Kunlun – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | N.Novgorod – Omsk 3:0 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 3:2 (kon.)
Minsk – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Metallurg Magnitogorsk
Neděle 15.09.2019, 16:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou příště! (18:34:48)
     
    Neuvěřitelný finiš! Dlouho to vypadalo, že o vítězi vyrovnaného a napínavého střetnutí mezi Dinamem a Metallurgem bude muset rozhodnout prodloužení, třicet sekund před koncem však věci do svých rukou vzal Andrej Kosticyn a prudkou ranou z prostoru pro vhazování přisoudil domácím dva body. Metallurg tak prohrál už čtvrté utkání pod taktovkou kouče Vorobjova a jeho krize se nadále prohlubuje...
     
    Československá stopa
    Do utkání nezasáhl ani jeden český či slovenský hráč.
     
    Stastické okénko
    Střely na branku: 32 – 26.
    Zblokované střely: 13 – 15.
    Vhazování: 30 – 20.
    Trestné minuty: 14 – 6.
    Využití přesilovek: 0/3 – 1/2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Jakovlev se pokusil střelou z levého kruhu vyrovnat, kotouč se ale zastavil někde v hloučku těl před Enrothovou svatyní. Dovolím si říct, že je rozhodnuto!
     
    59:26
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minská hala je na nohou, prodloužení nakonec nebude potřeba! Běloruská ikona ANDREJ KOSTICYN totiž nádhernou střelou rozhoduje o vítězi už v základní hrací době! Veterán zachytil Parého přihrávku a okamžitě poté z levého kruhu propálil úplně vše, co mu stálo v cestě – hotovo, 3:2! Asistence: Francis Paré, Shane Prince.
     
    58:45
    Minutu a patnáct sekund před koncem základní hrací doby přerušuje průběh hvizd píšťalky čárového sudího, který Vorobjovy svěřence nachytal v ofsajdu.
     
    57:55
    Ohlášený poslední dvě minuty třetí třetiny, prodloužení už se zdá být nevyhnutelné. Hráči Metallurgu se stále drží v útoku a snaží se mu předejít.
     
    57:28
    Kosticyn chtěl Košečkina překonat střelou z mezikruží, ránu běloruského veterána ale někdo zblokoval do ochranné sítě. Vhazování před brankou Metallurgu.
     
    56:54
    Enroth drží Dinamo nad vodou, bývalý gólman Buffala má v posledních minutách o zábavu postaráno. Jeho spoluhráčům už zdánlivě došly síly.
     
    55:58
    Jegor Jakovlev se před vlastní brankou dostal ke kotouči, zajel za svatyni a nyní trpělivě čeká, až jeho tým vystřídá. Hosté se budou chtít vrátit dopředu.
     
    55:21
    Gotovec nabídl kotouč zkušenějšímu Mozjakinovi, který ale jednoduchou střelou z kruhu švédského brankáře nepřekvapil. Metallurg začíná mít převahu.
     
    54:30
    Jhonas Enroth si na své konto připsal další zákrok, tentokrát zastavil zakončení Jakovleva. Zatím se zdá, že nás prodloužení nemine.
     
    54:07
    Loktionov projel před branku a nahrál dozadu volnému Paršinovi, jenž následným zakončením trefil jen beton Enrotha! Velká škoda pro hosty.
     
    53:35
    Kosticyn se obtočil kolem hostující klece a zakončil k bližší tyči, Košečkin byl ovšem připraven a škvíru mezi svým betonem a tyčkou zacpal včas.
     
    52:38
    Metallurg se rychle vymanil z minského náporu a následně se sám snažil proniknout do útočného pásma, soupeř si ho ale pohlídal a zastavil už u modré.
     
    51:50
    Galuzin se i přes dotěrného protihráče dostal do zakončení, které se od betonu Jhonase Enrotha odrazilo na hůl jednoho z domácích. Minsk jde dopředu.
     
    50:58
    Do bezprostřední blízkosti brankoviště se protáhl Jakovlev, jehož zakončení Enroth hravě zastavil. Následuje další komerční přestávka.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 27. Kitarov (Kovyršin, Kogaljov), 27. Prince (Gotovec), 60. A. Kosticyn (Paré, Prince) – 26. Kozun (Mozjakin, Antipin), 34. Kozun (O'Dell)


    HC Dinamo Minsk: Enroth (Osipkov) – Děrjabin (A), Gragnani, Elliott, Znacharenko, Jevenko, Gotovec (C), Ďukov – Paré, A. Kosticyn, Prince – Pulkkinen, Martynov, Shore – Děmkov (A), An. Stěpanov, Pavlovič – Kitarov, Kovyršin, Pavlenko – Kogaljov.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (S. Galimov) – Antipin (A), J. Birjukov, J. Jakovlev, Vereščagin, Dronov, Běreglazov – Kozun, O'Dell, Rasmussen – Mozjakin (C), Paršin, Loktionov – Několenko, Ljubimov, N. Kuljomin (A) – Dorofejev, Korobkin, Avramenko – Galuzin.

    Rozhodčí: Kuljov, Fatejev – Antonov, Strelcov.
    ocianews.com