Kunlun – Čeljabinsk 1:2 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 3:2 (2:1 po s.n.)
Nižněkamsk – Jekatěrinburg 3:5 (kon.) | Spartak Moskva – Soči 0:1 (kon.) | Viťaz – Novosibirsk 3:2 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
Sobota 14.09.2019, 16:00 • Viťaz Ice Arena, Podolsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne u KHL. Společně se podíváme na utkání mezi týmy HC Viťaz Moskevská oblast a HC Sibir Novosibirsk.
     
    HC Viťaz Moskevská oblast

    Domácím vstup do sezóny vyšel, po pěti odehraných zápasech je na druhém místě Západní konference s osmi body a jednobodovou ztrátou na vedoucí CSKA. O současné formě týmu se naposledy přesvědčilo Soči, které sice dokázalo na góly Petrakova a Grebenščikova dvakrát zareagovat, nicméně v nájezdech byli úspěšnější domácí a rozhodující trefu si připsal Mons. Viťaz tak vyhrál 3:2 po nájezdech a prodloužil sérii výher na tři.

    Odehrané zápasy
    Čeljabinsk – Viťaz 2:4
    Jekatěrinburg – Viťaz 3:2
    Magnitogorsk – Viťaz 0:2
    Viťaz – Dinamo Moskva 4:1
    Viťaz – Soči 3:2 sn
     
    HC Sibir Novosibirsk

    Hosté měli vstup maličko horší, v současné době jsou na šestém místě Východní konference se šesti body. Nicméně do dnešního utkání půjdou s venkovní výhrou v zádech, Sibir se ve čtvrtek představil v Minsku a i když brzy prohrával, tak dvakrát se trefil Ruohomaa a jednou Milovzorov, Novosibirsk se dostal do dvoubrankového trháku a ten dokázal i přes jednu inkasovanou branku udržet. Sibir vyhrál 3:2 a dnes se pokusí o něco podobného.

    Odehrané zápasy
    Novosibirsk – Chabarovsk 2:1
    Novosibirsk – Vladivostok 5:1
    Novosibirsk – Ufa 1:3
    Petrohrad – Novosibirsk 4:2
    Minsk – Novosibirsk 2:3
     
    Československá stopa v utkání
    Jakub JEŘÁBEK (VTZ)
     
    Zápas se odehraje v hale Viťaz Ice Palace a začne se v 16 hodin. Nic si tedy na tuto dobu neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Samonov) – Jeřábek, Katičev (A), Golovkov, V. Lajunen, Pylenkov, Voronkov, Šinkevič – A. Sjomin (C), P. Černov, Makejev – Jo. Nättinen, M. Aaltonen (A), Grebenščikov – A. Ševčenko, Petrakov, Kulagin – Koltygin, Laričev, Mojsejev.

    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Jokipakka, Jermakov, Loginov (C), K. Alexejev, Chabarov, Piganovič, Ilja Morozov, Jefremov – Ruohomaa, Puustinen, J. Peltola (A) – Sajustov, Milovzorov (A), Šarov – Torčeňuk, Česalin, Šaškov – Pervušin, Romancev, N. Korotkov.

    Rozhodčí: Bukin, Gusev – Zacharov, Ponamarenko.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, v Podolsku už je vše připraveno pro dnešní střetnutí Viťazu se Sibirem. Začínáme za deset minut.
     
    Halou zní ruská státní hymna, hokejisté obou celků jsou seřazeni na modrých čarách. Start utkání se o pár desítek sekund posune.
     
    Sudí svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na věc! O úvodní buly se postarají domácí Alexander Sjomin a Juuso Puustinen ze Sibiru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Jeden z domácích drží kotouč za svou svatyní a čeká, až se na led dostane nová lajna jeho týmu. Viťaz se následně pokusí poprvé prorazit před Säteriho.
     
    01:14
    Brankář Sibiru už má na svém kontě první zákrok, po následném protiútoku hostí musel zasahovat i Ježov. Ani jeden z gólmanů nehodlá takhle brzo kapitulovat.
     
    01:50
    Potřetí v posledních deseti sekundách se bude vhazovat před svatyní Ilji Ježova, Novosibirsk je momentálně aktivnějším celkem na ledě.
     
    02:32
    Jevgenij Katičev rozehrál kotouč zpoza vlastní klece dopředu, hráči Viťazu se nyní snaží usadit před Säterim. Hosté ale výborně brání a nepouští je do šancí.
     
    03:39
    Jeden z domácích projel na levý kruh a vypálil, projektil jen prosvištěl kolem novosibirské klece. K volnému kotouči se následně jako první dostali hosté.
     
    04:22
    Säteri je teď pod velkým tlakem, obrana před ním se úplně rozpadla a na jeho klec míří jedna střela za druhou! Nejblíže gólu byl Nättinen.
     
    05:40
    Rozhodčí hře nechávají volný průběh, už několik desítek sekund se vůbec nepřerušuje. Momentálně mají více ze hry domácí, kteří tlačí na soupeřovu klec.
     
    06:07
    Po protiútoku Sibiru skončil kotouč v ochranné síti nad Ježovovou klecí, hra je tak na malou chvíli přerušena. Na řadu přichází první komerční přestávka zápasu.
     
    06:24
    Z modré čáry zkusil štěstí Lajunen, jeho slabé nahození ale klec Sibiru úplně minulo. V podolské hale panuje výborná atmosféra, publikum je ve varu.
     
    07:33
    Dalším pánem na holení byl Varankov, jenž o sobě dal vědět střelou z pravé strany. Ani on ale nemířil úplně přesně, trefil jen mantinel za hostující klecí.
     
    08:16
    Na kruhu se uvolnil Katičev, jehož následné zakončení obětavě zblokoval jeden z protihráčů. Säteri tak tentokrát nebyl nucen vůbec zasahovat.
     
    09:12
    Sibir právě vstřelil branku!
    No, tak to je neuvěřitelné! Sibir po drtivou většinu dosavadního průběhu duelu tahal za kratší konec pomyslného lana, nakonec jde ale jako první do vedení on! Loginovovu odraženou střelu se stěstím za Ježova doklepl DMITRIJ SAJUSTOV – 0:1! Asistence: Alexander Loginov, Jegor Milovzorov.
    09:12 Dmitrij SAJUSTOV - 0:1
     
    09:48
    Vstřelená branka Sibiřanům dodala notnou dávku energie, Ježov má čím dál tím víc práce. Teď si musel nejdřív poradit s ranou Chabarova, pak krotit dorážku.
     
    10:23
    Hra se po nějaké době opět přesunula před Säteriho, domácí se jeho klec snaží ostřelovat z nejrůznějších možných pozic. Většina jejich pokusů však jde mimo.
     
    11:55
    Sledujeme rychlou a relativně vyrovnanou podívanou, častěji jsou na kotouči hráči Viťazu. Nikoliv však teď, jelikož momentálně se Sibir snaží usadit v útoku.
     
    12:52
    Odpískáno zakázané uvolnění, kterého se dopustili hokejisté domácího Viťazu. Po krátké pauze se tak bude vhazovat po levé straně jejich klece.
     
    13:52
    Jeřábek nabídl kotouč svému parťákovi Katičevovi, jenž po převzetí přihrávky chvilku přemýšlel jak dál a následně se rozhodl vystřelit. Mimo.
     
    14:43
    Šance na druhé straně – Sajustov přišel ke kotouči jako slepý k houslím a z předbrankového prostoru na moment zaměstnal Ježova, jenž kotouč podržel.
     
    15:35
    Sjomin chtěl kotouč nabídnout k opačné tyči Černovovi, přihrávku ale zachytil jeden z bránících protihráčů mezi kruhy. Säteri si tak mohl oddechnout.
     
    16:43
    První třetina se pomalu ale jistě chýlí ke konci, zbývá odehrát něco málo přes tři minuty. Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme vyrovnaný boj.
     
    17:39
    Aaltonen ve středním pásmu vybojoval kotouč a následně jej předal Lajunenovi, který s ním zajel za vlastní klec. Domácí hokejisté střídají.
     
    18:40
    Za Säteriho brankou se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik hráčů z obou celků. Uvidíme, kdo si pryž nakonec odveze na své holi.
     
    19:33
    Ranou ze zadní hranice kruhu na sebe teď upozornil Ilja Šinkevič, gólman Sibiru byl ovšem ve střehu. Vypadá to, že na další gól si budeme muset počkat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 11 – 13.
    Zblokované střely: 3 – 6.
    Vhazování: 12 – 10.
    Trestné minuty: 0 – 0.
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/0.
     
    Úvod relativně klidné první části se nesl v režii Viťazu, který ovšem svou místy drtivou převahu nezvládl přetavit v gól. Z jediné trefy první části se tak radoval soupeř – v desáté minutě se štěstím Ježova překonal Sajustov. Druhá polovina periody pak už byla celkem vyrovnaná. Uvidíme, na čí stranu se misky vah překlopí ve druhém dějství.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Jako první se ve druhé třetině do útoku dostali rytíři, nahození Alexandra Golovkova od modré čáry se zaseklo někde v hloučku hráčů před brankou.
     
    21:38
    Úvod druhé periody zatím jasně patří Viťazu, Sibir si od úvodního buly na kotouč prakticky ani nesáhl. Uvidíme, jestli se domácím podaří brzy srovnat.
     
    22:53
    Podolsk je usazený v útočném pásmu, houževnatá obrana soupeře ho ale drží u mantinelů a pere se s ním o každičký centimetr ledu.
     
    23:37
    Kapitán domácích Alexander Sjomin nadějnou střelou z mezikruží vymetl pavučiny v Säteriho lapačce, gólman Sibiru se následně rozhodl kotouč podržet.
     
    24:24
    V prostřední periodě se zatím hraje jen na jednu branku, Ježov se musí celkem nudit. Od začátku druhé třetiny nečelil snad ani jediné střele.
     
    24:33
    Situace se pro Sibir komplikuje, poprvé v utkání se vylučuje. Hráčská lavice hostů dostává menší trest za příliš mnoho hráčů, který odpyká Nikita Korotkov (SIB).
     
    24:45
    Hosté sice prohráli první vhazování v oslabení, nicméně rychle se poté dostali ke kotouči a okamžitě jej vyhodili až na druhý konec ledové plochy.
     
    25:18
    A znovu. Přesilovka zatím Viťazu nevychází, Säteri dosud nečelil ani jediné střele. Zasahovat musel naopak Ježov, který musel krotit ránu Jermakova.
     
    26:22
    Krátká kombinace vygradovala střelou Lajunena z pravého prostoru pro vhazování, které připravený Säteri vyrazil. Podolsk se drží vepředu.
     
    27:04
    Hokejisté Sibiru vyhodili na icing, okamžitě poté si vzali oddechový čas. Po krátké přestávce se tak bude vhazovat před brankou Harriho Säteriho.
     
    27:48
    Oleg Piganovič napřáhl z levého kruhu, hbitý Ježov odpověděl betonem. Akce Sibiru byla zneškodněna, dopředu se nyní přesouvají hráči Viťazu.
     
    28:18
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Krátce před polovinou utkání je vyrovnáno, v Podolsku začínáme zase od začátku! ALEXANDER ŠEVČENKO se protlačil na pravý kruh a dotěrnému protihráči navzdory zakončil, přičemž jeho rána zaplula přímo do prázdné škvíry v hostující svatyni! Asistence: Jakub Jeřábek.
    28:18 Alexandr ŠEVČENKO - 1:1
     
    28:39
    Säteri byl opět pod palbou, jedna branka domácím nestačí. Finský brankář se raději rozhodl kotouč schovat pod svou rukavici, následuje komerční pauza.
     
    29:41
    Ježov zneškodnil zakončení Peltoly z hranice brankoviště, po následném vhazování zkusil štěstí Puustinen. Ani on na ruského gólmana nevyzrál.
     
    30:08
    První potyčka, po přerušení se do sebe pustili Jevgenij Mons (VTZ) a Jukka Peltola (SIB). Domácí hráč hostovy stáhl helmu z hlavy, oba dostávají trest za hrubost.
     
    31:51
    Sibir jde na sedmnáct sekund do tří! Menší trest za zdržování hry po vyhození puku nad plexisklo dostává Konstantin Alexejev (SIB).
     
    32:29
    Na Sjomina zívala prázdná branka, zkušený domácí veterán ale nezvládl zachytit přihrávku od spoluhráče! Velká škoda pro Viťaz.
     
    33:09
    Jeřábek nabil před levý kruh Pylenkovovi, jenž následně povyjel o pár metrů blíže k brance a zakončil. Säteri letící kotouč schoval do výstroje.
     
    33:55
    Oba týmy hrají v plném počtu, Alexejev se vrací na ledovou plochu. Uvidíme, jestli se hostům povede s domácími po oslabení rychle srovnat krok.
     
    34:58
    Jermakov se prezentoval pěkně jedovatou ranou z modré čáry, Ježov byl i tentokrát připraven. Novosibirsk se drží v útočném pásmu.
     
    35:07
    Sibir právě vstřelil branku!
    Když to nejvyjde napoprvé, zkus to znovu. Přesně tímhle heslem se teď řídil ANDREJ JERMAKOV, který se ujal kotouče v rohu kluziště, najel si k levé tyči a uklidil pryž za nepřipraveného Ježova. Sibir tak jde podruhé v zápase do vedení – 1:2! Asistence: Jukka Peltola.
    35:07 Andrej JERMAKOV - 1:2
     
    36:58
    Že by domácí inkasovaná branka srazila na lopatky, to se rozhodně říct nedá. Hokejisté Viťazu jsou nastěhovaní před soupeřovou klecí a snaží se vyrovnat.
     
    37:45
    Ruohomaa přenechal kotouč Puustinenovi, do jehož následného zakončení se položil jeden z protihráčů. Odražený kotouč si na své hole vzali domácí.
     
    38:59
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny, více ze hry mají stále hokejisté Viťazu. Jejich převaha už je ovšem jen velmi mírná, Sibir srovnává krok se soupeřem.
     
    39:20
    Čtyřicet sekund před koncem je po chaotické situaci před brankou vyloučen Alexander Šarov (SIB), který podrazil zakončujícího Alexandera Sjomina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po siréně došlo v rohu u Säteriho branky k menšímu kočkování mezi několika hráči. Rozhodčí celou situaci rychle vyřešili, bude se vylučovat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 26 – 21.
    Zblokované střely: 3 – 16.
    Vhazování: 21 – 20.
    Trestné minuty: 2 – 8.
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/0.
     
    V prostřední dvacetiminutovce padlo po jedné brance na obou koncích ledové plochy, Sibir tak před startem třetí části stále vede o gól. Hosté sice po většinu celého dosavadního průběhu utkání tahají za kratší konec lana, oproti svým soupeřům se jim ale daří z minima těžit maximum, a proto jsou momentálně blíže k vítězství.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Daniil Pylenkov (VTZ) a Jevgenij Česalin (SIB) jdou z kabin rovnou na trestnou lavici, oba dostali menší trest za strkanici, která se odehrála těsně po siréně.
     
    40:35
    Viťaz je pevně usazený před soupeřovou brankou a snaží se početní výhodu přetavit ve vyrovnávací gól. Obrana i Säteri ale zatím odvádí dobrou práce.
     
    41:57
    Novosibirsk vyhrál buly před Ježovem a Puustinen se pokusil navýšit náskok svého klubu, jeho rána ale úplně minula domácí klec. Gólman nemusel zasahovat.
     
    42:50
    Säteri se rozhodl chaos před brankou utnout přikrytím kotouče pod rukavici, hvizd sudího na moment přerušil průběh úvodních okamžiků třetí části.
     
    43:55
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhou, sledujeme rychlou a vyrovnanou bitvu. Slušně zaplněné ochozy haly se jistě nenudí.
     
    44:58
    Novosibirsk se protlačil za modrou čáru, jeden z hostů ovšem jen po několika sekundách ztratil kotouč v mezikruží a celá akce tak rychle skončila.
     
    45:58
    Viťaz je stále na kotouči a kontroluje tempo hry, domácí hráči se snaží usadit před svatyní soupeře. Obrana Sibiru ale šlape na plné obrátky.
     
    46:47
    Säteri zastavil kotouč a předal jej Loginovovi, jenž pryž po pár sekundách rozehrál dopředu. Hosté ze Sibiře znovu míří před Ježovovu svatyni.
     
    47:14
    Sjomin se ještě dohaduje s rozhodčím, pravděpodobně mu to ale nebude nic platné – Ivan Laričev (VTZ) míří na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    47:55
    Ofenzivní tažení hráčů v modrobílých dresech zastavil hvizd čárového rozhodčího, jeden z hostů se dostal do postavení mimo hru.
     
    48:14
    Poměr sil na ledě se vyrovná, přesilovka Sibiru předčasně končí. Na trestnou lavici míří Andrej Jermakov (SIB), jenž byl vyloučen za podrážení.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 221 diváků (95% kapacity).
     
    48:56
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla velká paráda v podání ILJI ŠINKEVIČE, v polovině třetí třetiny máme opět vyrovnáno! Obránce s osmičkou na zádech se uvolnil na kruhu, bleskově si zpracoval přihrávku a prudkou ranou rozvlnil síť Sibiru! Asistence: Svjatoslav Grebenščikov, Ville Lajujen.
    48:56 Ilja ŠINKEVIČ - 2:2
     
    49:54
    Hala se po vyrovnávacím gólu domácích probrala, fanoušci ohlušujícím skandováním ženou Viťaz k další brance. Hraje se výhradně před brankou Sibiru.
     
    51:30
    Sibiru začíná téct do bot, Laričev byl jen milimetry od vyrovnání! Při brankáři hostů teď stáli všichni svatí, obrat mohl být na světě!
     
    52:27
    Poslední minuty rozhodně nenudí, teď zase několik těžkých zákroků musel z rukávu vytáhnout Ježov! Tempo hry je až neuvěřitelné.
     
    53:04
    Ševčenko se teď pokusil kotouč za Säteriho doslova a do písmene procpat, finský brankář ale včas zaplnil škvírku mezi svým betonem a levou tyčkou.
     
    54:16
    Hokejisté Viťazu si na chvilku vzali kotouč na svou polovinu, po chvilce klidu se nyní snaží vrátit do útoku. Zatím to vypadá, že nás prodloužení nemine.
     
    55:32
    Poslední minuty základní hrací doby se nesou v režii Podolsku, soupeř si už nějakou dobu pořádně ani nesáhl na kotouč. Uvidíme, jestli domácí rozhodnou už teď.
     
    56:58
    Domácí nahodili kotouč za soupeřovu klec, kde se o něj teď chvilku bojovalo. Z tahanice vyšli vítězně hráči Viťazu, Sibir opět ostrouhal.
     
    57:28
    Harri Säteri zastavil už osmatřicátou střelu domácích v dnešním zápase, Sibir nad vodou drží jen on. Jeho spoluhráči už dobré dvě minuty nestíhají.
     
    58:46
    Do konce základní hrací doby už zbývá jen něco málo přes sedmdesát sekund, prodloužení už je velmi pravděpodobné. Hra se nyní pohybuje před Ježovem.
     
    59:46
    Jeřábek v závěru třetí části drží kotouč na své polovině, domácí jsou s nastavením zřejmě už smířeni a nesnaží se aspoň zkusit rozhodnout před sirénou.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 41 – 24
    Zblokované střely: 3 – 22.
    Vhazování: 28 – 30.
    Trestné minuty: 6 – 12.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Šedesát minut o vítězi dnešního duelu nerozhodlo, jdeme do prodlužení. Uvidíme, který tým si v něm vybojuje bod navíc. Nebo snad uvidíme i nájezdy?
     
    61:58
    Viťaz je zatím v prodloužení aktivnější, hráči Sibiru dosud ani jednou neohrozili Ježovovu klec. Za to Säteri musí být konstantně ve střehu.
     
    62:53
    Na druhém konci ledové plochy zahrozil Jokipakka, jehož zakončení připravený maskovaný muž v domácím brankovišti zastavil včas.
     
    63:40
    Skoro to vypadá, že domácím došel dech. Druhá polovina prodloužení patří Novosibirsku, který je aktivnější a snaží se Ježova co nejdříve překonat.
     
    64:16
    Sjomin se dostal do přečíslení s Lajunenem, druhý jmenovaný ale nakonec jen promáchl! Velká škoda pro domácí, mohlo být vymalováno.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 42 – 28.
    Zblokované střely: 4 – 25.
    Vhazování: 29 – 30.
    Trestné minuty: 6 – 12.
    Využití přesilovek: 1/4 – 0/1.
     
    Nerozhodlo ani prodloužení, na řadu přichází rozstřel.
     
    První pojedou domácí.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Alexandr Ševčenko poslal pryž mezi betony!
     
    1. série
    1:0
    Juuso Puustinen z hranice brankoviště přestřelil!
     
    2. série
    1:0
    Säteri zastavil zakončení Alexandera Sjomina betonem!
     
    2. série
    1:0
    Danilu Romancevovi zakončení vůbec nevyšlo...
     
    3. série
    1:0
    Na gólmana Sibiru nevyzrál ani Danila Mojsejev.
     
    3. série
    1:0
    Jegor Milovzorov minul branku!
     
    4. série
    1:0
    Säteri si smlsl na dalším hráči, tentokrát to byl Makejev!
     
    4. série
    1:1
    Jukka Peltola vymetl horní růžek – vyrovnáno!
     
    5. série
    1:1
    Ani Jevgenij Mons na výborného Säteriho nenašel recept.
     
    5. série
    1:1
    Mikael Ruohomaa vyhořel na betonu připraveného Ježova!
     
    6. série
    1:1
    Puustinen neuspěl ani napodruhé, tentokrát ho Ježov vychytal.
     
    6. série
    1:1
    Nájezdy neukončil ani Ševčenko, Säteri byl připraven.
     
    7. série
    1:1
    Jukka Peltola zamířil moc vysoko.
     
    7. série
    2:1
    Pavel Černov zavěsil pod víko, Viťaz vítězí!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Viťaz Moskevská oblast.
    Autorem vítězné branky je PAVEL ČERNOV.
    Pavel ČERNOV - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 42 – 28.
    Zblokované střely: 4 – 25.
    Vhazování: 29 – 30.
    Trestné minuty: 6 – 12.
    Využití přesilovek: 1/4 – 0/1.
     
    Československá stopa
    Jakub JEŘÁBEK (VTZ) – 0+1, 2 střely, ice time 24:26
     
    Na moskevském předměstí je hotovo, Viťaz poráží Sibir 3:2 po nájezdech, a připisuje si tak do tabulky dva body! Nutno podotknout, že domácí měli po většinu utkání jasnou převahu a hosté mohou být rádi, že si z Podolsku odváží aspoň jeden bod. Lví podíl na tom měl jejich gólman Harri Säteri, jenž pochytal úctyhodných čtyřicet střel soupeře.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (18:42:56)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 29. A. Ševčenko (Jeřábek), 49. Šinkevič (Grebenščikov, V. Lajunen), rozh. náj. P. Černov – 10. Sajustov (Loginov, Milovzorov), 36. Jermakov (J. Peltola)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Alexandr Ševčenko (VTZ)
    1:0   Juuso Puustinen (SIB)
    2. série:
    1:0   Alexandr Sjomin (VTZ)
    1:0   Danil Romancev (SIB)
    3. série:
    1:0   Danila Mojsejev (VTZ)
    1:0   Jegor Milovzorov (SIB)
    4. série:
    1:0   Alexej Makejev (VTZ)
    1:1   Jukka Peltola (SIB)
    5. série:
    1:1   Jevgenij Mons (VTZ)
    1:1   Mikael Ruohomaa (SIB)
    6. série:
    1:1   Juuso Puustinen (SIB)
    1:1   Alexandr Ševčenko (VTZ)
    7. série:
    1:1   Jukka Peltola (SIB)
    2:1   Pavel Černov (VTZ)


    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Samonov) – Jeřábek, Katičev (A), Golovkov, V. Lajunen, Pylenkov, Voronkov, Šinkevič – A. Sjomin (C), P. Černov, Makejev – Jo. Nättinen, M. Aaltonen (A), Grebenščikov – A. Ševčenko, Petrakov, Kulagin – Koltygin, Laričev, Mojsejev – Mons.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Jokipakka, Jermakov, Loginov (C), K. Alexejev, Chabarov, Piganovič, Ilja Morozov, Jefremov – Ruohomaa, Puustinen, J. Peltola (A) – Sajustov, Milovzorov (A), Šarov – Torčeňuk, Česalin, Šaškov – Pervušin, Romancev, N. Korotkov.

    Rozhodčí: Bukin, Gusev – Zacharov, Ponamarenko.

    Diváci: 5 221
    ocianews.com