Havlíčkův Brod – Chrudim 2:5 (kon.) | Žďár n/S – Kobra 6:5 (po pr.) | Ústí n/L – Písek 5:4 (po pr.)
Vsetín – Šumperk 3:2 (po pr.) | Havířov – Přerov 3:0 (kon.) | Litomyšl – Poruba 4:1 (kon.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Neděle 22.09.2019, 15:30 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 4. kola REDSTONE Extraligy juniorů mezi celky VHK ROBE Vsetín a Draci Šumperk.
     
    Draci Šumperk

    Draci z Šumperka se po dvou kolech bez bodu dočkali v pátek své první výhry, když si v rámci třetího kola letošního extraligového ročníku poradili s Litomyšlí poměrem 3:0. Nejprve ale podlehli favoritovi z Havířova 2:4, následně odehráli utkání proti brněnským Warriors, v kterém sice dokázali odpovědět na úvodní branku Marčíka a zdržet stav 1:1 až do 50. minuty, ale závěr patřil Brnu.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši mají na svém kontě o utkání méně. Na svém ledě nejprve přivítali zcela neznámého soupeře z Litomyšle. V utkání se kromě soupeře potýkali také s úzkým kádrem, a tak jej odehráli s třinácti hráči v poli. I přesto slavili Valaši výhru 3:1. K pátečnímu utkání se Vsacané vydali na led velkého rivala z Přerova, kterému podlehli těsně 1:2.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je zatím s třemi body za jednu branku a dvě asistence Adam Hilšer. Tým se může opřít také o gólmana Jakuba Málka, který si vedl skvěle v obou odehraných utkáních.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Málek (Tkadlec) – Holáň, Zeman, Riedl, Siner, Houser, Kamas, Ondračka – Pospíšil, Hilšer, Holba, Vavřík, Zemánek, Vrána, Vašenka, Klímek, Frimel.

    Draci Šumperk: Venouš (Kašpar) – Hladiš, Holub, Štrbík, Ott, Cekr, Blaháček, Plhal – Habrman, Štefanišin, Jurča, Vogel, Horký, Kavan, Haluza, Šembera, Drlík, Kesler.

    Rozhodčí: Škrobák – Poláček, Pospíšil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Ott nahazuje podél mantinelu do pásma. Zde se ale puku ihned ujal Hilšer a vydává se na druhou stranu kluziště.
     
    00:44
    Hilšer se s kotoučem dostal až do mezikruží, zde byl ale šumperskou obranou odzbrojen. Oba týmy svádějí i mantinelu boj o kotouč, který nakonec končí zakázaným uvolněním hostujícího celku.
     
    01:19
    Habrman proklouzl po levém křídle, obešel domácí obranu a dostal se až před Málka, kterého ohrozil bekhendovým pokusem na bližší tyč.
     
    01:47
    V individuální akci jsme viděli Vránu, který taktéž předvedl střelu bekhendem. Tento pokus následovala Zemanova střela od modré, kterou Vrána ještě před brankou tečoval mezi Venoušovy betony. Šumperský gólman si proti domácímu útočníkovi povyjel a puk včas zastavil.
     
    03:27
    Hosté rozehrávají zpoza vlastní branky, nemohou se však dostat ani přes kruhy, Valaši je drží v pásmu.
     
    04:22
    Houser pouze nahodil na Venoušovu branku a spolu se svými spoluhráči se vydává střídat. To je příležitost pro Draky, aby se dostali za obrannou modrou čáru.
     
    04:58
    Hostům se nepodařilo vystřelit, a tak to na sebe nakonec vzal Holba, který na druhé straně kluziště mířil mezi betony.
     
    05:23
    Hilšer z ostrého úhlu přestřelil. Oba týmy nyní svádí souboj o kotouč v rohu za brankou šumperského gólmana Venouše. Úspěšnější jsou hosté, a ti také dostávají puk mezi modré čáry.
     
    06:12
    Opět střela Hilšera, která konči na zadním mantinelu. Nyní si však vsetínský útočník našel místo v mezikruží a pálil k levé tyčce.
     
    06:58
    Blaháčkovu střelu z vrcholu levého kruhu ještě v mezikruží tečoval Kavan. Málek byl připraven, ale nakonec zasahovat nemusel, jelikož kotouč pouze proletěl okolo jeho branky.
     
    07:42
    Cekr zastavil Vránovu střelu, ale neměl to s vsetínským útočníkem vůbec jednoduché. Vrána zůstal u levé tyčky a pokoušel se šumperského obránce obrat o kotouč. Do své moci jej nezískal, ale vypíchl jej k mantinelu.
     
    09:27
    Domácí kapitán Klímek dostal kotouč na vrchol pravého kruhu a sjel si to mezikruží najít vhodnou střeleckou pozici. Tu taky našel, vystřelil mezi obránci a trefil levou tyčku Venoušovy brány.
     
    10:14
    Další dobře vypadající šance Vsetínských. Frimel prokličkoval útočným pásmem až k levé tyčce, odkud se pokusil procpat puk mezi betony šumperského brankáře.
     
    10:56
    Hraje se ve středním pásmu. U puku jsou hosté, ti se ale nemohou dostat před Málka.
     
    11:41
    Světlo světa už spatřila také první gólová šance Šumperku. Kavan trefil pouze bránícího Holáně, ale kotouč se odrazil ke Keslerovi, který nejprve nastřelil Málkův levý beton. Puk si k němu ovšem našel cestu i podruhé, kdy objel brankoviště a zakončoval k nekryté levé tyčce. Málek se však ve své bráně dobře zorientoval a puk zastavil lapačkou.
     
    13:48
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, Vsetínu je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    13:56
    Ihned po buly v útočném pásmu poslal kotouč na bránu Drlík. Trefil pouze brankáře Málka, který byl připraven u své pravé tyče.
     
    14:41
    Horký se bez ostychu řítil do útočného pásma proti dvěma vsetínským obráncům. Vzal o po levém křídle, takže jej už na kruhu zastavil Zeman. Horkému tak nezbylo nic jiného, než se uchýlit za branku a počkat na spoluhráče.
     
    15:34
    Klímek si za jízdy prohodil Blaháčka a už se dostával před branku. Zde ovšem najel připravený Kavan a vsetínského útočníka od puku odstavil. Venouš si ale i tak musel dávat pozor, protože kotouč přeci jen doputoval k jeho betonům.
     
    16:11
    Klímkova střela od modré šla příliš vysoko a končí na zadním mantinelu.
     
    16:35
    Hra přidala na tempu a šance můžeme vidět na obou stranách. Střelecké pokusy Haluzy i Frimela pokryli gólmani.
     
    17:06
    Jestli se dnes něco domácím hodně daří, tak je to založení útoku. Teď navíc mohou trochu zpomalit, jelikož hrají v signalizované výhodě.
     
    17:35
    Venoušovy betony trefili Holba i Klímek. Hra je přerušena.
     
    17:35
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Kesler – 2 min., držení).
     
    17:50
    Také Ondračkova střela od modré skončila na betonech hostujícího brankáře. Valaši se stále drží v útočném pásmu.
     
    18:14
    Klímkův pokus z vrcholu pravého kruhu skončil na zadním mantinelu a odrazil se zpět do hry před šumperského brankáře. Vsetín kombinuje.
     
    19:22
    Kavan už se vydával do útoku, ale ve středním pásmu jej za pomoci dalších třech spoluhráčů zastavil Ondračka. Tento domácí obránce se pak po návratu do útočné třetiny pokoušel prosadit střelou z levého kruhu. Šumperský brankář je zatím bezchybný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu mezi Vsetínem a Šumperkem, která skončila bez branek. Mnoho vyloženě gólových šancí jsme neviděli, dohromady by se tyto příležitosti obou týmů daly spočítat na prstech jedné ruky. Gólmani až na výjimky nemuseli řešit žádné složité situace, uvidíme tedy s čím oba celky přijdou do druhé třetiny.
    Ta začne cca v 16:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Tečovaná střela Vogela skončila u pravé tyče Málkovy brány. Vsetínská brankář kotouč přikrývá lapačkou.
     
    20:24
    Šumperk se stále drží v těsné blízkosti Málkova brankoviště. Obrana Vsetína ale svému gólmanovi velice pomáhá, když soupeři nedovoluje vystřelit.
     
    21:45
    Draci organizují individuální výpady na vsetínskou branku. V těchto šancích je ale většinou v posledních sekundách zastaví vsetínská obrana. Nyní to byl například Vašenka, který se dostává na druhou stranu.
     
    22:51
    Vašenka se spolu s Holbou dostal do přečíslení dva na jednoho. V cestě jim kromě brankáře Venouše stál také obránce Plhal. A právě on zastavil přihrávku přes mezikruží.
     
    23:39
    Málek se nyní musel mít na pozoru před střelou a dorážkou Horkého. Prostor u své levé tyče ale bez problémů pokryl.
     
    25:08
    Haluzovo prudké nahození ze středního pásma trefilo branku. A také připraveného Málka. Hra je přerušena a vhazuje se na pravém kruhu šumperského útočného pásma.
     
    25:35
    Střela Jurči opět trefila jen vsetínského brankáře. Z druhé vlny se u brankoviště objevil Kesler, který Málka trefil dorážkou do masky. Šumperk je nyní aktivnějším týmem.
     
    26:29
    Štefanišinovo zakončení šlo na betony. Valaši dostávají puk ze svého pásma.
     
    26:48
    Draci právě vstřelili branku!
    Herní převahu mění hostující celek na první branku dnešního zápasu. Domácí obránce Holáň nejprve zastavil Horkého. Ten si však vzal puk rychle zpět a poslal je na pravý kruh, kam si právě najížděl RADEK VOGEL. Ten už měl před sebou pouze gólmana Málka, kterého překonal střelou nad pravé rameno. Asistence: Jakub Horký, Ondřej Holub.
     
    28:01
    Horký to opět zkusil střelou ne betony. Málek vyráží puk před sebe.
     
    28:25
    Vogel, střelec první branky, se ocitl v další šanci. Málek měl teď velké štěstí, jelikož hostující útočník trefil levou tyčku.
     
    30:33
    Po delší době se do útočného pásma propracovali i domácí. Zemanova střela z vrcholu pravého kruhu se zastavila o Venoušův levý beton, od něhož se následně odrazila na Riedla na druhém kruhu. Ten donutil šumperského brankáře, aby se protáhl a rychle přesunul k druhé tyčce.
     
    31:25
    Puk se nějakou chvíli jen tak povaloval v šumperském brankovišti. Největší šanci na gól měl Hilšer, který byl puku nejblíž. Na hranici modrého půlkruhu byli připraveni také Klímek a Vavřík, ale Venouš si kotouč pohlídal a ukryl jej pod sebe.
     
    31:54
    Valaši se stále drží v pásmu a zdá se, že od Draků převzali veškerou herní aktivitu.
     
    32:54
    Holba jel do útočného pásma sám, pouze s bránící Plhalem před sebou. Vsetínský útočník nic nevymýšlel a z levého kruhu poslal puk na vzdálenější horní roh. Venouš zasahuje lapačkou.
     
    33:24
    Hostující brankář musel opět použít svou lapačku, a to proti pokusu Vavříka. Nebyl si však stoprocentně jistý a kotouč pouze vytěsnil za branku.
     
    34:30
    V dobrých střeleckých pozicích se ocitli Ondračka, Klímek a Vavřík. Jejich pokusy zastavil Venouš.
     
    35:29
    Vsetínští dostali soupeře pod velký tlak. Dobrou práci předvádí Kamas nebo i Frimel s Pospíšilem. Všechny pokusy ale konči na blokujících hráčích Šumperka.
     
    36:04
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Horký – 2 min., podrážení).
     
    36:39
    Vsetínská kombinace skončila u Klímka. Jeho střelu poslal Venouš vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    37:01
    Vsetínské pětici ujel Drlík. Hned dva hráči domácího celku se za ním vydali, ale zasahovat musel až gólman Málek, který Drlíkovu střelu na pravou tyč vychytal betonem. Nicméně Hilšer si při pokusu o zastavení Drlíka počítal nedovoleně a zamíří na trestnou lavici.
     
    37:01
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Hilšer – 2 min., sekání).
     
    38:04
    Hosté v plném počtu.
     
    38:54
    Málek na Hladišovu střelu od modré skoro vůbec neviděl. I tak se mu ale povedlo chytit kotouč, mířený do horních pater branky, do lapačky.
     
    39:01
    Domácí v plném počtu.
     
    39:39
    Klímkovi se nepodařilo projít po levém křídle podél mantinelu do útočné třetiny. Na puku jsou hosté.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina plynule navázala na tu první, ale již brzy se hosté dostali do herní převahy. Svůj tlak proměnili v 27. minutě na branku, kterou po skvělé souhře s Horkým vsítil Radek Vogel. To však jakoby Šumperku stačilo a stejná herní aktivita a nadšení se přeneslo na hokejky vsetínské. Domácí hráli úplně stejnou hru, jako v předchozích minutách předváděli Draci, překonat Venouše se jim do konce druhé třetině nepodařilo.
    Třetí třetina začne cca v 17:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Draci právě vstřelili branku!
    Hráči se ještě nestihli na ledě pořádně rozjet a hostující kapitán DAVID HALUZA prostřelil z pravého křídla domácího gólmana Málka. Asistence: Radek Vogel, Ondřej Holub.
     
    41:32
    Valaši se rychle oklepali z druhé inkasované branky a už jsou semknuti před Venoušem. Vašenkova střela byla namířena za přemisťujícího se gólmana, nakonec skončila na jeho levém betonu.
     
    42:10
    Vogel s lehkostí obešel domácího obránce a trefil pravou tyčku Málkovy branky.
     
    42:23
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Z rychlého protiútoku se poprvé v zápase prosazují domácí. Frimel poslal puk od pravé tyčky do předbrankového prostoru, kde už se o vše postaral TADEÁŠ POSPÍŠIL. Ten puk nasměroval mezi betony šumperského brankáře. Asistence: Tomáš Frimel, Adam Hilšer.
     
    43:49
    A mohlo být vyrovnáno jelikož se do brejku propracoval Vavřík. Tomu však v klíčovém okamžiku sjel puk z hokejky. O další střelu se tak postaral až Klímek, který trefil clonícího Vašenku.
     
    44:44
    Vsetínští jsou po krátké odmlce opět v útočném pásmu. Venouš na Zemanovu střelu vůbec neviděl a se štěstím zasáhl betonem.
     
    45:11
    Přihrávku Frimela z vrcholu pravého kruhu do mezikruží tečoval právě na tomto místě Hilšer. Puk končí za brankou.
     
    45:31
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Schylovalo se k tomu už od první Pospíšilovy branky, jelikož Vsetín dostal svého soupeře pod velký tlak. A nyní se TADEÁŠI POSPÍŠILOVI opět podařilo skórovat z předbrankového prostoru, čímž tak v 46. minutě vyrovnává na 2:2. Asistence: Michael Vavřík, Adam Hilšer.
     
    47:30
    Hra se vůbec nepodobá tomu, co jsme viděli v prvních dvou třetinách. Výrazně se zrychlila, před gólmanem soupeře se drží Vsetín a Šumperk spoléhá spíše na individuální brejky.
     
    47:52
    Po Ondračkově přihrávce pálil z první Klímek. Jeho střelu má ve své moci gólman Venouš.
     
    48:31
    Horkého střela z mezikruží byla mířena na vzdálenější tyč. Zastavila se však o Málkovu hokejku a poté i pravý beton.
     
    49:03
    Po pravém křídle se urval Pospíšil, kterého už jsme dnes mohli ve dvou důležitých situacích vidět. Nyní trefil pouze boční síť.
     
    49:38
    Vašenku zastavil v brejku Kavan. Draci přesměrovávají hru na druhou stranu.
     
    50:10
    Únik Keslera musel na druhou stranu řešit až Málek. Hostující útočník mířil přesně mezi betony, které Málek včas sklapl.
     
    50:53
    Pohlednou a velmi rychlou situaci předvedli Pospíšil s Hilšerem. Prvně jmenovaný si z pravého kruhu všiml najíždějícího Hilšera, kterému už pak jen stačilo bez přípravy trefit kotouč a poslat jej mezi betony.
     
    51:49
    Klímek střílel z otočky na pravé kruhu. Jeho pokus přizvedl hostující obránce Ott do ochranné sítě.
     
    51:58
    Po vhazování si do útočného pásma rychle nabruslil Vogel. Jeho prudká rána končí v moci brankáře Málka.
     
    52:21
    Své brankářské schopnosti musel vytáhnout také Venouš, když se těsně před ním objevil Hilšer, jenž hledal skulinku, kudy by dostal puk do branky. Hilšer je dnes na ledě hodně vidět, takže by si gól určitě zasloužil.
     
    53:21
    Lehké nahození Jurči od modré čáry posílá Málek za branku.
     
    53:45
    Draci se usadili v útočném pásmu. Prudké střela Plhala od modré se od zadního mantinelu odrazila na boční síť branky. Šumperk je stále na puku.
     
    54:05
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Holub – 2 min., držení hole).
     
    54:46
    Vavřík nedokázal v mezikruží zpracovat Klímkovu přihrávku z vrcholu pravého kruhu, což se šance pro Šumperk. Drlík zakončoval individuálně na Málkův levý beton.
     
    55:24
    Ondračkova střela skončila u levé tyčky. Venouš puk pro jistotu odstrkuje lapačkou.
     
    55:56
    Hilšer chytře nahrával Riedlovi na teč. Ten byl však v souboji před brankou otočen zády, a tak jej kotouč pouze trefil a končil u mantinelu.
     
    56:05
    Hosté v plném počtu.
     
    56:10
    Frimel nadvakrát zkoušel překonat hostující brankáře mezi betony. Ani jednou se však radovat nemohl, protože Venouše si jeho pokusy dobře pohlídal.
     
    56:57
    Na hattrick útočil Pospíšil, jenže jeho rána z pravého kruhu mířila příliš vysoko.
     
    57:27
    Také Málek má však plné ruce práce. Dva hráči Šumperka se usadili u jeho pravé tyčky a neúnavně posílali puky na jeho betony. Domácí gólman měl navíc stíženou situaci, jelikož se kolem něj pohybovali také jeho spoluhráči. Haluzův nadzvednutý kotouč končí na pravém betonu.
     
    58:16
    Nyní se Málek rozhodl poněkud riskantně povyjet proti ujíždějícímu Kavanovi. Tento tah mu vyšel a u puku je Vsetín.
     
    58:37
    Zeman trefuje pravou tyčku.
     
    59:02
    Do konce základní hrací doby zbývá necelá minuta a domácí už se chytají za hlavy. V jasné gólově šanci vychytal gólman Venouš vsetínského útočníka Frimela.
     
    59:32
    Valaši jsou stále na puku, ale nedaří se jim založit útok ze středního pásma.
     
    59:48
    Vsacané jsou sice při chuti, ale nesmíme zapomínat ani na hostující Draky. Kapitán Haluza trefuje prudkou střelou z hranice brankoviště Málkovu masku.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Divoká třetí třetina je u konce. Hned po 10 sekundách se Šumperku podařilo navýšit svůj náskok na dvoubrankový, ale to si Valaši nenechali líbit. Tedy konkrétně Tadeáš Pospíšil, jehož dvě branky srovnaly skóre zápasu na 2:2. Vsetínští byli v této části zápasu jako vyměnění a nechybělo mnoho, aby se dostali do vedení. To se však nestalo, a my tak uvidíme prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Ondračka rozehrává z vlastního pásma.
     
    60:31
    Vašenka nahrál v přečíslení Klímkovi, který střílel z první. Jeho tvrdou ránu za přemisťujícího se brankáře vystihl právě pohotový Venouš.
     
    61:01
    Vogel šikovně roztrhl bránící dvojici Vsetína, aby Hladišovi vytvořil prostor pro střelu. Technicky to bylo provedeno bezchybně, ale Málek na střelu velmi dobře viděl a ukrývá ji ve výstroji.
     
    61:18
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Je dobojováno, Vsetín dokonává obrat. ADAM HILŠER se ujal kotouče, poradil si s bránícím hráčem a z bezprostřední blízkosti zakončil na vyrážečku. Asistence: Vojtěch Vrána, Patrik Zeman.
     
    Konec zápasu.
     
    Prodloužení netrvalo ani dvě minuty a rozhodli v něm Vsetínští, kteří tak navázali na svou hru a tlak ze závěru základní hrací doby.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače Vám přeji příjemný zbytek dne. (17:42:51)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 43. Pospíšil (Frimel, Hilšer), 46. Pospíšil (Vavřík, Hilšer), 62. Hilšer (Vrána, Zeman) – 27. Vogel (Horký, Holub), 41. Haluza (Vogel, Holub)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (Tkadlec) – Holáň, Zeman, Riedl, Siner, Houser, Kamas, Ondračka – Pospíšil, Hilšer, Holba, Vavřík, Zemánek, Vrána, Vašenka, Klímek, Frimel.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Venouš (Kašpar) – Hladiš, Holub, Štrbík, Ott, Cekr, Blaháček, Plhal – Habrman, Štefanišin, Jurča, Vogel, Horký, Kavan, Haluza, Šembera, Drlík, Kesler.

    Rozhodčí: Škrobák – Poláček, Pospíšil
    thejrc.org