Chabarovsk – Vladivostok 3:2 (kon.) | N.Novgorod – Minsk 4:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Ufa 2:4 (kon.)
Viťaz – Jekatěrinburg 1:0 (po pr.)
po prodl.
Torpedo Nižnij Novgorod
4:3 (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)
HC Dinamo Minsk
Úterý 24.09.2019, 18:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:06 Anton ŠENFELD - 4:3
     
    61:06
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Třetí nájezd za čtvrt hodiny herního času už domácí proměňují a vítězí. Brankář Tichomirov nejprve holí odklidil nebezpečí ze svého brankoviště, Genoway vyslal do úniku ANTONA ŠENFELDA a ten dovedl do zdárného konce bekhendový blafák. Asistence: Charles Genoway, Andrej Tichomirov.
     
    60:10
    Dnešní utkání sleduje 5300 diváků.
     
    59:09
    Těsně před vypršením trestu mohlo rozhodnout oslabené Torpedo. Samostatný nájezd však po hrubce soupeře ve středním pásmu neproměnil Schroeder, jeho blafák po ledě Enroth betonem vystihl.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Paul Szczechura – 2 min., sekání).
     
    56:09
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Kirill Gotovec – 2 min., podrážení). Už třetí menší trest hostujícího kapitána.
     
    56:03
    Zápas nabírá grády, každý chce zvítězit! Teď ujeli do přečíslení 3 na 2 hosté a po perfektně sehrané kombinaci Alexandr Kitarov zblízka neprostřelil výborného Tichomirova.
     
    53:58
    Bělevič našel křížnou přihrávkou na zadní tyči zcela volného Šenfelda, to byla obrovská šance Torpeda! Enroth prokázal neuvěřitelnou mrštnost a kotouč vytěsnil od tyče ven.
     
    50:50
    Tichomirov si po dvou rychle obdržených gólech vylepšil reputaci. Kosticyn krásnou křížnou přihrávkou našel Parému, proti jeho zakončení z první zasáhl domácí brankář skvěle betonem u tyčky.
    48:04 Francis PARÉ - 3:3
     
    48:04
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Genowayův trest hosté dokonale trestají. Ve zkrácené přesilovce pálil příklepem Pulkkinen, odražený kotouč se k němu vrátil a tentokrát Fin přihrával po ledě na zadní tyč, kde doklepl číhající FRANCIS PARÉ. Asistence: Teemu Pulkkinen, Marc-Andre Gragnani.
    46:53 Jevgenij KOVYRŠIN - 3:2
     
    46:53
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Při hře 4 na 4 se brzy po vyhraném buly prosazuje nenápadným nahozením od modré čáry JEVGENIJ KOVYRŠIN. Asistence: Andrej Kosticyn.
     
    46:41
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Charles Genoway – 2 min., držení hole).
     
    46:02
    Žafjarov při exekuci selhal a trestné střílení zakončil slabým bekhendem do Enrothovy lapačky!
     
    46:02
    Damir Žafjarov si ve vysoké rychlosti nabruslil mezi minské beky a sám proti brankáři zakončoval blafákem vedle. Byl však zezadu zahákovaný Znacharenkem a tak je nařízeno trestné střílení.
     
    45:32
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Kirill Gotovec – 2 min., krosček).
     
    39:58
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Roman Ďukov – 2 min., držení). Nechat se vyloučit dvě vteřiny před sirénou za faul ve středním pásmu, to chce fištróna...
     
    35:18
    Damir Žafjarov jel po pravém křídle proti couvajícímu bekovi. Místo střely zkusil stahovačku ven, sice se vytlačil se z úhlu, ale stačil zadovkou nabít Schroederovi. Američan zblízka pálí do betonů Jhonase Enrotha.
    30:36 Jordan SCHROEDER - 3:1
     
    30:36
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Žafjarov nabil zpoza brány JORDANU SCHROEDEROVI, který přes obránce parádně vymetl bližší horní růžek. Kanadský bod by si ovšem zasloužil také Mišarin, který baseballovým úderem na modré čáře udržel vyhozený kotouč v útočném pásmu. Má ale smůlu, bodují jen další dva nahrávači. Asistence: Damir Žafjarov, Arťom Aljajev.
    27:28 Michail VARNAKOV - 2:1
     
    27:28
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Další nesmírně smolný gól v síti Bělorusů. MICHAIL VARNAKOV hledal před bránou Žafjarova, jenže hůl do jeho křížné přihrávky vložil Gragnani tak nešikovně, že obloučkem přehodil vlastního brankáře. Bez asistence.
     
    21:49
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Kirill Gotovec – 2 min., podrážení).
     
    19:07
    Varnakov mezi dvěma hráči krásně prostrčil na Běleviče, jenž si kotouč přehodil na bekhend a střílel zblízka po ledě. Enroth secvakl betony včas.
     
    15:09
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Shane Prince – 2 min., podrážení).
    14:48 Daniil ILJIN - 1:1
     
    14:48
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nižněgorodci okamžitě přispěchali s odpovědí. Hned po buly se vydali v oslabení vpřed, Urakovovu střelu vyrážel Enroth před sebe a od DANIILA ILJINA se kotouč kuriózně odrazil za jeho záda. Asistence: Kirill Urakov.
    14:25 Teemu PULKKINEN - 0:1
     
    14:25
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Po čtyřech minutách hosté využívají přesilovku, dokonalou kombinaci zakončil doklepnutím u tyčky a svým sedmým gólem sezóny finský snajper TEEMU PULKKINEN. Asistence: Andrej Kosticyn, Shane Prince.
     
    10:26
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Quinton Howden – 5 min. + osobní trest do konce utkání, vražení na hrazení).

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 15. D. Iljin (Urakov), 28. Varnakov, 31. Schroeder (Žafjarov, Aljajev), 62. Šenfeld (Ch. Genoway, Tichomirov) – 15. Pulkkinen (A. Kosticyn, Prince), 47. Kovyršin (A. Kosticyn), 49. Paré (Pulkkinen, Gragnani)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Lindbäck) – Barancev, Orlov, Genoway, Mišarin, Volčenkov, Aljajev – Varnakov, Schroeder, Žafjarov – Šenfeld, Bočarov, Bělevič – Howden, Szczechura, Urakov – Gončaruk, Iljin, Věrjajev.
    HC Dinamo Minsk: Enroth (Osipkov) – Gragnani, Jerjomenko, Gotovec, Jevenko, Ďukov, Děrjabin, Znacharenko – A. Kosticyn, Paré, Prince – Kogaljov, Pulkkinen, Shore – Děmkov, Martynov, Stěpanov – Kovyršin, Kitarov, Feoktistov – Kazjanin.

    Rozhodčí: Bukin, Lavrenťjev – Kanifadin, Parikov

    Diváci: 5 300
    thejrc.org