Vsetín – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Zlín – Olomouc 4:1 (kon.) | Technika Brno – Tábor 3:2 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:3 (1:3 po s.n.) | Hvězda Praha – Chomutov 0:9 (kon.) | HC Litvínov – PZ Kladno 4:1 (kon.)
Kladno – Plzeň 2:6 (kon.) | Kobra – Sparta 0:4 (kon.) | K. Vary – Třemošná 5:1 (kon.)
Poruba – Kometa Brno 1:7 (kon.) | Havířov – Třinec 4:3 (kon.) | Slavia – Pardubice 4:2 (kon.)
HK MD Šumperk – Přerov 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 10:3 (kon.) | Liberec – Jihlava 5:4 (3:2 po s.n.)
konec
HC Kobra Praha
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
HC Sparta Praha
Sobota 21.09.2019, 12:30 • Zimní stadion HC Kobra Praha, Praha 4 (Braník) • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Dohráno! Sparta dnes na Braníku předvedla slušný výkon, a zaslouženě si do tabulky připisuje tři body za výhru 4:0. Kobra se svým soupeřem pořádně držela krok jen v prvním dějství. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Na počtenou! (14:38:30)
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Adam Mácha naprosto ukázkově ve středním pásmu odzbrojil ujíždějícího Procházku, útočný výpad domácích tak byl zastaven ještě před hranicí pásma.
     
    58:33
    Utkání se dohrává hlavně před Peyerlem, Krbeček se musí už celkem nudit. Několik minut už vůbec nemusel zasahovat, jeho spoluhráči mají závěr pod kontrolou.
     
    57:46
    Další z hostů zamířil mimo, kotouč zasáhl mantinel za Peyerlovou svatyní. O vítězi už je dávno rozhodnuto, Sparta si v závěru jen hlídá svůj náskok.
     
    56:56
    Kobra většinu zbývajícího času základní hrací doby odehraje ve čtyřech, Viktor Procházka (KOB) od sudího totiž nyní obdržel menší trest za hákování.
     
    56:32
    Projektil Jana Ludvíka od modré zaduněl o pravý beton hbitého Peyerla, do konce základní hrací doby zbývá už jen kolem tři a půl minuty.
     
    55:31
    Zatím to tedy moc jako přesilovka nevypadá, Braničtí se zvládají bez větších komplikací bránit a svého soupeře dosud nepustili do žádné větší šance.
     
    54:15
    Zhruba šest minut před koncem se opět vylučuje, tentokrát na trestnou míří Tomáš Bucek (KOB). Ten si do statik připisuje menší trest za hrubost.
     
    52:53
    Z velké vzdálenosti proklepl relfexy dosud neprůstřelného Krbečka Král, hostující brankář testem prošel na výbornou, kotouč rutinním zákrokem zastavil.
     
    51:34
    Ducháčův osobní trest vypršel, na trestné jej okamžitě střídá Andrej Adamec (SPA). Kapitán hostů si jede odsedět menší trest za podrážení.
     
    50:53
    Dlouho se hraje bez přerušení, rozhodčí nechávají věcem volný průběh. Pomalu ale jistě se přesouváme do druhé poloviny závěrečného dějství.
     
    49:36
    Bucek po mantinelu poslal kotouč dopředu, před útočným pásmem se jej pokusil zachtit Půlpán. Nepovedlo se, pryž dojela až za Krbečka na icing.
     
    48:15
    Jeden z hostujících borců chtěl uklidit kotouč ke vzdálenější tyči Peyerlovy klece, nakonec ale z hranice brankoviště minul jen o milimetry!
     
    47:36
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu celku se teď nedaří zkrotit neposednou pryž. Ta tak mění majitele velmi často, uvidíme, kdo ji časem dostane pod kontrolu.
     
    46:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se podruhé v zápase trefují ve vlastním oslabení a dovolím si říct, že o jejich vítězství už je takřka rozhodnuto! Přesným zakončením si na hattrick zadělal MICHAL VITOUCH – 0:4! Asistence: Andrej Adamec.
     
    46:25
    Kobra se usadila před Krbečkem, vůbec se ale nemá k tomu vypálit na jeho klec. Domácí stále kombinují, brankář Sparty zatím nečelil snad ani jediné ráně.
     
    45:42
    Holešovičtí jdou na půl minuty do tří! Höllovi s Ducháčem jede na trestnou lavici dělat společnost Jakub Červenka (SPA), jenž byl vyloučen za podrážení.
     
    44:20
    Sebastian Höll (SPA) bude dvě minuty mimo hru, útočník Sparty jede s trestem za sekání na kontě na trestnou. Branické tak čeká další přesilovka.
     
    43:46
    Sparťané vlastní chybou přišli o útočné pásmo, Andrej Adamec zachytil přihrávku až tak metr za modrou čárou. Hosté tak musí ven ze třetiny.
     
    42:42
    U sparťanské střídačky se bojuje o pryž, sledujeme relativně vyrovnanou podívanou. Zajímavější akci jsme ale zatím v průběhu třetího dějství neviděli.
     
    41:38
    Patrik Bauer protáhl kotouč za modrou čáru, takřka okamžitě po vjezdu do pásma se na něj ale pověsil protihráč, který jej během sekundy odzbrojil.
     
    40:21
    Domácí borec projel po křídle do pásma a chtěl puk nabídnout před branku spoluhráči, do dráhy kotouče ale vložil hůl jeden ze sparťanů, který hned poté vyhodil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda nám nabídla dvě branky, obě padly do sítě domácí Kobry. Sparta měla po většinu dějství na ledě převahu a svého soupeře nepouštěla do větších šancí – uvidíme, jestli tomu tak bude i po přestávce, nebo zda-li se Vrzalovým svěřencům povede průběh duelu ještě nějak zdramatizovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:06.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Na sparťanském konci ledové plochy zazvonila tyč, Kobru od branky dělilo jen několik milimetrů! Velká škoda pro domácí borce.
     
    38:47
    Další desítka, tentokrát ji dostává zase jeden z hostující borců. Krom toho je Filip Ducháč (SPA) ještě vykázán za sekání, trest odpyká David Senčák.
     
    37:28
    Adama Čečetku (KOB) na ledě nějakou dobu neuvidíme. Útočník Kobry dostává za zásah do hlavy nebo krku krom menšího trestu ještě desetiminutový osobák.
     
    36:39
    Krupičkovi se nabízel jeden ze spoluhráčů u modré čáry, nabídka ale skončila na holi protihráče. Kobra tak zhatila další ofenzivní tažení soupeře.
     
    35:33
    Josef Broš si chtěl na svou pažbu udělat další zářez, střelou z pravého kruhu pro vhazování ale jen orazítkoval plexisklo za domácí svatyní.
     
    34:07
    Tomov chtěl zkusit štěstí z mezikruží, do trajektorie jeho rány se ale postavil jeden z protihráčů. Peyerl tak nakonec mohl zůstat v klidu, nebyl nucen zasáhnout.
     
    32:43
    Peyerl zneškodnil Strakovo zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště a následně kotouč preventivně podržel. Hra je tedy opět na krátkou chvilku přerušena.
     
    31:22
    Domácí si zahrají přesilovku, tentokrát sudí ukázal na Filipa Ducháče (SPA). Obránce se s menším trestem za pozdní dohrání odebírá na trestnou.
     
    30:47
    Současné vyloučení: na lavici hanby si jede zchladit hlavu Adam Čečetka (KOB), jenž dostal trest za hákování, a Sebastian Höll (SPA) za vysokou hůl.
     
    30:10
    Krbečkova svatyně je pod tlakem, hráči Kobry se snaží co nejrychleji snížit stav utkání. Sparťanský gólman je ale ve střehu, podává dnes dobrý výkon.
     
    29:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté ve vlastním oslabení odskakují do tříbrankového náskoku, s Kobrou už to začíná vypadat bledě! Tentokrát kotouč za Peyerla dostal JOSEF BROŠ – 0:3! Bez asistence.
     
    29:09
    Další přesilovka, i tentokrát si ji zahrají zase domácí. Na trestnou lavici odjíždí bek Nino Tomov (SPA), jenž trestem za držení oslabuje svůj výběr.
     
    27:50
    Bauer zavezl kotouč za modrou čáru, Kobra se chviličku držela před Krbečkem. Sparťané ji ale zvládli velmi rychle zase vyštípat ven z pásma.
     
    26:52
    Krupička prokličkoval na mezikruží, kde byl odzbrojen jedním z domácích borců. Ten se hned pokusil vyhodit, protihřáč v rudém ale zastavil puk před modrou.
     
    26:14
    Peyerl se po úspěšném zákroku pro jistotu rozhodl kotouč podržet, čímž na pár sekund pozastavil průběh hry. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    25:08
    Deja vu? Podruhé v dnešním utkání se na trestnou lavici odebírá domácí bek Tomáš Frydrich (KOB), který je i tentokrát na dvě minuty vykázán za hákování.
     
    24:58
    Ve vlastním oslabení se do úniku dostal Jan Krupička, který nakonec poslal kotouč jen do betonu připraveného strážce domácí klece!
     
    24:13
    Sparta poprvé vyhazuje, Kobra zatím Krbečkovu klec ani jednou neohrozila. Hosté skvěle brání a nepouští svého soupeře do zakončení.
     
    23:07
    Braničtí budou hrát přesilovku, uvidíme kontaktní gól? Třetím vyloučeným sparťanem je Jakub Zembol (SPA), jenž dostal menší trest za sekání.
     
    22:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla velká paráda ze sparťanské dílny! Do přečíslení dva na jednoho se dostali Oto Theimer a JAKUB ČERVENKA, přičemž druhý jmenovaný z bezprostřední blízkosti brankoviště poslal kotouč pod víko domácí klece – 0:2! Asistence: Oto Theimer, Petr Horáček.
     
    21:19
    V rohu u Krbečka se bojuje o pryž, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou klubů. Uvidíme, kdo z nich si nakonec kotouč odveze na své holi.
     
    20:22
    Úvod druhé třetiny zatím patří svěřencům Dareka Stránského, kteří se snaží usadit v útočném pásmu. Kobra se dosud nepodívala za útočnou modrou čáru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dějství je za námi, Sparta do kabin odchází s jednobrankovým náskokem. Po většinu periody jsme sledovali relativně vyrovnanou podívanou – chvilku měli navrch domácí, chvilku zase hosté. Proměnit jednu z šancí v gól se ale zatím povedlo jen druhým jmenovaným. Uvidíme, co přinese druhá část.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:16.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Hra se v závěru prvního dějství přesouvá z jedné strany na druhou, přičemž mírnou převahu si na ledě udržují hosté. Další gól už ale nejspíš neuvidíme.
     
    19:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté domácí do šaten vyprovází brankou, Sparta jde přesně minutu před koncem první třetiny do vedení! Ke kotouči se dostal MICHAL VITOUCH, jenž si najel před brankoviště a překonal Peyerla zakončením mezi betony! Asistence: Josef Broš.
     
    18:48
    Michal Vitouch vypálil z vysokého úhlu, prudkou ranou ale jen orazítkoval mantinel za Peyerlem. Sparta se konečně probojovala ven z obranného pásma.
     
    17:49
    Hostům se nedaří hru přesunout ven z jejich pásma, Kobra je na kotouči častěji a případné výpady za modrou čáru zneškodňuje už hned v zárodku.
     
    16:57
    Momentálně se hraje hlavně před Krbečkem, hráči Sparty nepouští svého soupeře od mantinelu. Jejich gólman tak má minimum práce.
     
    15:53
    První třetina se chýlí ke konci, zbývá odehrát už jen něco málo přes čtyři minuty. Po sparťanském icingu teď uvidíme vhazování před Krbečkem.
     
    14:58
    Höll se na kruhu pokusil obehrát Čečetku, který ale hostujícího útočníka nakonec odzbrojil. Sparta tak v útočném pásmu přišla o kotouč.
     
    13:52
    Procházka sbírá kotouč za vlastní svatyní a okamžitě míří dopředu, Braničtí se pokusí opět probojovat před Krbečka. Hosté v posledních minutách výborně brání.
     
    12:29
    Domácí jsou stále pod tlakem, sparťanský kapitán Andrej Adamec na sebe teď upotal pozornost ranou od modré čáry. Peyerl projektil zastavil betonem.
     
    11:45
    Jan Krupička prokličkoval branickou obranou a z hranice brankoviště zakončil, Peyerl byl ve střehu i tentokrát. Hostující přesilovka se chýlí ke konci.
     
    11:10
    Po závaru před brankou se přerušuje, Peyerl zvládl dostat kotouč pod kontrolu. Sparta zatím v průběhu přesilovky ani jednou neopustila útočné pásmo.
     
    10:13
    Paže sudího opět vyletěla vzhůru, tentokrát si hru v početní výhodě zahrají zase Stránského svěřenci. Tomáš Frydrich (KOB) je vyloučen za hákování.
     
    09:44
    Nápravník nahrál na modrou čáru Jiráčkovi, jehož následnou slabou střelu obětavě zblokoval jeden z bránících protihráčů. Dopředu nyní míří zase Sparta.
     
    08:46
    Z vysokého úhlu zkusil štěstí Adam Čečetka, Krbeček při zákroku omylem vychýlil branku ze své pozice. Hra je tedy přerušena, buly bude před hostující klecí.
     
    07:53
    Theimer se vrací na led, Kobra na Krbečka za celou přesilovku nevyslala snad ani jedinou střelu. Hra se hned po konci oslabení přesouvá před Peyerla.
     
    06:52
    Sparťané druhé oslabení zvládají o něco lépe než to první, domácím hráčům se nedaří na delší dobu usadit před Krbečkovou svatyní.
     
    05:55
    Braničtí hráči si vyzkouší druhou přesilovku v dnešním duelu, tentokrát je z ledové plochy na lavici hanby za faul kolenem vykázán Oto Theimer (SPA).
     
    05:28
    Odpískáno první zakázané uvolnění dnešního duelu, kterého se dopustili hráči Kobry. Po krátké přestávce se tak bude vhazovat po pravé straně jejich klece.
     
    04:38
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, sledujeme rychlou a vyrovnanou bitvu. Zákrok teď musel z rukávu vytáhnout zase Jakub Krbeček.
     
    03:27
    Na modré čáře se ke kotouči dostal Petr Horáček, jehož prudká střela minula vzdálenější tyč Peyerlovy svatyně jen o několik málo centimetrů.
     
    02:45
    Braničtí mají na ledě zatím převahu, Krbeček má podstatně více práce než jeho kolega na druhém konci kluziště. Domácí stále se drží v útočném pásmu.
     
    02:05
    Rejna našel rozjetého Bauera, který po zpracovaní přihrávky najel na kruh a vypálil. Připravený maskovaný strážce hostující svatyně pokus jen vyrazil před sebe.
     
    01:09
    Kobra svého soupeře na chvilku zamkla do jeho obranného pásma a kombinovala, do zakončení se ale nedostala. Krbeček tak nakonec zasahovat nemusel.
     
    00:22
    Na první vyloučení jsme opravdu nečekali dlouho, na trestnou lavici usedá Christián Menzel (SPA). Hostující forvard byl vykázán za podrážení.
     
    00:16
    Jako první do útočného pásma zamířili sparťané, kteří se jen několik sekund po úvodním buly dopustili ofsajdu. Vhazovat se tak bude u domácí modré čáry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné sobotní odpoledne, tentokrát už přímo z haly. Rozbruslení se pomalu ale jistě chýlí ke konci, za malou chvíli začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Peyerl (Kadlec) – Jiráček, Nápravník A., Bucek, Mašek, Kalajev, Frydrich – Král (C), Nápravník O., Čečetka, Půlpán, Halfar, Procházka, Strnad (A), Rejna, Bauer, Krásný, Valkoun.

    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov (A), Ludvík, Duchač, Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš (A), Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.

    Rozhodčí: Müller – Stacho, Karda.
     
    Příjemnou sobotu z Braníku! Nejvyšší dorostenecká soutěž dnes nám dnes nabídne hned patnáct utkání, mezi nimi i pražské derby mezi Kobrou a Spartou.

    Domácí, jejichž hlavním cílem v aktuálním ročníku je záchrana, sice sezónu zahájili výhrou 3:0 na ledě kladenských Pracovních záloh, nicméně v dalších dvou duelech si na své konto připsali vysoké porážky. Třemošná si z hlavního města odvezla výhru 7:1, zatímco Plzeň poslala Vrzalovy svěřence zpět na Braník s děsivým čtrnáctibrankovým přídělem.

    Skolit silné indiány se nepovedlo ani hostům, kteří jim v prvním duelu sezóny podlehli 2:6. Sparťané pak sice uspěli proti papírově slabší Hvězdě těsně 2:1, ve čtvrtek ovšem nezvládli střetnutí s Chomutovem a prohráli 2:5. Stejně jako jejich dnešní soupeř tak mají na kontě jednu výhru a dva neúspěchy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 19. Vitouch (Broš), 23. Červenka (Theimer, Horáček), 30. Broš, 47. Vitouch (Adamec)


    HC Kobra Praha: Peyerl (Kadlec) – Jiráček, Nápravník A., Bucek, Mašek, Kalajev, Frydrich – Král (C), Nápravník O., Čečetka, Půlpán, Halfar, Procházka, Strnad (A), Rejna, Bauer, Krásný, Valkoun.
    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov (A), Ludvík, Duchač, Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš (A), Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.

    Rozhodčí: Müller – Stacho, Karda.
    ocianews.com