K. Vary – Kladno 7:4 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
Zlín – Olomouc 1:4 (kon.) | Vítkovice – Liberec 4:5 (2:3 po s.n.) | Mountfield HK – Plzeň 6:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:1 (1:0, 2:1, 3:0)
Berani Zlín
Pátek 20.09.2019, 17:00 • Svijanská aréna Liberec • turnaj O Pohár DHL • 5. kolo
Partner:
     
    57:21
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Liška – 2 min., hrubost).
     
    56:05
    Fajkus se dostal do samostatného úniku a kvůli dojíždějícímu obránci musel zakončoval na dlouhou hůl. Byl však faulován a bude následovat trestné střílení!
     
    53:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři přidávají šestý gól! Výbornou akci předvedla libercká trojice Gajda, Měchura a Kovář. Po kombinaci zakončil PETR GAJDA z bezprostřední blízkosti za Kořénka a posílá svůj tým už do vysokého vedení. Asistence: Adam Měchura, Filip Kovář.
     
    52:35
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Podešva – 2 min., napadení).
     
    49:26
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vomáčka – 2 min., hrubost).
     
    48:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Petr Had nahodil puk od modré čáry a hostující gólman přes skrumáž hokejistů neměl šanci nic vidět. ADAM MĚCHURA však kotouč se štěstím tečoval přímo za beznadějného brankáře. Asistence: Petr Had.
     
    46:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Petr Šafařovský dostal diagonální přihrávku, který šikovně nahrál na DOMINIKA ŠELIGU, jenž pohotově zakončil do prázdné brány! Asistence: Petr Šafařovský.
     
    46:30
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Baďura – 2 min., sekání).
     
    45:17
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Lekeš – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    42:00
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Mikulík – 2 min., sekání).
     
    41:26
    Teď byly opravdu krušné chvíle pro Pavla Čajana! Ten totiž uklouzl za bránou a naštěstí dokázal ubránil následující střelu z levého kruhu. Po chvíli pálil Mikulík, ale libereckého brankáře v nesnázích dokázál podržet jeden z domácích beků.
     
    39:27
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté proměňují přečíslení pět na tři! Zpoza kruhu střílel VOJTĚCH DOBIÁŠ, který se trefil přímo za libereckého gólmana a snižuje na 1:3. Asistence: Matyáš Hamrlík, Karel Holík.
     
    39:09
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kovář – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:38
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šafařovský – 2 min., krosček).
     
    36:51
    Daleko nebezpečnější pokus měl Janošek! Prudce vypálený kotouč stihl liberecký brankář vyrazit koncem pravého betonu!
     
    33:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Benjamin Vomáčka jel na bránu a jeho střelu bekhendem Kořének betonem vyrazil přímo na volného ADAMA LIŠKU, jenž bezproblémově zakončil do prázdné brány! Tygři tak vedou již o tři branky. Asistence: Benjamin Vomáčka.
     
    31:00
    Jakub Šedivý si zasprintoval podél levého mantinelu a připravil precizní nahrávku před brankoviště. Tam však nestihl být ani jeden z libereckých hráčů v ten pravý moment.
     
    28:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme tu přece jen další gól! LUKÁŠ NEZBEDA jel podél levého mantinelu a následně se dostal až k brankové čáře u levé tyče, kde naprosto neuvěřitelně puk procpal z téměř nulového úhlu mezi tyč a tělo brankáře! Liberec tak zvyšuje své vedení na 2:0. Asistence: Filip Kovář, Filip Jansa.
     
    26:45
    Nebezpečná střela ze strany Zlína! Talafa vystřelil na Čajana, který neměl moc dobrý výhled. Kotouč se odrazil od masky k betonům. Tam však stihl zareagovat jeden z libereckých beků a kotouč odpálil pryč.
     
    25:08
    Druhá třetina se zatím neodehrává v pěti hráčích na obou stranách. Adam Klapka (LIB) si odpyká trest za podrážení.
     
    22:52
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Luža – 2 min., podrážení).
     
    20:09
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Dobiáš – 2 min., krosček).
     
    19:30
    Nakonec jsme však mohli vidět zajímavou šanci! Fajkus nahrál přes brankoviště k Lužovi, jenž prudce vypálil z ostrého úhlu. Čajan je ale barikádou libereckého týmu, který zatím pořád vede.
     
    18:08
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Charvát – 2 min., sekání).
     
    17:54
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hampl – 2 min., krosček).
     
    17:00
    Dobiáš prudce nahrál z pravé strany doprostřed kluziště, Baďura se pro kotouč natáhl, ale netrefil ho přesně. Puk proletěl těsně vedle pravé tyče. Následně se blýskl solidní střelou Apolenář, jenž pálil ze zápěstí z pravého kruhu a trefil levý konec Čajanova betonu!
     
    14:08
    Jan Janošek v žlutomodrém dresu podrazil protihráče a putuje na trestnou lavici. Liberec si tedy vysloužil také své první dvouminutové přečíslení.
     
    11:58
    Benjamin Vomáčka se snažil zabránit zlínskému útočníkovi v samostaném úniku, je ale potrestán za sekání na dvě minuty. Hosté si tak zahrají svoji první přesilovou hru.
     
    07:58
    Jeden z libereckých obránců ztratil kotouč přímo před Čajanem! Tam se ho totiž vzchopil Baďura, který chtěl překvapit domácí bránu střelou do levého dolního rohu! Pokus se mu ale nepovedl podle představ, jelikož lehce minul!
     
    01:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté ztratili puk na modré čáře, kde se ho chopil FILIP KOVÁŘ, jenž si najel mezi kruhy a vystřelil ze zápěstí přímo pod rukavici! Tygři se ujímají vedení 1:0. Asistence: Jan Hampl.

    Kateřina Hamplová

    Branky a nahrávky: 2. Kovář (Hampl), 28. Nezbeda (Kovář, Jansa), 34. Liška (Vomáčka), 47. Šeliga (Šafařovský), 49. Měchura (Had), 54. Gajda (Měchura, Kovář) – 40. Dobiáš (Hamrlík, Holík)


    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Král) – Böhm, Ira, Šedivý, Hampl, Charvát (C), Kovář, Had (A) – Křepelka, Vomáčka, Šafařovský, Jansa, Liška, Klapka, Nezbeda, Rossmy, Šeliga (A), Gajda, Měchura.
    Berani Zlín: Kořének (Šerman) – Janošek, Hamrlík, Holík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Mikulík – Sebere, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža (A), Hrazdira, Dobiáš (C), Fajkus (A), Baďura, Apolenář.

    Rozhodčí: Jaroš – Podrazil, Hnát
    thejrc.org