Řisuty – Jablonec n/N 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 4:5 (po pr.) | SHK Hodonín – Opava 3:0 (kon.)
Val. Meziříčí – Nový Jičín 3:4 (po pr.) | Příbram – Kolín 5:7 (kon.) | Žďár n/S – Kopřivnice 1:3 (kon.)
Klatovy – Písek 6:1 (kon.) | Vrchlabí – Nová Paka 5:1 (kon.) | Kobra – Tábor 4:3 (kon.)
po prodl.
BK Havlíčkův Brod
4:5 (0:1, 2:2, 2:1 - 0:1)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 21.09.2019, 17:00 • ZS Kotlina (kapacita: 4 000). • 2. liga skupina Východ • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:43
    Draci právě vstřelili branku!
    Máme hotovo! Jen čtrnáct vteřin stačilo Drakům na rozhodnutí. Tomáš Sedlák vyslal dělovku od modré čáry a puk odražený od zadního mantinelu uklidil za záda Martina Holíka TADEÁŠ JAROŠ. Velká radost na straně hostů, kteří ztratili v průběhu zápasu tříbrankový náskok. Díky výhře v nastaveném čase tak zůstanou i po tomto kole na čele tabulky. Asistence: Tomáš Sedlák.
     
    61:29
    Kryštof Kulhánek (HBR) dostává za faul na modré dvě minuty. Provinil se nedovoleným bráněním. Šumperk si bere time-out.
     
    61:20
    Jakub Matušík mohl být hrdinou večera. Dostal se totiž do samostatného úniku, kde si rozhýbal Waneckého. Ten klouzal k levé tyči a domácí útočník mu vyslal ránu do volné části branky. Tu ale přestřelil.
     
    56:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je reklama na hokej! Za pouhých dvacet vteřin je v Kotlině opět vyrovnáno! Jakub Kadlec povodil mezi kruhy bránícího hráče a podal přihrávku JAKUBOVI MATUŠÍKOVI, který si položil Michala Waneckého a uklidil kotouč do sítě! To je řežba, panečku! Asistence: Jakub Kadlec a David Vala.
     
    56:36
    Draci právě vstřelili branku!
    Říká se, že ten, který nevyužije přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát. Bruslaři doslova pohrdli obrovskou šancí na zvrat v zápase, a tak přichází tvrdý direkt. Vladimir Antonov našel TOMÁŠE DRTILA, který se ocitl mezi kruhy a tvrdou střelou na bližší tyč překonal bezmocného Martina Holíka! Asistence: Vladimir Antonov.
     
    55:39
    Fantastický Martin Holík! Daniel Vachutka vystřelil od modré, domácí muž s maskou dokázal puk vyrazit. O dorážku se přihlásil Tadeáš Jaroš, ale havlíčkobrodský čaroděj se převalil na záda a po haškovském způsobu jeho dorážku zlikvidoval. Neskutečné!
     
    51:58
    Další trest pro Šumperk! Na lavici pro hříšné muže ledové plochy putuje Tomáš Sedlák (SUM). Celé dvě minuty budou hosté ve třech!
     
    51:40
    Tak to je velká nepříjemnost pro hosty! Pětapadesát vteřin budou hrát Draci ve třech, Tomáš Drtil (SUM) nešťastně vyhodil puk přímo mimo mantinely. První dvojnásobnou přesilovku Šumperk zvládl. Co nyní?
     
    50:35
    Na dvě minuty za sekání je vzápětí vyloučen Vojtěch Krejčiřík (SUM).
     
    50:28
    Jakub Matušík se dostal po levé straně blízko před branku, ale Michal Wanecki včas vyjel a rychlým skokem mu vypíchl puk!
     
    Dnešní utkání sleduje 648 diváků.
     
    45:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Obrovská salva nadšení v Kotlině! Roman Mikeš byl na kruhu zablokovaný, hosté naskočili do plného počtu, ale Tomáš Semrád dokázal zachytit vyhazovaný puk. Okamžitě rozehrál pod sebe na Miroslava Třetinu, který našel před brankou PATRIKA PŘIDALA, jenž parádní střelou k pravé tyčce vyrovnal! Asistence: Miroslav Třetina a Tomáš Semrád.
     
    43:27
    Vzápětí ale Daniel Vachutka (SUM) podrazil domácího hráče a je z toho minutu a půl dlouhá přesilovka pět na tři!
     
    40:00
    Již avizovaný trest jest skutečností. Petr Gewiese (SUM) je za svou nebetyčnou klukovinu vyloučen na pět minut a k tomu má automaticky ještě trest do konce utkání. Bodnutí špičkou hole. Tak zní verdikt rozhodčího. Poslední dějství začne tedy ve čtyřech na obou stranách.
     
    39:58
    Hosté se dostali do velké šance, ale Martin Holík předvedl na brankové čáře parádní zákrok. Následně je dvěma minutami za držení potrestán David Vala (HBR).
     
    37:28
    Tomáš Sedlák (SUM) fauloval na obranné modré Marcela Juráně a za faul kolenem je poslán na dvě minuty k trestoměřičům!
     
    37:11
    Daniel Hroch tečoval nahozený puk od mantinelu. Jeho tečku z osy hrací plochy ale parádně zlikvidoval Martin Holík!
     
    35:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jen pět vteřin stačilo domácí družině k tomu, aby nabídnutou početní převahu využila! Rázem jsme tak na stejném rozdílu, který platil po první části. Lehké nahození Tomáše Semráda od modré čáry tečoval bryskně MIROSLAV TŘETINA. Puk změnil směr letu a mezi betony Michala Waneckého pošel do sítě! Asistence: Tomáš Semrád a Patrik Přidal.
     
    35:40
    Hosté se dostali v útočném pásmu ke střele, která ale minula klec. Následně je hostující hráčská lavice (SUM) potrestána za příliš mnoho hráčů.
     
    35:28
    Domácí jsou po vstřelené brance na koni! Sám ujížděl na brankáře Luboš Voříšek, ale dobře ho sjel jeden z beků a domácí ostrostřelec na chvíli ztratil koncentraci. Na to zareagoval bystře Wanecki, jenž mu vypíchl puk!
     
    34:35
    A mohlo být pro hosty ještě hůře! Roman Mikeš dostal nahrávku na spodek levého kruhu, kde mu nejprve odskočil kotouč, ale napodruhé už vystřelil a Waneckého zachránila spojnice tyče a břevna!
     
    33:43
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři snižují! Tomáš Plachý prosvištěl po pravém křídle ze středního pásma a z brankové čáry vyslal křižný pas skrze brankoviště na RICHARDA CACHNÍNA, který zblízka překonal marně klouzajícího gólmana hostů! Asistence: Tomáš Plachý a Tomáš Semrád.
     
    33:04
    Velký závar před Holíkovou brankou. Snad tři hráči doráželi v rychlém sledu za sebou, ale maskovaný muž domácích i v sedě odolal. Následně dokázali obránci odklidit touš do bezpečí.
     
    30:49
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk získává na své hole již tříbrankové vedení! Jako opaření horkou vodou jsou nyní domácí hráči. Nedůrazné vyhození z obranného pásma zachytil Tadeáš Jaroš. Ten přiklepl Tomáši Sedlákovi, který přenesl hru na druhou stranu. Rychlá kolmice byla využita přesnou střelou DANIELA VACHUTKY, která zaplula za marně se natahujícího Martina Holíka! Asistence: Tadeáš Jaroš a Tomáš Sedlák.
     
    29:36
    Vzápětí se domácím znovu komplikuje žití. Miroslav Třetina (HBR) je vyloučen za podrážení.
     
    29:21
    Draci právě vstřelili branku!
    Léty orezlé pravidlo "nedáš – dostaneš" se opět prokázalo jako platné! Zblokovaná přihrávka Dominika Pokorného se šťastně odrazila k hostujícímu DANIELU SPRATKOVI, který zblízka propálil dezorientovaného Martina Holíka! Máme tu další zásah bývalého hráče Havlíčkova Brodu. Asistence: Dominik Pokorný a Vojtěch Krejčiřík.
     
    25:08
    Jakub Matušík se proháčkoval obranou a zprava najížděl sám na Michala Waneckého, který ale bryskně vystrčil proti puku hůl a připsal si další skvělý zákrok.
     
    23:19
    Marcel Juráň podal nahrávku Tomáši Plachému, který byl ve výborné pozici na vrcholu brankoviště. Celou situaci ale ještě vyšperkoval nahrávkou zpět na třiadvacetiletého třebíčského odchovance, kterého však parádně vychytal Michal Wanecki, který natáhl svůj beton. Bravo!
     
    18:28
    Další šance pro Draky, aby uplatnili svoji dobrou hru v předbrankovém prostoru. Na trestnou lavici putuje Luboš Voříšek (HBR) za sekání.
     
    14:06
    Draci právě vstřelili branku!
    V celé Kotlině se nyní raduje jen jeden jediný Broďák. Je to JAN MILFAIT, odchovanec Havlíčkova Brodu, který otevírá gólový účet střetnutí. Na osu kluziště dostal perfektní pas zpoza klece a svižnou střelou z první pokořil marně klouzajícího Martina Holíka! Parádní branka v podání hostujícího celku! Asistence: Marek Haloda.
     
    13:15
    Už už to vypadalo, že domácí budou hrát minutu a půl ve třech. Jakub Kadlec dokonce usedl i na trestnou lavici, ale hlavní rozhodčí jej poslal zpět. Na "hříšné sedátko" si jde odpočnout Tomáš Sedlák (SUM) za sevření puku rukou. Hráč svůj pád při souboji s Kadlecem, který se cítil být první vyloučený, ale zbytečně přihrál.
     
    12:48
    Kryštof Kulhánek (HBR) zastavil unikajícího Vladimira Antonova jen za cenu faulu a je tu první přesilovka pro hosty. Trest mu byl vyměřen za hákování.
     
    10:03
    Tak říkajíc "za bukem" si počíhal na modré Luboš Voříšek, který po přijetí přihrávky upaloval sám na brankáře, ale Michal Wanecki se nenechal rozhodit a utěsnil mezírku mezi svými betony. Následně odolal i proti dorážce.
     
    08:51
    Jan Milfait projel jako expres Přeloučí útočným pásmem. Z rohu pásma pak narýsoval přesný pas na pravou stranu, kde z první střílel Daniel Vachutka, avšak Martin Holík se bleskově přesunul a schoval puk na hrudi.
     
    05:27
    Vojtěch Krejčiřík se prosmýkl obranou, ale zblízka na Holíka nevyzrál. Následně se v útočném pásmu dopustil prohřešku Petr Gewiese (SUM). Šestadvacetiletý šumperský kapitán je vyloučen za sekání.
     
    00:58
    Na druhé straně měli domácí ke gólu ještě blíž! Luboš Voříšek si vybruslil na pravý kruh, odkud vyslal dělovou ránu. Ta proletěla kolem Waneckého a břinkla o tyčku!
     
    00:28
    To je panečku začátek! Jaroš zatáhl puk po levém křídle a z poměrně velkého úhlu poslal parádní kolmici na Jana Milfaita, který ale zblízka netrefil branku. Hned vzápětí přišla střela od modré, ale projektil letící na zadní tyč šikovně zachytil do lapačky Maritn Holík.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 34. Cachnín (Plachý, Semrád), 36. Třetina (Semrád, Přidal), 46. Přidal (Třetina, Semrád), 57. Matušík (Kadlec, Vala) – 15. Milfait (M. Haloda), 30. Spratek (Pokorný, Krejčiřík), 31. Vachutka (Jaroš, Sedlák), 57. Drtil (Antonov), 62. Jaroš (Sedlák)


    BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Kliment, Semrád, Kulhánek, Vala, Krejčí – Mikeš, Třetina (C), Přidal – Kadlec, Matušík, Voříšek – Juráň, Cachnín ml., Plachý – Holenda.
    Trenér: Richard Cachnín st.

    DRACI PARS ŠUMPERK: Wanecki (O. Haloda) – Drtil, Sedlák (A), Gewiese (C), Kabelka, M. Haloda, Řezáč – Jaroš, Milfait (A), Vachutka – Krejčiřík, Spratek, Pokorný – Scheuter, Antonov, Hroch – Urban, Šíp, Haluza.
    Trenér: Martin Janeček.

    Rozhodčí: Vojtěch Král – Robin Horký, Jiří Roupec

    Diváci: 648
    thejrc.org