Boston – Philadelphia 4:3 (po pr.) | Montreal – Toronto 0:3 (kon.) | NY Islanders – Detroit 3:2 (po pr.)
Vancouver – Ottawa 6:4 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 3:0 (kon.)
po prodl.
Boston Bruins
4:3 (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
Philadelphia Flyers
Úterý 24.09.2019, 01:00 • TD Garden, Boston • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z přípravného zápasu před začátek nového ročníku National Hockey League. Od jedné hodin se můžeme těšit na utkání mezi Bostonem Bruins a Philadelphií Flyers!
     
    Boston Bruins

    Bruins mají před sebou první domácí utkání v probíhající přípravě. Ve třech předchozích zápasech hned dvakrát prohráli v prodloužení, a to proti New Jersey a Chicagu. Jedinou výhru si mužstvo Bruce Cassidyho připsalo ve Philadelphii, kde zvítězilo 3:1. Až dnes si ale odbudou premiéru největší hvězdy, kromě brankáře Tuukky Raska a obránce Zdena Cháry si zahrají také Brad Marchand, David Pastrňák, David Krejčí i Jake DeBrusk. Na soupisce by se navíc měli objevit i další Češi – Dan Vladař, Jakub Zbořil a Jakub Lauko.

    Očekávaná sestava: Rask (Vladař) – Chára, Clifton, Didier, Petrovic, Vaakanainen, Zbořil – Backes, Coyle, DeBrusk, Frederic, Heinen, Krejčí, Kuraly, Lauko, Marchand, Pastrňák, Ritchie, Wagner.
     
    Philadelphia Flyers

    Letcům se na startu přípravného období výsledkově nedařilo, hned dvakrát za sebou prohráli s New Yorkem Islanders a v poměru 1:3 nestačili ani na svého dnešního soupeře. Na čtvrtý pokus se už Philadelphia vítězství dočkala, když na svém letě porazila New York Rangers 4:1. Ani proti Bostonu celek z Pensylvánie nenasadí všechny své tradiční opory. Absentovat budou Voráček s Girouxem, obránce Provorov a mnozí další.

    Očekávaná sestava: Elliott (Hart) – Myers, Sanheim, Gostisbehere, Morin, Braun, Friedman – Andreoff, Konecny, Hayes, Couturier, Laughton, Lindblom, van Riemsdyk, Stewart, Rubcov, Aube-Kubel, Bunnaman, Twarynski.
     
    Československá stopa v utkání

    Dan Vladař (BOS)

    Brankář, 22 let

    Zdeno Chára (BOS)
    Obránce, 42 let

    Jakub Zbořil (BOS)
    Obránce, 22 let

    Jakub Lauko (BOS)
    Útočník, 19 let

    David Krejčí (BOS)
    Útočník, 33 let

    David Pastrňák (BOS).
    Útočník, 23 let.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Rask (Vladař) – Clifton, Chára (C), Petrovic, Vaakanainen, Didier, Zbořil – Pastrňák, Coyle, Marchand – Ritchie, Krejčí (A), DeBrusk – Wagner, Frederic, Heinen – Backes (A), Kuraly, Lauko.

    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Myers, Sanheim, Gostisbehere, Morin, Braun (A), Friedman – Andreoff, Konecny, Hayes (A), Couturier (A), Laughton, Lindblom, van Riemsdyk, Stewart, Rubcov, Aube-Kubel, Bunnaman, Twarynski.

    Rozhodčí: Rooney, Kelly – Daisy, Cormier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Lauko dobře zapracoval v obranné činosti, Kuralyho útočná akce pak k ničemu nevedla, ovšem Flyers zahráli na zakázané uvolnění.
     
    00:42
    Coyle poslal puk na Pastrňáka rukou, což rozhodčí moc dobře postřehli. Následné vhazování ve středním pásmu vyznělo lépe pro Laughtona.
     
    01:06
    Myers dojel nahozený puk před Marchandem. Hostům se pak nepovedla rozehrávka a proto jeden z nich musel blokovat střelu Cháry.
     
    01:44
    Clifton nastartoval Rittchieho, který zaútočil po pravém křídle, ale Brian Eliott s jeho střelou neměl moc velké problémy.
     
    02:16
    German Rubcov si nabral kotouč na bekhendovou část hole, jenže z téměř nulového úhlu Raskovu branku netrefil.
     
    02:56
    Flyers se dostali do přečíslení dvou na jednoho, ovšem Aube-Kubel na Bunnamanovu přihrávku z levého křídla nedosáhl.
     
    03:21
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Brian Elliott – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká James van Riemsdyk.
     
    03:36
    Marchand přesunul kotouč až k levému mantinelu, odkud Pastrňák z jedničky nastřeloval puk k brankovišti, ale DeBrusk se ke kvalitnější teči nedostal.
     
    04:07
    Při absenci McAvoye a Kruga dostal na přesilovce důvěru Urho Vaakanainen, který je pro tento zápas nejmladším obráncem ze všech.
     
    04:23
    David Pastrňák se dostal ke střele z vrcholku pravého kruhu. Pozice to pro něj nebyla špatná, ale kotouč skončil jen v lapačce Elliotta.
     
    05:01
    Bruins si zahrají dvacetivteřinovou přesilovku pět na tři! Za vysokou hůl ve tváři Coylea odjel na trestnou lavici mladý útočník Twarynski.
     
    05:25
    Philadelphia si ve třech poradila velmi snadno, protože po vyhraném vhazování dostala kotouč hodně daleko od vlastní branky.
     
    05:42
    Kevin Hayes se ve vlastním oslabení utrhl do samostatného úniku, nicméně byl dohnán Vaakanainenem, který mu zakončení bekhendovým blafákem na poslední chvíli pokazil.
     
    06:14
    Útočné jednotky Bostonu nemohly hrát kvůli signalizovanému ofsajdu. Boj o kotouč ale pokračoval a rozhodčí museli zastavit hru.
     
    06:49
    Heinen vrátil puk na modrou. Zbořil pro změnu přihrával na pravý mantinel, odkud Coyle centroval do ohně. Rittchie výborně clonil výhledu Elliotta, ale ten ve finále zasahovat nemusel.
     
    07:01
    Hosté v plném počtu.
     
    07:07
    Sean Couturier se rozjel po levém křídle, odkud zakončoval na vzdálenější tyč, ale puk se po teči Raska dostal mimo ledovou plochu.
     
    07:19
    Konecnyho formace se na delší dobu usadila před Raskem, který si poradil se střelou z otočky z pravého kruhu od van Riemsdyka.
     
    08:08
    Vaakanainen zprava nahazoval puk na Elliotta, který ho prodloužil na opačný konec hrací plochy. Coyle s Pastrňákem a Marchandem pokračují v útoku.
     
    08:42
    Gostisbehere zachytil kotouč a vyrazil s ním do protiútoku. Společně s ním tam byl Twarynski, který však finální přihrávku nezpracoval.
     
    09:32
    Bruins právě vstřelili branku!
    Jeden z pěti českých hráčů v sestavě Bostonu otevírá skóre! Parádní akcí se blýskl JAKUB LAUKO, který si narážečkou o mantinel parádně obhodil Gostisbeherea a pak střelou z ostrého úhlu nachytal u pravé tyče stojícího Elliotta chirurgicky přesnou střelou do víka. Asistence: David Backes, Josiah Didier.
    09:32 Jakub LAUKO - 1:0
     
    10:29
    Po hlušší minutě rozvířil klidné vody Mark Friedman, jehož tvrdá rána od modré čáry ale proletěla hodně vedle Raskovy klece.
     
    10:42
    Zdeno Chára měl na modré problémy se zpracováním přihrávky Cliftona. Situaci ale zachránil a zabránil tak úniku Philadelphie.
     
    11:23
    Trent Frederic ve středním pásmu vyslal za obranu Brada Marchanda, ale Elliott s drobným přispěním štěstí zakončení bekhendovým blafákem zastavil.
     
    11:54
    Petrovic zavařil Bostonu nepovedenou rozehrávkou. Bezprostřední nebezpečí ale domácí odvrátili a Rask nakonec čelil propagační střele od modré.
     
    12:07
    Friedman těžil z vyhraného vhazování Couturiera, zpoza levého kruhu okamžitě pálil, ale puk přistál jenom na hrudníku finského gólmana Bostonu.
     
    12:25
    Opět hosté stříleli bezprostředně po vyhraném buly. Tuukku Raskovi ale znovu stačilo předvést zcela rutinní zásah.
     
    12:44
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci ve třinácté minutě vyrovnávají na 1:1! Menších chyb v rohu obranného pásma se dopustili Zbořil s Patrňákem, kteří pustili ke kotouči van Riemsdyka. Ten zprava parádně našel před brankou volného TRAVISE KONECNYHO, který zakončil k odkryté pravé tyči Raskovy branky. Asistence: James van Riemsdyk.
    12:44 Travis KONECNY - 1:1
     
    13:46
    Stewart vydoloval puk u mantinelu, jenže Friedman ho znovu nahodil jen za branku. Protiakce Bostonu skončila odpískaným ofsajdem.
     
    14:09
    Urho Vaakanainen nahazoval kotouč ze středního pásmo do prostoru branky, ale velezkušený brankář Brian Elliott žádnou školáckou chybu neprovedl.
     
    14:42
    Oskar Lindblom na konci střídání pracně vybojoval puk na útočné modré, aby po nahození odjel za svými spoluhráči na střídačku.
     
    15:17
    O přechodovou fázi Flyers se staral Couturier, jenže puk mu byl ustřelen na střídačku Bostonu, kde si svůj první úspěšný zákrok připsal náhradní brankář Dan Vladař.
     
    15:52
    Pastrňák ve vlastní třetině nezpracoval neposedně skákající puk, jenž mu před hokejkou ukořistil Aube-Kubel, ale přesnou střelou letící mezi tyče to nepodpořil.
     
    16:06
    Philadelphia je v posledních minutách jednoznačně lepším týmem. Kvůli chybné rozehrávce ale musí čelit vhazování po pravici Elliotta.
     
    16:43
    Connoru Cliftonovi přeskočil puk přes hokejku do středního pásma, odkud si ho stahoval zpět do jasného postavení mimo hru.
     
    17:27
    Brian Elliott nerozehrál za svou brankou, kde domácí dobře forčekovali, ale po zisku kotouče se nedokázali dostat k žádné střele.
     
    17:59
    Po Vladařovi byl v permanenci také druhý brankář hostů Hart, do jehož blízkosti nechtěně poslal puk Jakub Lauko.
     
    18:46
    Pastrňákovu přihrávku naslepo vystihl Konecny, ale domácí měli štěstí, že Alex Petrovic následně překazil přihrávku do předbrankového prostoru.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:26
    Pastrňákova střela z pravého mantinelu byla hodně nepřesná. Na druhé straně si puk zastavil Marchand a podobnou střelou tentokrát přidělal Elliottovi trošičku práce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, ze které si budeme pamatovat především podařenou akci českého mladíka Jakuba Lauka a jeho parádní gól z desáté minuty. Philadelphia se postupem času zlepšila a nejednou zavařila obraně Bostonu, jež v čele s Tuukkou Raskem poprvé kapitulovala po centru van Riemsdyka a gólové střele Travise Konecnyho.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 10 – 7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Connor Bunnaman si u mantinelu posadil na zadek Vaakaneinana, a tak měl volnou cestu až k Raskovi, který si se střelou z úhlu poradil.
     
    20:38
    Clifton udělal parádní kličku ve středním pásmu a zničehonic se ocitl v brejku tři na jednoho. Ten ale nevyřešil vůbec dobře a z brejku na druhé straně byla neproměněná šance van Riemsdyka.
     
    21:03
    Bruins právě vstřelili branku!
    Série rychlých kontrů přeci jen končí gólem a vedením Bostonu! BRAD MARCHAND jel s Davidem Pastrňákem dva na jednoho, český útočník mu přihrávku ještě jednou vrátil a zkušený křídelník snadno zakončoval do odkryté klece. Asistence: David Pastrňák.
    21:03 Brad MARCHAND - 2:1
     
    22:21
    Těžko říct, zda Nicolas Aube-Kubel před pravým kruhem prováděl přihrávku nebo střelu. Jeden z protihráčů tak jako tak srazil kotouč do ochranné sítě.
     
    22:36
    Napadaný Chára ztratil kotouč v obranném pásmu. Těžit z toho mohl Heyes, který přihrával do šance Bunnamanovi, ale Rask chybu svého kapitána napravil dobrým zákrokem.
     
    23:22
    Hosté opět agresivně forčekovali v útočném pásmu, což vedlo k zisku kotouče. Konecnyho střelu z pravé strany však zablokoval Petrovic.
     
    23:57
    Coyle si dobře pokryl kotouč proti hráčské přesile. Z jeho práce těžil Zbořil, ale od modré čáry branku Elliotta přestřelil.
     
    24:25
    Jake DeBrusk si najel na přihrávku z rohu hřiště od Coylea, ale ani on z mohutného nápřahu puk mezi tři tyče nevtěsnal.
     
    24:45
    Domácí přečíslení tři na dva končí jen sražením puku mezi diváky. I přesto se dá úvod druhé třetiny označit za velmi koukatelný, oba týmy už měli několik dobrých šancí.
     
    25:17
    Myers dlouho čekal s vysláním prudké střely švihem zpoza kruhů. I tak ale trefil místo Raskovy klece jenom zadní mantinel.
     
    25:53
    Clifton ztratil kontrolu nad pukem za Raskovou brankou. Aube-Kubel toho nejprve nevyužil, ale Kevin Hayes později aspoň propagačně vystřelil z levého mantinelu.
     
    26:15
    Hodně nevýrazný Heinen přišel o puk v pravém kruhu. Akce Flyers ale také skončila velmi rychle a dopředu se už ženou muži v černožlutých barvách.
     
    26:45
    Teď už Danton Hainen způsobil větší nebezpečí, když zajímavě tečoval Zbořilovu střelu od modré. Puk za Elliotta každopádně neprošel.
     
    27:13
    Konecny ztratil stabilitu a v útočném pásmu také kotouč. Backes se díky tomu dostal k protiútoku, ale společně se svými spoluhráči jej nevyřešil vůbec dobře.
     
    27:49
    David Pastrňák za útočnou modrou prostrčil puk na Kuralyho, ale ten byl také velmi těsně bráněn. Flyers se ubránili a po nahození kotouče odjeli střídat.
     
    28:45
    Brad Marchand si sebral odražený kotouč, ale Myers mu ho u koncové čáry parádně vypíchl během přibližovacího manévru k brance Briana Elliotta.
     
    29:10
    Marchand dostal dlouhý pas na útočnou modrou. Pastrňák si mezitím sjížděl k brankovišti, ale malinko delší přihrávku si zpracovat nedokázal.
     
    29:31
    Další ztráta na straně Philadelphia. Víceméně zadarmo se do dobré střelecké pozice dostal DeBrusk, ale trefil jen Elliottovu lapačku.
     
    30:03
    Do druhé poloviny základní hrací doby kvůli zranění ve spodní části těla už nezasáhne český centr David Krejčí. Doufejme, že se nebude jednat o žádné vážnější problémy.
     
    30:36
    James van Riemsdyk si ve středním pásmu zpracoval obtížnou prudkou přihrávku a posunul se s pukem do levého kruhu, z něhož trefil masku Tuukky Raska.
     
    31:11
    Cliftonova dělovka od modré čáry byla dvakrát tečovaná, ale hostující gólman i přesto velmi dobře zareagoval. Další rána domácího beka už byla nepřesná.
     
    31:45
    Laukova dlouhatánská přihrávka byla pro Rittchieho naprosto nechytatelná. Ještě před tímto icingem Rask vyrazil projektil Sanheima.
     
    32:31
    Teď to byl pro změnu Lauko, který nedostal přesnou přihrávku od Curalyho. Hned vzápětí se kotouč podíval na výlet mimo ledovou plochu.
     
    33:06
    Pastrňák musel na buly nahradit Coylea. Po levici Elliotta jej prohrál, zatímco protiakci Letců zastavilo postavení mimo hru.
     
    33:31
    Trent Frederic prohrál souboj s gravitací, ale i v pádu dostal kotouč před Elliotta, u kterého číhal na nějakou to dorážku dobře bráněný DeBrusk.
     
    34:07
    Zdeno Chára zatím nehraje nejlepší partii. Po jeho několikátém zaváhání v obranném pásmu střílel Konecny, ale na překonání Raska to nestačilo.
     
    34:39
    Solidní tlak první formace Bostonu, kterou dobrou prací na mantinelu podpořil i Petrovic. Charlie Coyle po Marchandově přihrávce zpoza brankové čáry ale přestřelil.
     
    35:35
    Connor Bunnaman ve středním pásmu jednoznačně přebruslil Vaakanainena, kterému sice utekl, ale pak zprava zakončil jen do Raskovy náruče.
     
    35:57
    Clifton o chviličku odložil své nahození od modré čáry, a to už se před něj postavil další z hostů, který kotouč na Elliotta nepustil.
     
    36:51
    Na několik desítek vteřin se také Flyers usadili v útočném pásmu. Až to této chvíle se ale jednalo jen o urputné boje u hrazení.
     
    37:24
    Kuralyho formaci i vyčerpaného Cháru zachránil až hostující ofsajd. V závěru druhého dějství se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    37:39
    Jakub Lauko zasekl v rohu útočného pásma, ale pak nepřesně přihrál na modrou čáru. Propadlý puk zastavoval až vyjetý Rask, který zároveň elimonoval hrozbu protiútoku.
     
    38:11
    German Rubcov dobře zapracoval na zadním mantinelu, odkud dokázal přihrát před brankoviště, jenže Bunnamanova střela nebezpečná nebyla.
     
    38:45
    Pastrňák přebral puk od Coylea a pak se pokusil z nulového úhlu najít nějakou mezírku v postoji Elliotta. Laukův gól z desáté minuty napodobit ale nedokázal.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:23
    Friedmanův bekhend byl hodně nepřesný. Stejný hráč pak přenesl hru doleva, odkud přišla střela z úhlu a ležící Rask po mnoha různých odrazech se štěstím neinkasoval.
     
    39:50
    A zase rychle na druhou stranu, kde od modré čáry nahazoval dobře hrající Petrovic. Wagner kotouč tečoval, ale přesměroval jej pouze do Briana Elliotta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhém dějství se hrál parádní útočný hokej. Oba týmy měly mnoho šancí, ale gólem nakonec skončil jen jeden brejk zakončený přihrávkou Pastrňáka na Brada Marchanda. Vyzdvihnout se každopádně musí i sympatický výkon Flyers, kteří dnes na ledě TD Garden postrádají například Girouxe s Voráčkem. Kaňkou neznámé velikosti je pro Boston zranění Davida Krejčího, který už do hry nezasáhne.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 15 – 17 (10:7, 5:10).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Boston Bruins: ze hřiště odchází Tuukka Rask, přichází Dan Vladař.
     
    40:41
    Coutirierův pokus o vysunutí Konecnyho nevyšel, zpracování přihrávky nebylo ideální a navíc byl signalizován ofsajd.
     
    41:18
    Brad Marchand ve středním pásmu nezkrotil letící puk a ten proletěl až na zakázané uvolnění.
     
    41:22
    Jeden z prvních zákroků nebyl pro Dana Vladaře žádnou opravdovou zatěžkávající zkouškou, jednalo se jen o Friedmanovo propagační nahození od modré čáry.
     
    42:04
    Urho Vaakanainen vyhrál bruslařský souboj s Aube-Kubelem, jenž se neúspěšně snažil o zabránění zakázaného uvolnění. Vhazuje se po pravici Elliotta.
     
    42:41
    Aube-Kubel střílel švihem z vrcholku pravého kruhu. Vladař netradičně zasáhl držadlem hole, od které se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    43:15
    Začátek poslední dvacetiminutovka nenabízí tak pohlednou podívanou, jako tomu bylo zkraje druhé části. Hru obou týmů kazí spousta nepřesností.
     
    43:45
    Projevilo se to i během přečíslení Philadelphie dvou na jednoho, které se muselo obejít bez jakéhokoliv zakončení na Vladařovu branku.
     
    44:05
    Vladař pravým betonem vyrazil střílené nahození Couturiera z pravého mantinelu. O dorážku se pokoušel van Riemsdyk, o kterého se ale postaral Clifton.
     
    44:42
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Obrovský závar v domácím brankovišti končí vyrovnáním Philadelphie! Braunova tečovaná rána od modré skončila na levé tyči. Vladař pak neschoval kotouč pod svou nohu a Laughton jej vydoloval pro Stewarta, jehož jeho dorážku ze vzduchu doklepl do sítě CARSEN TWARYNSKI. Asistence: Chris Stewart, Scott Laughton.
    44:42 Carsen TWARYNSKI - 2:2
     
    45:46
    Bruins by potřebovali zpřesnit hru. Brett Ritchie se teď sice dostal ke střele z pravého křídla, jenže té scházela potřebná přesnost.
     
    46:00
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Sean Kuraly – 2 min., sekání).
     
    46:19
    Začátek oslabení domácím vyšel. Clifton dostal puk na Wagnera a ten jej z obranné třetiny odhodil na druhý konec kluziště.
     
    46:46
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers využívají přesilovou hru a poprvé v zápase se tak dostávají do vedení! CONNOR BUNNAMAN po vlastní zablokované střele opětovně vydoloval kotouč ze souboje u levého mantinelu, z koncové čáry chtěl přihrávat před branku na Myerse, ovšem bránící Trent Frederic si srazil kotouč za vlastního gólmana. Bez asistence.
    46:46 Connor BUNNAMAN - 2:3
     
    47:32
    Pastrňák chyboval u obranné modré čáry, kotouč mu tam vypíchl Oskar Lindblom a ten zleva golfákem vyprášil výstroj Dana Vladaře.
     
    48:12
    Český gólman Bostonu se v těchto okamžicích rozhodně nenudí. Střelou zpoza kruhu ho nyní prověřil Sean Couturier.
     
    48:57
    Boston zavřel modrou čáru a sám vyrazil do útoku. Dobrou práci ale odvedl Aube-Kubel, který ztečoval střelu Cliftona mimo brankoviště.
     
    49:25
    Twarynski přihrávkou přes celou šířku hřiště šikovně přenesl hru na Stewarta, který zcela sám napřahoval z pravého mantinelu, ale Vladařovu branku rovněž netrefil.
     
    50:12
    Nahození Sanheima zastavil Vladař pro Zbořila. Rozehrávka Bruins se ale neodehrála podle představ a kotouč se vrátil za domácí branku.
     
    50:42
    Coyle nabral dobrou rychlost na levém křídle. Před Elliotta se s pukem ale nedostal, protože mu ho čistým způsobem vypíchl Justin Braun.
     
    51:29
    Nicolas Aube-Kubel obkroužil domácí klec a zprava nevystřelil bekhendem vůbec zle, puk proletěl těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    52:12
    Boston se trochu trápí při přechodu středního pásma. Hostující hráči si puky okamžitě berou zpět a nepouští hru před Briana Elliotta.
     
    53:12
    Platilo to během dalších šedesáti vteřin, Bruins se bez problémů ubránili v obranném pásmu, ale do toho útočného se vůbec nepodívali.
     
    53:35
    Až teď si musel jeden ze zákroků připsat Briann Elliott, který vyrazil do rohu hřiště Cliftonovo nahození z pravého konce modré čáry.
     
    54:05
    Další ze střel rukou zablokoval hostující první centr Travis Konecny. Následovalo nahození Andreoffa a přerušení hry v podání Dana Vladaře.
     
    54:38
    Alex Petrovic svým nahozením od modré čáry hledal hokejku Coylea. K teči ale nedošlo a Elliottova branka v ohrožení nebyla.
     
    55:36
    Vaakanainenovu rozehrávku Wagner protečoval až na zadní mantinel. Zakázané uvolnění se ale nepískalo a hosté musí pokračovat ve hře.
     
    55:57
    Laughton si vystačil s nahozením, po kterém vyrazil střídat. Flyers po gólu na 3:2 hrají velmi zkušeně a nenabízí domácím žádný tlak.
     
    56:41
    Rozehrávající Petrovic nešikovně trefil brusli napadajícího Hayese. Od jeho nohy se kotouč odrazil na Lindbloma, ale ten střelou z první přestřelil.
     
    57:15
    Ani teď to Petrovic neudělal úplně nejlépe, jeho pas ve středním pásmu zachytil Sanheim a Flyers mohou šetřit čas hodně daleko od své branky.
     
    57:38
    Vladař se marně dožadoval odpískání hostujícího icingu. Bruins kotouč odevzdali a už se musí opět bránit akci Couturiera a spol.
     
    58:14
    Bruins právě vstřelili branku!
    Vypadá to, že půjdeme do prodloužení! Myers chtěl ve středním pásmu zahrát rukou, kotouč ale nezpracoval a pustil do útoku Seana Kuralyho, který přes Sanheima přihrál před branku na CHRISE WAGNERA a ten forhendovým blafákem procedil puk pod Elliottovým betonem. Asistence: Sean Kuraly, David Backes.
    58:14 Chris WAGNER - 3:3
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:41
    Bruins nasadili na jedno z posledních střídání téměř to nejlepší, co dnes mají k dispozici. Clifton nabil Chárovu a ten svou pověstnou dělovkou napálil Konecnyho.
     
    59:57
    Hrdinou se mohl stát David Pastrňák, který si ve velké rychlosti hezky obešel Friedmana, ale bekhendovou střelou z ostrého úhlu Elliotta nepřekonal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Sean Kuraly napravo přebruslil Hayese, ale kotouč mu v těsné blízkosti hrazení odskočil od hokejky. Bruins posléze přišli o útočné pásmo.
     
    60:50
    Coyle na útočném výletě ztratil kotouč a pak hodně chyběl vzadu. Hayes pláchl do úniku, ovšem Dan Vladař jeho velkou šanci zlikvidoval!
     
    61:12
    Na tohle střídání nebude Hayes vzpomínat v dobrém. Po neproměněné šanci mimo hru zbytečně fauloval Wagnera a nabídl Bostonu přesilovku čtyři na tři.
     
    61:29
    Domácí nasadili na přesilovku čtyři útočníky. Nejblíže modré čáře operuje Pastrňák, který přihrál do pravého kruhu Marchandovi. Tomu střela nesedla a povedená nebyla ani dorážka DeBruska.
     
    61:48
    David Pastrňák to vzal na sebe. Kotouč dovezl až do brankoviště a tam už neměl dostatek prostoru na kvalitní zakončení.
     
    62:15
    Česká osmaosmdesátka trefila předním stojícího Lindholma. Puk ale zůstal v útočném pásmu a Flyers už čelí drtivému tlaku.
     
    62:35
    Bruins právě vstřelili branku!
    Mužstvo z Massachusetts vítězí! Odražený puk si na pravé straně dojel Marchand, jehož střelu u bližší tyče dorážel JAKE DE BRUSK. V jednu chvíli se zdálo, že Elliott dobře zasáhl, jenže kotouč z něj vypadl a zastavil se pár centimetrů za brankovou čarou, což potvrdila i kontrola u videa. Asistence: Brad Marchand, David Pastrňák.
    62:35 Jake DEBRUSK - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Boston ve své domácí premiéře díky gólům Jakuba Lauka a Brada Marchanda dlouho vedl. Ve třetí třetině ho ale Flyers přehráli ve středním pásmu a Twarynski s Bunnamanem dvěma góly do branky Dana Vladaře skóre otočili. S Bruins to vypadalo hodně špatně, nicméně ojedinělá akce do té doby neviditelné dvojice Sean Kuraly a Chris Wiagner dostala zápas do prodloužení. V něm hostům pořádně zavařil Hayes, který po neproměněném úniku zbytečně fauloval. Boston si v přesilovce vytvořil obrovský tlak a Jake DeBrusk svou dorážkou přeci jen rozhodl o vítězství týmu, kterému se hned v úvodu zranil David Krejčí.
     
    Střely na branku: 22 – 33 (10:7, 5:10, 5:14, 2:2).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jake DeBrusk (BOS) 1+0.
    2. Brad Marchand (BOS) 1+1
    3. Travis Konecny (PHI) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání:
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:37
    Jakub Zbořil (BOS) 0+0, 0 střel, čas na ledě 18:11
    Jakub Lauko (BOS) 1+0, 1 střela, čas na ledě 9:06
    David Krejčí (BOS) 0+0, 1 střel, čas na ledě 1:55
    David Pastrňák (BOS) 0+2, 2 střely, čas na ledě 22:55
    Dan Vladař (BOS) 22 minut, 14 zákroků, 2 góly, 87,5%.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:51:22)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 10. Lauko (Backes, Didier), 22. Marchand (Pasrrňák), 59. Wagner (Kuraly, Backes), 63. DeBrusk (Marchand, Pastrňák) – 13. Konecny (van Riemsdyk), 45. Twarynski (Stewart, Laughton), 47. Bunnaman


    Boston Bruins: Rask (41. Vladař) – Clifton, Chára (C), Petrovic, Vaakanainen, Didier, Zbořil – Pastrňák, Coyle, Marchand – Ritchie, Krejčí (A), DeBrusk – Wagner, Frederic, Heinen – Backes (A), Kuraly, Lauko.
    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – P. Myers, Sanheim, Gostisbehere, Morin, Braun (A), Friedman – Andreoff, Konecny, Hayes (A), Couturier (A), Laughton, Lindblom, van Riemsdyk, Stewart, Rubcov, Aube-Kubel, Bunnaman, Twarynski.

    Rozhodčí: Rooney, Kelly – Daisy, Cormier

    Diváci: 17 565
    thejrc.org