Třinec – Litvínov 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Kladno – Vítkovice 2:3 (po pr.)
Plzeň – Zlín 5:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:0 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:2 (kon.)
po prodl.
Rytíři Kladno
2:3 (0:0, 0:0, 2:2 - 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 22.09.2019, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Tipsport extraliga má na programu zápasy čtvrtého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Rytíři Kladno a HC Vítkovice Ridera.
     
    Rytíři Kladno

    Kladenští hokejisté rozhodně neprožívají povedený návrat mezi tamní elitu, po třech kolech se nacházejí na samotném chvostu tabulky. Rytíři dokonce nenasbírali ani jeden bod, což je společně se Zlínem vůbec nejhorší počínání v celé soutěži. Kladno v rámci prvního kola zajíždělo na půdu mistrovského Třince, kde vyfasovalo debakl 2:6. Ani první domácí zápas se zrovna nepovedl, hradecký Mountfield se pohodlně dostal do vysokého vedení, nakonec se mu povedlo zvítězit poměrem 5:2. Navíc v minulém kole bylo k vidění hned sedm branek, Kladno v souboji proti Karlovým Varům prohrávalo už 0:5, avšak nakonec alespoň snížilo na konečných 4:7. Do posledního duelu zasáhl také legendární útočník Jaromír Jágr, který si při svém prvním startu připsal první branku.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    Jakub Valský – 3 body (0+3)
    Brendan O'Donnell – 2 body (1+1)
    Jakub Hajný – 1 bod (5+0)

    Poslední zápas Rytříů Kladno

    HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno 7:4
    (4:0, 2:3, 1:1).
    Branky a nahrávky:
    7. Kohout (T. Mikúš), 10. Michnáč (Kohout), 13. T. Mikúš (O. Beránek), 18. T. Rachůnek (Stříteský, Flek), 26. Raška I (O. Beránek), 27. T. Rachůnek (Gríger), 60. Vondráček – 27. Jelínek (Nash, T. Kaut), 31. Hajný (Stach), 34. Zikmund (Valský, Kehar), 42. Jágr (O'Donnell, Valský)
     
    HC Vítkovice Ridera

    Na opačné straně stojí favorit tohoto zápasu, kterými jsou Vítkovice. Hostující tým tohoto zápasu prožívá o dost povedenější vstup do nového ročníku, po čtyřech kolech se totiž nachází na druhé pozici tabulky. Ridera má tedy o jedno utkání navíc, avšak i tak se jí povedlo nasbírat osm bodů. Vítkovice v rámci prvního kola nestačily na Olomouc, které podlehly poměrem 1:2 po prodloužení. Poté ale přišla série dvou výher v řadě, nejprve se Ridera poradila s Třincem, poté vybojovala tři body také proti Zlínu. Dvouzápasová série bez výhry byla ukončena v minulém kole, duel proti Liberci rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější právě soupeř, který se dostal na třetí pozici.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    Roberts Bukarts – 7 bodů (2+5)
    Rastislav Dej – 4 body (2+2)
    Šimon Stránský – 2 body (2+0)

    Poslední zápas Vítkovic

    HC Vítkovice Ridera – Bílí Tygři Liberec 4:5 po nájezdech
    (1:0, 2:2, 1:2 – 0:0, 2:3)
    Branky a nahrávky
    : 2. Dej (D. Krenželok), 28. Mallet (Dej), 32. Guman (Werbik, Roberts Bukarts), 51. Roberts Bukarts (Trška, Gregorc) – 28. M. Zachar (Šír), 39. Knot (Bulíř, Birner), 50. Bulíř (Birner, Šmíd), 58. T. Hanousek (Birner, J. Vlach), rozh. náj. Marosz
     
    Vzájemné zápasy:

    Poslední vzájemné zápas těchto dvou celků je starý více než pět let. Tehdy na vlastním ledě uspěly Vítkovice, které sice v úvodu zápasu prohrávaly o jednu branku, avšak nakonec se jim podařilo uspět výsledkem 5:2. Tehdy do tohoto zápasu nastoupily legendy jako Jiří Burger nebo Pavel Patera. Co se týče dalších dvou vzájemných zápasů, tak to také byly úspěšnější hráči Vítkovic. Těm se podařilo uspět také na ledě soupeře, kde vyhrály výsledkem 2:1, ještě předtím ale totožným výsledkem uspěly před vlastním publikem. Tehdy jedinou branku Kladna vstřelil legendární obránce Tomáš Kaberle.
    Zvítězí Vítkovice i na ledě nováčka soutěže z Kladna?
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Smetana, Barinka – Jágr, Zikmund, Valský – Hajný, Stach, J. Strnad – O'Donnell, Machač, Redlich – Š. Bláha, T. Kaut, Jelínek.

    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Černý, Trška, Šidlík, D. Krenželok, Výtisk, Kvasnička – Roberts Bukarts, Š. Stránský, Lakatoš – Kurovský, Vopelka, Schleiss – Dej, E. Němec, Mallet – Baláž, Werbik, Guman.

    Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Ondrášek, Špůr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, konkrétněji se na buly dokázal prosadit Stránský. Ihned poté přišel na řadu první icing.
     
    01:04
    Do útočného pásma si to namířil Lakatoš, který ještě zkoušel přihrávat před branku, kde nebyl nikdo ze spoluhráčů. Kladno se osvobodilo vyhozením do bezpečí.
     
    01:20
    Machač se snažil přeposlat přihrávku na do jízdy na Strnada, avšak druhý jmenovaný tento úmysl nepochopil. Posléze si Svoboda přeci jenom připsal první zákrok.
     
    02:03
    Vyhození se zastavilo až u Cikánka, který ihned rozehrál do strany. Kladnu se navíc nepovedl přechod středním pásmem, kde číhal důrazný Krenželok.
     
    03:02
    Překvapivou střelou to zkoušel hostující Němec, jehož rána nebyla pomýšlet nad úspěchem. I tak jeden z domácích vyhodil přes všechny čáry, hra se stěhuje zpět před Cikánka.
     
    03:40
    Jelínek pouze nahazoval podél mantinelu, jeho formace okamžitě odjela na střídačku. Vzápětí se o rozehrávku staral Trška, jehož přihrávka skončila icingem.
     
    04:01
    Dvojšance pro Kladno! Nejprve to z úhlu zkoušel Valský, avšak trefil pouze Svobodu, následná dorážka znovu skončila na pozorném hostujícím brankáři.
     
    04:07
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jan Schleiss – 2 min., držení hole).
     
    04:42
    Kladnu se první přesilová hra zatím moc nedaří. Nash navíc nedokázal přeposlat na Strnada, až poté Zikmund konečně zavezl puk do útočné třetiny.
     
    05:37
    Nejprve to Nash zkoušel nahozením od modré čáry, avšak Svoboda si s tímto projektilem dokázal poradit. Posléze zabojoval Kurovský, který poslal puk do bezpečí.
     
    06:04
    Vítkovice snad čtyřikrát vyhodily přes všechny čáry, přesilová hra Kladna je pomalu a jistě u konce.
     
    07:01
    Smetana nahazoval zpět do pásma, kde o puk bojoval talentovaný Jelínek. K němu ale přistoupil Kvasnička, jenž vyhrál souboj. Následný přechod Kurovského skončil ofsajdem.
     
    07:50
    Do volného prostoru se dostával Stach, který ještě přihrával pod sebe, kde přihrávku zablokoval Baláž. Tentýž hráč to zkoušel z úhlu, Cikánek byl ale pozorný.
     
    08:05
    Před Machačem se zjevil volný prostor, přičemž to nakonec zkoušel ránou pod břevno. Svoboda byl i v tomto případě pozorný, puk raději schoval ve výstroji.
     
    09:03
    Hodně nebezpečně to ihned po vhazování zkoušel hostující Černý, jehož nahození Cikánek vůbec neviděl. Domácí brankář přeci jenom se štěstím zakročil. Vítkovice navíc opět uspěly na buly, prudký projektil Tršky vyrazil Cikánek do ochranné sítě.
     
    09:59
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (David Stach – 2 min., podrážení).
     
    10:20
    Dej sice neuspěl na vhazování, avšak hosté se přeci jenom usadili v pásmu. Sledovali jsme delší kombinaci, avšak Bukartsova rána skončila na Cikánkovi.
     
    11:07
    Nyní si hostující hráči vůbec neporozuměli, přihrávku navíc dokázal vystihnout Machač, kterému se povedlo zavézt puk do střední třetiny.
     
    12:10
    Ani přesilovka Ridery nebyla zrovna nejpovedenější, domácí hráči neměli sebemenší problém. Ke konci přesilové hry operoval za brankou Stránský, dělovku poté vypustil Vopelka, který zlomil hokejku.
     
    13:33
    Lakosovi se podařilo nastřelit puk do pásma, nicméně oba celky odjely střídat. Krátce poté Bukarts napálil puk na domácí branku, puk byl sražen do ochranné sítě.
     
    14:02
    Nash nic nevymýšlel, naopak od pravého hrazení napálil puk na branku, což bylo pro brankáře Svobodu snadné sousto. Hra je opět přerušena.
     
    15:03
    Malletovi se podařilo dostat k zadnímu mantinelu, načež na modré čáře oslovil obránce Výtiska. Ten měl na zakončení hodně času, avšak trefil pouze soupeře.
     
    16:06
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Šimon Stránský – 2 min., sekání).
     
    17:02
    Rytíři celkem dlouho kombinovali v nebezpečné vzdálenosti od branky. Hned dva pokusy si připsal Machač, který ani v jednom případě neohrozil Svobodu.
     
    17:30
    Až poté nastřeloval puk na branku Austin, přičemž Svoboda vyrazil pouze vedle sebe, kde se domácím nepodařilo dorazit puk do branky. Poté zakončoval Stach, který mířil vedle.
     
    18:07
    Stachovi se povedlo najít volného O'Donnella, jehož zakončení bylo hodně špatné. Vítkovice doslova přežily přesilovou hru soupeře, nyní jsou v plném počtu.
     
    19:04
    Lakos předal na vedle stojícího Kehara, který rovněž zkoušel nahodit na branku. Kladno má tlak, avšak Kvasnička za brankou odstavil od puku Hajného. Aby toho nebylo málo, tak Bláha dost možná trefil tyč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nepřinesla žádnou branku. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž více šancí mělo Kladno, jehož koncovka není vůbec dobrá. Vítkovice nehrály vůbec špatně, jejich největší šance přicházely od modré čáry, avšak také brankář Cikánek je pozorný. Druhá perioda začne přibližně v 16:53.
     
    Střely na branku: 14 – 14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se ihned dostal do pásma. Tam moc dlouho nevydrželi, avšak poté se soupeř dopustil ofsajdu.
     
    21:02
    Lakosovi se povedlo nahodit za branku soupeře, avšak tam jako první přijel obránce Šidlík. Ridera se navíc dostala na druhou stranu, o což se postaral Kurovský.
     
    22:05
    Před malým momentem jeli dva domácí hráči na jediného, avšak Strnad nedokázal prohodit nahrávku na Stacha. Následně Němec nepřesně pálil z levého kruhu.
     
    23:03
    Přetahovanou u levého hrazení lépe zvládl domácí Bláha. Kladno se v útočném pásmu moc dlouho neudrželo, Výtisk totiž vyhodil přes celé kluziště. Po vhazování se před branku natlačil Zikmund, který ani nadvakrát neuspěl.
     
    24:08
    Mallet doslova odpadl od Jágra, který nyní svému celku pomohl k velkému tlaku. Zikmund to navíc zkoušel z úhlu, avšak v tomto případě vůbec netrefil branku.
     
    25:01
    Bukarts sám zamířil za modrou čáru, kde neměl dostatečnou podporu spoluhráčů. Navíc jsme sledovali další přečíslení, avšak Stach ho nevyřešil vůbec dobře.
     
    25:10
    Trška chyboval v rozehrávce, což vedlo k dalšímu protiútoku. Machačovi se na druhé tyči podařilo najít O'Donnella, který narazil pouze na Svobodův beton.
     
    26:03
    Po delší době střela v podání hostujícího celku. Šidlík to zkoušel z ostrého úhlu, avšak puk přes Cikánka nedostal. Domácí brankář raději schoval touš ve výstroji.
     
    26:46
    Gumanovi se v mezikruží povedlo najít Kvasničku, který měl na zakončení příliš málo času. Na opačné straně nebezpečně pálil Jelínek, který si na Svobodu nepřišel.
     
    27:14
    Jágr poslal puk za hostující svatyni, kde se k němu jako první dostal Trška. Ridera opět chybovala v rozehrávce, nicméně Valského bekhend skončil na brankáři.
     
    28:03
    Smetana nerozehrál zrovna nejpřesněji, ve středním pásmu našel pouze hokejku Stránského. Za brankou navíc zůstal ležet Barinka, sudí nechali pokračovat.
     
    29:05
    Neurovnaná pasáž skončila na nepovedené nahrávce v podání Schleisse, který našel pouze Nashe. Jeho přihrávka o mantinel nepřinesla icing, k puku se tak dostal Svoboda.
     
    29:33
    Němec hodně riskoval, přičemž se mu na druhé straně nepodařilo najít Deje. I tak se hosté dostali před brankáře, prvně jmenovaný prověřil Cikánkovu připravenost.
     
    30:29
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Nicolas Werbik – 2 min., držení).
     
    31:10
    Kladno se ihned po vhazování usadilo v pásmu, přičemž to z těžké pozice zkoušel O'Donnell, který trefil pouze oblouk branky. Vítkovicím se nedaří vyhodit.
     
    31:17
    Valskému se puk připletl mezi brusle, i tak na dlouho hokejku předal na Stacha, který ještě spolupracoval s Jágrem. Tato kombinace přinesla ofsajd Kladna.
     
    32:06
    Jágr vyšperkoval kombinaci přihrávkou na Stacha, který místo zakončení ještě hledal O'Donnella, jenž nestihl zakončit. Tlak domácích vyústil v další tři zakončení, ani Jágr ale neuspěl.
     
    33:10
    Ridera se musela opět bránit, tentokráte za vlastní branku vyjel brankář Svoboda, kterému se povedlo rozehrát o mantinel. Tam ale číhal pouze domácí kapitán Strnad.
     
    34:02
    Lakos nahazoval na branku, avšak trefil pouze brusli jednoho ze spoluhráčů. Hajný i přesto vybojoval puk za brankou, avšak jeho formace zatím nezakončila.
     
    35:20
    Ze zajímavé pozice pálil Šidlík, který pálil po Schleissově nahrávce. Cikánek vyrazil pouze před sebe, posléze si poradil také se zakončením v podání Krenželoka.
     
    36:02
    Kurovský bojoval o puk u pravého hrazení, kde hlavní sudí nakonec přerušil hru, neboť se mu touš ztratil z dohledu. Hra je navíc vykázaná do středního pásma.
     
    37:05
    Vítkovice nyní darovaly hodně prostoru Machačovi, který zápěstím úplně minul branku. Poté objel branku O'Donnell, jenž zakončoval do betonu Svobody.
     
    37:14
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jan Výtisk – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    38:02
    Nash musel spěchat za vlastní branku, kde se staral o rozehrávku. Kladno se přeci jenom dostalo do pásma, kde po Stachově přihrávce pálil doprostřed Jágr.
     
    39:05
    Jágr si sjel do mezikruží, odkud se pokoušel o další zakončení. Svoboda vyrazil pouze před sebe, avšak jeho spoluhráči znemožnili další zakončení.
     
    39:15
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Brendan O'Donnell.
     
    39:35
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (André Lakos – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:50
    Bukarts nabíjel na levou stranu Malletovi, který netrefil odkrytou branku!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám rovněž žádnou branku nepřinesla. Kladno bylo o poznání aktivnější, avšak všechny šance končí na pozorném Svobodovi, který jednoznačně drží svůj celek ve hře o body. Vítkovice se celou dobu spíše jen bránily, domácí brankář tak nemusel zas tolik zasahovat. Kladno si ale zkomplikovalo vstup do druhé třetiny, v jejím začátku bude hrát pouze ve třech.
     
    Střely celkem: 29 – 19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hráče Vítkovic. O rozehrávku se posléze postaral Trška, který na levém křídle dokázal najít Stránského.
     
    41:02
    Ridera celkem dlouho kombinovala v pásmu, přičemž si do zajímavé pozice sjel Trška, který to zkoušel mezi betony. Cikánek zakročil včas, tlak ale pokračuje.
     
    41:10
    Rychlá souhra nakonec končí zablokovanou přihrávku, která se snesla do rukavice Cikánka. Blíží se konec dvojnásobné přesilové hry pro Vítkovice.
     
    41:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    hosté se přeci jenom dostávají do vedení! Mallet našel na pravém křídle ŠIMONA STRÁNSKÉHO, který vypálil z velkého úhlu, avšak velice přesně. Jeho rána směřovala přesně pod břevno, avšak Cikánek nepředvedl zrovna jisté počínání ve své brance.
    Asistence: Alexandre Mallet, Dominik Lakatoš.
    41:36 Šimon STRÁNSKÝ - 0:1
     
    42:14
    Vyrovnávací branku měl na hokejce domácí Valský, který byl před brankářem zcela sám. Svobodovi se i přesto povedlo zakročit, stále tak drží čisté konto.
     
    43:02
    To snad už není možné! Jágr bekhendem našel dobře postaveného Zikmunda, který měl na střelu hodně času. I v tomto případě se povedlo zakročit Svobodovi.
     
    44:04
    Werbik si to neohroženě namířil do opačného pásma, kde ale čelil přesile protihráčů. Posléze to na sebe vzal domácí Redlich, jehož střela minula šibenici.
     
    45:10
    Barinka zkoušel nahodit puk na branku, avšak před brankovištěm se nacházel Machač, který to měl na dlouho hůl. Ridera se bleskově dostala do pásma.
     
    46:01
    Výborně napadal rozehrávku hostující Schleiss, který nasbíral cenné vteřinky. Kladno tak muselo rozjíždět akci od své branky, jenomže Nash vyhodil přes všechny čáry.
     
    47:03
    Sám před brankou zůstal hostující Bukarts, který narazil pouze na beton domácího brankáře. Na opačné straně mohl pálil Lakos, avšak Svoboda si našel kotouč.
     
    48:08
    V souboji jeden na jednoho uspěl domácí Austin, který pro svůj celek vybojoval ztracený puk. Lakos to posléze zkoušel nahozením po mantinelu, které k ničemu nevedlo. Následně Cikánek špatně rozehrál, avšak Bukarts netrefil prázdnou branku.
     
    48:22
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou branek! Přetahovaná u mantinelu nakonec přinesla zisk puku pro Vítkovice. U levého kruhu navíc napřáhl DOMINIK LAKATOŠ, jehož okamžitá rána směřovala přesně do vzdálenější šibenice, na což byl Cikánek krátký.
    Asistence: Šimon Stránský, Roberts Bukarts.
    48:22 Dominik LAKATOŠ - 0:2
     
    49:11
    Ridera je i po druhé brance aktivnějším mužstvem, jenomže Schleissova nahrávka nebyla vůbec přesná. Jágr srazil puk na druhou stranu hrací plochy.
     
    50:05
    Dej se probíjel podél pravého hrazení, avšak tam mu vystavil stopku důrazný Nash. Do konce utkání zbývá deset minut, domácí prohrávají o dvě branky.
     
    51:14
    Aby toho nebylo málo, tak se Kladnu nepovedlo rozehrát, puk tak směřoval přes všechny čáry. Zakázané uvolnění, po kterém se hra stěhuje před Cikánka.
     
    52:06
    Strnad po souboji s protihráčem spadl na ledovou plochu, sudí ale nevylučoval. Na opačné straně Stránský spolupracoval s Bukartsem, ke střele to ale nevedlo.
     
    53:01
    Zikmund se jako první dostal k volnému touši, avšak kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. I tak se do šance dostal Machač, který sám před brankářem trefil pouze beton.
     
    53:15
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., držení).
     
    54:02
    Trška se po dlouhé kombinaci dostal ke střele, avšak trefil pouze Austinovu nohu. Kladno nedokázalo vyhodit do bezpečí, Šidlíkova rána pro změnu směřovala do Nashe.
     
    55:31
    Zikmund to zkoušel jeden na jednoho, avšak proti Skleničkovi neuspěl. Do střelecké pozice si zkoušel nabruslit Valský, avšak to mu znemožnil protihráč.
     
    56:15
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí v signalizované výhodě snižují na rozdíl jediné branky! Velký kus práce odvedl Stach, který to nejprve vzal sám na sebe, avšak trefil pouze brankáře. Tentýž hráč objel branku a poté nabil k levému kruhu BRADYMU AUSTINOVI, který mířil velice přesně pod břevno.
    Asistence: David Stach.
    56:15 Brady AUSTIN - 1:2
     
    57:12
    Černému puk odskočil od hokejky, přičemž ho nedokázal udržet před modrou čárou. Následně Šidlík odvedl dobrou obrannou práci, domácí se k zakončení nedostali.
     
    58:02
    Mallet se vydal do útočného pásma, avšak před ním odehrál puk do bezpečí Austin. Kladnu nezbývá moc času, Valský to zkouší středem hrací plochy.
     
    58:05
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Exploze radosti na kladenském zimním stadionu, domácí hráči totiž srovnali krok! Vítkovicím se nepovedlo poslat puk do bezpečí, před modrou čárou ho udržel Austin, který přihrál volnému TOMÁŠI REDLICHOVI, jenž ve vyložené šanci mířil nad lapačku hostujícího brankáře. Ridera promarnila dvoubrankové vedení!
    Asistence: Brady Austin.
    58:05 Tomáš REDLICH - 2:2
     
    58:05
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:10
    Za vlastní brankou operoval s pukem Krenželok, který si poradil s napadajícím protihráčem. Lakatos se drze dostal k zadnímu hrazení, kde byl důraznější Austin. Navíc se do šance dostal Strnad, který trefil beton brankáře.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba o vítězi duelu nerozhodla, na řadu půjde pětiminutové prodloužení.
     
    Dnešní utkání sleduje 2653 diváků.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro hostující celek, který raději zavezl puk do vlastní třetiny. Šidlík zkouší spolupracovat s Bukartsem.
     
    60:26
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak to bylo velice rychlé, druhý bod berou na své konto hráči Vítkovic! Stránský se dobrým manévrem dostal kolem protihráče, poté na zadní tyči našel zcela volného ROBERTSE BUKARTSE, který zasunul touš do prázdné branky.
    Asistence: Šimon Stránský, Petr Šidlík.
    60:26 Roberts BUKARTS - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! V poslední periodě jsme se nakonec dočkali hned čtyř branek, přičemž se hráči Vítkovic dostali do dvoubrankového vedení, což pro domácí znamenalo velký malér. Kladno se ke konci vzchopilo, během dvou minut dokázalo vyrovnat, čímž dovedlo utkání do prodloužení. Tam jsme sledovali krátkou bitvu, kterou lépe vyřešili hostující hráči, kteří si tak odvážejí druhý bod. (18:25:39)
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 57. Austin (Stach), 59. Redlich (Austin) – 42. Š. Stránský (Mallet, Lakatoš), 49. Lakatoš (Š. Stránský, Roberts Bukarts), 61. Roberts Bukarts (Š. Stránský, Šidlík)


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Austin, Nash, Lakos, Kehar (A), Smetana, Barinka – Jágr, Zikmund, Valský – Hajný, Stach, J. Strnad (C) – O'Donnell, Machač, Redlich – Š. Bláha, T. Kaut (A), Jelínek – Melka.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Černý, Trška, Šidlík, D. Krenželok, Výtisk (C), Kvasnička – Roberts Bukarts, Š. Stránský (A), Lakatoš – Kurovský, Vopelka, Schleiss – Dej (A), E. Němec, Mallet – Baláž, Werbik, Guman.

    Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Ondrášek, Špůr

    Diváci: 2653
    thejrc.org