Třinec – Litvínov 3:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Kladno – Vítkovice 2:3 (po pr.)
Plzeň – Zlín 5:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:0 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 1:2 (kon.)
po prodl.
Rytíři Kladno
2:3 (0:0, 0:0, 2:2 - 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 22.09.2019, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:26 Roberts BUKARTS - 2:3
     
    60:26
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak to bylo velice rychlé, druhý bod berou na své konto hráči Vítkovic! Stránský se dobrým manévrem dostal kolem protihráče, poté na zadní tyči našel zcela volného ROBERTSE BUKARTSE, který zasunul touš do prázdné branky.
    Asistence: Šimon Stránský, Petr Šidlík.
    58:05 Tomáš REDLICH - 2:2
     
    58:05
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Exploze radosti na kladenském zimním stadionu, domácí hráči totiž srovnali krok! Vítkovicím se nepovedlo poslat puk do bezpečí, před modrou čárou ho udržel Austin, který přihrál volnému TOMÁŠI REDLICHOVI, jenž ve vyložené šanci mířil nad lapačku hostujícího brankáře. Ridera promarnila dvoubrankové vedení!
    Asistence: Brady Austin.
    56:15 Brady AUSTIN - 1:2
     
    56:15
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí v signalizované výhodě snižují na rozdíl jediné branky! Velký kus práce odvedl Stach, který to nejprve vzal sám na sebe, avšak trefil pouze brankáře. Tentýž hráč objel branku a poté nabil k levému kruhu BRADYMU AUSTINOVI, který mířil velice přesně pod břevno.
    Asistence: David Stach.
     
    53:15
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., držení).
     
    53:01
    Zikmund se jako první dostal k volnému touši, avšak kolem sebe neměl podporu spoluhráčů. I tak se do šance dostal Machač, který sám před brankářem trefil pouze beton.
    48:22 Dominik LAKATOŠ - 0:2
     
    48:22
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté odskakují na rozdíl dvou branek! Přetahovaná u mantinelu nakonec přinesla zisk puku pro Vítkovice. U levého kruhu navíc napřáhl DOMINIK LAKATOŠ, jehož okamžitá rána směřovala přesně do vzdálenější šibenice, na což byl Cikánek krátký.
    Asistence: Šimon Stránský, Roberts Bukarts.
     
    48:08
    V souboji jeden na jednoho uspěl domácí Austin, který pro svůj celek vybojoval ztracený puk. Lakos to posléze zkoušel nahozením po mantinelu, které k ničemu nevedlo. Následně Cikánek špatně rozehrál, avšak Bukarts netrefil prázdnou branku.
     
    43:02
    To snad už není možné! Jágr bekhendem našel dobře postaveného Zikmunda, který měl na střelu hodně času. I v tomto případě se povedlo zakročit Svobodovi.
     
    42:14
    Vyrovnávací branku měl na hokejce domácí Valský, který byl před brankářem zcela sám. Svobodovi se i přesto povedlo zakročit, stále tak drží čisté konto.
    41:36 Šimon STRÁNSKÝ - 0:1
     
    41:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    hosté se přeci jenom dostávají do vedení! Mallet našel na pravém křídle ŠIMONA STRÁNSKÉHO, který vypálil z velkého úhlu, avšak velice přesně. Jeho rána směřovala přesně pod břevno, avšak Cikánek nepředvedl zrovna jisté počínání ve své brance.
    Asistence: Alexandre Mallet, Dominik Lakatoš.
     
    41:02
    Ridera celkem dlouho kombinovala v pásmu, přičemž si do zajímavé pozice sjel Trška, který to zkoušel mezi betony. Cikánek zakročil včas, tlak ale pokračuje.
     
    39:50
    Bukarts nabíjel na levou stranu Malletovi, který netrefil odkrytou branku!
     
    39:35
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (André Lakos – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:15
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Brendan O'Donnell.
     
    37:14
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jan Výtisk – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    32:06
    Jágr vyšperkoval kombinaci přihrávkou na Stacha, který místo zakončení ještě hledal O'Donnella, jenž nestihl zakončit. Tlak domácích vyústil v další tři zakončení, ani Jágr ale neuspěl.
     
    30:29
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Nicolas Werbik – 2 min., držení).
     
    25:10
    Trška chyboval v rozehrávce, což vedlo k dalšímu protiútoku. Machačovi se na druhé tyči podařilo najít O'Donnella, který narazil pouze na Svobodův beton.
     
    19:04
    Lakos předal na vedle stojícího Kehara, který rovněž zkoušel nahodit na branku. Kladno má tlak, avšak Kvasnička za brankou odstavil od puku Hajného. Aby toho nebylo málo, tak Bláha dost možná trefil tyč.
     
    17:30
    Až poté nastřeloval puk na branku Austin, přičemž Svoboda vyrazil pouze vedle sebe, kde se domácím nepodařilo dorazit puk do branky. Poté zakončoval Stach, který mířil vedle.
     
    16:06
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Šimon Stránský – 2 min., sekání).
     
    09:59
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (David Stach – 2 min., podrážení).
     
    04:07
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jan Schleiss – 2 min., držení hole).
     
    04:01
    Dvojšance pro Kladno! Nejprve to z úhlu zkoušel Valský, avšak trefil pouze Svobodu, následná dorážka znovu skončila na pozorném hostujícím brankáři.
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 57. Austin (Stach), 59. Redlich (Austin) – 42. Š. Stránský (Mallet, Lakatoš), 49. Lakatoš (Š. Stránský, Roberts Bukarts), 61. Roberts Bukarts (Š. Stránský, Šidlík)


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Austin, Nash, Lakos, Kehar (A), Smetana, Barinka – Jágr, Zikmund, Valský – Hajný, Stach, J. Strnad (C) – O'Donnell, Machač, Redlich – Š. Bláha, T. Kaut (A), Jelínek – Melka.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Černý, Trška, Šidlík, D. Krenželok, Výtisk (C), Kvasnička – Roberts Bukarts, Š. Stránský (A), Lakatoš – Kurovský, Vopelka, Schleiss – Dej (A), E. Němec, Mallet – Baláž, Werbik, Guman.

    Rozhodčí: Hodek, Sýkora – Ondrášek, Špůr

    Diváci: 2653
    thejrc.org