Německo – Česko 0:2 (kon.)
konec
Německo
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Česko
Sobota 14.09.2019, 14:00 • NETZSCH-Arena, Selb • Reprezentace žen do 16 let
Partner:
     
    Ode mě je to z německého Selbu všechno. Zítra od 11 hodin nás čeká odveta a já se s vámi budu zase těšit na počtenou! (16:11:34)
     
    Premiéra v reprezentaci zároveň vynesla první gól Adéle Šapovalivové a první čisté konto Michaele Hesové. Oběma už zručný asistent trenéra Martin Všetečka společně s manažerkou Petrou Herzigovou připravují puky na památku.
     
    První zápas v nové sezóně tedy české hokejistky do 16 let vyhrávají! A vítězství je to naprosto zasloužené. Rozdíl v kvalitě obou týmů byl značný, ale náš tým se ještě zkraje sezóny dost hledal a trápil sám se sebou, proto má skóre tak těsnou podobu. Věřme, že do zítřka se zvedneme a herní projev bude suverénnější.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Možná poslední vhazování po pravé ruce německé gólmanky, která puk podle mě přikryla mimo rámec pravidel.
     
    59:31
    Výborně se ještě vrátila Tereza Plosová, aby zažehnala rodící se německé přečíslení.
     
    59:16
    Ale Bartáková nedává, střelu si brankářka pohlídala. Nevadí.
     
    59:16
    Bára, Bára! skanduje česká střídačka.
     
    59:16
    Pojede Bára Bartáková. Báro, pojď!
     
    59:16
    Gruntová se Šapovalivovou se tlačily do dorážky a kotouč zalehla německá obránkyně, takže rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    58:55
    Oblouček od Wojnarové končí znovu v moci německé gólmanky.
     
    58:39
    Odražené nahození Wojnarové dorážela Viktorie Jílková, ale byla ve velkém úhlu a trefila jen boční konstrukci. To bylo těžké.
     
    58:14
    Český tým dál hraje na útočné polovině, teď to chce hlavně neudělat chybu na modré čáře, kam Němky rychle vyjíždějí.
     
    57:27
    Eliška Hotová se osmělila ke střele, která znovu končí u Jörgové. Já ale věřím, že i bez třetího gólu už je hotovo...
     
    56:59
    "Jedny nohy na hřišti" v podání české obránkyně naštěstí neznamenaly německý brejk, i když k němu moc nechybělo. Vzápětí musela německá gólmanka schovat do lapačky vysoký kotouč.
     
    56:18
    Po buly musela vyrážečkou zasahovat Michaela Hesová, ale myslím, že to pro ni byla rutinní práce. Z pohledu Němek šlo o jednu z nejlepších střel v zápase.
     
    56:00
    Puk končí zašlápnut v rohu českého pásma, kde se poslední dobou hraje víc a víc. A za to samozřejmě nejsme rádi.
     
    55:28
    Obránkyně Adéla Wojnarová si věřila na průnik a podle mě si tedy mohla věřit ještě víc a dál, protože Němka by ji nestihla. Škoda, že naše hráčka o kotouč na poslední chvíli přišla.
     
    55:06
    No, v jednu chvíli už bylo těch chyb opravdu moc, ale teď už se zase dostáváme do útočné třetiny.
     
    54:22
    Češky se nyní v rozehrávce trochu hledají, zase vidíme v jejich hře hodně nepřesností. Ty ale zatím naštěstí nevedou k ohrožení brankového stavu.
     
    53:32
    Tereza Pištěková se přes německé obránkyně nedokázala protlačit ke střele. Němkám tradičně fyzická síla nechybí, ale řekl bych, že letos to nejsou až tak mohutné holky jako jindy.
     
    52:45
    Gruntová už zase přiťukla Bartákové, ta vyjela z pravé strany do mezikruží, pak ale v obrovské šanci přestřelila břevno!
     
    52:16
    Češky po zakázaném uvolnění vyhrály vhazování a mohly vystřídat, na ledě je dnes dvougólová první formace.
     
    51:55
    Dominika Malická vymyslela pas od zadního hrazení, po kterém se Jílková už už natahovala. Střela z první mohla být gólová, ale brankářka puk duchapřítomně zblokovala hokejkou.
     
    51:24
    Viktorie Jílková si protihráčku odmítla ve středním pásmu tělem, tím dovolila své obránkyni rozehrát. Co se nám poblíž německé branky podaří vymyslet tentokrát?
     
    50:58
    Okamžitě po buly přišla střela obránkyně Elišky Hotové, to bylo velmi dobré řešení. Jörgová puk vyrazila a pak s ním měla plné ruce práce.
     
    50:53
    Druhá lajna se na druhé straně navezla do brankoviště a donutila Jörgovou přerušit hru.
     
    50:27
    Nakonec z toho bylo německé přečíslení, Böttcherová musela střílet z velkého úhlu a Hesová si ojedinělou akci po dlouhých minutách klidu pohlídala.
     
    49:59
    Pas Vrhelové na Juříčkovou Němky vypíchly do rohu svého pásma, naše čtvrtá formace teď musí vsadit na forčeking.
     
    49:08
    Tou dobou už bylo Německo v plném počtu, takže se musíme zase tlačit do pěti. Míša Hesová se v brance nudí a určitě už přemýšlí o své první reprezentační nule, která se blíží každou minutou.
     
    48:38
    Přihraj a jeď v podání nejzkušenější české dvojice, Gruntová vybídla Bartákovou, té ale kotouč vinou zásahu protihráčky uskočil tak, že přeletel gólmanku a šel zase mimo.
     
    48:06
    Další střelu Hračové vyrazila Jörgová před sebe, kde kotouč mohla bekhendem dorazit Lucie Gruntová. Velká šance končí těsně vedle!
     
    47:54
    Německo se znovu osvobozuje, zatím se nám v přesilovce nedaří.
     
    47:31
    Dobrou kombinaci napříč pásmem zakončila Karolína Veverková vysokou střelou, kterou zastavila první protihráčka tělem.
     
    47:03
    Anežka Hračová na modré čáře chvíli váhala se střelou. Nakonec ji vyslala, dorážku pak obstarala z velkého úhlu Bartáková a další ještě Gruntová. Nina Jörgová všechno pochytala, nebyly to žádné gólovky.
     
    46:23
    Brzy po vhazování se faulem tělem provinila Chanel-Virginia Hofverbergová (GER), což přináší české reprezentaci vítanou přesilovou hru.
     
    46:18
    Trochu rozháraná pasáž končí zakázaným uvolněním českého týmu, těch dneska máme zbytečně moc.
     
    45:33
    Jenom doplním, že Bára Bartáková hned dojela za rozhodčí pro puk, takže 13leté torpédo z Berouna bude mít na dnešek parádní památku.
     
    44:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naše číslo deset předvedlo individuálně nejlepší střídání v zápase a je z toho druhý gól, který může Češkám uvolnit ruce! ADÉLA ŠAPOVALIVOVÁ dostala na pravou stranu ideální pas od Lucie Gruntové, který z první napálila do odkryté branky, a ve své reprezentační premiéře slaví první životní trefu – 0:2! Asistence: Lucie Gruntová, Barbora Bartáková.
     
    44:08
    Stojaté vody německého pásma rozvířila Adéla Šapovalivová. Povedeně si najela z pravé strany a pak napálila bližší tyčku!
     
    43:40
    Tereza Mašková chtěla prodat své zkušenosti z loňské sezóny, vydala se podpořit ofenzivu, nicméně za německou brankou o kotouč přišla.
     
    43:07
    Proč čárová rozhodčí pustila německý icing, to ví asi jen ona sama. Každopádně už zase svíráme domácí hráčky v jejich třetině.
     
    42:29
    Česká reprezentace pokračuje v územním tlaku, nadále ale probíhá jen u hrazení, odkud góly moc nepadají.
     
    41:55
    Teprve teď mi došlo, že zápas řídí hlavní rozhodčí paní Strohmengerová, na kterou máme neblahé vzpomínky z Evropského poháru v Příbrami. Dneska naštěstí nemá na chod utkání vůbec žádný vliv, všechno je jen o hokejistkách samotných.
     
    41:17
    Zasahovat musela i Michaela Hesová, pak už se náš druhý útok dostal dopředu. Tereza Pištěková se snažila došťourat kotouč za čáru u tyčky, tam ale měla Jörgová natažený beton.
     
    40:31
    Němky dobře napadaly rozehrávku první formace, ta se vzápětí dopustila ofsajdu a hra je přerušena.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Víc srdce a bojovnosti! nabádal trenér Roman Heindl své svěřenkyně před třetí třetinou. Tak uvidíme, jestli to ve hře bude znát.
     
    Naše reprezentace dál pokračuje ve výrazné převaze, ve druhé třetině měla celou řadu šancí, ale ujala se jen ta hned na začátku v dohrávané přesilovce. Český výkon kazí nepřesnosti, hra je ze začátku sezóny ještě dost syrová, jinak jsme mohli vést úplně klidně o pět branek. Němky měly jednu obrovskou šanci na vyrovnání v přesilové hře.

    Třetí třetina začne přibližně v 15:27.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    20:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky hned po přestávce přesilovku využívají a ujímají se zaslouženého vedení! Lucie Gruntová vyjela z rohu, nacpala puk do brankoviště a tam ho na místo určení dorazila BARBORA BARTÁKOVÁ – 0:1! Asistence: Lucie Gruntová, Adéla Šapovalivová.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ve druhé třetině budu fotit, takže vám přinesu pouze informace o gólech.
     
    České hokejistky do 16 let odehrály poctivou úvodní třetinu sezóny, měly jasnou územní převahu, s pukem na hokejce dokázaly mnohem víc než domácí tým. Bohužel tohle všechno musíme ještě přetavit v tlak do branky, který nám zatím chybí. Ale je na čem stavět, tak jedeme dál.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Němky dostaly puk za modrou a to bude všechno.
     
    19:45
    ...a vybojovala druhou přesilovku. Leni Schmidtová (GER) je vyloučena za hákování.
     
    19:32
    Domácí hráčky usilovně napadají českou rozehrávku, ještě naposledy jde na led první formace...
     
    18:57
    Hra se nyní trochu víc rozjela, Němky ale měly kontrolovanější průnik a Böttcherová z levé strany nenašla mezi kruhy nikoho kromě naší hokejistky.
     
    18:14
    Andrea Trnková na pravé straně přebruslila obránkyni, tohle Andy umí! Jenže následná přihrávka na Dominiku Malickou v přečíslení dvě na jednu byla nepřesná.
     
    17:46
    Po velmi dlouhé době musí zasahovat Míša Hesová. Odsud z "komentátorské pozice" bylo vidět, že Häckelsmillerová střílí přesně na druhou tyčku, ale naše gólmanka zakročila ukázkově.
     
    17:32
    Zkušenější Mazancová v další akci vyjela s pukem z rohu pásma, před gólmankou ale měla lehce blokovanou hůl, a proto v zakončení neuspěla.
     
    17:17
    Průnik Markéty Mazancové s Terezou Plosovou, která je na ročník narození 2006 opravdu neskutečná čahounka, skončil odpískaným ofsajdem.
     
    16:53
    Bartáková teď měla dost prostoru na vlastní střelu, jenže jedna z protihráček ji zblokovala do ochranné sítě.
     
    16:35
    Lucie Gruntová z pravé strany ztroskotala na betonu gólmanky, která puk vyrazila před Báru Bartákovou. Bylo to ale tak rychlé, že naše číslo 19 ho nestihlo zamést do odkryté klece.
     
    16:08
    Čtvrtý útok jinak odvedl dobrou práci, Jörgová musela i zasahovat, dorážka pak už šla téměř z nulového úhlu.
     
    15:37
    Z pozice obránkyně vystoupila Veronika Černá, u mantinelu nicméně kotouč získaly Němky a zase h odostávají ven.
     
    14:48
    Adéla Wojnarová od loňska přece jen trochu povyrostla, takže teď si v souboji s německou útočnicí pomohla i tělem a na konci toho všeho měla kotouč sama na hokejce.
     
    14:07
    V týmu na akci máme i jednu hráčku ročníku 2007 – Viktorii Jílkovou. Ta se nyní hnala za kotoučem z hole Terezy Pištěkové a když ho nevybojovala, aspoň vytlačila německé hráčky k mantinelu.
     
    13:20
    Česká obránkyně si při rozehrávce hrála s ohněm, naštěstí ale riskantní pas Němka nepotrestala. Znovu začínáme z vlastní třetiny, převaha na kotouči je zatím jasně na naší straně.
     
    12:48
    Zastavené nahození Hračové mohlo vést k dorážce, nicméně Adéla Šapovalivová kotouč nevypíchla Němkám zpod bruslí.
     
    12:26
    Německo hraje v plném počtu.
     
    12:12
    Přihrávka rukou vyhání český tým do středního pásma. Potřebujeme se víc tlačit do zakončení a do branky.
     
    11:54
    Ani kotouč z hole Karolíny Veverkové neproletěl na branku. Ten od kapitánky Trnkové už ano, Jörgová možná i trochu se štěstím vyráží do rohu.
     
    11:10
    Střela Terezy Maškové vzápětí prosvištěla vedle branky, Češky pak o kotouč přišly a domácí tým se osvobozuje.
     
    10:43
    První česká formace hned ukázala nacvičenou akci "Přihraj a jeď", ale pas Gruntové před brankou Bartáková nevybojovala.
     
    10:23
    Na druhé straně si připsala zákrok proti střele z dálky Hesová, ale vzápětí si vyzkoušíme první přesilovku. Leonie Böttcherová (GER) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    10:03
    Dominika Malicka vyslala po pravé straně Andreu Trnkovou, té ale při střele přes obránkyni sjel kotouč z čepele.
     
    09:38
    Po nepřesné přihrávce Terezy Plosové zase "ukázkově" ustupovaly české obránkyně, ale zachránila nás špatná německá myšlenka a odpískaný ofsajd.
     
    09:12
    Michaela Hesová trošku zariskovala, když se rozhodla vypíchnout puk německé kapitánce Häckelsmillerové. Kotouč se jí odrazil pod nohy, ale naštěstí zůstaů vedle branky.
     
    08:50
    A to se nám nepovedlo, takže musíme začít zase ze svého pásma a elitní formace střídá.
     
    08:34
    Další pokus Hračové se otřel o clonící útočnici, budeme muset kotouč vydolovat z rohu.
     
    08:22
    Máme další útočné buly po německém icingu.
     
    08:14
    Bartáková přenechala puk na modrou Hračové, ta prostřelila všechny hráčky, ale brankářka nechala na ledu položený levý beton a kotouč vyrazila.
     
    08:01
    Zuzana Trnková velmi dobře dojížděla nahozený kotouč a donutila Jörgovou přerušit hru.
     
    07:53
    Domácí hokejistky se dostaly na kotouč, přišly o něj ale na české modré čáře a můžeme dopředu.
     
    07:15
    Ani Adéla Wojnarová nic neuspěchala, u levého hrazení si udělala pár temp a pak dobrou přihrávkou hledala Viktorii Jílkovou. Ta puk i tečovala, ale ne mezi tři tyče.
     
    06:34
    Andrea Trnková se po vhazování ještě prala před německou brankou o dorážku, nevyšlo to. Už jsme ale kompletní a viděli jsme další perfektně odehrané oslabení.
     
    06:12
    Německé obránkyně naprosto špatně ustupují, toho budeme muset využívat. I v přesilovce byly neskutečně pasivní, když se na ně řítila jiná obránkyně Anežka Hračová. Ta i vypálila a Jörgová musela zasáhnout ramenem.
     
    05:53
    A náš tým vzápětí zase drží hru v německé třetině.
     
    05:16
    Bartáková při svém vyhození napálila jen Terezu Plosovou, ta vzápětí kotouč podržela a Češky se osvobozují až vzápětí. Tuhle odvahu na puku ceníme.
     
    04:46
    Němky si nepřesně přihrály na modrou čáru a to už zase vystihla naše dvojice Gruntová – Bartáková. První jmenované moc nechybělo, aby se vydala do sóla.
     
    04:23
    Bohužel ale hned vzápětí přichází druhé vyloučení, a tentokrát úplně zbytečné. Češky hrály v šesti, a byl to výrazný prohřešek, který bychom ani nemohli "ukecat". Trest odpyká Barbora Juříčková (CZE).
     
    04:05
    ...a ta je nyní minulostí, česká děvčata ji ubránila naprosto poctivě a aktivně.
     
    03:47
    Už se Němky znovu dostaly do pásma, zbývá jim posledních pár sekund přesilovky...
     
    03:34
    Markéta Mazancová vrátila puk v útočném pásmu dozadu Karolíně Veverkové, ta vystřelila, ale Němka ztečovala puk do ochranné sítě.
     
    03:06
    Výborná práce zejména dvou jmenovaných hráček ušetřila týmu skoro minutu času, teď už můžeme vystřídat.
     
    02:29
    Další buly už Češky vyhrály a Bartáková s Gruntovou uháněly do přečíslení. To jim Němky jen tak tak dobruslily a pas na Gruntovou nenechaly projít.
     
    02:20
    Dost podobnou, a řekl bych pro gólmanku hodně nepříjemnou trajektorii měla i další švihovka Hoppeové. Hesová znovu chytá napoprvé.
     
    02:09
    Michaela Hesová si připisuje svůj první zákrok v reprezentaci, do náruče schovala oblouček od modré čáry a obránkyně Hanny Hoppeové.
     
    02:03
    No a při prvním německém protiútoku se Anna Vaníčková (CZE) provinila podrážením, takže hned uvidíme české oslabení.
     
    01:51
    Andrea Trnková vrátila puk na modrou čáru Adéle Wojnarové, ta ale nemohla střílet na branku, neboť soupeřky dobře clonily.
     
    01:25
    Také třetí formace zatím pokračuje v územní převaze, ale nedokáže se s kotoučem vymotat od hrazení, kde jsou Němky zatím poctivé.
     
    01:00
    Druhý útok však pokračoval v náporu a další nabídku Hotové tečovala před brankou volná Tereza Plosová. Gólmanka Jörgová musela předvést první zákrok utkání.
     
    00:38
    Po vyhraném buly nahodila puk od modré čáry Eliška Hotová, střela šla ale těsně vedle branky.
     
    00:29
    Němky se provinily prvním zakázaným uvolněním zápasu.
     
    00:12
    Češky se v prvním střídání málem dopustily ofsajdu, ale Adéla Šapovalivová se pak stačila vrátit do středního pásma a můžeme dopředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Máme za sebou obě státní hymny a letošní cesta nové české šestnáctky za společným snem může začít!
     
    Češky zahájí dvojzápas s brankářkou Michaelou Hesovou, které je teprve třináct let a čeká ji reprezentační debut. Barbora Hromádková by se tedy měla dočkat zítra. Kapitánkou týmu včera trenéři určili Andreu Trnkovou, jejími asistentkami jsou Barbora Bartáková s Lucií Gruntovou.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Lubyová (Jörgová) – Blenningerová, Heyerová, Schaffrathová, Hoppeová, Schricková, Mayerová (A), Stöberová, Kohbergová (A) – Gottfriedová, Thierolfová Fernandezová, Bürgeová, Pietschmannová, Clementová, Roseová, Hofverbergová, Häckelsmillerová (A), Böttcherová, Schochová, Schmidtová, Grussová. Trenér: Daniel Bartell.

    Česko: Hesová (Hromádková) – Vališová, Hračová, Veverková, Hotová, Vaníčková, Wojnarová, Černá, Mašková – Šapovalivová, Bartáková (A), Gruntová (A) – Pištěková, Plosová, Mazancová – A. Trnková (C), Jílková, Malicka – Vrhelová, Z. Trnková, Juříčková. Trenér: Roman Heindl.
     
    Nominace českého týmu na dvojzápas v Selbu:

    Brankářky:

    Michaela Hesová (Sparta Praha), Barbora Hromádková (Litoměřice).

    Obránkyně:
    Eliška Hotová (Příbram), Anežka Hračová (Uničov), Tereza Mašková (Cheb), Karolína Veverková (Klášterec nad Ohří), Adéla Wojnarová (Poruba), Tereza Vališová (Břeclav), Anna Vaníčková (Žebrák), Veronika Černá (Kutná Hora).

    Útočnice:
    Barbora Bartáková, Markéta Mazancová (obě Příbram), Lucie Gruntová, Adéla Vrhelová (obě Klášterec nad Ohří), Barbora Juříčková (Vítkovice), Adéla Šapovalivová (Beroun), Tereza Plosová (Liberec), Tereza Pištěková (Lvi 2009), Andrea Trnková (Choceň), Dominika Malicka (Třinec), Viktorie Jílková (Rokycany), Zuzana Trnková (Třebíč).
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky z pomezí Česka a Německa. S českou ženskou reprezentací do 16 let nás čekají vůbec první zápasy nové sezóny, které odehrajeme dnes a zítra za hranicemi v Selbu proti domácím vrstevnicím.

    Národní tým pod taktovkou zkušeného trenéra Romana Heindla se už ve středu usídlil na tradičním místě v Chebu, odkud k oběma utkáním vyrazí. Šestnáctka si každoročně zvykla Němky porážet a ani s novým týmem bychom na tomto zvyku nechtěli nic měnit!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 21. Bartáková (Gruntová, Šapovalivová), 45. Šapovalivová (Gruntová, Bartáková)


    Německo: Jörgová (Lubyová) – Blenningerová, Heyerová, Schaffrathová, Hoppeová, Schricková, Mayerová (A), Stöberová, Kohbergová (A) – Gottfriedová, Thierolfová Fernandezová, Bürgeová, Pietschmannová, Clementová, Roseová, Hofverbergová, Häckelsmillerová (A), Böttcherová, Schochová, Schmidtová, Grussová. Trenér: Daniel Bartell.
    Česko: Hesová (Hromádková) – Vališová, Hračová, Veverková, Hotová, Vaníčková, Wojnarová, Černá, Mašková – Šapovalivová, Bartáková (A), Gruntová (A) – Pištěková, Plosová, Mazancová – A. Trnková (C), Jílková, Malicka – Vrhelová, Z. Trnková, Juříčková. Trenér: Roman Heindl.

    Rozhodčí: Strohmengerová – Buttová, Wernerová.
    thejrc.org