Getafe – Mallorca 4:2 (kon.) | Espanyol – Real Sociedad 1:3 (kon.) | Valencia – Leganés 1:1 (kon.)
Ath. Bilbao – Alavés 2:0 (kon.) | Sevilla – Real Madrid 0:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:1 (0:0)
Real Madrid
Neděle 22.09.2019, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný nedělní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Španělská nejvyšší soutěž La Liga pokračuje pátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Sevilly, která před domácím publikem přivítá Real Madrid.
     
    Sevilla FC

    Sevilla s i Tomášem Vaclíkem v brance v minulém ročníku La Ligy dlouho držela přední příčky. V druhé polovině sezony se lehce propadla, ale i tak udržela konečnou šestou pozici, která zaručuje start v základní skupině Evropské ligy.

    V přípravě na nový ročník šla Sevilla dlouho od vítězství k vítězství. Dokonce si poradila i se silným triem z Anglie Liverpool, Everton a Reading. Německou Mohuč dokonce Sevilla smetla 5:0 a vítězství si připsala i proti Hoffenheimu. Až v generálce přišlo zaváhání v podobě remízy na půdě Extremadury.

    Hned několik zajímavých jmen přivedla Sevilla do svých řad v letní přestávce. Z PSV přišel Luuk de Jong, na hostování z Realu Madrid Sergio Reguillon nebo z West Hamu Chicharito. Naopak s týmem se rozloučili Sergio Rico, Simon Kjaer, Roque Mesa nebo Aleix Vidal.

    Podobně skvěle vstoupila Sevilla i do aktuálního ročníku. Na úvod připsala šest bodů za výhry nad Espanyolem a Granadou, navíc bez inkasované branky. Následně přišlo zaváhání s Celtou Vigo, ale bod Sevilla zachránila v samém závěru. Před týdnem už znovu Tomáš Vaclík slavil vítězství nad Alavés. Navíc v týdnu Sevilla zvládla i vstup do Evropské ligy, když si přivezla tři body z Karabachu.
     
    Real Madrid CF

    Madridští fotbalisté prožili mizernou sezonu. V domácí soutěži Real hned dvanáctkrát prohrál, i tak si ale v LaLize připsal konečné třetí místo. V prestižní Lize mistrů usiloval Real Madrid o čtvrtý titul v řadě. Po odchodu hlavní hvězdy Cristiana Ronalda se Real probojoval ze základní skupiny do osmifinále. V něm nejprve vyhrál v Amsterdamu proti místnímu Ajaxu, ale v domácí odvetě padl 1:4 a s milionářskou soutěží se musel předčasně rozloučit.

    Po zpackané sezoně Real mohutně posiloval. Z londýnské Chelsea přišel do Madridu Eden Hazard. Za Bílý balet budou nově nastupovat také Ferland Mendy, Éder Militao, Takefusa Kubo, Rodrygo nebo Luka Jović. Naopak dres Realu už letos nebudou oblékat Sergio Reguilon, Theo Hernandez, Luca Zidane a Daniel Ceballos nebo Jesus Vallejo. Těsně před startem nového ročníku poté Madridští vyměnili brankáře, z PSG přišel Aplhonse Aréola, opačným směrem poté zamířil Keylor Navas.

    Ani v přípravě se Real příliš nepředvedl. V rámci International Cupu nejprve madridský tým prohrál 1:3 s Bayernem, poté sice zvítězil po penaltovém rozstřelu nad Arsenalem, ale na závěr padl s městským rivalem Atléticem. Ani Audi Cup Realu příliš nevyšel. V semifinále prohrál 0:1 s Tottenhamem, následně v utkání o třetí místo přestřílel 5:3 Fenerbahce. V generálce poté Real nestačil 2:3 na AS Řím.

    Do nového ročníku vkročil Real vítězstvím 3:1 na půdě Celty Vigo, další dvě duely ale poté skončily nerozhodně. Nejprve Real v domácím prostředí nedokázal porazit Valladolid. Před reprezentační pauzou poté madridský celek remizoval i s Villarrealem, když na branky Garethea Balea zareagovali Moreno s Gomezem. Ani čtvrté kolo nebylo pro Real jednoduché. Proti Levante sice vedl Bílý balet o poločase už 3:0, ale po přestávce dvakrát inkasoval a o tři body se musel ještě strachovat.

    V týdnu Real vstoupil také do základní skupiny Ligy mistrů. V Paříži proti místnímu PSG se však španělský velkoklub neprosadil k jediné přesné střele. Tým z Francie i bez obávaného tria útočníků Mbappé, Cavani, Neymar zvládl domácí utkání pohodlným výsledkem 3:0.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    19.01. 2019 Real Madrid – Sevilla 2:0
    26.09. 2018 Sevilla – Real Madrid 3:0
    09.05. 2018 Sevilla – Real Madrid 3:2
    09.12. 2017 Real Madrid – Sevilla 5:0
    14.05. 2017 Real Madrid – Sevilla 4:1
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Diego Carlos, Carriço, Reguilón – Banega, Fernando, Jordán – Ocampos, L. de Jong, F. Vázquez.
    Náhradníci: Bunú – Koundé, Ó. Torres, Escudero, Chicharito, Gudelj, Nolito.

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Casemiro, Kroos – Bale, James Rodríguez, E. Hazard – Benzema.
    Náhradníci: Aréola – Jović, Valverde, Vinícius Júnior, Militao, Nacho Fernández, L. Vázquez.

    Rozhodčí: Martínez – Prieto, Noval.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas pátého kola nejvyšší španělské soutěže La Ligy může za několik málo okamžiků odstartovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupila rozehrávkou ze středového kruhu domácí Sevilla. Za nakopnutým balonem se vydal De Jong, ale jako první se dostal k hracímu předmětu Courtois.
     
    3
    Až od Vaclíka museli začít svou akci domácí fotbalisté. Ve středu pole zkoušel najít Fernando rozběhnutého Jodrána, ale proti byl skvěle postavený Casemiro.
     
    4
    Varane si několikrát vyměnil míč s Ramosem, následně francouzský stoper oslovil přihrávkou přes dvacet metrů Hazarda. Čerstvá posila Reallu výtečně zpracovala míč do pohybu, ale to už byla obrana Sevilly připravena před vápnem.
     
    5
    Také Gareth Bale byl poprvé v rychlém postupu kupředu. Rodríguezova přihrávka podél postranní lajny ale byla příliš prudká a Bale nestačil balon zastavit na hrací ploše.
     
    6
    Už se zdálo, že půjdou domácí do nadějného protiútoku, ale rozběhnutou pětici zastavil k nelibosti domácích fanoušků hlavní rozhodčí, který odpískal sporný faul na Kroose.
     
    7
    A právě německý tvůrce hry se postavil k rozehrávce standardní situace. Za zadní tyči raději odpravil míč hrudníkem za koncovou čáru Diego Carlos. Real tak bude pokračovat rohovým kopem.
     
    8
    Madridský tým rozehrál bleskově do kombinace, následně přiletěl do vápna centr Rodrígueze, který ale nedokázal Benzema hlavičkou využít. Tomáš Vaclík nemusel zasahovat.
     
    9
    Ferland Mendy měl na levém kraji co dělat, aby rychlostně stačil na Navase. Nakonec zakroutil míč do pokutového území Joan Jordán, ale i obrana Realu stačila balon posunout mimo nebezpečnou zónu.
     
    10
    Balon se po rozehrávce rohového kopu nebezpečně odrážel od hráčů Realu. Varane napálil hlavičkou míč do Casemira, od kterého poté skončil jen těsně vedle levé tyče.
     
    11
    O další přízemní pas se postaral z levé straně Reguilón. Bývalý hráč Realu však našel jen Courtoise, který si přišel pro balon na hranici šestnáctky.
     
    12
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Oba týmy vkročily do zápasu s velkým nasazením, ale na první brankovou příležitost stále čekáme.
     
    13
    O krkolomné zakončení se snažil po rozehrávce rohového kopu Lucas Ocampos. Pětadvacetiletý Argentinec však napálil balon přes hlavu jen hodně nepřesně vedle branky Realu.
     
    14
    Také James Rodríguez cpal míč do vápna od rohového praporku. Na balon naskakoval kromě Ramose i Benzema, ale ani jeden z elitních hlavičkářů neuspěl proti Carricovi.
     
    15
    S náběhem Hazarda si snadno poradil u postranní lajny Jesús Navas. Domácí se okamžitě po zisku snažili zaútočit, ale Fernanda ve středu pole zradilo v klíčovou chvíli zpracování.
     
    16
    Real byl při rozehrávce pod tlakem napadajících soupeřů. Kroos ale vystihl volného prostoru a parádní přihrávkou překonal napadající val. Na pravé straně poté mohl pokračovat v akci Bale.
     
    17
    Také Tomáš Vaclík se dostal po dlouhé době k balonu. Baleova pobídka do pokutového území se odrazila od bránícího Carrica přesně do rukavic českého reprezentanta.
     
    18
    Banega dlouho neměl komu předat balon, nakonec poslal přihrávku do prostoru, kam směřoval i Ocampos. Sevilla rozhodně nechce proti favorizovanému soupeři jen bránit.
     
    19
    Éver Banega se tentokrát snažil přenést hru z pravé na levou stranu. Balon se ale sklouzl po nakropeném trávníku a ujel před Vázquezem za koncovou čáru.
     
    20
    Ani dvacet minut slibnější příležitost u jedné z branek nepřineslo. Sevillští fotbalisté kombinovali na levém kraji, Jodrán si narazil s Vázquezem, který poté získal pro domácí další rohový kop.
     
    21
    Po rozehrávce na krátko se však Sevilla k dalšímu centru nedostala. Po odraženém balonu sice zkoušel prostřelit zhuštěný prostor před vápnem Fernando, ale úspěšný nebyl.
     
    22
    Karim Benzema dostal přihrávku před pokutové území, ještě si míč posunul na pravačku, ale poté vystřelil mizerně daleko od branky Tomáše Vaclíka.
     
    22
    První žlutou kartu zápasu inkasuje Daniel Carvajal. Krajní obránce Realu nestačil rychlostně na Jodrána a tak si musel pomoci faulem.
     
    23
    Banega skvěle obešel kličkou Casemira, následně sice našel De Jonga, ale nizozemská posila z PSV nedokázala navázal na vynikající hru svého spoluhráče. Varane snadno získal míč.
     
    24
    Carvajal se ukázal také směrem dopředu. Proti Reguilónovi se dokázal prosadit k centru, který ale skončil jen dalším rohovým kopem. Ten poté Sevilla bez potíží ubránila.
     
    25
    Už už to vypadalo, že by mohl jít De Jong téměř sám na Courtiose. Stačilo, aby Jodrán přihrát za posledního Varana. Francouzský stoper ale balon dokázal lehce tečovat špičkou kopačky.
     
    26
    Sevilla se dokázala usadit na útočné polovině. Banega posadil kličkou na trávníku Casemira, následně v pokutovém území hlavičkoval Vázquez, ale pomohl si jen faulem na Ramose.
     
    27
    Kombinace Realu vázne. Kroos si ve středu pole vůbec nerozuměl s Rodríguezem a k balonu se tak téměř zadarmo dostal Fernando. Sevilla může opět útočit.
     
    28
    Franco Vázquez zkoušel proskočit z levé strany až do pokutového území. Následně ale přišel o míč a nepříjemnou ztrátu musel řešit ve středu pole faulem za žlutou kartu Banega.
     
    29
    Tentokrát skončil na trávníku Eden Hazard. Hlavní rozhodčí opět neměl na výběr a odpískal faul Fernanda. Bale nebyl daleko od žlutého trestu po zatažení za dres, ale naopak za nesportovní chování viděl kartu trenér Sevilly.
     
    30
    I po půlhodině zůstává bezbrankový stav. Sevilla hraje s Realem vyrovnanou partii ve všech ohledech. Tentokrát ale Banegova přihrávka byla příliš dlouhá.
     
    31
    Do problémů se dostal při rozehrávce Reguilón. Krajní obránce chtěl ještě přihrávat Vaclíkovi, ale ten na balon nedosáhl a Real má k dispozici další roh.
     
    32
    Po přetaženém centru se prosadil k hlavičce Casemiro, ale balon až k českému gólmanovi neprošel. Real nevyužil ani druhý roh v krátkém čase.
     
    33
    S Rodríguezem si narazil na levém kraji Hazard, následně byl ve hře i Benzema, ale přesnou střelu na Vaclíka opět nevyslal. Český brankář snadno sebral míč ze vzduchu do rukavic.
     
    34
    K ohrožení Courtosovy branky nebyl daleko Ocampos, který si naskočil na centr od rohového praporku, ale míč nasměroval jen dva metry mimo. V obraně trestuhodně zaspal Varane.
     
    35
    Od Carvajala se balon odrazil jen za postranní lajnu. Vhazovat tak mohl Sergio Reguilón, Sevilla se následně zkoušel prosadit netradiční rozehrávkou, ale proti byl připravený Ramos.
     
    36
    Rodríguez opět kroutil míč do pokutového území. Casemiro se sice dostal k zakončení, ale ještě před tím si dělal prostor nedovoleným způsobem a je pískán faul.
     
    37
    Carvajal oslovil vhazováním Rodrígueze, kterému ale odskočil míč od kopačky k Jodránovi. Sevilla nepouští soupeře do stálejšího tlaku na vlastní polovině.
     
    38
    Ocampos se dostal pod tlak Hazarda, který soupeře vytlačil i s míčem za postranní lajnu. Real ale s rozehrávkou vůbec nespěchal, navíc Mendy namazal osamocenému Fernandovi.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Casemiro získal míč na Jodránovi, poté ho předal do pohybu Baleovi, který ale z úhlu Vaclíka nepřekonal. Následně hlavní rozhodčí odpískal faul na Rodrígueze.
     
    41
    Real se před závěrem prvního poločasu snaží otevřít skóre. Bale sice ze standardní situace překopl obrannou zeď, ale trefil jen prostor, kde byl připravený Vaclík.
     
    42
    Na trávníku zůstal po kontaktu s Mendym Jesús Navas. Domácí kapitán inkasoval tvrdý úder loktem do obličeje, ale hlavní rozhodčí se rozhodl Mendyho netrestat.
     
    43
    A další sporný souboj. Tentokrát se drží za hlavu Carvajal s Vázquezem. Oba hráči padli k zemi, ale o poznání hůře to vypadá s krajním obráncem Realu Madrid.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Jesús Navas. Proti Mendymu si posunul míč podél postranní lajny, ale než stačil odcentrovat, tak mu skluzem přišel pod nohy Ramos.
     
    45
    Po další rozehrávce rohového kopu se tlačil do zakončení hlavou De Jong. Balon sice zasáhl, ale jen po přistrčení Varana. Rozehrávat tak bude z místa přestupku v pokutovém území Courtois.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Jedna nastavená minuta je minulostí a první poločas končí. Ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit brankovou příležitost a tak je stav 0:0.

    Oba celky vstoupily do zápasu s velkým nasazením, ale po řadu tvrdých soubojů začal hlavní rozhodčí kouskovat hru. Jako první se musel předvést v Tomáš Vaclík, který zlikvidoval povedený pokus Garethea Balea. Další výraznější situaci již první pětačtyřicetiminutovka nenabídla.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Rozehrávku druhého poločasu obstaral ze středového kruhu útočník Realu Madrid Karim Benzema. Sergio Ramos hledal dlouhou přihrávkou obsazeného Hazarda, který míč neudržel.
     
    48
    Také Sevilla se poprvé ve druhém poločase dostala k balonu. Souhra Fernanda s Jodránem ale nebyla z nejpřesnějších a tak mohou útočit opět hosté.
     
    49
    Domácí tým se přesunul podél levé strany na útočnou polovinu. Jodránova přihrávka našla na hranici vápna De Jonga, který ale proti výrazné přesile nedokázal zakončit směrem na Courtiose.
     
    50
    Luuk De Jong se zapojil do bránění. Proti Rodríguezovi si ale pomohl faulem, který neunikl hlavnímu rozhodčímu. Po změně stran je jednoznačně aktivnější Real.
     
    51
    Po centru Kroose se natahoval hlavou Rodríguez. Na zadní tyči ale chybělo kolumbijskému hráči půl metru, aby dokázal zakončit za záda Tomáše Vaclíka.
     
    53
    S Jodránem si na levém kraji narazil Vázquez. Následně ale přišla přihrávka jen k nohám Carvajala a Navas poté musel sáhnout k faulu ve střední části trávníku.
     
    54
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Franco Vázquez, přichází Óliver Torres.
     
    55
    Hlavní rozhodčí opět ukazuje žlutou kartu. Tentokrát je potrestaným Joan Jordán, který trefil v nouzi unikajícího Hazarda.
     
    56
    Sevilla se nadechovala k tlaku. Po přetaženém centru se zdálo, že si Real balon snadno pohlídá, ale nakonec Casemiro se nedohodl s Carvajalem a oba darovali roh soupeřům.
     
    57
    Domácí tým se usadil na útočné polovině trávníku. Óliver Torres přihrával na levou stranu, kde byl Jordán, ten poté neuspěl v souboji jeden na jednoho s Carvajalem.
     
    58
    Real se musí bránit. Fernandova souhra s Banegou však domácím úspěch nepřinesla. První jmenovaný o něco přetáhl přihrávku k nohám bránícího Ramose.
     
    59
    Také madridský celek se dostal ke slovu. Ani Hazard s Balem si příliš nerozuměli a k míči se zcela zadarmo dostal Lucas Ocampos.
     
    60
    Ani hodina hry branku nepřinesla. Ve druhém poločase oba týmy předvádějí až příliš mnoho chyb. Benzemova přihrávka na Hazarda skončila jen za postranní lajnou.
     
    61
    Eden Hazard startoval na levém kraji, hodil si míč kolem bránícího Navase a ten musel sáhnout k dalšímu faulu. Real se může posunout po delší době také na útočné území.
     
    62
    Sevilla sice drží ve druhém poločase častěji balon pod kontrolou, ale Thibauta Courtoise ještě za celý zápas neohrozila ani jednou.
     
    63
    Casemiro táhl útočnou akci hostujícího celku. Benzema si chtěl narazit s Hazardem, ale tomu se balon zasekl pod kopačkou a vše musel hasit faulem za žlutou Ramos.
     
    64
    Carvajalovi pláchl podél postranní lajny Jesús Navas. Domácí kapitán se ale poté nedokázal odtrhnout od soupeře a odcentrovat do pokutového území.
     
    65
    Raphaël Varane měl dostatek času v pokutovém území, aby sklepl míč hlavou do rukavic Courtiose. Real následně s rozehrávkou rozhodně nespěchal.
     
    66
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real se ujímá vedení! Slibnou akci rozjel ziskem ve středu pole Casemiro. Zkušený Brazilec poté našel na pravém kraji obloučkem nabíhajícího Carvajala. Následně přiletěl do šestnáctky nadýchaný centr, který dopadl přesně na hlavu KARIMA BENZEMY a ten už si věděl rady se zakončením do protipohybu brankáře Sevilly.
    66. Karim BENZEMA - 0:1
     
    68
    Sevilla se zkouší nadechnout k odpovědi. Na pravé straně se pokoušel uvolnit Jodrán, ale společně s Torresem na hostující obranu nevyzráli.
     
    69
    Také Ferland Mendy se pustil do útoku. Na levém kraji se mu ale do cesty postavil Navas a bylo po akci. Real se ale za několik sekund opět vrátil k míči.
     
    70
    Rodríguez si zkoušel narazit s Hazardem, ale čerstvá posila z Chelsea se nesešla se zpracováním. Následně se lehkým faulem provinil na vápně Benzema.
     
    71
    Do otevřenější obrany spěchal Luuk De Jong. Nizozemský útočník napálil pokusem zpoza vápna jen obránce před sebou.
     
    72
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Chicharito.
     
    73
    Hazardovi se podařilo zastavit Navase jen za cenu dalšího faulu. Sevilla bude rozehrávat volný přímý kop z nebezpečné vzdálenosti.
     
    74
    Domácí spálili obrovskou šanci na srovnání. Chicharito tečoval prudký centr hlavou, ale míč zamířil jen těsně vedle vzdálenější tyče.
    74. Chicharito tečoval míč mimo tři tyče.
     
    75
    Sevilla se usadila na útočné polovině a mačká soupeře. Banegovi utekl balon až za postranní lajnu a Real si tak může po perných chvilkách oddechnout.
     
    76
    Jesús Navas přízemním pasem hledal De Jonga, ten ale v pokutovém území nestačil odskočit od bránícího Ramose a zakončit.
     
    77
    Real i nadále drží jednobrankové vedení. Tvrdý zákrok Ramose odnesl na pravém kraji Ocampos, ale hlavní rozhodčí souboj neodpískal.
     
    77
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází James Rodríguez, přichází Federico Valverde.
     
    78
    Faul na Banegu už hlavní rozhodčí ve středu pole nepřehlédl. Sevilla je stále u balonu, ale na zformovanou obranu hostujícího celku nemůže vyzrát.
     
    79
    Ani Luuk De Jong nebyl daleko od vyrovnáno. Po Banegově centru mohl nizozemský útočník hlavičkovat, ale branku hostujícího týmu opět netrefil.
     
    80
    Real získal míč na Fernandovi, následně se hnal do útoku společně s Benzemou i Eden Hazard. Souhra ofenzivních es ale dnes vůbec neklape.
     
    82
    S dlouhým odkopem měl potíže Ocampos. Pětadvacetiletý Argentinec ale otřel míč o napadajícího Kroose a získal pro svůj tým alespoň autové vhazování.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Sevilla ve druhém poločase útočí, ale jako jediný se zatím prosadil Karim Benzema.
     
    84
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Daniel Carriço, přichází Nolito.
     
    85
    Také Real Madrid se po dlouhé době ocitl s balonem na útočném území. Lehký Kroosův centr si ale pohodlně stáhl do rukavic Tomáš Vaclík.
     
    86
    Ramos si nechtěl zadělat na potíže a tak raději razantně odkopl balon před Nolitem vysoko na tribunu. Sevilla se poté musela stáhnout do středu pole.
     
    87
    Od Courtiose začala rozehrávka madridského velkoklubu. Následně se ale musel ohánět na levém kraji Hazard, kterému odskočil míč jen k nohám Fernanda.
     
    88
    Daniel Carvajal potřebuje ošetření na hrací ploše. Po souboji s Nolitem dostal úder do oblasti žeber a ihned se sesunul na trávník.
     
    89
    Sevilla se na moment radovala se srovnání stavu. Po individuální akci Torrese dokázal před Courtoisem tečovat míč do sítě Chicharito. Střídající útočník však stál ve zřetelném ofsajdu.
    89. Chicharito sice překonal Courtoise, ale pouze z ofsajdu
     
    90
    Domácí otevřeli obranu a toho mohl využít v pojišťovací zásah Karim Benzema. V pokutovém území ale střelce zatím jediného gólu odstavil tělem Diego Carlos.
     
    90+1
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Lucas Vázquez.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+3
    Po dlouhém nákopu Thibauta Courtoise se dostal k míči Benzema. V souboji si ale znovu neporadil s Carlosem a balon tak snadno sebral Vaclík.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas pátého kola končí. Real Madrid se díky dnešnímu vítězství 1:0 na půdě Sevilly posune na druhé místo tabulky.

    Oba celky vstoupily do zápasu s velkým nasazením, ale po řadu tvrdých soubojů začal hlavní rozhodčí kouskovat hru. Jako první se musel předvést v Tomáš Vaclík, který zlikvidoval povedený pokus Garethea Balea. Další výraznější situaci již první pětačtyřicetiminutovka nenabídla.

    Po změně stran sice útočil více domácí tým, ale po hodině hry se jako jediný prosadil Karim Benzema. Celou akci rozjel ziskem Casemiro, následně pak Carvajal posadil centr právě na hlavu hrotového útočníka Realu a ten překonal českého gólmana. Sevilla se snažila o vyrovnání, ale když už překonal Courtoise Chicharito, tak byl pískán ofsajd.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:15. (22:56:29)

    Vít Schück

    Branky: 66. Benzema (Carvajal)

    Karty:   28. Banega (SEV), 55. Jordán (SEV) – 22. Carvajal (REA), 63. Ramos (REA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:15.
    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Diego Carlos, Carriço (84. Nolito), Reguilón – Banega, Fernando, Jordán (72. Chicharito) – Ocampos, L. de Jong, F. Vázquez (54. Ó. Torres).
    Náhradníci: Bunú – Koundé, Ó. Torres, Escudero, Chicharito, Gudelj, Nolito.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Casemiro, Kroos – Bale, James Rodríguez (77. Valverde), E. Hazard (90+1. L. Vázquez) – Benzema.
    Náhradníci: Aréola – Jović, Valverde, Vinícius Júnior, Militao, Nacho Fernández, L. Vázquez.

    Rozhodčí: Martínez – Prieto, Noval
    bahis siteleri