Přerov – Vsetín 4:2 (kon.) | PZ Kladno – Hvězda Praha 2:3 (1:2 po s.n.) | Č. Budějovice – Slavia 2:4 (kon.)
Vítkovice – Zlín 6:4 (kon.) | Sparta – Kladno 4:6 (kon.) | Třinec – Poruba 7:0 (kon.)
Jihlava – Havlíčkův Brod 3:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Technika Brno 9:3 (kon.) | Kometa Brno – HK MD Šumperk 11:1 (kon.)
Olomouc – Havířov 1:4 (kon.) | Pardubice – Liberec 6:4 (kon.) | Tábor – Mountfield HK 2:8 (kon.)
K. Vary – Plzeň 1:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
HC Slavia Praha
Čtvrtek 26.09.2019, 16:15 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Máme dobojováno! Slavia vedení udržela, i když se schylovalo k pěkně dramatickému závěru. Pražané tak mohou jet zpět do hlavního města v dobré náladě. Motor si na další body bude muset počkat.

    Děkujeme za pozornost, z tohoto utkání je to vše! (18:11:47)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Motor to ještě zkusil znovu s odkrytými zády. To se mu málem podruhé nevyplatilo, na brankové čáře ale dobře zakročil David Kašpar, jenž puk z těchto míst dostal a nepřipustil Slavii pátou gólovou radost.
     
    59:13
    Slavia právě vstřelila branku!
    Českobudějovičtí to zkusili s odkrytými zády, ale bez úspěchu. Slavia zřejmě jen potvrzuje své vítězství. Z prostoru mezi kruhy neměl problém trefit branku JAKUB ŠTANCL. Asistence: Marek Slavíček, Jakub Hrdlička.
     
    58:34
    David Kašpar zkoušel přihrát na levý kruh, kde si o přihrávku říkal Radek Dub. Do dráhy kotouče ale vložil svou hůl jeden z hostujících hráčů a celou akci tak překazil.
     
    57:12
    Jakub Štancl se prosmýskl skrze českobudějovickou obranu, položil si brankáře a zkoušel zacílit z bekhendu nad jeho lapačku. Slanina se ale natáhl a tento pokus parádně zneškodnil!
     
    55:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Ještě to bude drama! Je to jen o jednu branku! David Kašpar poslal přihrávku na FILIPA PETRÁSKA, a ten rozradostnil domácí příznivce! Asistence: David Kašpar.
     
    55:13
    David Kašpar ujížděl do útočné akce, v tom se k němu dostal kotouč, budějovický útočník si jej zpracoval, postavil se čelem k brance a vypálil. Jeho střela šla po ledě a Pittr ji vyrazil mimo nebezpečí betonem.
     
    53:46
    Slavia se nastěhovala do soupeřova pásma, o kotouč se ale bojovalo především v rozích kluziště. Nakonec si hostující celek žádnou střelu, která by Slaninu jakkoliv ohrožovala, nevytvořil.
     
    52:48
    Marcel Kříž ujel slávistické obraně do samostatného úniku! Zkoušel si kotouč přehodit na bekhendovou stranu hole a zní zakončit, ovšem Pittr se nenechal rozhodit a byl přesně tam, kde potřeboval, a předvedl důležitý zákrok!
     
    51:33
    Tentokrát to ze stejné pozice zkusil Dominik Palát. Jeho pokus ale nebyl tak nebezpečný, přesto s ním měl Slanina také práci. Poradil se nakonec solidně. Mezitím se Placek vrátil na ledovou pochu, domácí tak oslabení ustáli bez úhony.
     
    50:04
    Jakub Hrdlička je opět na modré čáře, na jeho přesilovkovém místě. Tentokrát odsud vyslal velmi razantní a nebezpečnou ránu. Slanina si proti ni trochu povyjel a stihl ji v cestě do brány zabránit svými betony.
     
    49:30
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Placek – 2 min., podrážení).
     
    49:12
    Českobudějovičtí útočníci se stáhli blíže k soupeřově brance a byla z toho zajímavá situace! Střelu zblízka Pittr jen tak tak udržel ve výstroji a podržel svůj tým. Bude se tak vhazovat po pravici slávistického gólmana.
     
    48:41
    Jakub Hrdlička spíše jen nahazoval od modré čáry. V trajektorii kotouče nikdo nestál, Slanina na něj měl dobrý výhled, a proto neměl problé betonem jej zastavit.
     
    47:38
    Motor se alespoň na chvíli osvobodil od slávistického přesilovkového tlaku. Poté už ale znovu přišla střela z větší vzdálenosti. Ani ta nedonutila Slaninu zasahovat, šla taktéž mimo brankovou konstrukci.
     
    46:40
    Maxim Brummel dostal nabito na modrou čáru. Toho okamžitě využil razantní střelou z první. Ta ovšem zaduněla jen o zadní mantinel, na kterém skončila.
     
    46:11
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Petrásek – 2 min., podrážení).
     
    45:32
    Na ledové ploše se toho nyní moc neděje. Motor se zdá být o něco aktivnějším celkem, ovšem chybí mu klid na hokejkách. Slavia také v posledních minutách přidala na své defenzivě.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 40. Pitel (Kříž), 56. Petrásek (Kašpar) – 7. Vymětal, 23. Slavíček (Vlasák), 29. Vymětal, 60. Štancl (Slavíček, Hrdlička)


    HC Motor České Budějovice: Šebo (29. Slanina) – Fousek (A), Dohnal, Hail (A), Placek, Kumpfmüller, Dvořák – Kříž, Lukeš, Dub, Kašpar, Petrásek, Kantor, Březina, Pitel, Kalčík (C), Kundrát, Kudrnáč, Sochor
    HC Slavia Praha: Pittr (Náhončík) – Hrdlička, Stejskal, Svoboda, Weitz, Palát, Kluch (C) – Vlasák, Slavíček (A), Jokl, Brummel, Skoupý, Novák, Hofmann (A), Štancl, Vymětal

    Rozhodčí: Poskočil – Jindra, Zíka
    ocianews.com