Karviná – Žižkov 0:2 (kon.) | Vltavín – Č. Budějovice 1:4 (kon.) | Domažlice – Dukla Praha 1:3 (kon.)
Slavia – Vyšehrad 8:0 (kon.) | Hlučín – Plzeň 1:3 (kon.) | Jihlava – Sparta 1:2 (kon.)
Liberec – Prostějov 3:1 (kon.) | Ostrava – Hr. Králové 2:0 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
2:0 (1:0)
FC Hradec Králové
Středa 25.09.2019, 18:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • MOL Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na počtenou. (19:53:04)
     
    Je dobojováno a v Ostravě se překvapení nekonalo. Hned v 6. minutě se Baník ujal vedení, když hlavičkou po rohovém kopu skóroval Jakub Pokorný. Slezané si v průběhu první půle vytvořili ještě několik slibných šancí, ale ty již proměnit nedokázali.

    Votroci se ve druhé půli snažili zlepšit hru směrem dopředu a alespoň trochu se jim to povedlo v úvodu půle. Jenže jejich střelecké pokusy k Budinskému nedoputovaly, a tak si na jedinou gólovku museli počkat do 60. minuty. Zbrožek však z přímého kopu mířil jen do břevna. A tak v 66. minutě udeřili domácí podruhé. Střelu Milana Jiráska si za záda vlastního brankáře srazil Jakub Martinec. Ostravané mohli ještě v závěru přidat jednu branku, avšak Diop ve své šanci zařízení netrefil. Po výhře 2:0 tak postupuje dál ostravský Baník.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kuzmanovićův centr na přední tyči hostí zlikvidovali a je tady konec.
     
    90+2
    Ještě jeden průnik podnikl Holzer. Po jeho přihrávce do šestnáctky se bude kopat rohový kop.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Dame Diop si chytře řekl o faul u lajny a hříšníkem se stal hostující Urma. Baník již vpřed spěchat nebude.
     
    89
    Také Procházka si nyní nepohlídal ofsajd a akce hostujícího celku je u konce. Rozehrávku si vezme na starost Viktor Budinský.
     
    88
    Po centru hostů však ve vzduchu ve vápně kraloval Patrizio Stronati, jenž důraznou hlavičkou poslal balón až na polovinu Hradce.
     
    87
    Granečný se poté sice zlobí, ale s výrokem sudího nic neudělá. Standardní situace z pravé strany pro hosty po faulu levého beka Ostravy.
     
    86
    Nádherná nabídka Denise Granečného! Krajní bek Ostravy skvělým centrem z první vytvořil gólovku pro Diopa, jenž však střelou bez přípravy minul.
     
    84
    Dame Diop se přímo před zraky pomezního sudího provinil proti pravidlům, když si nepohlídal ofsajdové postavení. Míč pro Hradec.
     
    83
    Christian Frýdek velmi dobře nacentroval ze standardní situace na hlavu svého kolegy. Ten ovšem svým pokusem bránu vysoko přehlavičkoval.
     
    82
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Michal Leibl, přichází Otto Urma.
     
    80
    Celbův zajímavý centr zprava těsně před Diopem přizvedl jeden z hostů, načež jeho spoluhráč dopravil balón chytře k Ottmarovi.
     
    78
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Milan Černý, přichází Adam Vlkanova.
     
    78
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Filip Kaloč.
     
    77
    Nepřesnou přihrávkou za beky nyní vyprodukovali hosté a míč tak končí až u Budinského, který s rozehrávkou nikterak nespěchá.
     
    76
    Granečného teď nepustil do výskoku zákrok soupeře, ale dle názoru sudího se o faul nejednalo.
     
    74
    Na hrací ploše musel být nyní ošetřen Firbacher, kterého trápí zřejmě křeče. Mezitím se na obou stranách chystá střídání.
     
    74
    Holzer si šikovně počkal na míč na pravé straně a následně servíroval na střed zajímavou nabídku. Ve vápně však kralovali hostující fotbalisté.
     
    72
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází Dame Diop.
     
    71
    Jakub Pokorný nyní na půlce povalil k zemi svého soupeře a od Pavla Julínka si zblízka prohlédl žlutý kartónek.
     
    70
    Dnešní utkání sleduje 4 123 diváků.
     
    70
    Milan Baroš nemůže pokračovat v samostatném úniku. Kapitán Baníku se totiž v době přihrávky nacházel v jasném ofsajdu, což nemohlo ujít zraku pomezního sudího.
     
    69
    Votroci posléze zahrávali další roh, avšak v malém čtverci kraloval Viktor Budinský, jenž vyboxoval míč do bezpečí.
     
    67
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází David Doležal, přichází Christian Frýdek.
     
    66
    Baník právě vstřelil branku!
    Po více než hodině hry přichází druhý gól Ostravy, která tak může být o něco klidnější! Po akci z rohového kopu pálil z levé strany vápna nikým nehlídaný Milan Jirásek, jehož ránu tečoval pod břevno vlastní brány JAKUB MARTINEC.
     
    65
    Jenže Kuzmanović se standardkou nenaložil ideálně. Přetažený centr nakonec trochu zbytečně z pohledu hostů prodloužil jeden z jejich hráčů a Baník má k dispozici autové vhazování.
     
    64
    Baník nyní držel míč nějaký čas na své polovině a až teď se osmělil jít vpřed. Následně to udělal dobře u pravé postranní lajny Baroš, který si vykoledoval faul na svou osobu.
     
    62
    Na centr Kuzmanoviće z přímého kopu už už naskakoval Stronati, ale před ním stačil míč odhlavičkovat jeden z hostů, načež si Ottmar balón stáhl do svých rukavic.
     
    61
    Votroci ještě poté rozehrávali rohový kop, ale po něm je pískán útočný faul na domácího brankáře.
     
    60
    Co chybělo a mohlo být vyrovnáno. Zbrožek fantastickou střelou přes zeď nastřelil břevno Budinského brány a před dorážejícími hráči Hradce uklidili domácí balón do bezpečí.
     
    59
    Hrubý při snaze získat míč fauloval na pětadvaceti metrech svého soupeře a pro Hradec se tak naskýtá velmi solidní možnost k ohrožení Budinského.
     
    58
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Lalkovič, přichází Nemanja Kuzmanović.
     
    57
    Následně pálil z pětadvaceti metrů Holzer, do jehož rány vložil svou nohu Smola. Ottmar byl ale na tuto změnu směru připraven.
     
    56
    Milan Baroš zkoušel za obránci hostů najít Smolu, ale před ním dokázal zasáhnout poslední stoper Hradce.
     
    55
    Domácí nyní zablokovali střelu soupeře a balón měl na noze Granečný. Ten však svým odkopem pouze odevzdal míč do moci Hradce.
     
    54
    Baník nyní okupoval okolí vápna Hradce tak dlouho, až si Hrubý navedl míč na střelu. Jenže svůj pokus nasměroval pouze do hráčů v bílém, od kterých šel balón do zámezí.
     
    52
    Milan Lalkovič výborně dostihl přihrávku podél lajny, ale jeho zpětná přihrávka naslepo na střed vápna našla pouze kopačky hostů.
     
    51
    Hradec si nyní situaci sám zkomplikoval a po těžké malé domů a odkopu Ottmara budou domácí vhazovat.
     
    50
    Vzápětí přichází i první žlutá karta na domácí straně. Tu vidí za faul ve středu pole Milan Jirásek.
     
    49
    Hosté se nyní zlobí a do jisté míry nutno říct, že nejspíš oprávněně. Jeden z domácích srazil zezadu tělem ve vápně svého soupeře, ale sudí Julínek penaltu nepíská, což se vůbec nelíbí hradeckým fotbalistům.
     
    48
    Lalkovičovi se nyní nepovedlo navést si míč na střelu a vycestoval s balónem mimo vápno. A tak se do balónu opřel z třiceti metrů Hrubý, který donutil k dobrému zákroku Radima Ottmara.
     
    47
    Hradec je v úvodu druhého poločasu aktivnější. Tentokrát zkoušel své štěstí zpoza vápna Procházka, jehož ránu ale výborně srazili domácí beci.
     
    46
    Hned po půlminutě druhé půle se hosté postarali o první střelecký pokus této části. Čechovu ránu z pětadvaceti metrů však Budinský jen kontroloval v cestě do zámezí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    Je za námi úvodní půle, která nám sice příliš fotbalové krásy nenabídla, ale v Ostravě jsme viděli alespoň pár šancí a jeden gól. O vše podstatné se postarali domácí hráči, které poslal do vedení hned v 6. minutě po rohovém kopu Jakub Pokorný. Domácí mohli posléze ještě přidat další branky, avšak Baroš a jeho spoluhráči ztroskotali buď na Ottmarovi nebo nemířil mezi tři tyče. Z pohledu Hradce se směrem dopředu jednalo spíše o náznaky, a tak se dá říct, že Ostrava zaslouženě vyhrála první poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Chytrý pas Baroše za beky na Holzera skvěle přečetl Ottmar, jenž bleskově vystartoval z brány a balón skluzu ukryl do své moci.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje v první půli 1 minutu.
     
    44
    Myšlenka dobrá, provedení horší. Jirásek viděl rozběhnutého Holzera, ale svou přihrávkou trefil jen dobře postaveného stopera Hradce.
     
    43
    Robert Hrubý vzal rozehrávku na sebe a pořádně vylekal Ottmara. Svou prudkou ranou umístil těsně vedle levé tyče, kam hostující brankář plachtil svým zákrokem.
     
    42
    Ti však záhy hrací předmět ztratili a následně se dopustili faulu na třiceti metrech. Standardní situace pro Slezany.
     
    41
    Jenže domácí se na útoční polovině příliš neohřáli a míče se ujímají opět hradečtí.
     
    41
    Až teď se hosté dostali do nadějné pozice, avšak hlavičkující hráč Hradce byl opět chycen v ofsajdové pasti a případný gól by tak neplatil.
     
    40
    Velká škoda pro domácí. Jirásek táhl kontr Baníku a měl před sebou hned několik nabídek. Vybral si Milana Baroše ve středu, kterému však adresoval příliš prudký pas, jenž končí až u Ottmara.
     
    39
    Domácí hráči posléze ztratili balón v pokutovém území soupeře a navíc se poté dopustili faulu. Míč pro Hradec.
     
    38
    Pokorný teď chytře odstavil tělem forvarda Hradce a balón poté doputoval až k Viktoru Budinskému.
     
    37
    Zhruba z třiceti metrů zkusil své štěstí Milan Lalkovič. Ostravský hráč měl k ráně dostatek prostoru, avšak nakonec svůj skákavý pokus nasměroval přesně do náruče Ottmara.
     
    35
    Opravdu vynikající centr teď vyprodukoval Kopečný. Před jeho úplně volným spoluhráčem na penaltě na poslední chvíli zasáhl Jakub Pokorný.
     
    34
    Pavel Julínek musel nyní uklidňovat hostující realizační tým na střídačce. Baník poté rozehrával standardní situaci, se kterou však Hradec neměl sebemenší problémy.
     
    33
    Hosté se nakonec nedokázali dostat z obtížné situace u lajny, kde se ve finále Baník zvládl ubránit a bude moci vhazovat.
     
    32
    Po delší odmlce přišla další solidní šance Baníku! Celbův centr z pravé strany zakončoval z první Milan Baroš. Ke smůle domácích však těsně minul Ottmarovo zařízení.
     
    30
    Barošova kolmice středem nakonec prošla až na Holzera, ale ten musel na přihrávku svého kapitána čekat a Hradec posléze situaci již zvládl.
     
    29
    Smola se nyní vyhnul ofsajdu a mohl postupovat na Ottmara. Na poslední chvíli mu však pod nohy skočil jeden z hostů, který ostravskému forvardovi znemožnil kvalitní zakončení.
     
    28
    Hra se mezitím přelila na druhou stranu. Ve středu pole poté fauloval Čech, jenž za své počínání vidí první žlutou kartu zápasu.
     
    27
    Soukeník se následně v poměrně akrobatické pozici snažil ohrozit Budinského, avšak balón netrefil ideálně a ten tak odcestoval mimo vápno.
     
    26
    Poté však následoval další centr, pro změnu zleva. Granečný musel na zadní tyči opět zasahovat, a tak bude následovat další roh.
     
    26
    Rohovému kopu se ale domácí snadno ubránili. Stronati hlavou nekompromisně poslal balón do autu.
     
    25
    Hradec nyní po ztrátě Granečného postupoval do přečíslení 4 na 3. Firbacherův centr z pravé strany nakonec musel na zadní tyči odvracet na roh Josef Celba.
     
    24
    Procházka se posléze dobře uvolni u lajny a mohl postupovat do vápna. Jenže poté pokazil přihrávku na střed a Hradec tak na první gólovku stále čeká.
     
    23
    Tentokrát to byl Hrubý, kdo chtěl vzduchem vysunout Daniela Holzera. Středopolař Ostravy ovšem dal do nabídky příliš velkou razanci a míč sebral v pohodě Radim Ottmar.
     
    22
    Zajímavý centr zprava vysílal do vápna Firbacher. Jenže jeho kroucená nabídka nenašla nikoho v černém dresu a Baník si nyní vyzkouší autové vhazování.
     
    21
    Pokorný nyní hravě odstavil svého soupeře, který se navíc nacházel v ofsajdovém postavení. Baník tedy bude mít klid na rozehrávku.
     
    20
    Ostrava se poté neprosadila z následného rohového kopu a k úspěchu nevedl ani další centr. Votroci se tak zvládli ubránit.
     
    19
    Teď to byl Holzer, kdo měl před sebou slibně se rozvíjející situaci. Jenže jeho přihrávku na volného Smolu ve vápně zastavili opět zadáci Hradce.
     
    18
    Velmi dobře to nyní myslel Milan Baroš. Jeho sklepnutí do strany ovšem zastavil jeden z hostujících beků, který tak zmařil gólovku Ostravy.
     
    16
    Jirásek nadýchanou nabídku za beky hledal rozběhnutého Baroše, jenž se ale k míči nedostal a po zablokovaném odkopu Hradce si vezme rozehrávku od brány gólman Ottmar.
     
    15
    A mohlo to být 2:0! Domácí se opět dostali do zakončení na přední tyči, ale nyní Ottmar kraloval na brankové čáře a balón za svá záda nepustil.
     
    14
    Jirásek šikovně ve skluzu posunul míč do strany, kde se Holzer prodral až k přízemnímu centru do vápna. Vše ovšem končí obranným zákrokem a rohem Baníku.
     
    13
    Jiráskův křižný pas na Holzera byl sice přesný, ale balón se po mokrém trávníku sklouzl a nakonec se s ním domácí krajní hráč ocitl až za postranní čarou.
     
    12
    Teď to pro hosty vypadalo opět hodně slibně. Prostrkávačka středem za ostravské stopery však přišla příliš pozdě a je z toho jen ofsajd.
     
    11
    Stoper Baníku odkulhává z hrací plochy, ale vypadá to, že to nebude nic vážného a střídání se tak zatím nedočkáme.
     
    10
    Zahrozit ovšem z něj nedokázali. Sudí Julínek píská útočný faul, který odnesl Stronati, jenž navíc musí být ošetřen.
     
    9
    Holzer ve snaze zachránit míč na hrací ploše prakticky založil kontr Hradce. Ten se po vyhraném souboji ve středu dostal k centru zleva, ale ten domácí odvrátili na roh.
     
    8
    Ani Baník se v dalším útoku neprosadil a hosté vytlačili svého soupeře až ne jeho obrannou polovinu. Zahraje si tedy znovu i Viktor Budinský.
     
    7
    Hradec to zkoušel vzápětí dlouhým nákopem za obranu, avšak ten doputoval až k Budinskému, který okamžitě rozehrává na kopačky svých kolegů.
     
    6
    Baník právě vstřelil branku!
    Druhý již přináší první gól a Ostrava se tak ujímá vedení! Na centr od rohového praporku si nejvýše na přední tyči vyskočil JAKUB POKORNÝ, jenž křižnou hlavičkou nedal Ottmarovi žádnou šanci.
     
    5
    Granečný ještě stihl odcentrovat míč od lajny, avšak jeho nabídka byla sražená na roh. Ten si domácí po chvíli zopakují, jelikož hosté srazili další ránu Baníku .
     
    4
    Pavel Julínek nyní foukl do píšťalky a odpískal nedovolený zákrok na Jiráska. Baník rozehraje v poklidu z vlastní poloviny.
     
    3
    Pokorného pas na rozběhnutého Celku přišel příliš pozdě. Domácí bek mezitím přeběhl do ofsajdu, který pomezní sudí bez váhání odmával.
     
    2
    Jenže ani Ostravanům se nevedlo lépe. Granečný nezpracoval míč u lajny a bude z toho jen aut pro Hradec.
     
    1
    Hosté se snažili prosadit v prvním útoku po pravé straně, nicméně v prostoru před střídačkami se dopustili faulu a hrát tak budou domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Základní jedenáctky obou celků nastupují na hrací plochu a za malou chvíli utkání vypukne. Domácí jej odehrají v bílých dresech a hosté se představí v černém provedení.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Budínský – Celba, Pokorný, Stronati, Granečný – Holzer, Jirásek, Hrubý, Lalkovič – Smola, Baroš (C)
    Náhradníci: Číž – Šindelář, Diop, Fillo, Kuzmanović, Kaloč, Fleišman

    FC Hradec Králové: Ottmar – Čech, Martinec (C), Leibl, Kopečný, Doležal, Zbrožek, Soukeník, Černý, Firbacher, Procházka
    Náhradníci: Mach – Urma, Samko, Vlkanova, Šípek, Frýdek, Kadlec

    Rozhodčí: Julínek – Podaný, Mikeska.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    9.5.2015 Hradec Králové – Baník 1:0
    1.11.2014 Baník – Hradec Králové 2:1
    9.3.2013 Baník – Hradec Králové 3:0
     
    FC Hradec Králové

    Hradci se ve FNL vede zatím velmi dobře. Po devíti duelech má na svém kontě 5 vítězství, 3 remízy a pouze 1 porážku a sídlí tak 3. příčce tabulky. Navíc již devět utkání nepoznal hořkost porážky, což mu rozhodně dodá na sebevědomí. Poslední prohru si hradečtí fotbalisté připsali ve druhém kole, když nestačili doma na Duklu Praha, která se radovala z výhry 2:0.

    Votroci mají odehráno v poháru o jedno střetnutí navíc. V prvním kole vyprovodili z pavouka MOL Cupu Letohrad, jenž porazil na jeho hřišti 3:0 a posléze si poradili 2:1 i s Admirou Praha.
     
    FC Baník Ostrava

    Ostravě se v letošním ligovém ročníku zatím daří s přesně padesátiprocentní úspěšností. Z deseti zápasů zvítězila v pěti případech a pětkrát rovněž odcházela z hřiště jako poražená. Naposledy padla o víkendu na půdě Mladé Boleslavi, která zvítězila 2:0. Momentálně tak Slezanům patří 5. příčka ve FORTUNA:LIZE.

    Do MOL Cupu vstoupili Ostravané ve 2. kole na půdě divizního Lanžhotu. Zde svěřenci Bohumila Páníka překvapení nepřipustili a po výhře 3:1 postoupili do další fáze.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 3. kola MOL Cupu mezi Baníkem Ostrava a Hradcem Králové. Utkání začíná v 18:00.

    Radomír Fukala

    Branky: 6. Pokorný, 66. Martinec (vla.)

    Karty:   50. Jirásek (OVA), 71. Pokorný (OVA) – 28. Čech (HKR)


    FC Baník Ostrava: Budinský – Celba, Pokorný, Stronati, Granečný – Holzer, Jirásek, Hrubý (78. Kaloč), Lalkovič (58. Kuzmanović) – Smola (72. Diop), Baroš (C)
    Náhradníci: Číž – Šindelář, Diop, Fillo, Kuzmanović, Kaloč, Fleišman

    FC Hradec Králové: Ottmar – Čech, Martinec (C), Leibl (82. Urma), Kopečný, Doležal (67. Frýdek), Zbrožek, Soukeník, Černý (78. Vlkanova), Firbacher, Procházka
    Náhradníci: Mach – Urma, Samko, Vlkanova, Šípek, Frýdek, Kadlec

    Rozhodčí: Julínek – Podaný, Mikeska

    Diváci: 4123
    bahis siteleri