Kunlun – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 3:2 (2:1 po s.n.)
Nižněkamsk – Jekatěrinburg 3:5 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 0:1 (kon.) | Viťaz – Novosibirsk 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Salavat Julajev Ufa
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Amur Chabarovsk
Sobota 14.09.2019, 13:30 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dalšími zápasy dnes pokračuje KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Salavat Julajev Ufa a Amur Chabarovsk.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Hráči dnes domácí Ufy jsou na tom lépe. Ve stejné konferenci je najdeme na sedmém místě s pěti body, když dvakrát zvítězili a dvakrát prohráli, z toho jednou po samostatných nájezdech. Naposledy se však Salavatu nedařilo, když před svými diváky prohrál 0:2 s Jekatěrinburgem, jenž začíná sezonu stejně jako loni a ještě neokusil hořkost porážky. Dnes však na hráče Ufy čeká o něco lehčí soupeř, se kterým budou chtít plně bodovat. Ale právě proti takovým papírově slabším soupeřům se mnohdy hraje hůře a domácí tak nečeká rozhodně žádný jednoduchý zápas. Čeká nás zajímavý duel, tak si ho o sobotním brzkém odpoledni nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Nikita Sošnikov – 5 bodů (3+2)
    Philip Larsen – 3 body (0+3)
    Teemu Hartikainen – 2 body (2+0)
     
    Amur Chabarovsk

    Hosté z Amuru Chabarovsk, kde se to českými hráči jenom hemží, jsou zatím v tabulce Východní konference na posledním dvanáctém místě. Po pěti odehraných duelech mají hokejisté Amuru na svém kontě jeden bod. Zatím tak v nové sezóně ještě nevyhráli. Dnes by to rádi konečně prolomili a pokusí se poprvé zvítězit. Nic jednoduchého je však nečeká. Zdá se, že i v letošní sezóně nebude Chabarovsk patřit mezi týmy umístěnými v tabulce výše. Ale samozřejmě je teprve úvod sezóny a vše se může změnit. Uvidíme, jak se dnes Amuru povede a zda zapíše první výhru v sezóně.

    Nejproduktivnější hráči

    Igor Ruděnkov 2 body (2+0)
    Valerij Vasiljev 2 body (1+1)
    Tomáš Zohorna 2 body (1+1)
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát a pokaždé se z výhry radovalo domácí mužstvo. Takže oba týmy si připsaly po dvou výhrách. Bude tomu tak i dnes nebo tuto bilanci přeruší Chabarovští a budou úspěšní? To se nechme překvapit.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Vitásek (Chabarovsk)
    Michal Jordán (Chabarovsk)
    Marek Langhamer (Chabarovsk)
    Tomáš Zohorna (Chabarovsk)
    Hynek Zohorna (Chabarovsk)
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Panin (C), Arzamascev, Koledov, S. Garejev, Ar. Sergejev, Muchamadullin, Lisovec – Hartikainen, Omark (A), Manninen – Sošnikov, Burmistrov (A), Kugryšev – Chochrjakov, Amirov, M. Majorov – Kartajev, Baranov, Gimatov.

    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Jordán, Vitásek, Kamalov (C), V. Vasiljev (A), Korjagin, Turbin, Alexandrov – T. Zohorna, Ruděnkov (A), H. Zohorna – Fajzullin, Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Gorškov, Kapiturov, A. Lazarev – A. Kuzněcov, Veličkin, Jazkov.

    Rozhodčí: Ravodin, Rogačjov – Maximovskij, Osipov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Ufa se hned dostala ke kotouči a byla z toho velká šance. Teemu Hartikainen dostal puk na pravou stranu a z první vystřelil, avšak skvělý zákrok předvedl hostující brankář Alikin!
     
    00:51
    Domácí nadále svírají Amur v jeho pásmu a obrana Chabarovsku tak má plné ruce práce. Až nyní se hosté z tlaku Ufy vymanili.
     
    01:21
    A i oni si vypracovali pokus, který vyslal Kamalov, ale i brankář Metsola, jenž chytal v Chabarovsku, si mezi třemi tyčemi poradil a raději přerušil hru.
     
    01:35
    Pavel Turbin čekal na modré čáře na přihrávku, té se nedočkal, ale před brankou to zkusil Anton Lazarev, jeho přízemní pokus byl zastaven domácí obranou.
     
    02:15
    Úvod zápasu přináší hodně ofenzivní podívanou a prakticky se nepřerušuje. V pásmu hostů jsou teď domácí a znovu v další akci netrefil částečně odkrytou klec hostů Amirov.
     
    03:16
    Šakir Muchamadullin se zaskvěl obranným zákrokem, tento sedmnáctiletý mladíček tak ukazuje domácímu trenérovi, že dostal šanci u mužů právem. Stejně tak i Amirov, jenž mu také nebylo ještě osmnáct let.
     
    04:07
    Jevgenij Alikin se ve svém brankovišti notně roztáhl a zastavil hodně nebezpečnou střelu Sakariho Manninena. Další velká šanci Ufy končí zmarem.
     
    04:10
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Ondřej Vitásek – 2 min., vysoká hůl).
     
    04:34
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči, když byl vyloučen český obránce Vitásek za vysokou hůl.
     
    04:57
    Hartikainen vybojoval puk a domácí tak zůstali v útočném pásmu. Stejný hráč pak zblízka nadvakrát nepřekonal hostujícího brankáře Alikina.
     
    05:19
    Až nyní se kolotoč Ufy zastavil a do zákroku šel Alikin. Ten hru zastavil a vhazovalo se před ním. Salavat tak znovu ždíme svého soupeře před jeho brankou.
     
    05:52
    Kugryšev nedosáhl na kotouč a získali ho hosté. Ti s ním zamířili daleko od své branky a tohle oslabení už zvládnou. Vitásek už se na lavici hanby připravuje ke vstupu na led.
     
    06:10
    Chabarovsk je v plném počtu.
     
    07:23
    Tomáš Zohorna našel krásnou přihrávkou Ruděnkova, jenž poté vystřelil. Ale Metsola se zaskvěl parádním semaforem a následně pak ukryl kotouč ve své lapačce.
     
    07:30
    Nyní následuje první komerční přestávka.
     
    07:47
    Omark už svou akci překombinoval, dvakrát se chystal ke střele, ale nakonec byl obsazen. Stále ale s pukem hrozí před hostující klecí.
     
    08:04
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak nakonec se to domácím povedlo a jdou do vedení. Výbornou práci před hostujícím brankovištěm odvedl TEEMU HARTIKAINEN, jenž poté těsně před Alikenem dostal tečí kotouč za jeho záda – 1:0. Asistence: Grigorij Panin a Linus Omark.
    08:04 Teemu HARTIKAINEN - 1:0
     
    09:03
    V další šanci se ocitl Majorov, ale branku hostů přestřelil. Nicméně Salavat Julajev stále kombinuje před Alikinem a hosté jsou tak pod neustálým tlakem.
     
    09:54
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Ondřej Vitásek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:16
    Další početní výhoda pro Ufu při dalším vyloučení Ondřeje Vitáska. Ten pyká nyní za nedovolené bránění.
     
    11:02
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Tak oslabení hosté asi litovat nebudou. Po chybě domácích dobře vypíchl puk Jordán, posunul ho na ANTONA LAZAREVA, jenž se hnal do samostatného úniku a poté střelou z levé strany vykoupal Metsolu – 1:1. Začíná se znovu od začátku. Asistence: Michal Jordán.
    11:02 Anton LAZAREV - 1:1
     
    11:54
    Hosté jsou už v plném počtu. Ze své početní nevýhody nakonec dokázali srovnat, takže to pro ně rozhodně byla pořádná vzpruha a návrat do zápasu.
     
    12:46
    Eduard Gimatov šel do kličky před hostujícím brankářem, nakonec mu ale tato akce nevyšla a obrana Chabarovsku vyškrábla puk do rohu kluziště.
     
    13:44
    Manninen se dostal až před branku Alikina, kde ho čistě odzbrojil jeden z beků Chabarovsku a pomohl tak výrazně svému brankáři, který nakonec nemusel do žádného zákroku.
     
    14:18
    Hosté ožili a natlačili se před Metsolu. Bratři Zohornové si pak vyměnili kotouč, ale mladší Hynek po zemi proti Metsolovi neuspěl.
     
    14:56
    Následuje další komerční přestávka.
     
    15:50
    Fajzullin hledal přihrávkou Korjagina, druhý jmenovaný na něj nedosáhl. Poté hru na druhou stranu otočili domácí a obrana Amuru se musí mít znovu na pozoru.
     
    17:09
    Hosté pokazili rozehru domácích a vypíchli jim puk, ten poslali do neutrální zóny a odcházejí rychle střídat.
     
    17:41
    Na druhé straně nepřesně stříleli hosté z Amuru a puk na svou stranu zase získala Ufa, která se přesouvá velmi rychlým tempem před Alikina.
     
    18:22
    Hynek Zohorna dostal znovu nabito od bratra Tomáše, ale jeho následný pokus končí na pozorném Metsolovi, jenž vytasil další přesný zákrok.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:50
    Domácí hráči už dlouho svírají hosty v jejich pásmu, ale obrana Chabarovsku je zatím velmi pozorná a dostala puk do středního pásma.
     
    19:59
    Ufa právě vstřelila branku!
    Vteřinu před vypršením první periody jdou domácí do vedení. ILJA BARANOV dostal krásnou přihrávku od spoluhráče, poté udělal kličku hostujícímu brankáři a z bekhendu ho poté prostřelil – 2:1. Asistence: Linus Omark a Sakari Manninen.
    19:59 Ilja BARANOV - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní se do vedení dostali domácí hráči, avšak hosté srovnali, a to dokonce ve vlastním oslabení. Poslední slovo této části hry však měla Ufa, která díky Baranovovi v poslední vteřině šla znovu do vedení. Uvidíme, co nám nabídne prostřední dějství, které začne přibližně ve 14:25.
     
    Střely na branku: 13 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:18
    Domácí opět zatáhli puk do útočného pásma a hrozí před gólmanem Alikinem. Ten je tak v úvodu druhého dějství pod menším tlakem.
     
    21:45
    Obrana Chabarovsku zastavila další střelu domácích, konkrétně Teemua Hartikainena a do akce tak míří po delší době zase Amur.
     
    23:06
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Valerij Vasiljev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:20
    Domácí dostávají výhodu přesilové hry. Chvilku se zdrželi před Alikinem, avšak hosté se nakonec dostali ke kotouči a vyhodili ho až před Metsolu.
     
    23:55
    Domácí jsou zpět v pásmu hostů a už roztáčejí další přesilovkovou akci.
     
    24:15
    Do prudké rány Sošnikova vložil hůl Turbin a podržel tak hosty. Ti se však musí stále bránit, neboť hráči Ufy ještě neopustili jejich pásmo.
     
    24:49
    Až nyní se to povedlo a puk letí před Metsolu. Amur střídá svou unavenou čtveřici hráčů a vypadá to, že i toto oslabení zvládnou bez úhony.
     
    25:06
    Chabarovsk je v plném počtu.
     
    26:11
    Fajzullin si protáhl střídání, mířil na něj kotouč a ten poslal před branku domácích. Hosté tak mohou opět v klidu vystřídat.
     
    27:22
    Eduard Gimatov sebral puk ve středním pásmu, dostal ho před hostující klec, kde ale hráči Ufy tentokráte před Alikinem nezahrozili.
     
    27:54
    Sošnikov vyslal jedovku na Alikina a hostující brankář dokázal vytasit další pozorný zákrok a podržel svůj tým. Poté se dostávají na druhou stranu hosté z Chabarovsku.
     
    28:38
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexandr Burmistrov – 2 min., hákování).
     
    28:38
    Následuje komerční přestávka.
     
    28:38
    Po ní si hosté zahrají první přesilovou hru v tomto utkání.
     
    29:01
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Vladislav Kartajev – 2 min., hákování).
     
    29:01
    Další vyloučený domácí hráč a hosté si zahrají přesilovku pět na tři. Velká šance na srovnání stavu skóre.
     
    29:16
    Tomáš Zohorna pálil z pravého kruhu, trefil ale pouze Stanislava Garejeva a ten poté odpálil kotouč až před hostující branku. Ufa pošetřila cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    29:47
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Tomáš Zohorna znovu střílel z pravého kruhu, jeho pokus vyrazil Metsola jen před sebe a následnou dorážku IGORA RUDĚNKOVA už nestačil chytit – 2:2. Znovu se tedy začíná zase od začátku. Asistence: Tomáš Zohorna a Ondřej Vitásek.
    29:47 Igor RUDĚNKOV - 2:2
     
    30:50
    Ještě pokračuje klasická početní výhoda hostů, ale ta se už začíná velmi rychle krátit.
     
    31:01
    Ufa je v plném počtu.
     
    31:45
    Hosty vyrovnávací branka opět nakopla, Michal Jordán zavezl puk do útočného pásma a sám poté přes Sošnikova vystřelil. Jenže pozorný zákrok předvedl znovu Metsola.
     
    32:03
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    32:22
    Zakázané uvolnění Ufy stěhuje hru před branku Metsoly. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    32:38
    Manninen se snažil poslat křížný pas na Hartikainena, ale přihrávka skrze obranu hostů neprošla a ti dostali puk do středního pásma.
     
    33:05
    Vladislav Ušenin posílal přihrávkou Tomáše Zohornu do úniku, ale druhý jmenovaný se nakonec dále nedostal, holí mu kotouč vypíchl jeden z beků Ufy.
     
    33:30
    Domácí zamkli svého soupeře a v jeho pásmu roztočili další kolotoč. Sakari Manninen z levého kruhu vyslal svižnou střelu, ale tu pokryl Jevgenij Alikin. Hra je přerušena.
     
    33:50
    Další pokus domácích. Na Alikina vyslal střelu Lisovec, avšak brankář Chabarovsku si připsal další zákrok a ukryl puk do své lapačky.
     
    33:56
    Ruděnkov si sám nahodil kotouč dopředu, poté ho u obrany domácích sebral, ale ke střele před Metsolou se nedostal. Poté rychle spěchali do útočného pásma zase domácí hráči.
     
    34:15
    Vasiljev dostal puk do útočného pásma, kde se ho pokusil dostat na hůl Vjačeslav Ušenin, ale nakonec to nevyšlo.
     
    35:08
    Hosté dobře pokryli své obranné pásmo a domácí tak měli těžkou úlohu v podobě nějakého rozestavení. Navíc Chabarovští vytěsnili puk do středního pásma.
     
    36:03
    Grigorij Panin sebral přihrávku Hynku Zohornovi a zabránil tak akci hostů. Místo toho pak na druhou stranu spěchají zase domácí hokejisté.
     
    36:44
    Hartikainen poslal pas na Panina, jenž vystřelil, ale Alikin uspěl v dalším zákroku a poté hru pozastavil. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    36:52
    Danil Fajzullin dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a z vrcholu kruhů na něho vyslal svižnou ránu. Metsola pak předvedl zákrok lapačkou a přerušuje hru.
     
    37:16
    Ufa dostala puk do vlastního obranného pásma a poté se pokusila dostat se na druhou stranu. Ale hosté obránce domácích otravovali a dlouho je nikam nepustili.
     
    38:17
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexandr Burmistrov – 2 min., sekání).
     
    38:17
    Zbytečný faul Burmistrova dává naději hostům na vedoucí branku. Ti totiž budou hrát další přesilovou hru.
     
    38:30
    Domácí po vhazování ve svém pásmu hned vyhodili puk až před Alikina.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:12
    Hostům se zatím přesilovka nedaří, ještě vůbec neohrozili branku Ufy. Domácí se i nyní dostali na kotouč a posílají ho daleko od své branky až před Metsolu.
     
    39:50
    Gimatov ve vlastním oslabení vyslal střelu, bylo to ale skrz obránce hostů a ten puk dostal do své moci. Chabarovsk tak jde ještě do útoku, už toho ale asi moc nestihne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá část hry je minulostí. V ní hosté dokázali srovnat s Ufou krok, když využili přesilovku pět na tři a začínalo se znovu od začátku. Na začátku třetí třetiny ještě budou dohrávat další početní výhodu, ze které ale zbývá už jen sedmnáct vteřin. Ještě nás čeká zajímavá třetí perioda, tak si ji nenechte ujít. Ta začne přibližně v 15:15.
     
    Střely na branku: 20 – 20
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    40:30
    Hynek Zohorna to zkusil z pravé strany, ale jeho pokus byl vytěsněn mimo tři tyče. Následně pak střílel i Tomáš Zohorna, ale nepřesně.
     
    40:59
    Následně pak získali puk domácí a prošli do útočného pásma, ale před brankou Jevgenije Alikina nevymysleli nic.
     
    41:30
    Teemu Hartikainen převzal u levého mantinelu přihrávku a jal se do útoku, ale obrana hostů ho v rozletu zastavila a rázem tak bylo po další slibně se rodící akci Ufy.
     
    42:20
    Naopak na druhé straně zahrozili hosté z Chabarovsku, jejich počínání před Metsolou taktéž neneslo kýžené ovoce.
     
    42:52
    Akce nahoru dolů, v té další se nyní ocitli hosté a opět v tom měli prsty bratři Zohornové, ale zase jejich pokusy byly nepřesné.
     
    44:11
    Linus Omark z pravého kruhu posílal puk před branku hostů, ale jeho spoluhráč Teemu Hartikainen zblízka netrefil zařízení.
     
    45:09
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vjačeslav Ušenin – 2 min., vysoká hůl).
     
    45:24
    V prostoru mezi kruhy dostal kotouč Teemu Hartikainen, ale v nápřahu jen promáchl. Načež pak puk hosté poslali až před domácí branku a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    46:23
    Hosté hrají své oslabení velmi dobře a svého soupeře nepouštějí do žádné šance, která by mohla vést k vedoucí brance hostů.
     
    46:38
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Linus Omark – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    46:59
    Hosté při hře čtyři na čtyři nyní ohrozili domácí branku, ale další zákrok Metsoly zastavil střelu Hynka Zohorny.
     
    47:09
    Chabarovsk je už v plném počtu a čeká ho zkrácená přesilová hra.
     
    48:26
    Hosté se uhnízdili v pásmu domácích, ale nakonec obrana Ufy získala puk pod kontrolu a poslala ho až před hostující klec.
     
    48:38
    A také domácí tým je v plném počtu.
     
    48:52
    Panin nahodil puk před Alikina, ten se svezl někde po jeho výstroji skončil nad brankou. Hosté stále drží velmi nadějný výsledek na ledě favorita.
     
    49:09
    Alikin našel kotouč někde ve své výstroji po dorážce Teemu Hartikainena, jenž se sám otáčel, zda není kotouč za čarou. Nebyl. Další pokus domácích tak končí na brankáři Amuru.
     
    49:41
    Z velké vzdálenosti vyslal střelu Ruděnkov a vyprášil beton Metsoly.
     
    50:02
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí hráči jdou dnes potřetí do vedení. Nikým nehlídaný NIKITA SOŠNIKOV u branky hostů dostal přihrávku od Koledova, přehodil si puk na forhend a poté chladnokrevně zakončil mezi betony hostujícího brankáře. Alikinovi tak nedal sebemenší šanci – 3:2. Asistence: Pavel Koledov.
    50:02 Nikita SOŠNIKOV - 3:2
     
    51:15
    Hosté měli další šanci, ale potřetí se jim vyrovnat nepovedlo. Místo toho jdou rychle na druhou stranu zase hráči domácí Ufy.
     
    52:10
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Philip Larsen – 2 min., držení).
     
    52:23
    Domácím se hned povedlo dostat puk do středního pásma a poté až před branku hostů. Pošetřili tak cenné vteřiny z oslabení a Chabarovsk musí zakládat akci od svého brankáře Alikina.
     
    53:27
    Tomáš Zohorna hledal přihrávkou lépe postaveného bratra Hynka. Ten ale na puk nedosáhl, skončil ve středním pásmu a hráči Ufy ho opět dostali až před Alikinovu klec.
     
    54:10
    Ufa je v plném počtu.
     
    54:59
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vjačeslav Ušenin – 2 min., krosček).
     
    54:59
    Vjačeslav Ušenin nyní zbytečně krosčekoval Sošnikova a šel na trestnou lavici. To je voda na mlýn pro Ufu, která má možnost navýšit své vedení v přesilové hře.
     
    55:42
    Burmistrov to zkusil z pravého kruhu, střílenou přihrávkou hledal Sošnikovu hůl, ale tento tah mu nevyšel. Domácí však stále operují před brankou Chabarovsku.
     
    56:22
    Linus Omark pálil z první z pravého kruhu na částečně odkrytou klec hostů, ale lapačka brankáře Amuru byla připravena a hra je přerušena.
     
    56:59
    Chabarovsk je v plném počtu.
     
    57:20
    Michal Jordán dobře nezpracoval kotouč a záhy o něj v útočném pásmu přišel. Hosté se tak museli vracet zase zpátky do obrany, neboť Ufa šla útočit.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:25
    Domácí drží kotouč ve středním pásmu a už příliš nikam nespěchají. Snaží se držet svůj těsný náskok.
     
    58:57
    Domácí nepouštějí hosty k powerplay, drží puk v útočném pásmu a zatím to vypadá, že svůj náskok už udrží.
     
    59:29
    Nyní už je brankář hostů na střídačce a Chabarovsk je v šesti hráčích.
     
    59:52
    Osm vteřin před koncem třetí třetiny podržel puk Metsola a raději před dotěrnými hráči hostů zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    59:52
    Ještě přichází oddechový čas hostující lavičky.
     
    59:57
    Hynek Zohorna tečoval pokus svého bratra u pravé tyče Metsoly. Ten už se blížil do branky domácích, avšak Arzamascev předvedl fantastický obranný zákrok a kotouč na poslední chvíli dostal pryč takřka z brankové čáry!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí Ufa nakonec zvítězila nad velmi dobře hrajícím Chabarovskem těsně 3:2. Hosté byli dokonce tři vteřiny před vypršením základní hrací doby blízko vyrovnání, ale Arzamascevův skvělý obranný zákrok byl proti. Ten vytěsnil kotouč, jenž mířil už do branky, na poslední chvíli pryč a do bezpečí.
     
    Střely na branku: 27 – 33
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 813 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Hynek Zohorna (Chabarovsk) 0+0, 4 střely, čas na ledě 21:08
    Ondřej Vitásek (Chabarovsk) 0+1, 1 střela, čas na ledě 21:35
    Michal Jordán (Chabarovsk) 0+1, 3 střely, čas na ledě 22:34
    Tomáš Zohorna (Chabarovsk) 0+1, 3 střely, čas na ledě 21:02
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (15:58:00)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Hartikainen (Panin, Omark), 20. Baranov (Omark, Manninen), 51. Sošnikov (Koledov) – 12. A. Lazarev (Jordán), 30. Ruděnkov (T. Zohorna, Vitásek)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Panin (C), Arzamascev, Koledov, S. Garejev, Ar. Sergejev, Muchamadullin, Lisovec – Hartikainen, Omark (A), Manninen – Sošnikov, Burmistrov (A), Kugryšev – Chochrjakov, Amirov, M. Majorov – Kartajev, Baranov, Gimatov.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Jordán, Vitásek, Kamalov (C), V. Vasiljev (A), Korjagin, Turbin, Alexandrov – T. Zohorna, Ruděnkov (A), H. Zohorna – Fajzullin, Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – Gorškov, Kapiturov, A. Lazarev – A. Kuzněcov, Veličkin, Jazkov.

    Rozhodčí: Ravodin, Rogačjov – Maximovskij, Osipov

    Diváci: 5 813
    bahis siteleri