Kometa Brno – Třinec 2:1 (2:1 po s.n.) | Liberec – Sparta 8:7 (po pr.) | Kladno – Mountfield HK 2:5 (kon.)
Plzeň – Litvínov 2:0 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.) | Pardubice – K. Vary 2:5 (kon.)
Zlín – Vítkovice 2:3 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
8:7 (2:6, 2:1, 3:0 - 1:0)
HC Sparta Praha
Neděle 15.09.2019, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:01 Michal BIRNER - 8:7
     
    63:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neskutečný obrat dokonán jest, Tygři vítězí 8:7 po prodloužení! Libor Hudáček využil zaváhání Sparty na útočné modré čáře. Poté se s kotoučem hnal po pravém křídle do brejku a předložil loženku MICHALU BIRNEROVI, jenž skóroval do odkryté svatyně a završil hattrick! Asistence: Libor Hudáček.
     
    59:59
    V poslední vteřině mohl rozhodnout Libor Hudáček, skákavý touš po střele Filippiho ale netrefil. Jdeme do prodloužení!
     
    59:40
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matúš Sukeľ – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    57:28
    Hudáček zprava krásně nabídl puk na teč Michalu Bulířovi, který ho zblízka usměrnil poměrně vysoko nad Sedláčkovu svatyni!
     
    54:24
    Po ráně Lukáše Pecha z levého kruhu už fanoušci Sparty zvedali ruce k oslavě, síť se ovšem vlnila pouze z boku! Thriller pokračuje za stavu 7:7!
    52:52 Michal BIRNER - 7:7
     
    52:52
    Liberec právě vstřelil branku!
    Kdo by to za stavu 3:7 řekl? Je vyrovnáno! Sparta chybovala za vlastní brankou. Michal Bulíř pak viděl mezi kruhy zcela volného MICHALA BIRNERA, jehož přízemní střela z voleje projela pod Sedláčkem až do sítě! Asistence: Michal Bulíř.
     
    51:55
    Nescházelo mnoho a bylo vyrovnáno! Marek Zachar hlídkoval před Sedláčkem. Jaroslav Vlach jej velmi dobře oslovil zpoza klece, rychlá Zacharova střela poté zahučela do gólmanovy výstroje!
     
    45:04
    Michal Řepík mohl Pražanům znovu dodat klid, jenže ve velké šanci jej z pravého kruhu luxusním semaforem vychytal Marek Schwarz!
     
    44:04
    Střídání v týmu HC Sparta Praha: ze hřiště odchází Matěj Machovský, přichází Jakub Sedláček.
    44:04 Michal BIRNER - 6:7
     
    44:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    To jsou věci! Libor Hudáček krásně přes šíři celého pásma nabil na pravý kruh Tomáši Filippimu. Tomu rána sjela, před bránou si však puk našel MICHAL BIRNER a obrovskou zarputilostí jej dopravil až za záda Machovského! Bez asistence.
     
    43:07
    Po další sympatické akci Jana Šíra se touš odrazil na hůl Jaroslava Vlacha, jemuž střela z mezikruží úplně nesedla a Matěj Machovský ji dokázal vykopnout!
    41:50 Michal BULÍŘ - 5:7
     
    41:50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Zápletka by mohla být na světě, domácí snižují na 5:7! Michal Birner prostrčil kotouč do jízdy MICHALU BULÍŘOVI, který se do něj opřel bez přípravy a parádní dělovkou vyhnal pavouky z horního rohu Machovského klece. Pro Bulíře je to premiérová trefa v aktuálním ročníku! Asistence: Michal Birner, Ladislav Šmíd.
     
    41:29
    Přesilová hra pro Tygry! Za podrážení míří na lavici hanby Matúš Sukeľ (SPA).
     
    36:10
    A mohlo to být jen o dva góly! Tomáš Pavelka totiž hákoval unikajícího Marka Zachara a rozhodčí nařídil trestné střílení.

    Na povel si ho vzal Libor Hudáček, zkoušel to pod lapačku, tou ale Matěj Machovský velmi dobře zasáhl a podržel svůj celek!
    36:03 Jan ŠÍR - 4:7
     
    36:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Na tahu byli opět Tygři! Mladičký JAN ŠÍR se hned při svém druhém startu v extralize prezentoval krásným průnikem a ranou z levého kruhu. Bez asistence.
     
    35:26
    Jiří Smejkal pohlednou přihrávkou napříč pásmem našel čepel Dvořáčkovy hole, teč zneškodnil pohotový Schwarz betonem!
     
    35:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ze snížení se ovšem Severočeši neradovali vůbec dlouho, ba naopak. Znovu totiž propadli a nabídli hostům situaci dva na jednoho. Andrej Kudrna v ní nabil na pravý kruh LUKÁŠI PECHOVI, proti jehož zakončení bez přípravy se Marek Schwarz přesouval, co mu síly stačily. Přesto mu touš proklouzl za beton. Asistence: Andrej Kudrna, Miroslav Forman.
    33:11 Radan LENC - 3:6
     
    33:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři v závěru přesilovky skórují a snižují na 3:6! Povedená rána Tomáše Hanouska od modré čáry se ztratila kdesi v mezikruží. Rostislav Marosz puk po velkém zmatku protlačil mezírkou u tyčky na čáru, za kterou jej doklepl důrazný RADAN LENC. Bez asistence.
     
    31:05
    Liberec se může znovu trošku přiblížit, Jeremie Blain (SPA) inkasuje menší trest za podražení Michala Bulíře.
     
    27:18
    Další horké chvíle pro Liberec jsou na cestě. Petr Kolmann (LIB) si totiž musí odsedět dvě minuty za podrážení.
     
    26:02
    Teď byla Sparta ještě blíže zvýšení skóre, Robert Říčka vlétl do útočného pásma a dělovkou z pravého kruhu zazvonil na břevno brány Marka Schwarze!
     
    25:31
    Andrej Kudrna přihrál v akci dvou na jednoho Lukáši Pechovi. Ten střílel bez přípravy, Schwarzovi touš propadl a šoural se za čáru. Na poslední chvílí jej senzačním zákrokem vyškrábl Ladislav Šmíd!
    19:46 Robert ŘÍČKA - 2:6
     
    19:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Fanoušci Pražanů si přejí desítku! Šelmy si znovu vypily kalich zmaru až do dna. Miroslav Forman při své ráně od modré čáry zlomil hokejku, puk se ale přesto došoural až na Schwarze. Ten ho vyrazil pouze před sebe. Ladislav Šmíd při pokusu o vyhození netrefil černou gumu vůbec ideálně a Lukáš Pech ji stáhl do rukavice. Hned se snažil vystřelit, což se mu úplně nepovedlo, jenže kotouč dojel na hůl ROBERTA ŘÍČKY, jenž z ideální pozice mezi kruhy nedal gólmanovi žádnou šanci! Asistence: Lukáš Pech, Miroslav Forman.
     
    17:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Radan Lenc – 2 min., sekání).
     
    13:34
    A bude se znovu vylučovat! Krenželoka při přechodu modré čáry podrazil Vladimír Růžička (SPA), odměnou mu budiž dvouminutový trest.
    11:41 Marek ĎALOGA - 2:5
     
    11:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Počínání Liberce v defenzivní fázi má velké mezery. Pražané se naprosto snadno utrhli do dalšího přečíslení. Paradoxně jej táhl obránce MAREK ĎALOGA, jenž to vzal zleva na sebe. Schwarze naporpvé nepřekonal, ale puk se k němu vrátil, načež už měl před sebou otevřenou pokladnici! Asistence: Michal Řepík.
    10:29 Tomáš FILIPPI - 2:4
     
    10:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají přesilovku a je sníženo! Ladislav Šmíd nabil od modré lajny do pravého kruhu TOMÁŠI FILIPPIMU, jenž nespekuloval a tvrdou ranou bez přípravy vrací svůj celek do hry o body! Asistence: Ladislav Šmíd.
     
    09:58
    Libor Hudáček už sám mohl mířit do poloprázdné branky, ještě však vyzýval Filippiho, jenž z ostrého úhlu nedostrkal kotouč za tyčku.
     
    09:43
    Michal Bulíř se pěkně vytočil zpoza klece. Po jeho střele fauloval Jan Košťálek (SPA), který dostává dvě minuty za hákování. Přesilovka domácích tak bude pokračovat.
     
    07:43
    Tomáš Hanousek si to neohroženě namířil přes střední pásmo. Jiří Smejkal (SPA) jej poněkud zbytečně zahákoval, což znamená, že si početní výhodu zkusí také Liberečtí.
    06:22 Michal ŘEPÍK - 1:4
     
    06:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Takový zápas liberecký fanoušek dlouho nepamatuje, hostující celek totiž v sedmé minutě vede už 4:1, zavání to debaklem. Tygři už byli ve čtyřech, leč neubránili se. Ránu Jana Košťálka Schwarz vyrazil, Vladimír Růžička nasměroval puk přes brankoviště a MICHAL ŘEPÍK jej zametl za čáru! Asistence: Vladimír Růžička, Jan Košťálek.
     
    04:30
    Emoce planou, šelmy jdou skoro na dvě minuty do tří! Po ráně Poláška skolil soupeře Roman Graborenko (LIB). K menšímu trestu za krosček dostává ještě desítku za nesportovní chování.
     
    04:17
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., držení).
     
    03:43
    Střídání v týmu Bílí Tygři Liberec: ze hřiště odchází Justin Peters, přichází Marek Schwarz.
    03:43 Miroslav FORMAN - 1:3
     
    03:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle by nečekal ani největší hokejový dobrodruh. Kotouč se odrazil přímo před bránu, Lukáš Pech posunul touš k tyčce na MIROSLAVA FORMANA, a ten snadno zavěsil! Asistence: Lukáš Pech, Andrej Kudrna.
    03:11 Jan KOŠŤÁLEK - 1:2
     
    03:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Skóre se rázem přelévá na stranu Pražanů. Domácí se nejprve lacino zbavili útočného pásma. Poté nedokázali rozehrát zpoza vlastní klece, Radan Lenc pod tlakem tečoval touš pouze na modrou čáru, odkud mohutným nápřahem uspěl JAN KOŠŤÁLEK! Bez asistence.
    01:30 Kevin KLÍMA - 1:1
     
    01:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    To je začátek, hned máme vyrovnáno! Tomáš Havlín propadl a KEVIN KLÍMA se kolem něj prohnal po pravém křídle. Poté si to namířil přímo před Justina Peterse, kterého z bezprostřední blízkosti neomylně prostřelil. Hrajeme znovu od nuly! Asistence: Tomáš Pavelka, Marek Ďaloga.
    01:07 Tomáš FILIPPI - 1:0
     
    01:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Netrvalo to vůbec dlouho a pod Ještědem to poprvé burácí! Rostislav Marosz zpoza branky přihrál na levý kruh TOMÁŠI FILIPPIMU. Ten byl pod tlakem obránce, jeho přízemní střela ale zaskočila Machovského a je to 1:0! Asistence: Rostislav Marosz.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. Filippi (Marosz), 11. Filippi (Šmíd), 34. Lenc, 37. Šír, 42. Bulíř (Birner, Šmíd), 45. Birner, 53. Birner (Bulíř), 64. Birner (L. Hudáček) – 2. Klíma (T. Pavelka, Ďaloga), 4. Košťálek, 4. Forman (Pech, Kudrna), 7. Řepík (V. Růžička, Košťálek), 12. Ďaloga (Řepík), 20. Říčka (Pech, Forman), 36. Pech (Kudrna, Forman)


    Bílí Tygři Liberec: Peters (4. Schwarz) – Šmíd (A), T. Hanousek, Derner, Knot, Havlín, Graborenko, Kolmann – Birner (A), Bulíř, L. Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Šír.
    HC Sparta Praha: Machovský (45. J. Sedláček) – Polášek (A), Košťálek, Blain, Kalina, T. Pavelka, Ďaloga – Dvořáček, Smejkal, Dočekal – Forman, Pech (A), Kudrna – Říčka, Sukeľ, Klíma – Řepík (C), V. Růžička, Rousek.

    Rozhodčí: Pešina, Sýkora – Lhotský, Svoboda.

    Diváci: 7 092
    ocianews.com