bývalý hráč Mladé Boleslavi nastřelil jen bránícího soupeře.
     
    41:56
    Vypadá to, že další problém s uchycením branky se podařil vyřešit. Vasilij Děmčenko míří už do brankoviště, a tak budeme pokračovat v utkání.
     
    41:56
    Opět se chvíli hrát nebude, jelikož led v oblasti tyče se nenachází v přijatelné kvalitě. S celou situací ledařům ještě pomáhá čárový sudí.
     
    41:56
    Přihrávka z levé strany mířila do druhého kruhu pro vhazování, kde se nacházel Wojtek Wolski. Jeho pokus se od vnější strany tyče odrazil do rohu. Ovšem Vasilij Děmčenko při dokončení zákroku znovu narazil do brankové konstrukce, která opět vypadla z obvyklého postavení. Jsou tedy znovu povoláni ledaři.
     
    40:51
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lukáš Sedlák – 2 min., nedovolené bránění).
    37:10 Jesse VIRTANEN - 0:2
     
    37:10
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Znovu závěr třetiny a Jeremy Smith opět inkasuje! Sergej Těreščenko zachytil puk na modré čáře a nahodil jej proti brance. předbrankovém prostoru operoval JESSE VIRTANEN, jenž jemnou tečí změnil dráhu letu puku. Domácí brankář sice ještě zasáhl betonem, ale druhý gól Traktoru neodvrátil. Asistence: Sergej Těreščenko a Tomáš Hyka.
     
    33:04
    Krásná akce Kunlunu brankou nekončí! Po přihrávce vystřelil z jedné Victor Bartley, jehož pokus vyrazil Vasilij Děmčenko betonem. Hostující brankář si pak musel poradit i se zakončením od mantinelu.
     
    28:28
    Jeremy Smith si připisuje velký zákrok a drží Kunlun na rozdíl jediného gólu. Čeljabinsk vyslal přihrávku přes střed do levého kruhu, odkud přišlo zakončení, jenže domácí brankář se skvěle přemístil.
     
    26:38
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Cory Kane – 2 min., krosček).
     
    24:45
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Brandon Yip – 2 min. + 10 min. osobní trest). Trest odpyká Dávid Bondra.
    18:02 Andrew CALOF - 0:1
     
    18:02
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí trenér asi své hráče nepochválí, jelikož pustil celkem snad Lukáše Sedláka z rohu až mezi kruhy. Jeho pokus pak brankáři vypadl a k bekhendové dorážce se dostal ANDREW CALOF. Hostující útočník pak neměl problém dopravit černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka.
     
    04:31
    Tak vše je jinak, jelikož rozhodčím se postavení branky nelíbí. Ze strany byla pod brankou mezera. Ovšem i ta se podařila odstranit, a tak se jde konečně hrát!
     
    04:31
    Zdá se, že je konečně vše v pořádku a budeme se znovu moci věnovat hře!
     
    04:27
    Do samostatného úniku si najel Spencer Foo, který se snažil rozhýbat brankáře. Ovšem Vasilij Děmčenko celou situaci ustál a nájezd vychytal. Jeho branka je znovu mimo obvyklé postavení, a tak budou přivoláni ledaři.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 60. Foo (Cracknell, Wolski) – 19. Calof (Sedlák, Hyka), 38. Virtanen (S. Těreščenko, Hyka)


    Red Star Kunlun: J. Smith (Hrubec) – Šustr (A), Maione, T. Murphy, Bartley, Fram, Chelios – Hunt, Cracknell (A), Wolski – Wong, Kane, Yip (C) – Palola, Miller, Bondra – Werek, Lockhart, DeFazio – Foo.
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Fedotov) – Virtanen, S. Těreščenko, Menšikov (A), Karpuchin, Žiljakov, Sergijenko, Jasinskij, Kalinin (C) – Calof, Sedlák, Hyka – Kručinin, An. Popov, Glinkin (A) – Kosov, Karlin, Fatějev – Tridčikov, Šolochov, Jerofejev.

    Rozhodčí: Viktor Birin, Jevgenij Romasko – Tornike Kučava, Nikita Novikov
    thejrc.org