Třinec – Olomouc 7:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:3 (1:1, 3:0, 3:2)
HC Olomouc
Úterý 24.09.2019, 18:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den z Třince! Tipsport extraliga má v úterním plánu na programu jediný duel, a to konkrétně předehrávku desátého kola mezi Oceláři Třinec a Olomoucí. Utkání startuje v 18 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři se po třech venkovních zápasech zase vrátili do WERK ARENY, v nedělním odpoledni pak svěřenci trenérů Václava Varadi, Marka Zadiny a Jiřího Raszky mohli slavit tříbodové vítězství nad Litvínovem. Výhra se ale nerodila lehce, byť úřadující mistři ve druhé třetině vedli již o tři branky. Nakonec museli Oceláři bojovat do poslední minuty o těsné vítězství 3:2. Premiérovými trefami v novém působišti se prezentovali Matěj Stránský a David Kofroň.

    ”Nalomil nás gól na 3:1 a po snížení na 3:2 byla na hráčích vidět tíha odpovědnosti a důležitostí tří bodů, které tým v poslední době lacině ztrácel. Bylo to těžké psychicky, ale zvládli to. Věřím, že kluky posílí, že jsme udolali houževnatého soupeře, který si vytvořil ve třetí třetině docela dost šancí a je možná pro něho kruté, že odjíždí bez bodů,“ hodnotil hlavní kouč Václav Varaďa nedělní klání.

    Hráče s drakem na prsou čeká také v tomto týdnu velice náročný program. Po úterní domácí předehrávce desátého kola Oceláři v pátek zavítají do Mladé Boleslavi, v neděli pak doma vyzvou hradecký Mountfield. „Jsou tady kvalitní hráči, kteří mají odehráno několik stovek profesionálních zápasů, nejsou to žádní nazdárci. Hraje se ve vysokém tempu, vůbec to není jednoduché. Snažím se makat, uvidíme, jak to půjde dál. Líbí se mi náš styl, který hrajeme, zatím jsem spokojený,“ svěřil se Matěj Stránský.

    Poslední utkání Ocelářů

    22. září 2019: HC Oceláři Třinec – HC Verva Litvínov 3:2 (1:0, 2:1, 0:1).
    Branky a nahrávky:
    14. P. Vrána (Roth, Gernát), 37. D. Kofroň (Adamský), 38. M. Stránský (Hrehorčák, P. Vrána) – 40. Zygmunt (Ščotka, J. Říha), 52. Kašpar (V. Hübl, Jarůšek).

    Sestava Ocelářů v posledním utkání:
    Bartošák – Roth, Gernát, F. Haman, Galviņš, Hrachovský, M. Doudera – M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – D. Kofroň, Hladonik, Adamský.
     
    HC Olomouc

    Kohouti se v minulém ročníku přímo probojovali do čtvrtfinále play off, v němž se utkali s Plzní. Dramatická série dospěla až do rozhodující sedmé bitvy, ve které byla úspěšnější Plzeň. Po vydařeném ročníku tak nebylo mnoho důvodu k větším změnám v hráčském kádru. Tým opustilo pět hráčů, mezi nejcitelnější ztráty patří odchody útočníka Aleše Jergla do Hradce a nadějného beka Jakuba Galvase do Finska. Dalšími, kdo opustili Olomouc, jsou útočníci Miroslav Holec (Motor) s Bruno Mrázem (Zvolen) a obránce Robin Staněk (Jihlava).

    Nové útočiště v olomoucké „plecharéně“ našlo pět nových tváří. Mezi největší posily můžeme zařadit útočníky Rostislava Olesze, který do Olomouce přestoupil po konci ve Vítkovicích, a Lukáše Klimka, který odešel ze Sparty. Třetím útočníkem do party pak je Marek Hecl z Trenčína. Obranné řady pak vyztužili Alex Rašner z Havířova a Tomáš Valenta ze Zlína. V přípravném období Olomoučtí sehráli devět duelů s pozitivní bilancí sedmi výher a pouhých dvou porážek.

    Dobrá forma z přípravy se projevila také v úvodu nového ročníku. Hanáci zatím bodovali ve všech zápasech a s devíti body po čtyřech duelech okupují čtvrtou příčku tabulky. Naposledy Olomouc zvítězila nad do té doby neporaženou Energií. „My jsme hráli dobře, až výborně první třetinu. Soupeře jsme nepustili téměř k ničemu. Bohužel za necelé dvě minuty druhé třetiny jsme o svůj náskok přišli. A to svou nedisciplinovaností, po inkasování branek jsme ještě byli vyloučení, takže prvních deset minut druhé třetiny jsme hráli špatně. Poté jsme se dostali do zápasu, jsem rád, že ve třetí třetině se nám podařilo dostat se do vedení. Troufám si říci, že jsme byli o trošku lepší a zaslouženě bereme body,“ řekl trenér Zdeněk Moták po posledním duelu.

    Poslední utkání Olomouce

    22. září 2019: HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 3:2 (2:0, 0:2, 1:0).
    Branky a nahrávky:
    8. Kolouch (Olesz, Škůrek), 20. Nahodil (Burian, Olesz), 44. Strapáč (Kolouch, Klimek) – 21. Stříteský (T. Rachůnek, Gríger), 22. Šenkeřík (Koblasa, Skuhravý).

    Sestava Olomouce v posledním utkání:
    Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Valenta – Irgl, J. Knotek, Ostřížek – Klimek, Kolouch, Strapáč – Olesz, Nahodil, Burian – Hecl, Handl, V. Tomeček.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kváča (Bartošák) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Hrachovský – Hrehorčák, P. Vrána, Stránský – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Hladonik, Kofroň – Polanský.

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Ostřížek, J. Knotek (A), Irgl – Strapáč, Kolouch, Klimek – Burian, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Skladaný, Hecl.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Hlavatý, Lederer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledové ploše, utkání začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Úvodní buly pro Oceláře. Vránova formace se okamžitě nastěhovala do útočného pásma, právě centr první třinecké řady pak ke střele vyzval Stránského. Ten ale trefil jen bránícího hráče. Hosté poslali hru do neutrální zóny.
     
    01:15
    Slezanům to ale netrvalo dlouho, aby se vrátili do blízkosti Konrádovy klece. Třinečtí v útočném pásmu kombinovali s kotoučem, olomouckého gólmana ale nijak neohrozili.
     
    01:49
    Podobně si na druhé straně vedla formace Lukáše Nahodila. Kohouti drželi území, Kváča ale zasahovat nemusel.
     
    02:43
    Čtvrtá formace domácích zavezla kotouč do útočné třetiny a po lítém boji v rohu kluziště jej znovu získala na své hole. Nahození Hrachovského od modré ale bylo sraženo na olomouckou střídačku.
     
    02:50
    Ocelářům na útočné modré propadl kotouč do středního pásma a agilní Vojtěch Tomeček se k němu dokázal dostat rychleji, než třinecká obraná dvojice. Tomeček navíc dokázal zakončit, Kváča ale byl připraven.
     
    03:35
    Sledujeme spíše nervózní úvod utkání, kdy se ani jednomu ze soupeřů nedaří kombinace. Oceláři se marně snažili dostat do útočné třetiny, olomouckého Irgla pak v kličce zastavil Musil.
     
    04:30
    Strapáč si ve středním pásmu sebral vysoko letící puk, kolem Hrachovského se ale do útočné třetiny nedostal. Další akci Hanáků pak zastavil ofsajd.
     
    05:13
    Vladimíru Rothovi na vlastní modré utekla přihrávka Michala Kovařčíka, třinecký bek ale byl při pohybu zpět hákován napadajícím Vilémem Burianem, Oceláři si tak zahrají první přesilovku zápasu.
     
    05:35
    Po dosti kostrbaté rozehrávce se ke střele z blízka dostal Hrňa, Konrád ale byl připraven. Hosté se následně osvobodili.
     
    06:10
    Třinečtí se velmi rychle dostali zpět do útočného pásma. Po několika přihrávkách za hostující brankou se puk dostal na modrou, odkud střílel Gernát. Před brankou ještě clonil Marcinko, Konrád i tak dokázal zasáhnout.
     
    06:30
    Doudera dvakrát pálil od modré, v obou případech ale trefil jen prvního bránícího hráče. Hosté se osvobodili.
     
    07:21
    Hosté přečkali první oslabení bez úhony. Hned po svém návratu na led se vyloučený Burian dostal do slibné šance, tísněn vracejícím se Musilem ale dokázal trefit jen Kváčovo rameno.
     
    08:02
    Třinecká defenzíva byla trochu rozhozená, čehož hosté chtěli využít. Kváču atakovali Nahodil s Burianem, ani jeden ale nemířil přesně.
     
    08:29
    Hra se velmi rychle přenesla na druhou stranu kluziště, zcela sám se před Konrádem ocitl Dravecký. Slovenský forvard ale byl příliš blízko branky a nedokázal hostujícího brankáře překonat.
     
    08:50
    Nepovedená rozehrávka Olomouce končí na zakázaném uvolnění, hra se vrací před Konráda.
     
    09:18
    Matěj Stránský ve sprinterském souboji přespurtoval bránícího Valentu a z rohu kluziště se tlačil do předbrankového prostoru. Stránský zkusil překvapivou kličku, Konráda ale nepřekonal. Komerční přestávka.
     
    09:49
    Třetí formace domácích dlouho motala olomouckou defenzívu, po výpadu Michala Kovařčíka z rohu kluziště se ke střele od modré dostal Musil, ten ale branku minul.
     
    09:56
    Olomoučtí se pokusili o rychlý přechod středního pásma, jejich rozehrávka ale letěla jen do ochranné sítě. Buly v neutrální zóně.
     
    10:19
    Adamský nejprve neúspěšně naháněl rozehrávajícího Škůrka, Strapáčova přihrávka do středu kluziště se pak od Kofroňových nohou odrazila na olomouckou střídačku.
     
    11:06
    Stránský s Hrehorčákem podnikli neúspěšný výpad do útočného pásma, na druhé straně pak měl Hrachovský plné ruce práce s dotírajícím Oleszem.
     
    12:07
    Na jedné straně se nepovedla akce Heclovi, na druhé pak špatně kombinovali Adamský s Kofroněm. Utkání zatím příliš hokejové krásy nenabízí.
     
    12:25
    Petr Kváča si musel dávat pozor při akci Skladaného z pravé strany ledové plochy. Skladaný se snažil natlačit do brankoviště a zasunout puk mezi Kváčovy betony, třinecký gólman ale byl pozorný. Komerční přestávka.
     
    13:25
    Čtvrtá formace Olomouce na chvíli uzamkla Oceláře v jejich obranném pásmu, Kváču ale hosté neohrozili. Konrád pak sledoval rychlou kombinaci bratří Kovařčíků s neúspěšným střelcem Michalem.
     
    14:11
    Olomoučtí si svou aktivitou vybojovali přesilovou hru, proti pravidlům se totiž ve vlastním pásmu provinil Martin Gernát, a to konkrétně podrážením.
     
    14:33
    Škůrkova střela od modré byla Adamským sražena do rohu kluziště, odkud Marcinko odpálil kotouč za Konrádovu branku.
     
    15:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Další přesilovková akce Olomouckých již byla úspěšná a hosté se ujímají vedení! Hostující pětice po rychlé kombinaci dostala kotouč na modrou čáru, odkud opět pálil David Škůrek. Kváča sice dokázal zasáhnout, proti dorážce nehlídaného ROSTISLAVA OLESZE ale byl třinecký gólman bezmocný! Asistence: David Škůrek, Petr Strapáč.
    15:05 Rostislav OLESZ - 0:1
     
    15:20
    Zakázané uvolnění Olomouce.
     
    15:51
    Oceláři drží kotouč za vlastní brankou, s rozehrávkou však poněkud otálejí.
     
    16:14
    Třinečtí se nakonec dlouhým pasem dostali do útočného pásma Adamský ani Dravecký se ale do šance nedostali.
     
    16:41
    Hrachovský trestuhodně přišel o kotouč za vlastní brankou, Zbyněk Irgl ale nedokázal zaváhání třineckého beka potrestat, olomoucký kanonýr totiž z mezikruží netrefil branku!
     
    17:01
    Nepřesná rozehrávka domácích končí na icingu, vhazovat se bude po pravé ruce Petra Kváči.
     
    17:28
    O kotouč se dlouho bojovalo u třinecké modré čáry, hlavní sudí nakonec souboj osmi hráčů přerušil a nařídil vhazování v útočném pásmu Olomouce.
     
    17:41
    Matěj Stránský vybojoval puk ve středním pásmu a nebýt sekery Petra Koloucha, dostal by se třinecký útočník do blízkosti Konrádovy branky. Přesilovka pro domácí.
     
    18:00
    Oceláři mohli přesilovku využít bleskurychle, rána Erika Hrni od modré ale orazítkovala pouze tyč Konrádovy branky!
     
    18:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po další akci Ocelářů se již rozvlnila síť hostující branky, Třinečtí srovnávají krok! PETR VRÁNA dostal přihrávku na modrou čáru, elitní třinecký útočník si nabruslil na střed kluziště a nechytatelnou ránou do horního rohu nedal Konrádovi žádnou šanci! Asistence: Martin Gernát, Tomáš Marcinko.
    18:09 Petr VRÁNA - 1:1
     
    18:28
    Polanský ve vlastním pásmu získal kotouč pro Hladonika, ten se třemi rychlými tempy dostal do útočné třetiny, kde přesným pasem našel najíždějícího Davida Kofroně. Třineckého mladíka ale zradilo zpracování a Konrád tak měl dostatek času na přesun!
     
    18:45
    Irgl se v útočném pásmu dral po volném kotouči, čárový sudí ale signalizoval ofsajd, tudíž snaha hostujícího útočníka byla zbytečná.
     
    19:20
    Stránský za hostující brankou vydoloval kotouč pro Vránu, ten se ale v předbrankovém prostoru roztočil do piruety a nedokázal si tak vytvořit střeleckou šanci. Hosté následně rychle přenesli hru na druhou stranu a donutili Kváču k zákroku.
     
    19:46
    Po zakázaném uvolnění se v první třetině bude ještě jednou vhazovat před Konrádem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí, po jejím konci na světelné tabuli svítí nerozhodný stav 1:1. Prvních deset minut utkání se hrálo ve vysokém tempu, hráčům ale chyběla přesnost v rozehrávce i zakončení. Koření v podobě branek tak přišlo až v poslední pětiminutovce třetiny. Oba soupeři využili po jedné přesilovce, třineckého Kváču překonal Rostislav Olesz, v devatenácté minutě pak srovnal Petr Vrána.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:53.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 9:7,
    střely mimo: 6:1,
    zblokované střely: 5:2,
    hity: 2:2,
    vhazování: 10:13,
    trestné minuty: 2:4,
    využití: 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Oceláři získali kotouč po prvním vhazování druhé třetiny a okamžitě se dostali do šance. Vrána zpoza Konrádovy branky ke střele vyzval Hrehorčáka, ten ale z mezikruží trefil jen připraveného Konráda.
     
    20:34
    Roth zkusil z vlastního pásma překvapivou rozehrávku na Stránského, kotouč ale letěl příliš rychle a skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    21:20
    Olomoučtí kombinovali v útočném pásmu, s překvapivou střelou kolem bránícího Musila pak přispěchal Hecl, který ale branku přestřelil.
     
    21:45
    Oceláři se dostali do útočného pásma, Hrňa si vybrusli zpoza hostující klece a namazal na modré stojícímu Hrachovskému. Ten se opřel do střely z první, Konrád vyrazil puk do rohu.
     
    22:36
    Kohouti jsou opět v útočném pásmu. Vyrůbalík pálil od modré, puk ale znovu letěl příliš vysoko. Oceláře pak v protiakci zastavil ofsajd.
     
    23:13
    Hladonik si při přechodu středního pásma narazil kotouč s Adamským, v útočné třetině pak ale nedokázal přesně nahrát Kofroňovi. Hosty v protiakci zastavil ofsajd.
     
    23:28
    Stránský po pravé straně zatáhl hru do útočného pásma, jeho lehké nahození si ale našlo cestu jen do Konrádovy lapačky.
     
    24:24
    Vrána se sice dostal do útočného pásma, k zakončení již nikoliv. Totéž se dá říct o akci Olomouce, kdy hosté nahodili puk za Kváčovu branku a šli střídat.
     
    25:08
    Kváča chtěl vypomoci třineckým bekům s rozehrávkou, kotouč se mu ale zamotal mezi nohami a div že se nedostal k napadajícím hráčům Olomouce.
     
    25:57
    Galvinš se po levém křídle prodral až za hostující branku, odkud s Draveckým a Marcinkem rozehrál puk na střílejícího Musila. Konrád vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    26:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nenápadná střela po vhazování končí za Konrádovými zády a Oceláři otáčejí vývoj utkání! Michal Kovařčík vyhrál buly přímo na MILANA DOUDERU, který se nijak nerozpakoval a okamžitě nahodil puk na Konráda! Kotouč si našel mezírku v postoji olomouckého brankáře! Asistence: Michal Kovařčík.
    26:02 Milan DOUDERA - 2:1
     
    27:00
    Stránský nahazoval kotouč do útočného pásma pro Vránu, centr první třinecké formace se ale k puku nedostal. Olomouc poslala hru do středního pásma.
     
    27:32
    Oceláři se velmi rychle vrátili do soupeřovy třetiny a Gernát připravil střelu pro Rotha. Ten ale trefil jen bránícího hráče.
     
    28:05
    Oceláři jsou stále při chuti. Hladonika v mezikruží selhalo zakončení, Marcinko pak od modré napálil jen Konráda.
     
    28:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři pokračovali v tlaku a odměnou jim je třetí branka! ERIK HRŇA s kotoučem na holi objel téměř celé útočné pásmo, než si to namířil na osu kluziště a nechytatelnou střelou do horního růžku poslal Oceláře do dvoubrankového trháku! Asistence: Vladimír Dravecký.
    28:16 Erik HRŇA - 3:1
     
    28:54
    Olomoučtí se pokusili otupit třinecký tlak, Heclovi se povedla individuální akce po levé straně ledové plochy, Kváča ale byl připraven. Komerční přestávka.
     
    29:30
    Polanský v útočném pásmu hledal Adamského, hosté ale přihrávku vystihli a poslali hru do neutrální zóny.
     
    30:11
    Olomoučtí se dostali do útočného pásma, střela Škůrka od modré ale branku netrefila.
     
    30:39
    Doudera na vlastní modré zastavil akci Olomouce a dlouhým pasem poslal do protiútoku Hrňu. Ten střílel z vrcholu kruhu pro vhazování, puk letěl nad branku.
     
    31:17
    Doudera u modré čáry nezastavil rozjetého Nahodila, ten se tak dostal až ke střeleckému zakončení. Kváča má puk v lapačce.
     
    31:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se po vyhraném buly ve vlastním pásmu dostali do útočné třetiny a nakonec i ke čtvrté brance! Martin Gernát u modré čáry zachytil hostující rozehrávku a, byť faulován, rychle rozehrál na MICHALA KOVAŘČÍKA! Třinecký útočník naznačil kličku do středu kluziště a rychlou střelou vymetl pavučinky v horním rohu Konrádovy branky! Olomouckému brankáři to stačilo, své místo přenechává Janu Lukášovi! Asistence: Martin Gernát.
    31:46 Michal KOVAŘČÍK - 4:1
     
    31:46
    Střídání v týmu HC Olomouc: ze hřiště odchází Branislav Konrád, přichází Jan Lukáš.
     
    32:52
    Hosté se po inkasované brance dostali do útoku, kotouč po několika střelách hostí skákal kolem brankoviště Třince. Kváča ale zasahovat nemusel.
     
    34:00
    Hrehorčák se po levé straně prohnal do útočného pásma a po zpětné kličce za hostující brankou hledal před brankou stojícího Stránského. Ten ale pouze promáchl.
     
    34:50
    Obrovská chyba třineckého Doudery málem umožnila hostům skórovat! K volnému puku se dostal Vojtěch Tomeček, Kváču ale z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Nevedlo se ale dorážejícímu Marku Heclovi!
     
    35:14
    Dlouhá přihrávka hostí ze středního pásma končí u Kváči, který raději přerušuje hru. Komerční přestávka.
     
    35:52
    Hosté zachytili Kváčovu nepřesnou rozehrávku, ke střele se však nedostali. Nevedlo se ani Ocelářům, kteří pouze odevzdali puk zpět svému soupeři.
     
    36:30
    Po další akci hostí již musel Kváča zasahovat, na třineckého brankáře si v dobré pozici nepřišel Zbyněk Irgl.
     
    36:42
    Petr Kváča má další úspěšný zákrok, když zlikvidoval prudký pak Koloucha po Strapáčově přihrávce.
     
    37:12
    Hrachovský chtěl středem kluziště najít Draveckého, třinecký obránce však pouze nastřelil forčekujícího protihráče. Nebezpečí pro Kváčovu branku z toho však nebylo.
     
    37:30
    Nahození Olomouce ze středního pásma končí v Kváčově lapačce, buly v pásmu Třince.
     
    37:50
    Marek Hecl dostal přihrávku zpoza Třinecké branky do ideálního střeleckého prostoru, hostující útočník ale napálil jen Kváčovu masku, od níž se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    38:32
    Irgl se prodral kolem bránícího Galvinše, lotyšský obránce ale hostujícího kanonýra alespoň dokázal natolik rozhodit, že Irgl přišel o kotouč.
     
    39:18
    Formace bratří Kovařčíků operuje v útočném pásmu. Galvinš od modré napálil Lukáše, to samé se povedlo i Michalovi Kovařčíkovi z pravého kruhu pro vhazování. Chmielewského pak zastavil bránící Vyrůbalík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, do kabiny jdou mnohem spokojenější domácí Oceláři, kteří se třemi brankami v prostřední části dostali do vedení 4:1. Vše v dvacáté sedmé minutě nenápadným nahozením odstartoval Milan Doudera, za další dvě minuty pak po krásné akci skóroval Erik Hrňa. Když v dvaatřicáté minutě Michal Kovařčík přidal čtvrtou branku, odjel gólman Konrád na střídačku. Hosté se také dostali do několika slibných šancí, Kváča ale další kotouč za svá záda zatím nepustil.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    První formace domácích opět lépe zvládla úvodní buly a dostala se do útočného pásma. Hrehorčák v rohu kluziště přenechal puk Stránskému, ten si vybruslil do střelecké pozice, pak ale minul.
     
    41:03
    Olomoučtí se na chvíli podívali do útočné třetiny, žádné ohrožení Kváčovy branky se ale nekonalo.
     
    41:26
    Další akce Olomouckých již vypadala nadějněji. Lukáš Klimek se natlačil do předbrankového prostoru, proti bránícímu hráči se ale nakonec ke střele nedostal. Sudí pak odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    42:07
    Vladimír Roth si od vlastní branky udělal výlet až do útočné třetiny, jeho střelu ale k Lukášovi nepustili bránící hráči.
     
    42:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ne, pětku ne. Právě táhle písnička nyní zní WERK ARENOU! Martin Gernát z vlastního pásma vyslal milimetrový pas až na útočnou modrou, kde si za hostující obranu sjel MARTIN ADAMSKÝ, který střelou mezi betony nedal Lukášovi sebemenší šanci! Asistence: Martin Gernát, David Kofroň.
    42:26 Martin ADAMSKÝ - 5:1
     
    43:12
    Oceláři jsou opět v útočném pásmu. Marcinko z rohu kluziště našel nehlídaného Musila, který pálil z první. Lukáš pouze vyrazil puk před sebe, hosté se ale o dorážející Oceláře postarali.
     
    43:22
    Hosté mohli snížit své manko, když se Zbyněk Irgl dostal až za třineckou obranu, sám proti Kváčovi ale neuspěl. Třinecký gólman se roztáhl na brankové čáře a kotouč za svá záda nepustil!
     
    44:11
    Oceláři mohli přidat další trefu! Slezané se vydali do přečíslení čtyř proti dvěma, Martin Gernát po námazu Rotha ale trefil jen boční síť olomoucké branky.
     
    44:44
    Chmielewski se rozjel ve středním pásmu, po levé straně se natlačil do předbrankového prostoru, po zpětné kličce ale Lukáše nepřekonal.
     
    45:23
    Formace bratří Kovařčíků se držela v útočném pásmu, ani bratři, ani Chmielewski, ale Lukáše překonat nedokázali.
     
    45:39
    Kohoutům se povedlo nahodit kotouč přímo na Kváču, Oceláři si pak neporadili s rozehrávkou a poslali puk jen na zakázané uvolnění.
     
    46:34
    Gernát ze středního pásma loboval kotouč do útočné třetiny, Dravecký jej ale nedokázal zpracovat. Následná hostující rozehrávka byla sražena mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po komerční přestávce ve středním pásmu.
     
    47:19
    Oceláři se marně snažili dobýt soupeřovo teritorium, Dravecký proto od modré čáry pouze nahodil puk za hostující branku a šel střídat.
     
    47:35
    Nepřesná rozehrávka hostí se odrazila mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    47:58
    Dlouhý pas hostí na rozjetého Buriana byl příliš prudký, puk doputoval až na zakázané uvolnění
     
    48:29
    Michal Kovařčík v útočném pásmu vybojoval kotouč, Aron Chmielewski se ale po individuální akci ke střele nedostal. Hosté posílají hru do neutrální zóny.
     
    49:03
    Stránský se dostal k odraženému kotouči, třinecký útočník si posunul puk do strany, mezírku mezi Lukášovými betony ale netrefil.
     
    49:29
    Po další rychlé akci Ocelářů musel Lukáš opět zasahovat, hosté pak odpálili puk na zakázané uvolnění.
     
    50:10
    Galvinš se v nouzi za vlastní brankou nijak nerozpakoval a odpálil kotouč až za hostující branku. Buly před Kváčou.
     
    50:42
    Olomouci se nepovedlo vyhrát buly v útočném pásmu a hosté museli opět do defenzívy. Dravecký z levé strany hledal najíždějícího Chmielewského, přihrávku ale hosté zachytili.
     
    50:54
    Přesilovka pro hosty, Aron Chmielewski ve vlastním pásmu sekl jednoho z protihráčů.
     
    51:05
    Vyrůbalíkova střela od modré byla sražená k Adamskému, ten pak poslal puk do olomoucké třetiny.
     
    51:26
    Hosté se velmi rychle vrátili do útočného pásma a Zbyněk Irgl dostal nabito na vrchol levého kruhu pro vhazování. Irgl si však kotouč nejprve zpracoval, což Kváčovi umožnilo přesun a pohotový zákrok.
     
    51:44
    Po dalším odpalu Ocelářů se hosté chtěli rychle vrátit do útočného pásma, zastavil je však ofsajd.
     
    51:57
    Michal Kovařčík na vlastní modré zachytil hostující rozehrávku a s Tomášem Marcinkem se vydal do přečíslení dvou proti jednomu! Kovařčík v předbrankovém prostoru protlačil puk na najíždějícího Marcinka, ten však byl příliš blízko brankáři a nedokázal přehodit Lukášův beton!
     
    52:20
    Hosty zastavuje hvizd sudích pro ofsajd.
     
    53:08
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Chmielewski se sice již vrátil z trestné lavice, stále však sledoval končící přesilovou akci hostí, která nakonec byla úspěšná! Kotouč se po skrumáži před Kváčovou brankou vykutálel před volným JIŘÍM ONDRUŠKEM, který jej jednoduše uklidil do odkryté části branky! Asistence: Vilém Burian. Po odpískání se pak do sebe pustili David Musil s Jiřím Ondruškem, oba si půjdou odpočinout na dvě minuty, hraje se ve čtyřech na obou stranách.
    53:08 Jiří ONDRUŠEK - 5:2
     
    53:08
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (David Musil – 2 min.).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jiří Ondrušek – 2 min.).
     
    54:06
    Hosté vycítili šanci a odvolali brankář Lukáše na střídačku, Olomouc tak hraje v pěti proti čtyřem. Kváča zlikvidoval ránu od modré, pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    54:06
    Dnešní utkání sleduje 3 575 diváků.
     
    54:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hostům risk bez brankáře vychází, Kohouti snižují na rozdíl dvou branek! ZBYNĚK IRGL si ze středního pásma nabruslil do ideální střelecké pozice a nechytatelnou ránou do horního růžku nedal Kváčovi sebemenší šanci! Asistence: Lukáš Nahodil.
    54:36 Zbyněk IRGL - 5:3
     
    55:28
    Oba týmy hrají v plném počtu, Lukáš se navíc vrátil do branky. Kotouč se po většinu času pohybuje ve středním pásmu.
     
    55:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři vlétli do útočné třetiny, využili zmatků v olomoucké obraně a přidávají šestou branku! Michal Kovařčík v předbrankovém prostoru vybojoval puk pro ARONA CHMIELEWSKÉHO, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil! Asistence: Michal Kovařčík.
    55:43 Aron CHMIELEWSKI - 6:3
     
    56:30
    David Musil byl ve středním pásmu zezadu atakován Markem Heclem, za co sudí signalizovali trest. Třinecký obránce si to ale nenechal líbit a několika tvrdými údery poslal olomouckého útočníka k ledu. Hrát se tak bude ve čtyřech na obou stranách, trest za Musila, který se odebral do kabiny, odpyká Aron Chmielewski.
     
    57:11
    Olomoučtí drží kotouč ve své moci, děje se tak ale v blízkosti jejich vlastní branky.
     
    57:37
    Marcinko přesprintoval bránícího Škůrka a získal kotouč pro své barvy. Marcinko poslal puk do vlastního pásma.
     
    58:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté z Olomouce opět zkusili hru bez brankáře, tentokráte se jim to však vymstilo. MILAN DOUDERA ve vlastním pásmu získal kotouč a lehkým nahozením z vlastní modré poslal kotouč přímo do prázdné branky! Asistence: Vladimír Dravecký.
    58:01 Milan DOUDERA - 7:3
     
    58:42
    Oceláři hrají v signalizované výhodě. Doudera mohl střílet od modré, rána mu ale nesedla a domácí se musejí vrátit do vlastního pásma.
     
    59:07
    Hra je přerušená, na trestnou lavici odjíždí Zbyněk Irgl, který se provinil hákováním.
     
    59:38
    Sražená střela Gernáta od modré skončila těsně vedle hostující branky.
     
    59:57
    Oceláři kontrolovali čas a pouze si přihrávali. Ještě jednu ránu na hostující branku nakonec vyslal Hrňa, Lukáš byl připraven.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, z vysokého vítězství se radují domácí Oceláři, kteří tak ukončili bodovou sérii Olomouce. Oceláři si v úvodu třetí třetiny vypracovali čtyřbrankový náskok, Olomouci se sice poté povedlo snížit na rozdíl dvou branek, trefy Chmielewského a Doudery ale definitivně rozhodly o osudu zápasu.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Michal Kovařčík (1+2) – Jiří Ondrušek (1+0)
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Na shledanou! (20:25:46)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 19. P. Vrána (Gernát, Marcinko), 27. M. Doudera (M. Kovařčík), 29. Hrňa (Dravecký), 32. M. Kovařčík (Gernát), 43. Adamský (Gernát, Kofroň), 56. Chmielewski (M. Kovařčík), 59. M. Doudera (Dravecký) – 16. Olesz (Škůrek, Strapáč), 54. Ondrušek (Burian), 55. Irgl (Nahodil)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Bartošák) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Hrachovský – Hrehorčák, P. Vrána, Stránský – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Hladonik, Kofroň – Polanský.
    HC Olomouc: Konrád (32. Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Ostřížek, J. Knotek (A), Irgl – Strapáč, Kolouch, Klimek – Burian, Nahodil, Olesz – V. Tomeček, Skladaný, Hecl.

    Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Hlavatý, Lederer
    thejrc.org