Třinec – Litvínov 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Kladno – Vítkovice 2:3 (po pr.)
Plzeň – Zlín 5:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:0 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 22.09.2019, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den z Třince! Tipsport extraliga v neděli pokračuje čtvrtým kolem, v třinecké WERK ARENĚ se utkají úřadující mistři Oceláři Třinec a Verva Litvínov. Utkání startuje v 15 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři zakončili venkovní trip utkáním na ledě Sparty, po šedesáti minutách se ale do kabiny vraceli v roli poraženého týmu. Hráči s drakem na prsou přitom v zápase vedli o dvě branky, nepovedená třetí třetina ale svěřence hlavního trenéra Václava Varadi stál bodový zisk. „Poslední dva zápasy jsme měli ve svých rukou, ale oba nám protekly mezi prsty. Jsme teď hodně zklamaní. Musíme se z toho ponaučit, hrát celých šedesát minut a koncentrovat se na každé střídání,“ ví obránce Milan Doudera.

    Zápasovou premiéru v letošním ročníku v Praze absolvoval gólman Petr Kváča, který ani před dobrý výkon nedokázal domácí tým připravit o body. „Jsem hlavně rád, že jsem od trenérů dostal šanci zachytat si zrovna tady na Spartě. Nevnímám toho soupeře nějak extra, ale potěšilo to. Je začátek sezony a musíme se připravit co nejlépe na každého soupeře,“ řekl nadějný gólman po čtvrtečním klání.

    Co tedy Oceláři musejí změnit, aby byli v následujících kolech úspěšní? „Od toho jsou trenéři, kteří to musí dát znovu dohromady. Musíme si to rozebrat, budeme mít společné mítinky. Taková prohra nás nesmí zlomit, nesmí nás zastavit, sezona je ještě hrozně dlouhá. Jsem přesvědčen, že brzy se zvedneme,“ dodal Petr Kváča.

    Poslední utkání Ocelářů
    19. září 2019: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 1:1, 3:0).
    Branky a nahrávky:
    23. Říčka (Blain, Rousek), 41. Kalina, 57. Rousek (Blain), 60. Smejkal (V. Růžička) – 11. M. Doudera (P. Vrána), 22. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Chmielewski).

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Kváča – Gernát, Roth, Galvinš, Hrachovský, Dravecký, M. Doudera, Haman – Chmielewski, P. Vrána, Stránský – Novotný, Marcinko, Hrňa – Adamský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Hladonik, Kofroň.
     
    HC Verva Litvínov

    V minulé sezoně Litvínov zažil skvělý vstup do ročníku, pak se ale Vervě přestalo dařit a výsledkem byla pouze skupina play-out. Zde si Litvínovští počínali dobře a nemuseli bojovat v baráži. Po nevydařené sezoně se v litvínovské kabině žádný velký rozruch nekonal. Tým opustili pouze čtyři hráči. Brankář Michael Petrásek zamířil do Přerova, obránce Roman Graborenko zase do Liberce, Ladislav Romančík pak zamířil do Liberce. Útočník David Tůma zakotvil ve Vsetíně.

    Hlavní trenér Jiří Šlégr do svých řad přivítal šestici hokejistů. K brankáři Jaroslavu Janusovi přibyl parťák David Honzík (z Jihlavy), obranné řady vyztužili Karel Kubát (z Chabarovsku), Adam Jánošík (ze Slovanu Bratislava), David Štich z Chomutova a Jiří Říha z Kladna. Deset dnů před startem extraligy pak Verva ze Sparty získala útočníka Richarda Jarůška.

    V přípravě Litvínov sehrál deset klání s vyrovnanou bilancí pěti výher a pěti porážek. Do nového ročníku Tipsport extraligy pak Verva vkročila výhrou nad Zlínek, další dva zápasy se již Krušnohorcům nepovedly. V Plzni Litvínov prohrál 0:2, v domácím zápase s Pardubicemi pak o jednu branku 1:2. „My jsme asi předpokládali, že se dnes Pardubice porazí samy. Nebyli jsme důslední ve všech směrech, musíme se z toho poučit a připravit se na další utkání. Dnes jsme nepodali výkon, za který bychom si zasloužili zisk bodů,“ hodnotil trenér Jiří Šlégr poslední duel.

    Poslední zápas Litvínova

    20. září 2019: HC Verva Litvínov – HC Dynamo Pardubice 1:2 (0:1, 1:0, 0:1).
    Branky a nahrávky:
    33. V. Hübl (Ščotka, Trávníček) – 19. D. Kindl (Mandát, J. Zdráhal), 45. Mandát (Hovorka, D. Kindl).

    Sestava Litvínova v posledním utkání: Janus – Jánošík, Kubát, Trončinský, Ščotka, J. Říha, L. Doudera – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Jarůšek, Myšák, Kašpar (A) – Gerhát, M. Hanzl, Petružálek – Jurčík, Helt, Trávníček (C) – Zygmunt.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Litvínov se pokusí na ledě obhájce přetrhnout sérii proher.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Gernát, Roth, Galvinš, Haman, M. Doudera, Hrachovský, Zahradníček – Hrehorčák, P. Vrána, Stránský (A) – Marcinko (A), Hrňa, Dravecký – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Hladonik, Kofroň.

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Kubát, Trončinský, Ščotka, J. Říha, Jánošík, D. Štich, L. Doudera – Zygmunt, V. Hübl (A), Gerhát – Kašpar (A), Myšák, Jarůšek – Petružálek, J. Mikúš, M. Hanzl – Trávníček (C), Helt, Jurčík.

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lederer, Gebauer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Úvodní vhazování zápasu sice vyhráli domácí, jako první se ale do šance dostali hosté. Trončinského nahození od modré před Bartošákem tečoval Zygmunt, třinecký brankář však odolal.
     
    00:50
    Marcinko zatáhl puk do útočného pásma, od modré následně stříleli Haman a Galvinš. První jmenovaný trefil Myšáka, Galvinše zase vychytal Honzík.
     
    01:23
    Verva se opět dostala do soupeřovy třetiny, žádné ohrožení Bartošákovy branky se ale nekonalo. Třinečtí následně nahodili puk do středního pásma.
     
    02:04
    Adamský ve sprinterském souboji bojoval s Kubátem, litvínovský bek ale byl u kotouče rychleji a hrát tak můžou hosté.
     
    02:26
    Rychlé přenesení hry na druhou stranu ledové plochy končí nahozením ze středního pásma a Bartošákovým zákrokem.
     
    02:52
    Pawel Zygmunt si po pravé straně najel do dobré střelecké pozice, Bartošák ale dokázal jeho pokus odrazit. Od dalších dorážek pak Oceláře zachránil Galvinš.
     
    02:59
    Uvidíme první přesilovou hru, zahrají si ji domácí. Petra Vránu fauloval Karel Kubát, který si odsedí menší trest za podražení.
     
    03:20
    Ocelářům se úvodní rozehrávka nepovedla, hosté se dokázali osvobodit.
     
    03:51
    Vrána dlouho držel kotouč na levé straně útočného pásma, centr elitní třinecké formace nakonec vyzval Stránského, ten ale z mezikruží mezírku mezi Honzíkovými betony netrefil.
     
    04:03
    Nepříjemná střela Rotha od modré nadělala hostujícímu brankáři nemalé starosti, Honzík si ale s pomocí svých spoluhráčů věděl rady proti následným dorážkám Třineckých.
     
    04:31
    Honzík vyrazil střelu Rotha pouze k Michalu Kovařčíkovi, ten ale před odkrytou brankou neuspěl. Po další střele Rotha měl blízko k dorážce Chmielewski, trefil ale pouze boční síť litvínovské branky!
     
    05:10
    Verva přežila kritické chvíle a již hraje v plném počtu. Hosté se okamžitě vydali do útočného pásma, Mikúš ale Bartošáka nepřekonal.
     
    05:39
    Uvidíme další přesilovku domácích, Jakub Petružálek totiž ve středním pásmu zahákoval Hladonika.
     
    06:03
    Dělovka Hrni branku netrefila, Honzík si poté poradil se střelou Gernáta. Hosté se osvobodili.
     
    06:52
    Přesilovka domácích končí po faulu Matěje Stránského v rohu kluziště. V následujících 46 vteřinách se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    07:19
    Tvrdá rána Říhy od modré skončila na Bartošákově betonu, kotouče se poté ujali Oceláři, kteří jej drží ve vlastním pásmu.
     
    07:44
    Draveckému se výpad do útoku nepovedl, hrát můžou opět hosté. Litvínov navíc hraje v plném počtu a tedy v početní výhodě.
     
    08:19
    Vervě se zatím v přesilovce vůbec nedaří, Litvínov se nemůže dostat do útočného pásma.
     
    08:29
    Nepřesná rozehrávka Vervy končí na zakázaném uvolnění.
     
    08:56
    Na ledové ploše již je také vyloučený Stránský, oba týmy tak hrají v plném počtu. Litvínov se mezitím dostal do útočné třetiny, Bartošák ale zasahovat nemusel.
     
    09:39
    Chmielewski se po levém křídle protáhl do útočné třetiny, svůj bekhendový pokus ale poslal vedle branky. Neujala se ani pozdější střela Milana Doudery.
     
    10:21
    Jan Hladonik byl v útočném pásmu zasažen vysokou holí. Proti pravidlům se provinil Jiří Říha, Oceláře tak po komerční přestávce čeká další přesilovka.
     
    10:36
    Stránský křížným pasem vyzval ke střele Vránu, ten ale trefil jen Honzíkovo rameno. Hosté se následně osvobodili.
     
    11:12
    Honzík se vyznamenal proti střele Stránského, kterou vyrazil do ochranné sítě. Po vhazování pak do své lapačky ukryl ránu Milana Doudery.
     
    11:33
    Hosté dvakrát vystihli třineckou rozehrávku a pokaždé poslali kotouč až za Bartošákovu klec.
     
    12:24
    Říha je na ledě, Verva hraje v plném počtu. V závěru přesilovky se ještě o akci pokoušel Adamský, ke střele se však nedostal.
     
    12:40
    Litvínovu se povedlo přesunout hru na druhou stranu kluziště, Bartošák pak raději ukryl puk do své lapačky.
     
    13:18
    Hrňa dostal hru do útočné třetiny, u hostující branky pak dlouho operoval Marcinko, ten ale nakonec pouze nahodil puk do Honzíkovy lapačky. Komerční přestávka.
     
    13:21
    Petr Vrána tečí Rothovy bomby od modré překonal Honzíka, hlavní rozhodčí jede celou situaci prozkoumat u videa, zda Vrána nehrál vysokou holí!
     
    13:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Branka platí, Oceláři jdou do vedení! Vladimír Roth po buly vyslal od modré opravdovou pumelici, kterou mimo Honzíkův dosah tečoval PETR VRÁNA! Asistence: Vladimír Roth, Martin Gernát.
    13:21 Petr VRÁNA - 1:0
     
    14:23
    Oceláři po vstřelené brance ožili a přidali na tempu. Gernát to zkoušel středem kluziště, branku však netrefil.
     
    15:15
    Stránský dostával puk do dobré pozice u hostující branky, třinecký útočník se ale k zakončení nedostal. Na druhé straně pak Bartošák elegantně zasáhl proti střele Kubáta.
     
    15:50
    Litvínovští rozehrávali pod tlakem a kotouč skončil na jejich střídačce. Vhazování před Honzíkem.
     
    16:13
    Hladonik se drzým způsobem z rohu kluziště protáhl až do předbrankového prostoru, se střelou do Honzíkova protipohybu ale neuspěl.
     
    17:04
    Říha ve středním pásmu poslal k ledu Hladonika, čímž pro své barvy vybojoval kotouč. Litvínov zakončil svou akci střelou Petružálka, kterou Bartošák vyrazil do rohu kluziště.
     
    17:41
    Litvínov kombinoval v útočném pásmu, Gernát ale hosty do šance nepustil.
     
    17:59
    Vrána zavezl kotouč do útočné třetiny a po objetí branky chtěl překvapit Honzíka. Litvínovský brankář si však poradil i s následnou dorážkou Stránského.
     
    18:31
    Třinečtí drží kotouč v útočném pásmu. Galvinšova střela od modré se zastavila o Hanzla, Hrňu pak vychytal Honzík.
     
    19:10
    Myšák se protáhl do útočné třetiny, k zakončení se však nedostal. Oceláři otáčejí hru zpět na litvínovskou polovinu.
     
    19:47
    Na konci první třetiny přišlo největší ohrožení třinecké branky! Tečovaná střela Martina Hanzla propadla Bartošákovi mezi betony, třinecký gólman se ale včas zorientoval a zalehl volný kotouč!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabiny s jednobrankovým vedením jdou domácí Oceláři. Ve čtrnácté minutě Petr Vrána krásnou tečí Rothovy rány překonal Honzíka, který jinak držel Vervu nad vodou. Hosté se do své největší šance dostali v poslední minutě, Hanzl ale Bartošáka nepřekonal. Domácí v úvodní třetině hráli tři početní výhody, hosté jednu, v ani jedné ale branka nepadla.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:53.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 14:9,
    střely mimo: 5:0,
    zblokované střely: 5:4,
    hity: 0:3,
    vhazování: 13:6,
    trestné minuty: 2:4,
    využití: 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    První formace domácích dlouho držela kotouč v útočném pásmu, nakonec to na sebe vzal Petr Vrána, který se středem kluziště protlačil až před brankoviště. Honzík odolal i následným dorážkám Stránského.
     
    21:06
    Oceláři se hybridním icingem dostali do rohu litvínovské třetiny, odkud Marcinko hledal Draveckého. Přihrávka ale byla příliš prudká a slovenský útočník střelu z první netrefil.
     
    21:53
    Ondřej Kovařčík se svou akcí neuspěl, jeho bratr Michal se naopak prodral až za litvínovskou obranu a byl faulován. Třinec hraje ve výhodě.
     
    22:09
    Davidu Štichovi nezbylo nic jiného, než pronikajícího Michala Kovařčíka hákovat, aby zabránil velké šanci. Přesilovka pro Oceláře.
     
    22:30
    Vervě se povedlo dostat hru do třineckého pásma, kde Bartošáka ohrožoval Jurčík. Třinecký brankář vyrazil puk do rohu.
     
    23:04
    Marcinko v rohu litvínovské třetiny přišel o kotouč, hosté se opět osvobodili.
     
    23:44
    Douderova hodně riskantní přihrávka na Rotha nakonec prošla, třinecký bek pak ještě hledal Michala Kovařčíka, tomu ale střela z první nesedla. Litvínov posílá hru do středního pásma.
     
    24:12
    Štich je na ledě, hosté hrají v plném počtu. Verva se okamžitě dostala do útočného pásma, Jarůšek ale branku netrefil.
     
    24:40
    Hosté pokračují v útočném pásmu. Bartošák střelu Jánošíka vůbec neviděl, puk ale naštěstí pro něj minul branku. Kašpar se pak k dorážce nedostal.
     
    25:25
    Gerát se z vlastního pásma prokličkoval až do útočné třetiny, jeho nahození ale skončilo pouze u Honzíka, který rychle rozehrál.
     
    25:48
    Oceláři se opět dostali na kotouč a Honzík musel být na pozoru u střely Galvinše. Několikrát tečovaný kotouč ale nakonec k litvínovského brankáři nedoskákal.
     
    26:28
    Hosté se po chybné rozehrávce domácích dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Jakub Petružálek zkusil překvapit Bartošáka rychlou střelou, třinecký gólman ale vytěsnil kotouč mimo svou branku!
     
    26:50
    Icing Ocelářů, hra se přesouvá k Bartošákovi.
     
    27:08
    Matěj Stránský dostal hru do útočného pásma, pak ale rukou přihrál Vránovi, což neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího. Komerční přestávka.
     
    27:21
    Adamský v útočném pásmu vybojoval kotouč pro Hladonika, ten okamžitě střílel z mezikruží, jeho ránu však do ochranné sítě srazil Trončinský.
     
    27:47
    Ondřej Kovařčík se tlačil do útočného pásma, při svém postupu však byl podražen Janem Ščotkou. Oceláři hrají v přesilovce.
     
    28:15
    Hrňova rána Honzíka nepřekvapila, hosté se následně dokázali osvobodit.
     
    28:42
    Petr Vrána se dral do předbrankového prostoru, mezi nohami ale Honzíka nepřekonal. Gernát pak trefil prvního bránícího hráče. Hosté se opět osvobodili.
     
    29:53
    Přesilovka domácích je u konce. Oceláři ještě v závěru početní výhody drželi kotouč v útočném pásmu, k ohrožení hostujícího brankáře se ale nedostali. Haman totiž od modré pálil nad.
     
    30:24
    Třinec stále drží útočné pásmo. Kofroň si nabruslil do dobré pozice, pak ale minul. Neujala se ani Hrachovského střela od modré.
     
    31:00
    Oceláři stále buší na vrata litvínovské obrany. Hrachovský před brankou tečoval ránu Gernáta, Honzíka ale nepřekonal.
     
    31:16
    Litvínov se ale po téměř dvou minutách dostal z vlastního pásma, jeho akci ale zastavil ofsajd.
     
    31:35
    Petružálek se v utočném pásmu dostával do dobré pozice, sudí ale akci Vervy přerušili pro Hüblovo postavení v brankovišti.
     
    32:00
    Rychlý výpad Vervy do útočného pásma zakončoval Kašpar, branku ale přestřelil. Chmielewskému se pak nepovedlo rozehrát na volného Michala Kovařčíka.
     
    32:42
    Hra se začala přelévat z jedné strany kluziště na druhou. V pásmu Vervy neuspěl Galvinš, na druhé straně pak nepřesně pálil Petružálek.
     
    33:19
    Roth v útočném pásmu kombinoval s Gernátem, finální pas na Draveckého ale neposlal přesně. Hosté dostali hru do středního pásma.
     
    33:48
    Oceláři jsou opět nastěhováni u Honzíkovy branky. Stránský z rohu kluziště hledal Hrachovského, hosté ale tuto přihrávku zachytili.
     
    34:00
    Rychlá akce Vervy končí ofsajdem, pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    34:21
    Vrána chtěl překvapivým pasem do akce vyslat Hrehorčáka, přihrávka ale byla příliš prudká a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    34:58
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, po dobré práci Vrány a Stránského se do překvapivého zakončení pustil Hrehorčák, Honzík však byl připraven.
     
    35:14
    Chmielewského bomba z mezikruží k Honzíkovi nedoputovala, Oceláři ale pokračovali v tlaku a proti Galvinšovi již hostující brankář musel zasáhnout.
     
    35:55
    Chmielewski na modré namazal Rothovi, ten ale trefil jen bránícího Helta. O chvíli později pak v akci neuspěl Chmielewski.
     
    36:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři pokračovali ve zvýšené aktivitě a odměnou jim je druhá branka v utkání! Martin Adamský našel zcela nehlídaného DAVIDA KOFRONĚ, který skrytou střelou překonal nic nevidícího Honzíka. Hlavní sudí ještě na základě upozornění videorozhodčího celou situaci přezkoumali, nakonec ale branku uznali! Asistence: Martin Adamský.
    36:28 David KOFROŇ - 2:0
     
    37:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí jsou i nadále aktivní a dávají třetí branku! MATĚJ STRÁNSKÝ v útočném pásmu odvedl skvělou práci, když v rohu kluziště vybojoval kotouč pro Petra Vránu a následně i do sítě dorazil Honzíkem vyraženou střelu! Asistence: Petr Vrána, Patrik Hrehorčák.
    37:35 Matěj STRÁNSKÝ - 3:0
     
    38:01
    Verva se dostala do útočného pásma, Jánošík ale od modré branku netrefil. Ocelářům se pak nepovedlo přečíslení dvou proti jednomu, když Michal Kovařčík nedokázal přihrát na najíždějícího Chmielewského.
     
    38:54
    Hübl dlouho držel kotouč ve středním pásmu, jeho spoluhráči nakonec přejeli do třinecké třetiny a Vervě je pískán ofsajd.
     
    39:23
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva se dočkala své první gólové radosti a maže Bartošákovo čisté konto! Hosté hráli po Draveckého faulu ve výhodě, PAWERL ZYGMUNT před třineckou brankou tečoval nahození Jana Ščotky tak šikovně, že Bartošák byl bez šance! Asistence: Jan Ščotka, Jiří Říha.
    39:23 Pawel ZYGMUNT - 3:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí, domácí Oceláři vedou o dvě branky v poměru 3:1. Dlouho to ale vypadalo, že v prostřední periodě neuvidíme ani jednu přesnou trefu, v závěrečných třech minutách se ale střelci rozjeli a nasázeli tři branky. Oceláře nejprve do tříbrankového trháku dostali David Kofroň s Matějem Stránským, v poslední minutě třetiny za Litvínov korigoval Pawel Zygmunt.

    Třetí třetině začne přibližně v 16:46.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 12:5 (26:14),
    střely mimo: 6:5 (11:5),
    zblokované střely: 8:2 (13:6),
    hity: 2:2 (2:5),
    vhazování: 19:3 (32:9),
    trestné minuty: 2:4 (6:10).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Petr Vrána se tlačil do útočného pásma, třineckého útočníka však zastavil ofsajd.
     
    40:47
    Po dalším výpadu Vrány se ke střele mohl dostat Hrehorčák, Vránova přihrávka ale nebyla přesná.
     
    41:31
    Myšák si v útočném pásmu pohrál s Hamanem a po jeho pasu mohl od modré pálit Kubát. Litvínovský bek ale trefil jen bránícího Galvinše.
     
    42:14
    Nepřesnou Douderovu rozehrávku zastavil Ščotka na modré čáře, po jeho nahození se k dobré střele dostal Trávníček. Bartošák však dokázal zareagovat.
     
    42:43
    Další práci pro třineckého brankáře obstaral Říha, který zkusil své štěstí z hodně ostrého úhlu. Bartošák má puk v lapačce.
     
    43:01
    Adamský ve středním pásmu získal kotouč pro Rotha, třinecký bek si nabruslil do útočné třetiny, pak ale pouze vyprášil Honzíkovy betony. Zygmunta na druhé straně v protiakci zastavil ofsajd.
     
    43:39
    Kubátovo tečované nahození proskákalo kolem třinecké branky, Bartošák ale nemusel zasahovat. O chvíli později se nevedlo ani Trončinskému.
     
    43:56
    Hostující nahození ze středního pásma doletělo až k Bartošákovi, třinecký brankář raději ukryl puk do lapačky a přerušil hru
     
    44:32
    Hrňa se nenápadným způsobem dostal až do útočného pásma, svou střelu ale poslal nad hostující branku. Verva poté rychle přesunula hru k Bartošákovi, sražený pokus od modré ale skončil až v ochranné síti.
     
    45:18
    Oceláři se dlouho drželi v útočném pásmu, velmi prudká Rothova přihrávka ale pak nadělala Gernátovi nemalé starosti a třinecký bek musel zahrát vysokou holí.
     
    46:04
    Litvínov je v útočném pásmu, Bartošák ale zatím nemusel zasahovat. Říha a Kašpar totiž stříleli vedle třinecké branky.
     
    46:25
    Nepovedená rozehrávka domácích končí na zakázaném uvolnění, hra se vrací k Bartošákovi.
     
    46:31
    Hosté si svou aktivitou vybojovali přesilovou hru, podrážením se totiž provinil Matěj Stránský. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    47:00
    Verva zahájila přesilovku velmi aktivně. Dvěma střelami od modré se prezentoval Jánošík, v prvním případě zasáhl Bartošák, ve druhém pak Dravecký. Oceláři se osvobodili.
     
    47:31
    Mikúšovi utekl kotouč, Doudera jej proto mohl odpálit za Honzíkovu branku.
     
    48:01
    Trončinskému se při výpadu středem kluziště nepovedlo zpracovat těžký pak od Jarůška, kotouč tak doskákal až do Bartošákovy lapačky.
     
    48:33
    Přesilovka hostí je u konce, Stránský je zpět na ledě. V závěru početní výhody ještě střílel Petružálek jeho pokus ale byl sražen za třineckou branku.
     
    49:02
    Trávníčkovi se při pokusu o střelu z první prolomila hokejka, nedůrazná Galvinšova rozehrávka ale doputovala k napadajícímu Jurčíkovi, který málem dokázal dorazit puk do odkryté branky domácích.
     
    49:43
    Slezané trochu utlumili tlak Vervy a drží kotouč v neutrální zóně.
     
    50:00
    Hosté se pokusili o rychlý přechod do útočné třetiny pomocí dlouhé rozehrávky, puk ale skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    50:19
    Kofroň si ve středním pásmu nerozuměl s Hladonikem a poslal mu hodně nepřesnou přihrávku. Kotouč skončil na icingu.
     
    50:42
    Další akce Davida Kofroně již přinesla rozruch, ale pouze v podobě vyprášeného betonu brankáře Honzíka. Buly v pásmu Vervy.
     
    51:25
    Verva se hodně kostrbatě dostávala do útočné třetiny, akce Hübla nakonec k žádné střele nevedla.
     
    51:45
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další útočný výpad Vervy již byl úspěšný a hosté se dotahují na rozdíl jediné branky! Nepovedená rozehrávka Hrachovského z rohu vlastního pásma skončila u hráčů Litvínova, kteří vykombinovali skvělou střeleckou pozici pro LUKÁŠE KAŠPARA, který se z mezikruží nemýlil! Asistence: Viktor Hübl, Richard Jarůšek.
    51:45 Lukáš KAŠPAR - 3:2
     
    52:29
    Verva cítí šanci na srovnání stavu, v následujících dvou minutách navíc bude hrát v početní výhodě. Vladimír Roth se totiž provinil sekáním. Komerční přestávka.
     
    53:09
    Jakub Petružálek se elegantně protáhl kolem bránícího Galvinše a před Bartošákem namazal najíždějícímu Viktoru Hüblovi! Ten pálil z první, třinecký gólman ale předvedl skvělý zákrok!
     
    53:52
    Litvínovi se v dalším průběhu přesilovky tolik nedaří, Oceláři drží hostující střelce daleko od vlastní branky.
     
    54:04
    Pokus Vervy o přechod středního pásma zastavuje ofsajd.
     
    54:30
    Oceláři hrají v plném počtu. Vrána chtěl do akce vyslat právě navrátilce Rotha, ten ale na přihrávku nedosáhl. 4 037 diváků tak sledovalo icing Třince.
     
    55:22
    Nahození Litvínova ze středního pásma Bartošák srazil do rohu, tam se ale ke kotouči nejrychleji dostal Kašpar, který si však nedokázal vypracovat žádnou šanci.
     
    55:44
    Petr Vrána zůstal po zákroku Richarda Jarůška ležet na ledové ploše, za třineckým útočníkem se navíc vytvořila krvavá stopa. Richard Jarůšek za svůj počin inkasuje čtyři trestné minuty, Verva tak bude po téměř celý zbytek třetí třetiny hrát v oslabení.
     
    56:08
    Hrehorčák šikovně hledal nehlídaného Marcinka, ten ale nedokázal prudký pas zpracovat a trefit branku. Hrehorčák pak zkusil své štěstí výpadem zpoza branky, Honzík ale celou situaci ustál. Sudí pak odpískali postavení Marcinka v brankovišti, vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    56:35
    Hrehorčák se dostával do další šance, třineckého beka ale zalehl Trončinský, čímž mu znemožnil střílet.
     
    57:06
    Po rozpačité Gernátově rozehrávce se do šance dral Hübl, Bartošák dokázal vytěsnit kotouč mimo svou branku.
     
    57:31
    Chmielewského výpad do útočné třetiny skončil nepříliš důraznou střelou, kterou Honzík zastavil svým betonem.
     
    58:08
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny. Oceláři se drželi v útočném pásmu, k zakončení se ale nedostali.
     
    58:30
    Po chybné Bartošákově rozehrávce mohl střílet Trávníček, hostující kapitán ale nabídnutou šanci nevyužil. Na druhé straně pak Honzík zastavil Michala Kovařčíka.
     
    58:41
    Honzík si připisuje další úspěšný zákrok proti střele Adamského, vhazovat se bude po pravé ruce litvínovského brankáře.
     
    59:16
    Galvinš dostal nabito od Rotha, lotyšský forvard ale svou střelu trochu přibrzdil, což Honzíkovi stačilo k přesunu a zákroku.
     
    59:16
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:24
    Kubát se dostal do ofsajdové pozice, o čemž dobře věděl, přesto však zahrál puk. Sudí pískají úmyslný ofsajd, buly před Honzíkem.
     
    59:49
    Verva je kompletní. Hosté v závěru oslabení chtěli nahodit kotouč přes celé kluziště za Bartošákovu branku, stalo se tak ale až po návratu Jarůška na led, pískán je proto icing.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání čtvrtého kola mezi Oceláři a Litvínovem je u konce, z těsného vítězství 3:2 se radují domácí hokejisté. Třinečtí se v průběhu zápasu dostali již do tříbrankového trháku, Verva ale mocně finišovala a stáhla manko na rozdíl jediné trefy. Srovnat se však Litvínovu nepovedlo, tři body tak zůstávají v Třinci.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Petr Vrána (1+1) – Adam Jánošík (0+0)
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost. Na shledanou! (17:26:21)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 14. P. Vrána (Roth, Gernát), 37. Kofroň (Adamský), 38. Stránský (P. Vrána, Hrehorčák) – 40. Zygmunt (Ščotka, J. Říha), 52. Kašpar (V. Hübl, Jarůšek)


    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Gernát, Roth, Galvinš, Haman, M. Doudera, Hrachovský, Zahradníček – Hrehorčák, P. Vrána (A), Stránský – Dravecký (A), Marcinko, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík (C) – Adamský, Hladonik, Kofroň.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Kubát, Trončinský, Ščotka, J. Říha, Jánošík, Štich, L. Doudera – Zygmunt (A), V. Hübl, Gerhát (A) – Kašpar, Myšák, Jarůšek – Petružálek, J. Mikúš, M. Hanzl (C) – Trávníček, Helt, Jurčík.

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lederer, Gebauer

    Diváci: 4 037
    thejrc.org