Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 2:1 (kon.) | Banská Bystrica – Košice 2:3 (kon.) | Michalovce – Poprad 4:3 (2:1 po s.n.)
Trenčín – HC Slovan 0:3 (kon.) | MAC Budapešť – Detva 4:2 (kon.) | Nitra – Miskolc 3:2 (3:1 po s.n.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 20.09.2019, 17:00 • Titan aréna • Tipos Extraliga (SR) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítame vás pri sledovaní nedeľnajšieho hokejového zápasu 4. kola Tipsport ligy, v ktorom domáci tím MHK 32 Liptovský Mikuláš privíta na vlastnom štadióne HC Nové Zámky. Zápas sa začína o 17:00.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš
    Svoj posledný ligový zápas odohral v Nitre. Prvý gól zápasu videli diváci v 16. minute, keď sa domáci dostali do vedenia zásluhou Kollára. NItra navýšila svoje vedenia v druhej tretine, keď sa presadil Kerbashian v 24. minúte. V záverečnom dejtstve Nitra nadelila Liptákom ďalšie štyri góly. Postupne sa presadili Šimun, Lušňák, Rais, a Kollár. Domáci Nitra tak porazila svojho súpera z Liptova vysoko výsledkom 6:0 a Liptáci tak aj naďalej zostávajú v tabuľke bez bodu.

    HC Mikron Nové Zámky
    Nové Zámky si v treťom kole zmerali sily so Slovanom Bratislava na štadióne súpera. Už v prvej tretine stretnutia diváci videli tri góly. Za domácich sa presadili Zigo a Bondra v piatej a ôsmej minúte stretnutia. Za Nové Zámky gól strelil Stupka v 11. minúte a tak bol stav zápasu po prvej tretine, 2:1. V 27. minúte navýšil vedenie domácich svojím druhým gólom v zápase Zigo, no už o dve minúty znižoval taktiež svojim druhým gólom v zápase Stupka na 3:2. Tesne pred koncom druhej tretiny na rozdiel dvoch gólov skorigoval Vandas. V záverečnej tretine padlo až sedem gólov. Najprv na 4:3 znížil v 42. minúte Dlugoš. Slovan Bratislava dokázal Pulišovým gólom odskočiť opäť na rozdiel dvoch gólov, no potom prišla šnúra štyroch gólov hostí. Postupne sa presadili Jurík, Bečka, Stupka a Mikuš, čím sa Nové Zámky dostali do vedenia 5:7. Dve sekundy pred koncom stretnutia ešte kozmeticky skorigoval výsledok Bondra na 6:7, no Nové Zámky si po tesnom víťazstve pripíšu do tabuky plný bodový zisk. HC Mikron Nové Zámky sú v tabuľke na deviatom mieste s tromi bodmi.

    Posledný vzájomný zápas:
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Mikron Nové Zámky 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
    Góly: 29. J. Sukeľ
    Strely: 23:34
    Vylúčenia: 1:2
     
    Úvodné zostavy:

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin – Kurali, Stehlík, Cebák, Smutný, Droppa, Petran, Nemec, Burzík – Kriška, Ozolins, Vybíral – Piatka, Oško, J. Sukeľ – Ru. Huna, Ro. Huna, Ri. Huna – Kalousek, Uhrík, Lištiak

    HC Mikron Nové Zámky: Kristín – Hain, Drtina, Mikuš, Dlugoš, Ordzovenský, Hatala, Šmach, Kováčik – Stupka, Veshutkin, Pospíšil – Jurík, Urban, Bajtek – Mikula, Fábry, Rogoň – Števuliak, Bečka, Andrisík

    Rozhodca: Novák, Kókai – Krajčík, Soltész.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Liptáci sa okamžite po začiatku tretiny vrhli do útočného pásma, ale tam puk rýchlo stratili a hostia puk vyviezli aspoň do stredného pásma.
     
    00:52
    Pri ďalšom útoku domácich bol Smutný, ale jeho snaženie bolo prerušené kvôli ofsajdu.
     
    01:05
    Bajtek vybojoval puk v útočnom pásme Jeho následná prihrávka na sobre postaveného Juríka pre bránou bola veľmi nepresná a k puku sa dostávajú domáci.
     
    01:41
    Krásna akcia domácich. Róbert Huna sa pekne uvoľnil a pred bránu prihral osamotenému RIchardovi Hunovi. Jeho blafák s následným zakončením úspešný proti Kristínovi nebol.
     
    02:25
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Ró. Huna – 2 min., podrazenie).
     
    02:51
    Hostia vybojovali puk v rohu klziska a posunuli ho na modrú čiaru, kde stál Drtina. Jeho strela bola nepresná a puk skončil za bránou Zalivina.
     
    03:33
    Hostia obstreľujú brán domácich, no zatiaľ neúspešne. Liptákom sa konečne podarilo vyhodiť puk aspoň do stredného pásma.
     
    04:10
    Mikušovu strelu hostia zachytili a puk poslali cez všetky čiary až za Kristína.
     
    04:26
    Domáci v plnom počte.
     
    04:58
    V rýchlom protiútoku bol Róbert Huna. Jeho strela spoza obrancu bola zblokovaná a puk skončil na ochrannej sieti.
     
    05:20
    Po ofsajde hostí sa bude vhadzovať v strednom pásme. Buly vyhrali Nové Zámky a do útočného pásma sa im s pukom dostať nepodarilo. Domáci môžu v pokoji rozohrávať spoza brány.
     
    06:04
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Uhrík – 2 min., sekanie).
     
    06:10
    Liptáci vyhrali buly v obrannom pásme a okamžite vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    06:40
    Pospíšilova strela z pravého kruhu tesne minula bránu Zalivina a Liptáci puk môžu vyviezť mimo nebezpečenstva.
     
    07:25
    Hosťom sa táto presilová hra zatiaľ nedarí. Liptáci puk opäť vyhadzujú.
     
    07:59
    Obrovská šanca hostí. V neprehľadnej situácii sa dostali k viacerým dorážkam no napokon sa rýchlejšie zorientovali domáci a puk vyhodili. O chvíľu sa skončí presilová hra Nových Zámkov.
     
    09:19
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Liptáci sa nasťahovali do útočného pásma a po peknej kombinácii sa prudkou strelou presadil RICHARD STEHLÍK a posiela prvým gólom stretnutia svoj tím do vedenia. Asistencie: Rudolf Huna, Róbert Huna.
     
    09:40
    Obrovká šanca domácich. Po perfektnej prihrávke zostal pred odkrytou bránou osamotený hráč Liptákov, no nedokázal puk nasmerovať do priestoru brány.
     
    10:50
    Bajtek sa spoza brány snažil pretlačiť až pred Zalivina, ale bol dobre bránený a pod tlakom puk stráca.
     
    12:08
    Pekná individuálna práca Róberta Hunu, ten obkrúžil bránu hostí a puk vyslal priamo pred ňu. Richardovi Hunovi ani Droppovi sa puk do brány poslať nepodarilo.
     
    12:45
    Ozolins vyhral buly v útočnom pásme a puk sa dostal na modrú čiaru ku Kuralimu. Ten si narazil puk s Vybíralom a jeho následná prudká strela skončila v náručí brankára Kristína.
     
    13:46
    Liptáci vybojovali puk v útočnom pásme. Piatka sa pekne uvoľnil a prihral osamotenému Cebákovi na modrú čiaru. Ten ohroziť bránu hostí nedokázal.
     
    15:36
    Liptáci stratili puk v útočnom pásme a do protiútoku sa vrhli hostia. Do útočného pásma prenikol Bajtek a okamžite spoza obrancu vystrelil. Puk skončil u Zalivina, ktorý hru prerušuje.
     
    16:16
    Na opačnej strane protiútok domácich. Liptáci si na modrej čiare vymenili puk a Kriška z prvej vystrelil. Puk letel mimo bránu hostí.
     
    16:52
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Dlugoš – 2 min., napadnutie).
     
    17:17
    Puk je zatiaľ mimo útočné pásmo domácich, ktorý sa v ňom majú problém usadiť. Hostia puk opäť vyhadzujú.
     
    18:40
    Po pár neúspešných strelách Liptáci puk strácajú za bránou a hostia ho vyhadzujú.
     
    18:53
    Hostia v plnom počte.
     
    19:32
    Do útočného pásma sa predral Nemec a nahodil puk na Kristína, ten ho chytá a hra sa prerušuje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Do prvej tretiny nasúpili hostia aktívnejšie a Liptákom robili v obrane značné problémy. Hra sa postupne vyrovnala a stav stretnutia sa napokon podarilo otvoriť domácim zásluhou Stehlíka. Aj napriek viacerým veľmi dobrým príležitostiam na oboch stranách sa už stav stretnutia nemenil a tak do druhej tretiny tímy nastúpia za stavu 1:0.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:13
    Hneď v úvode druhej tretiny sa hostia dostali do útočného pásma. Strelu Haina od modrej čiary Zalivin vyráža a puk skončil v rohu ľadovej plochy.
     
    20:43
    Na druhej strane domáci vyhrali buly a od modrej čiary strieľal Smutný. Puk Kristín poľahky chytá a hra sa opäť prerušuje.
     
    21:50
    Pri puku je Odrzovenský. Dostáva sa do stredného pásma a nahadzuje puk na Zalivina. Bránu však netriafa a rozhodca píska zakázané uvoľnenie.
     
    22:30
    Rogoň sa pekne uvoľnil poza bránu domácich a prihráva Mikulovi, ktorý ma dostatok času na zakončenie. Zalivin puk vyráža a k puku sa dostávajú domáci.
     
    23:30
    Obrovská šanca domácich z protiútoku. Ozolins pred bránou našiel osamoteného Vybírala, ale ten nedokázal poslať puk do odkrytej brány.
     
    23:30
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Kováčik – 2 min., sekanie).
     
    23:49
    Nové Zámky zachytili puk a posielajú ho opäť za brankára Zalivina.
     
    24:30
    Ozolins krížnou prihrávkou pekne hľadal Krišku vo veľmi dobrej pozícii. Do prihrávky hostia strčili hokejku a vytečovali puk do rohu klziska.
     
    24:52
    Po Petranovej strele sa k odrazenému puku dostal Smutný, ale ten z prvej tesme míňa odkrytú bránu.
     
    25:31
    Hostia v plnom počte.
     
    26:00
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Ró. Huna – 2 min., podrazenie).
     
    26:23
    Novým Zámkom sa zatiľ nedarí usadit v útočnom pásme. Po puk sa znova musia vrátiť až za bránku Kristína.
     
    27:00
    Liptáci nedovolili ani Andrisíkovi dostať sa do útočného pásma. Puk je opäť pri Kristínovi.
     
    27:40
    Deovka Veshutkina od modrej čiary minula Zalivinovu bránu. Hostia pokračujú v útoku. Následná strela Nových Zámkov skončila v náručí brankára domácich a hra sa prerušuje.
     
    28:00
    Domáci v plnom počte.
     
    28:10
    Strela Bečku spoza obrancu bola prudká ale keteka len vysoko ponad bránu.
     
    29:03
    HC Nové Zámky dali gól!
    Po krásnej individuálnej akcii Tomáša Pospíšila, ktorý obkrúžil bránu a puk poslal následne pred ňu sa presadzuje MARTIN ANDRISÍK. Stav zápasu je vyrovnaný. Asistencia: Tomáš Pospíšil.
     
    30:50
    Pred bránou hostí nastala neprehľadná situácia, v ktorej sa najrýchlejšie zorientovali domáci. Vo výbornej pozícii sa ocitol Kalousek, ale jeho strelu Kritín vyráža ponad bránu.
     
    31:55
    Hra sa na štadióne v Liptovskom Mikuláši vyrovnala a diváci môžu sledovať prevažne bojovný hokej s menším množstvom streleckých príležitostí ako v prvej tretine.
     
    33:57
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Ru. Huna – 2 min., podrazenie).
     
    34:16
    Hostia zakombinovali na modrej čiare. Mikušova prudká strela skončila pri Zalivinovi a ten hru prerušuje.
     
    34:38
    Nové Zámky pekne a rýchlo kombiunjú, no zatiaľ sa k strele neodhlodlali.
     
    34:50
    Hostia napokon puk stratili a Liptáci ho vyhodili do útočného pásma.
     
    35:56
    Domáci v plnom počte.
     
    36:30
    Hostia sú v poslednej desaťminútovke lepším tímom, no strelecké príležitosti nevedia využiť.
     
    37:20
    Veľká príležitosť domácich. Kriška medzi kruhmi našiel osamoteného Ozolinsa. Jeho strela tesne minula pravú tyčku Kristínovej brány.
     
    38:16
    Sukeľovu strelu z uhla nedokázal nikto tečovať a Kristín si s týmto pukom poľahky poradil. Hra sa prerušuje.
     
    39:08
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Hain – 2 min., držanie).
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Drtina – 2 min., krosček).
     
    39:22
    Po prudkej strele domácich od modrej čiary zazvonila tyčka Kristínovej brány. Hostia puk vyhadzujú.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Novým Zámkom sa v druhej tretine podarilo vyrovnať stav zápasu zásluhou Andrisíka. Na konci tretiny dostali domáci možnosť zahrať si presilovku o dvoch hráčov, no jej prvú polovicu využiť nedokázali. Uvidíme, či sa im to podarí v úvode záverečného dejstva.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    Domáci už sú v útočnom pásme a môžu kombinovať.
     
    40:54
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Po sérii prihrávok sa puk krížnou prihrávkou dostal na osamoteného MARTINA KRIŠKU, ktorý nemal problém puk poslať do odkrytej brány. Asistencie: Ozolins Karlis, Kurali Mário.
     
    41:41
    Hostia už hrajú v plnom počte, no Liptákov nevedia vytlačiť z obranného pásma.
     
    42:08
    Napokon sa Novým Zámkom puk podarilo vyviezť do stredného pásma. Liptáci boli pri následnom protiútou v ofsajde a hra sa prerušuje.
     
    42:55
    Fábryho strela spoza obrancu bola zblokovaná. Zalivin skackajúci puk vyrazil za bránu.
     
    43:42
    Júrík sa s pukom dostal za bránu a pred bránou sa sanžil nájsť Bajteka. Táto prihrávka bola zblokovaná a Liptáci k puku sa dostávajú domáci.
     
    44:32
    Liptáci do tretej tretiny naskočili aktívne a diváci si pýtaju ďalší gól.
     
    44:55
    Po Burtíkovej prihrávke sa pred bránu tlačil Lištiak, ale pod tlakom mu puk ušiel a Kristín môže pohodlne pred Lištiakom prerušiť hru.
     
    45:00
    Kristínovi Petranov nahodený puk vypadol a Liptáci sa dostali k viacerým dorážkam. V nebezpečnej situácii sa ale hostia zorientovali skôr a puk vyhodili mimo nebezpečenstva.
     
    46:45
    V rýchlom protiútoku sa Kurali pokúsil pred bránou nájsť Ozolinsa, ale jeho prihrávka nebola presná a k puku sa dostávajú hostia.
     
    48:00
    Pekná akcia bratov Hunovcov. Najprv sa k strele z uhla dostal Róbert Huna, puk Kristín vyrazil. Následná na modrú čiaru našla Petrana. Jeho nahodený puk nikto netečoval a Kritstín hru prerušuje.
     
    48:46
    Ozolins sa dostal do útočného pásma. Obkrúžil bránu Kristína a pred bránou hľadal Sukeľa. Ten pod tlakom nedokázal zakončiť a puk skončil v rohu ľadovej plochy.
     
    49:50
    Po Uhríkovom nahodenom puku sa bude vhadzovať v obrannom pásme Nových Zámkov. Buly vyhrali domáci a zostávajú v útočnom pásme.
     
    50:07
    Rudolf Huna sa individuálne pretlačil až pred bránu, no jeho zakončenie triafa iba brankára a Kristín puk vyráža.
     
    50:18
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Petran – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    50:45
    LIptáci vybojovali puk a Sukeľ ho vyviezol do útočného pásma, kde v rohu klziska zbiera cenné sekundy.
     
    51:32
    Vylúčenie v tíme HK 32 Liptovský Mikuláš (Kriška – 2 min.).
     
    51:55
    Hostia teraz tlačia svojho súpera. Urbanova strela spomedzi kruhov tesne minula bránu a Liptáci puk vyhadzujú.
     
    52:20
    Liptáci už hrajú vo štvorici a Smutný puk vyhadzuje aspoň do stredného pásma.
     
    53:05
    Delovka Drtina letela len ponad bránu. Liptáci puk takmer vyhodili, no Drtina ho dokázal zachytiť na modrej čiare.
     
    53:33
    Domáci v plnom počte.
     
    54:20
    Oško sa dostal do protiútoku. Po prechode modrou čiarou pred bránou hadal Sukeľa. Ten na puk nedosiahol a dostávajú sa k nemu hostia.
     
    55:18
    Po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať v útočnom pásme Liptovského Mikuláša. Novým Zámkom sa podarilo puk vyojovať pri mantinely a puk vyviezli do útočného pásma, kde ale ohroziť bránu súpera nedokázali.
     
    57:00
    Hostia sa nadychujú k záverečnému tlaku, no nevedia sa udržať v útočnom pásme a Liptáci ich veľmi dobre vytláčajú k mantinelom.
     
    57:18
    Vhadzuje sa po Zalivinovej pravici. Domáci buly vyhrali ale v útočnom pásme puk rýchlo stratili.
     
    58:06
    Ozolins zachytil puk v útočnom pásme a spomedzi kruhov vystrelil. Pod tlakom nebolo toto zakončenie ideálne a Nové Zámky môžu v pokoji rozohrávať z vlastného pásma.
     
    58:33
    Oddychový čas hostí.
     
    58:51
    Vhadzuje sa po Zalivinovej pravici. DOmáci vyhrali buly, no hostia sa pokúšajú vybojovať puk pri mantinely.
     
    59:15
    Napokon sa im to nepodarilo a LIptáci vyhadzujú puk cez všetky čiary. Hostia hrajú bez brankára.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tak Liptáci si aj v záverečných minútach svoje jegdnogólové vedenie postrážili a víťazia nad Novými Zámkami výsledkom 2:1. Domáci si tak do tabuľky pripisujú prvé body v tejto sezóne. Týmto sa s vami lúčim a prajem pekný zbytok piatkového večera. (19:21:44)

    Michael Hruška

    Branky a nahrávky: 10. Stehlík (Ru. Huna, Ró. Huna), 41. Kriška (Ozolins, Kurali) – 30. Andrisík (Pospíšil)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin – Kurali, Stehlík, Cebák, Smutný, Droppa, Petran, Nemec, Burzík – Kriška, Ozolins, Vybíral – Piatka, Oško, J. Sukeľ – Ru. Huna, Ro. Huna, Ri. Huna – Kalousek, Uhrík, Lištiak
    HC MIKRON Nové Zámky: Kristín – Hain, Drtina, Mikuš, Dlugoš, Ordzovenský, Hatala, Šmach, Kováčik – Stupka, Veshutkin, Pospíšil – Jurík, Urban, Bajtek – Mikula, Fábry, Rogoň – Števuliak, Bečka, Andrisík

    Rozhodčí: Novák, Kókai – Krajčík, Soltész
    thejrc.org