Novosibirsk – Čeljabinsk 1:2 (po pr.) | Minsk – Chabarovsk 1:0 (po pr.) | Riga – Jaroslavl 2:3 (kon.)
Viťaz – Čerepovec 4:1 (kon.)
po prodl.
HC Dinamo Minsk
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Amur Chabarovsk
Středa 18.09.2019, 18:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (CHA) 1 obdržená branka, 17 zásahů
    Ondřej Vitásek (CHA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 25:56
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 4 střely, čas na ledě 26:15
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 19:59
    Hynek Zohorna (CHA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:30 (20:38:37)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 18:22.
    Zblokované střely – 16:16.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 0/3.
    Vhazování – 35:20.
     
    Je konec! Dlouho to vypadalo, že se dočkáme samostatných nájezdů, avšak krátce před koncem prodloužení udeřil domácí obránce Gragnani. V prodloužení jsme sledovali festival vyložených šancí, přičemž většinu z nich měl hostující celek, který neustále narážel na brankáře Enrotha. Velice dobrý výkon předvedl také český brankář Langhamer, který přeci jenom jednou kapituloval.
     
    Konec zápasu.
    64:57 Marc-Andre GRAGNANI - 1:0
     
    64:57
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí hráči to přeci jenom dokázali! Dinamo totiž bleskovým způsobem zavezlo puk na druhou stranu, kde se za brankou dostal k puku Pulkkinen. Domácí forvard velice přesně našel MARCA-ANDREHO GRAGNANIHO, který vypálil přesně pod břevno.
    Asistence: Teemu Pulkkinen, Drew Shore.
     
    64:10
    Sled vyložených šancí i nadále pokračuje, tentokráte v další příležitosti selhal Ušenin. Chabarovsk je aktivnější, navíc zakládá jednu z posledních akcí.
     
    63:06
    Tomáš Zohorna zkoušel prostrčit nahrávku na Ušenina, avšak tento úmysl přečetl jeden z protihráčů. Až posléze Enroth vůbec poprvé přerušil hru.
     
    62:14
    Nepřesná zpětná nahrávka nakonec skončila pouze na hokejce Princeho, který počkal na své spoluhráče, kteří pořádně prověřili brankáře Langhamera.
     
    61:02
    Do samostatného úniku se dostal Tomáš Zohorna, který to zkoušel střelou zápěstím, avšak Enroth se proti jeho pokusu dokázal vytáhnout.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení tentokráte dopadlo lépe pro domácí celek, který to zkoušel postupnou rozehrávkou od vlastní branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani třetí třetina nám žádnou branku nepřinesla, na řadu tak přijde prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:12
    Již několik vteřin probíhá poslední minuta třetí třetiny. Amur Chabarovsk se opět nastěhoval do útočné třetiny, avšak k ničemu nebezpečnému se zatím nedostal.
     
    58:04
    Napadající Alexandrov se nakonec k puku vůbec nedostal, včas ho totiž vyvezl jeden z domácích hráčů, který se nastěhoval na druhou stranu hrací plochy.
     
    57:06
    Enroth počkal na své spoluhráče, kteří vyvezli hrací předmět zpoza branky. Nepřesná nahrávka nakonec skončila dalším icingem, bude se vhazovat v obranném pásmu Minsku.
     
    56:01
    Do vyložené šance si sjel Kamalov, který se dostal ke střele zápěstím, jenž nebyla zrovna nejpřesnější. Sledujeme delší časový úsek bez jakékoliv přerušení.
     
    55:02
    Dinamo se dostalo z chvilkového sevření, jenomže střelecký pokus v podání Kosticyna směřoval daleko vedle branky, český brankář tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    54:04
    Na ledě se zjevil jeden z hostujících hráčů, avšak dle sudího se o nedovolený zákrok nejednalo. Pokračovalo se tedy ve hře, Langhamer zkrotil prudké nahození.
     
    52:08
    Velkou dělovku to zkoušel Prince, jehož rána trefila pouze jednoho z protihráčů, kterým zřejmě byl Korjagin. Druhý jmenovaný nakonec odjel na vlastní střídačku.
     
    51:14
    Do rychlého protiútoku se dostával hostující Gorškov, který se nakonec protlačil až do zakončení. Enroth vyrazil pouze před sebe, dorážka ale putovala vedle.
     
    50:10
    Ani běloruskému celku se nepovedlo ideálním způsobem rozehrát z vlastní třetiny, Gragnani přihrával mimo dosah spoluhráčů, na řadu přišel další icing.
     
    49:42
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Tomáš Zohorna – 2 min.).
     
    49:06
    Aby toho nebylo málo, tak jeden z hostů odpálil hrací předmět až na druhou stranu, což pochopitelně znamenalo zakázané uvolnění. Ještě před ním to nebezpečně zkoušel Elliot.
     
    48:02
    Za branku si sjel člen první formace Paré, kterému ujel puk daleko od hokejky. Další zbytečná nepřesnost, po které se hosté ženou na opačnou stranu.
     
    47:05
    Probíhá předposlední komerční přestávka tohoto zápasu, na branku i nadále čekáme. O něco aktivněji se jeví Dinamo, avšak ani soupeř nehraje moc pasivně.
     
    46:10
    K nahozenému puku jako první zavítal Tomáš Zohorna, jehož zadovka pod sebe nebyla vůbec přesná. Pochvalu si ale zaslouží Znacharenko, který dokázal vystihnout nahrávku.
     
    45:02
    Vasiljev dlouho držel puk na vlastní polovině, načež se s ním vydal za červenou čáru. Amur vybojoval puk, avšak stejně tak rychle se k němu dostal soupeř.
     
    44:06
    Do rozhozené obrany se pouštěl jeden z domácích, avšak vzorně se k němu dostal Vitásek, který ho čistě odzbrojil. Hra se tak otáčí na druhou stranu.
     
    43:04
    Před brankou zůstal zcela nekrytý hostující Korjagin, který se pokoušel o bekhendové zakončení, avšak to poslal pouze do výstroje brankáře Enrotha.
     
    42:02
    Na ledovou plochu se dostaly druhé formace obou celků, avšak puk se nakonec dotkl hráče na střídačce. Hlavní sudí byl donucen opět přerušit hru.
     
    41:01
    Po jeho zakončení jsme sledovali další vhazování, tentokráte po pravici brankáře Enrotha. Shore dokázal přetlačit protihráče, jeho celek tak okupuje útočnou zónu.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se dostal do vlastního pásma, načež se na opačnou stranu vydal forvard Ruděnkov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou periodu, avšak stále platí, že na první branku zápasu stále čekáme. Amur měl v této třetině více ze hry, hodně tomu pomohla řada přesilových her, při kterých čaroval domácí brankář Anroth, jenž několikrát podržel svůj celek. Dinamo se směrem dopředu hodně trápilo, avšak stále je stav bezbrankový.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:05
    Tvrdým způsobem se do puku opřel Lazarev, který trefil pouze protihráče do brusle. Na opačné straně se domácí dostali k tlaku, který neustále trvá.
     
    38:04
    Domácí Gragnani se prodíral podél pravého hrazení, avšak tam mu vystavil stopku jeden z protihráčů. Posléze Amur chytře vyhodil téměř přes všechny čáry.
     
    36:02
    Tvrdá rána v podání Elliota nakonec skončila v rukavici českého brankáře Langhamera. Hra je tak přerušena, bude se pokračovat vhazováním ve třetině hostů.
     
    35:06
    Až nyní se běloruský celek dostal k drtivému náporu, při kterém jsme sledovali řadu zakončení. Amur evidentně potřeboval vystřídat, což se mu povedlo až nyní.
     
    34:04
    Pohotovým pokusem to zkoušel hostující Korjagin, který si sjel k vrcholu levého kruhu, odkud zakončoval zápěstím. Enroth si prostředek branky dokázal pohlídat.
     
    33:01
    Hodně nešťastný moment. Domácí Pavlovič to pukem schytal přímo do obličeje, načež sudí raději přerušil hru. Útočník Dinama si to namířil na střídačku.
     
    32:15
    Domácímu celku se opět podařilo zachytit puk, načež Gragnani zamířil až na opačnou stranu. To si vysloužilo potlesk stadionu, Amur se dostává vpřed.
     
    31:07
    Jakýmsi nástřelem do betonu brankáře to zkoušel Lazarev, který nemohl pomýšlet na větší úspěch. Posléze domácí smečka nepřesně rozehrávala na pravou stranu.
     
    30:24
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    29:07
    Proběhlo další vyhození přes všechny čáry, jenomže hráči Amuru se bleskovým způsobem dostali zpět. Vzápětí Tomáš Zohorna přihrával na svého bratra.
     
    28:01
    Fantastický Enroth! K zakončení do prázdné branky se dostal hostující Lazarev, jehož střelu na poslední chvíli vykopl domácí brankář.
     
    27:22
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Igor Martynov – 2 min., hákování).
     
    27:10
    Chabarovsk se opět dostal k velice sympatickému tlaku, avšak k překonání Enrotha stále nedošlo. Minsk se po delší době dostal z pásma, avšak daleko nedojel.
     
    26:01
    Amur se dostal ke dvěma velice slušným projektilům, avšak ani jeden z nich neskončil za Enrothem. Dinamo vyhodilo na druhou stranu, díky čemuž nasbíralo cenné vteřinky.
     
    25:02
    U levého hrazení dokázal zabojovat domácí Paré, který vybojoval zdánlivě ztracený kotouč. To vedlo k přechodu na druhou stranu, kde číhal pozorný Jordán.
     
    24:10
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Alexandr Kitarov – 2 min., hákování).
     
    23:08
    Rána od modré čáry v podání Kamalova nakonec skončila na rameni Enrotha. Puk se nakonec dostal do středního pásma, kde se ho ujal hostující Faizullin.
     
    22:03
    Švédský brankář ve službách Dinama si připsal další zákrok, tentokráte se nejednal o nic složitého. I tak Chabarovsk vstoupil do druhé periody velice aktivním způsobem.
     
    21:08
    Do rozehrávky se zapojil také brankář Enroth, který pořádně zahnal své spoluhráče. Ti nakonec přišli hrací předmět, jenomže Tomáš Zohorna přihrával hodně nepřesně.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned nahazoval puk na druhou stranu. Tam se k touši jako první dostal Gragnani.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám žádnou branku nepřinesla. Nesledovali jsme zrovna atraktivní podívanou, naopak se oba celky směrem dopředu hodně trápily. I tak byla k vidění hodně vyrovnaná partie, přičemž o trochu nebezpečnějším celkem byl Minsk, který několikrát prověřil českého brankáře Langhamera.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:15
    Ono to skutečně vypadá, že se branky v první třetině nedočkáme. V této pasáži má jednoznačně navrch domácí celek, avšak Langhamer už delší dobu nezasahoval.
     
    17:14
    Hra se tak přestěhovala do útočné třetiny Dinama, avšak úspěšnější na vhazování byl Ušenin. Amuru nevyšel přechod za červenou čáru, k puku se dostal soupeř.
     
    16:38
    Dinamo raději zavezlo puk za vlastní branku, načež se na ledovou plochu dostala druhá formace. Nehrálo se vůbec dlouho, Korjagin totiž vyhodil touš na icing.
     
    15:03
    Do zajímavé pozice se dostával obránce Jevenko, který místo zakončení ještě posílal puk před branku, kde Langhamer raději přikryl touš pod rukavici.
     
    14:05
    Už se celkem dlouhou dobu hraje bez přerušení. To vedlo k ataku po levém křídle, jenomže domácí Pulkkinen velice nepřesně hledal pod sebou kolegu Martynova.
     
    13:05
    Puk se opět dostal ven z hrací plochy, chvíli se tak hrát nebude. Opět na řadu přichází další komerční přestávka, po kterém se bude vhazovat před Enrothem.
     
    12:10
    Dinamo přeci jenom zůstalo v útočném pásmu, kde na modré čáře chyboval Elliot. Soupeř se hnal do protiútoku, avšak z toho byl pouze další icing.
     
    11:06
    Před branku si sjížděl domácí Pulkkinen, kterému se nepovedlo rozehrát dle představ. Langhamer si tak připsal další zákrok, i tentokráte hru přerušil.
     
    10:03
    Běloruský celek to pro změnu zkoušel přes levou stranu, kde se nedokázal prosadit Prince. S rozehrávkou tak vypomohl brankář Enroth, který si vybral Elliota.
     
    09:10
    Kogaljov si dokázal sjet k levému kruhu, odkud to zkoušel mezi betony Langhamera. Český brankář byl pozorný a puk raději schoval pod vlastní lapačkou.
     
    08:08
    Jevenko raději rozehrál i díky zadnímu hrazení, avšak Minsk se nedostal ani ke střele. Na opačné straně zasahoval Enroth, který si poradil s vysokým nahozením.
     
    07:04
    Vitásek rozehrával zpoza branky, přičemž si na červené čáře všiml volného Ruděnkova, který si nabruslil k levému kruhu, kde jeho zakončení srazil Gotovec.
     
    06:03
    Dinamo se s pukem dostalo na druhou stranu, kde se konečně dostalo k přesilovkové kombinaci, avšak tu dokázal narušit pozorný Ušenin, jenž zasáhl holí.
     
    05:13
    Hosté vyhodili puk přes všechny čáry, nicméně o zakázané uvolnění se nejednalo. Až posléze sudí pískl do píšťalky, hra se tak přestěhuje zpět před Enrotha.
     
    04:02
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandr Kuzněcov – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    03:11
    Enroth se vydal za vlastní branku, kde se mu podařilo zastavit nahozený puk podél hrazení. Amur se i přesto usadil v pásmu, jenomže Hynek Zohorna přišel o touš.
     
    02:03
    Nahozený puk od modré čáry nakonec putoval vedle branky českého brankáře Langhamera, následně se za branku dostal Gotovec, který si poradil s napadající smečkou protihráčů.
     
    01:14
    O rozehrávku se staral domácí obránce Elliot, který si v tandemu našel kolegu Pulkkinena. Druhý jmenovaný se daleko nedostal, včas zasahoval Korjagin.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyšlo lépe hostujícímu celku, který ihned vyhodil puk přes všechny čáry. Logicky se jednalo o první zakázané uvolnění zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Osipkov (Enroth) – Děrjabin, Gragnani (A), Elliott, Znacharenko, Gotovec (C), Jevenko, Ďukov – Prince, A. Kosticyn, Paré – Shore, Martynov, Pulkkinen – Pavlovič, An. Stěpanov, Děmkov (A) – Pavlenko, Kovyršin, Kitarov.

    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Vitásek, Jordán, V. Vasiljev, Korjagin, Turbin, Kamalov, Alexandrov – H. Zohorna, Ruděnkov (A), T. Zohorna (C) – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin (A), Fajzullin – A. Lazarev, Železkov, A. Kuzněcov – Kapiturov, Gorškov, Kacuba.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Birin – Kučava, Sazonov.
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (CHA)
    Ondřej Vitásek (CHA)
    Michal Jordán (CHA)
    Tomáš Zohorna (CHA)
    Hynek Zohorna (CHA)
     
    Amur Chabarovsk

    Na opačné straně stojí další trápící se celek, jedná se o Chabarovsk, který se pro změnu nachází na samotném chvostu tabulky východní konference. Amur dokázal za sedm zápasů nasbírat pouze dva body, navíc na své první vítězství stále ještě čeká. Logicky se dva získané body urodily díky porážkám po prodloužení, naposledy tomu bylo v posledním kole, kdy Chabarovsk nestačil na lotyšskou Rigu poměrem 3:4 po prodloužení. Chabarovsk tak bude muset pořádně zabrat, podobně špatnou formu má také Magnitogorsk, manko na předposlední celek je zatím pouze jednobodové.
     
    HC Dinamo Minsk

    Hokejisté Minsku se již tradičně nacházejí ve spodní polovině tabulky, v současné době se jedná o jedenáctou pozici západní konference, přičemž je na tom už jen Jaroslavl, který má o jeden zápas méně. Dinamo má na svém kontě pouze čtyři body, ty se mu podařilo nasbírat díky dvěma vítězstvím, které se urodily v posledních třech zápasech. Nejprve Minsk překvapil na ledě moskevského Spartaku, kde zvítězil poměrem 5:4, posléze uspěl na domácím ledě proti Magnitogorsku, který si odvezl porážku 2:3. Domácí celek tohoto zápasu se tak pokusí navázat na zlepšenou formu z posledních duelů.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi HC Dinamo Minsk a Amur Chabarovsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:10.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 65. Gragnani (Pulkkinen, Shore)


    HC Dinamo Minsk: Enroth (Osipkov) – Děrjabin, Gragnani (A), Elliott, Znacharenko, Gotovec (C), Jevenko, Ďukov – Prince, A. Kosticyn, Paré – Shore, Martynov, Pulkkinen – Pavlovič, An. Stěpanov, Děmkov (A) – Pavlenko, Kovyršin, Kogaljov – Kitarov.
    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Vitásek, Jordán, V. Vasiljev, Korjagin, Turbin, Kamalov, Alexandrov – H. Zohorna, Ruděnkov (A), T. Zohorna (C) – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin (A), Fajzullin – A. Lazarev, Železkov, A. Kuzněcov – Kapiturov, Gorškov, Kacuba.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Birin – Kučava, Sazonov
    ocianews.com