Sparta – Třinec 4:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
7:1 (1:0, 5:1, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 19.09.2019, 18:00 • enteria arena • turnaj O Pohár DHL • 5. kolo
Partner:
     
    56:29
    Dominik Chára (PCE) zcela zbytečně krosčekoval v útočném pásmu protihráče, Jihlava bude moci korigovat stav v přesilové hře.
     
    50:14
    Přesilová hra Pardubic končí, naopak se za osm vteřin budou z početní výhody radovat Jihlavští. Martin Kostka (PCE) obdržel menší trest za podrážení.
     
    48:21
    A další trest na straně jihlavské Dukly, které tak bude mít další obranné starosti. Jakub Nikolič (JIH) dostává dvě minuty pobytu na trestné za hákování.
     
    47:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Zakončení přišlo a ihned je gólové! Druhou branku v dnešním zápase střílí RADEK ŠÍR a navyšuje tím již tak vysoký rozdíl na šest branek – 7:1! Asistence: Petr Antoníček.
     
    45:00
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Krajíček – 2 min., sekání).
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Dukla Jihlava: ze hřiště odchází Chaloupek, přichází Krejčí.
     
    39:59
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tři desetiny před sirénou dává Dynamo gól s pořadovým číslem šest! Brankářovi Jihlavy vypadl puk z výstroje přímo na hokejku VÍTA ROZLÍLKA, který ho za méně než vteřinu dvanáct dopravil do sítě – 6:1! Asistence: Jiří Bucek.
     
    39:26
    Josef Vyvial měl zřejmě poslední šanci druhé třetiny, vstříc Nečasovi ale trefil jen pravý beton pardubického gólmana!
     
    36:47
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Krajíček – 2 min., sekání).
     
    35:41
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že jihlavský nádech je definitivně zmražen, Dynamo na ledě vládne! Další rychlá útočná akce nabídla velkou šanci pro ONDŘEJE ROHLÍKA, který se sám před Chaloupekem nemýlil – 5:1! Asistence: Dominik Chára.
     
    33:06
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Costa – 2 min., držení hole).
     
    32:53
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Následně se ale domácí tým znovu raduje! Po střele a zákroku jihlavského gólmana zůstal na brankovišti zcela nepokrytý RADEK ŠÍR, jenž rychlou dorážkou navyšuje již na tříbrankový rozdíl – 4:1! Asistence: Michal Rouha.
     
    31:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Početní výhoda navrací Pardubicím dvoubrankové vedení! Domácí předvedli neuvěřitelný tlak na brankovišti, ve skrumáži vyšťoural kotouč PETR ANTONÍČEK, který ho dorazil za záda bezmocného brankáře – 3:1! Asistence: Kale Costa.
     
    30:58
    Vrátit zpět na aktivnější vlnu se mohou Pardubice při vyloučení Jakuba Krajíčka (JIH), jenž se provinil podrážením.
     
    26:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilová hra je využita, hosté se přibližují. Po řadě soubojů v rohu kluziště se z moci soupeře vymanil Kardoš, nabil na hokejku RICHARDA PĚTNÍKA, který tvrdou ranou vstřelil kontaktní branku – 2:1! Asistence: Jindřich Kardoš a Adam Dvořák.
     
    24:24
    Dynamo se bude muset znovu bránit, na trestnou lavici je za držení poslán Michal Hrádek (PCE).
     
    22:54
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Vzápětí se již domácí hokejisté prosazují a navyšují svůj náskok! JAN OLIVA střelou zpoza modré čáry hledal spoluhráče na teč, nakonec jeho pokus prolétl do jihlavské sítě bez povšimnutí – 2:0! Asistence: Jiří Bucek.
     
    19:30
    Patrik Rašín se zjevil za obranou Dynama, při zakončení byl seknut domácím Michalem Rouhou (PCE), jenž si jde na dvě minuty posedět na trestnou lavici.
     
    16:21
    Daniel Piskač vlétl mezi dva obránce, skákavý puk si ukryl u těla a najednou před ním zívala prázdná branka! Trestuhodně však bekhendem zasáhl jen její boční oblouk!
     
    13:56
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tlak domácího celku byl již velmi silný, Dukla poprvé kapituluje! Branka jde především na vrub Dominika Cháry, jenž za brankou Jihlavy zasekl svoji jízdu a zpětně poslal kotouč na hokejku KALEHO COSTY, který z voleje trefil přesně za záda přesouvajícího se brankáře – 1:0! Asistence: Dominik Chára a Ondřej Rohlík.
     
    13:22
    Rohlík po průniku podél levého mantinelu poslal puk pod sebe na Dominika Cháru, jenž z bezprostřední blízkosti napálil rameno Chaloupeka! Puk se po jeho zásahu třepotá v ochranné síti.
     
    10:00
    V polovině první části však mohla pro domácí přijít pohroma! Nenápadné nahození Pětníka od modré čáry totiž zacinkalo na tyčku Nečasovy klece.
     
    04:22
    Pardubický Michal Rouha předvedl svojí rychlost, když ujel všem pronásledovatelům a ve velké šanci nechal vyniknout Ondřeje Chaloupeka! Při postupu na branku byl ale seknut, za což dostává hostující Adam Dvořák (JIH) dvě minuty za sekání.
     
    02:52
    První velká šance dnešního zápasu přišla po pasu na rozjetého Dominika Cháru, který tvrdou ranou zápěstím trefil levou tyč Chaloupekovy branky!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 14. Costa (Chára, Rohlík), 23. Oliva (Bucek), 32. Antoníček (Costa), 33. Šír (Rouha), 36. Rohlík (Chára), 40. Rozlílek (Bucek), 48. Šír (Antoníček) – 27. Pětník (Kardoš, Dvořák)


    HC Dynamo Pardubice: Nečas (Kraus) – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Kubíček, Blažej, Secký, Kaštánek – Rouha, Rozlílek, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Šťastný
    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (41. Krejčí) – Piskač, Dvořák, Grauer, Křišta, Rašín, Smolko, Trávník, Nikolič – Brož, Pětník, Krajíček, Kardoš, Gergel, Juda, Čermák, Doležal, Vyvial, Vlk

    Rozhodčí: Lacina – Kis, Špringl
    thejrc.org