Leicester – Tottenham 2:1 (kon.) | Burnley – Norwich 2:0 (kon.) | Everton – Sheffield Utd. 0:2 (kon.)
Manchester City – Watford 8:0 (kon.) | Newcastle – Brighton 0:0 (kon.)
konec
Everton FC
0:2 (0:1)
Sheffield United
Sobota 21.09.2019, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:05:40)
    United slaví první venkovní výhru v Premier League od prosince roku 2006!
     
    Statistiky zápasu:
    Střely celkem: 16 – 2
    Střely na branku: 3 – 1
    Držení míče: 70% – 30%
    Rohové kopy: 12 – 1
    Ofsajdy: 1 – 1
    Fauly: 9 – 9
    Žluté karty: 1 – 3.
     
    Je dobojováno! Sheffieldu se v Goodison Parku podařil husarský kousek. Celých devadesát minut fantasticky odolával domácímu tlaku a z jediné střely na branku vykouzlil hned dva góly. První z nich dal ligový nováček ve čtyřicáté minutě, když si při bránění rohu srazil míč do vlastní sítě Yerry Mina. Na chlup stejný obraz hry byl i po změně stran, Everton marně útočil, nevytvořil si žádnou šanci a z ojedinělého brejku dostal od Lyse Mousseta gól na konečných 0:2. Domácí manažer Marco Silva se tak dostal pod velký tlak, jeho mužstvo má po šesti kolech jen dvě výhry a teď ho navíc čeká zápas proti Manchesteru City. Naopak fanoušci Sheffieldu mohou být naprosto spokojení, The Blades si polepšili na osm bodů, což je stejný počet jako v případě pátého Tottenhamu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Bashamem faulovaný Richarlison získal pro klub z Liverpoolu ještě jednu standardní situaci. Jagielka centrovaný míč odhlavičkoval na Walcotta a ten z dvaceti metrů zas a znovu trefil jen hráče v bílém.
     
    90+3
    S kšiltovkou hrající Henderson si jednoduše zastavil prudký centr z hloubi pole. Sheffield pak míč rychle ztratil, ale v této chvíli už ho to trápit vůbec nemusí.
     
    90+2
    Na obrazu hry se od prvního minutu nic nezměnilo. Stejně tak se ale nezlepšil výkon Evertonu, špatné zpracování Walcotta teď nabídlo aut hostům.
     
    90+1
    Trápení Evertonu bude trvat ještě čtyři minuty. Na začátku nastavení byl odpískán Moussetův drobný faul na Yerryho Minu.
     
    90
    Walcottův centr bez přípravy vyletěl z vápna ven. Zpět před branku posílal míč Richarlison, ale na malém vápně znovu zaúřadoval Jagielka.
     
    89
    Keane opět přenesl hru doleva. Centrovaný balón nebezpečně propadl přes balík těl v pokutovém území, ale ve finále skončil jen v náruči Deana Hendersona.
     
    88
    Tosun si nevymodlil faul v souboji s O´Connellem. Lucas Digne aspoň vhazoval,ale našel jenom hlavu Phila Jagielky, který se dnes může cítit jako doma.
     
    88
    Domácí kouč Marco Silva už tuší, že na Everton čeká další velký propad tabulkou. Po šesti kolech budou mít Toffees jen dvě výhry a k tomu je za týden čeká Manchester City...
     
    87
    Jordan Pickford nekompromisně nakopl míč do pravého křídla, kam si doběhl Theo Walcott, ale ani on na mizerné kvalitě domácích centrů nic nezlepšil.
     
    86
    Digneho centr byl odvrácen na Delpha, jehož nákop byl pro zmíněného levého beka už nechytatelný. Dean Henderson bude před výkopem natahovat čas.
     
    85
    Domácím se nedaří vůbec nic a není se co divit, že velká část fanoušků už svá místa opustila. Teď se pro změnu nepovedlo přenesení hry doleva na Richarlisona.
     
    84
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Oliver McBurnie, přichází Ben Osborn.
     
    82
    Hosté se můžou stále častěji pokoušet o rychlé brejky. Jeden takový nyní přerušil Mina, který byl dobře postavený a díky tomu nepustil centr na McBurnieho.
     
    81
    Překonání hostující obrany se zdá být pro Toffees naprosto neřešitelným problémem. Dvanáctý roh domácího týmu skončil úplně stejně jako těch jedenáct předchozích – vyhraným soubojem pro United.

    Michal Břuchanský

    Branky: 40. Y. Mina (vla.), 79. Mousset (Lundstram)

    Karty:   21. Bernard (EVE) – 16. Norwood (SHU), 21. Baldock (SHU), 22. Henderson (SHU)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:9.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C) (71. Walcott), M. Keane, Y. Mina, Digne – Schneiderlin (55. Iwobi), Delph – Richarlison, G. Sigurdsson, Bernard (55. Tosun) – Kean.
    Náhradníci: Stekelenburg – Holgate, Iwobi, Davies, Calvert-Lewin, Walcott, Tosun.

    Sheffield United: Henderson – Basham, Egan, O'Connell – Baldock, Lundstram, Norwood (C) (64. Jagielka), Fleck, Stevens – Robinson (62. Mousset), McBurnie (84. Osborn).
    Náhradníci: Moore – Jagielka, Freeman, Freeman, R. Morrison, Osborn, Mousset.

    Rozhodčí: Hooper – Cann, Eaton

    Diváci: 39 354
    ocianews.com