Litvínov – Liberec 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:3 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:3 (kon.)
Zlín – Kladno 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:5 (0:0, 2:4, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 27.09.2019, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:13:48)
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášen na hostující straně Tomáš Filippi, na té domácí pak Richard Jarůšek.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 538 diváků.
     
    Střely na branku: 35 – 31
     
    Je dobojováno. Verva se ve třetí části hry znovu dvakrát vrátila na dostřel jediné branky a v závěru měla obrovský tlak, avšak nakonec ho nepřetavila v branku, která by s největší pravděpodobností znamenala nastavenou hrací dobu. Hosté těsný náskok nakonec uhájili i přes power-play Litvínova a slaví tři body do tabulky, kde jsou nadále první. Naopak Verva nebodovala počtvrté v řadě. Nicméně se domácí za svůj výkon dnes rozhodně nemusí stydět.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Kotouč vyskočil z útočného pásma Litvínova a domácím tak rychle utíká čas. Stále jsou v pásmu hostů, ale zatím bez střeleckého efektu.
     
    59:33
    Lavička Litvínova si bere oddechový čas.
     
    59:20
    Verva stále tlačí před soupeřovou klecí, ale stále se nedaří domácím dostat se k vyrovnání. Bulíř získal puk a poslal ho až k brance domácích i za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:39
    Litvínovská branka je prázdná, domácí to zkoušejí se šesti hráči v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:49
    Tomáš Filippi poslal puk v obranném pásmu do ochranné sítě a sudí vykazuje hru do středního pásma.
     
    56:14
    Liberečtí se neženou do nějakých bezhlavých akcí a spíše začínají svůj těsný náskok hlídat. Domácí naopak prahnou po vyrovnání, za kterým se nyní hnal Hübl. Peters byl zase pozorný.
     
    55:52
    Proti střele Filipa Helta zakročil Justin Peters a po svém zákroku pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce, Litvínovští tak mají stále útočné pásmo k dispozici.
     
    54:46
    Litvínov má velkou snahu ke srovnání stavu skóre. Vzhledem k průběhu utkání by tomuto zápasu remíza slušela, ale hosté jsou zatím proti, aby soupeř smazal svou brankovou ztrátu.
     
    53:49
    Lukáš Kašpar přízemní střelou neohrozil Peterse, domácí udrželi útočné pásmo a nadále kombinovali před brankou Liberce. Další pokus pak vyslal Viktor Hübl, ale znovu to bylo nepřesné.
     
    53:39
    Ještě ale následuje komerční přestávka.
     
    53:39
    Radan Lenc vyslal z úhlu střelu na branku Litvínova, tentokráte zasáhl betonem Jaroslav Janus, jenž nechal přerušit hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    52:48
    Peters zachránil Liberec a domácí nevyrovnávají. Z pravé strany vyslal nebezpečnou střelu František Gerhát, avšak beton hostujícího brankáře tento pokus zastavil!
     
    51:16
    Petr Jelínek zavážel puk do útočného pásma, ale vystavil se ofsajdové pasti. Hra se tak stěhuje do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    50:22
    Richard Jarůšek byl v další šanci před brankou Liberce, ale nakonec jeho pokus neskončil za Petersem. Ten si tak mohl rozhodně oddychnout. Nicméně domácí stále operují před jeho brankou.
    50:02 Lukáš VÁLEK - 4:5
     
    50:02
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Po střele od modré čáry z hole Karla Kubáta puk vyrazil před brankoviště Justin Peters, kde ho do odkryté jeho branky poslal LUKÁŠ VÁLEK – 4:5. Verva se tak už počtvrté dostává na dostřel jediné branky. Asistence: Karel Kubát a Jakub Petružálek.
     
    49:09
    Petr Jelínek vyslal od pravého mantinelu svižnou střelu, která doplachtila až před Januse, který dostal puk pod kontrolu. Následně se strhla menší potyčka mezi domácím Štichem a Dernerem, ale vše se obešlo bez vyloučení.
     
    48:26
    Domácí tak mají přes jedenáct a půl minuty na to, aby ještě se zápasem něco udělali.
    47:13 Lukáš KRENŽELOK - 3:5
     
    47:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po chybě Lukáše Doudery v obranném pásmu získal puk LUKÁŠ KRENŽELOK a z pravé strany ho pověsil pod víko litvínovské svatyně – 3:5. Tygři tak přeci jenom odskakují Litvínovu na rozdíl dvou branek. Bez asistence.
     
    47:03
    Jan Ščotka nabral ve středním pásmu rychlost, dostal se až před Peterse, ale jeho pokus za jeho zády nekončí. Hostující brankář však raději hru přerušil a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    46:48
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    46:10
    Radan Lenc zavezl puk do útočného pásma, neměl ale tolik rychlosti a nedostal se do zakončení. Poté vypíchli puk domácí a míří na opačnou stranu.
     
    45:46
    Knot byl atakován Trávníčkem, poté vznikl souboj o puk u mantinelu, nakonec sudí pískají a hra je přerušena.
     
    45:01
    Hra po pauze zaviněné zkoumáním videa pokračuje dále a u puku jsou hráči Litvínova, kteří operují před Justinem Petersem.
     
    44:44
    Nakonec branka Petra Jelínka neplatí. Video prokázalo, že jeden z hostů atakoval holí domácího brankáře a hlavní sudí po zhlédnutí videa rozpažuje!
     
    44:44
    Hosté sice vsítili branku, ale lavička domácího celku si vzala trenérskou výzvu a bude se zkoumat možný atak brankáře Litvínova Januse.
     
    44:36
    Jelínek našel od pravého mantinelu Jelínka, ten se ale nedokázal před Janusem prosadit.
     
    43:32
    Tomáš Filippi střílel z první, jeho pokus se mezi tři litvínovské tyče nevešel. Hned na to pak domácí míří zase před branku Justina Peterse.
     
    43:12
    Zakázané uvolnění Liberce a hra se stěhuje znovu před Justina Peterse, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
    42:51 Viktor HÜBL - 3:4
     
    42:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Třetí kontaktní branka Litvínova je na světě. Jakub Petružálek si sjel do mezikruží, ale místo střely zvolil přihrávku na VIKTORA HÜBLA, který poté u pravé tyče z pohledu Peterse zakončil přesně – 3:4. Verva je zpátky ve hře. Asistence: Jakub Petružálek.
     
    42:04
    Helt střílel před Petersem, ten vyrazil puk jen před sebe, ale na dorážku před ním nebyl nikdo z domácích připraven.
     
    40:45
    Radan Lenc vystřelil z levé strany, ale puk prosvištěl pouze za branku Jaroslava Januse. Poté získali kotouč domácí a směřují před libereckou klec.
     
    40:18
    Viktor Hübl byl v těsné blízkosti hostující branky, ale nedostal kotouč, aby mohl z levé strany zakončit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 25 – 26
     
    Také druhá třetina je minulostí a v ní jsme se už branek dočkali, a to dokonce šesti. Tygři se dostali do dvoubrankového náskoku, Litvínov však snížil na rozdíl jediné branky. Poté ale Liberec znovu odskočil a vedl 3:1. Jenže Litvínovští se opět oklepali a dostali se podruhé na kontaktní gól. Pak přišla dvě zbytečná vyloučení Hübla a Trávníčka a ač ve dvojnásobném oslabení, dostal se Kašpar do úniku, Peters ale jeho pokus chytil. No a hned na to na druhé straně Liberec přesilovku pět na tři nakonec využil a stanovil tak stav na 4:2 pro Liberec. Domácí určitě zbraně nesloží a ještě se pokusí s utkáním něco udělat. Třetí dějství začne přibližně v 19:22.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Verva je už v plném počtu.
     
    39:23
    Hosté ještě dohrávají už klasickou početní výhodu, ale domácí jim kotouč sebrali a otočili hru na opačnou stranu. Nikam ale nespěchají, šetří vteřiny z oslabení.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
    38:38 Michal BULÍŘ - 2:4
     
    38:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš. Po velké šanci domácích se na druhé straně dostali do akce hosté. Po střele Filippiho se dostal puk jen před brankáře Januse a MICHAL BULÍŘ ho pak doklepl za jeho záda – 2:4. Asistence: Tomáš Filippi a Ladislav Šmíd.
     
    38:15
    Obrovská šance Litvínova ve dvojnásobném oslabení. Lukáš Kašpar ujel a dostal se do těsné blízkosti Peterse, svou střelou ho však nedokázal překonat!
     
    37:40
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:40
    Ondřej Jurčík se dostal ve vlastním oslabení do šance a zahrozil tak před Petersem. Poté se Peters dostal do kontaktu s Trávníčkem, který projížděl kolem něho a srazil ho k zemi. Domácí kapitán zbytečně oslabuje svůj tým a Verva bude hrát ve třech proti pěti!
     
    37:14
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., hákování).
    36:15 Ondřej JURČÍK - 2:3
     
    36:15
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Krásná akce Vervy a ta je zpět Liberci na dostřel jediné branky. Velkou zásluhu na této brance má Adam Jánošík, jenž si počkal na pravém kruhu a poté poslal přihrávku přímo k levé Petersově tyči, kde byl dobře postavený ONDŘEJ JURČÍK. Ten pak už měl snadnou úlohu, a sice trefit odkrytou klec – 2:3. Asistence: Adam Jánošík a Karel Kubát.
     
    35:02
    Jakub Petružálek byl v další domácí šanci, ale z mezikruží svou svižnou střelu poslal pouze do připraveného brankáře Justina Peterse. Nicméně domácí stále drží útočnou třetinu.
     
    34:25
    František Gerhát dostal přihrávku od svého spoluhráče, v prostoru mezi kruhy se však nedokázal prosadit.
     
    33:16
    Adam Jánošík sice vybojoval puk v útočném pásmu, kde ho ale domácí ztratili a do následné akce pak jeli hosté. Roman Graborenko však Januse nepřekonal.
     
    33:07
    Následuje komerční přestávka.
    32:27 Tomáš FILIPPI - 1:3
     
    32:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další povedená souhra hostů a ti slaví třetí branku. Radan Lenc z levé strany našel ideálním pasem na pravém kruhu volného TOMÁŠE FILIPPIHO, jenž dělovkou nedal Jaroslavu Janusovi žádnou šanci a v jeho síti vymetl všechny pavučiny – 1:3. Bílí Tygři si tak vrací zpět svůj dvoubrankový náskok. Asistence: Radan Lenc a Rostislav Marosz.
     
    31:39
    Přihrávka Jelínka na Zachara byla nepřesná a druhý jmenovaný se tak nemohl dostat ke střele. Přesto hosté pásmo udrželi a po pokusu Dernera pak zasahoval Janus, jenž přerušil hru.
     
    30:18
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a hosté stále vedou rozdílem jediné branky.
     
    29:26
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    29:20
    Lukáš Kašpar se napřahoval ke střele před hostující klecí, Tomáš Filippi však vypomohl obraně a dostal puk znovu do bezpečí.
     
    28:58
    Liberec své oslabení zvládá velmi dobře a opět se dokázal osvobodit. Šetří tak další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    27:57
    Litvínovští se uhnízdili v pásmu soupeře, ale nakonec se nedostali k žádnému pokusu a Liberec pak vyhazuje kotouč až před branku Jaroslava Januse.
     
    27:26
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Oldrich Kotvan – 2 min., vysoká hůl).
    26:43 David ŠTICH - 1:2
     
    26:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se Tygrům dostávají na dostřel jediné branky. Pěkně to udělal Richard Jarůšek, který v rohu kluziště vybojoval puk, sjel si do mezikruží a odtud ho poslal na DAVIDA ŠTICHA, který pak prostrčil kotouč mezi betony Justina Peterse – 1:2. Asistence: Richard Jarůšek.
     
    26:21
    Následuje komerční přestávka.
     
    26:21
    Domácí čelili další akci hostů, ti se hnali dva na jednoho, avšak obrana Vervy dokázala zakročit a pomohla tak Janusovi, který nemusel vůbec zasahovat.
    25:35 Radan LENC - 0:2
     
    25:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosty úvodní branka nakopla a nyní jdou do dvoubrankového náskoku. RADAN LENC se dostal k puku a poté ho nadvakrát dostal za záda domácího brankáře – 0:2. Verva tak musí dohánět manko, které čítá dva góly. Asistence: Tomáš Filippi.
     
    24:48
    Domácí ale pokračují ve své práci a snaží se o vyrovnání. Nyní ale ztratili puk v útočném pásmu a do akce se dostávají znovu liberečtí hráči.
    23:58 Michal BULÍŘ - 0:1
     
    23:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení a prolomili tak obranný litvínovský val. Z rohu kluziště našel parádní přihrávkou Libor Hudáček volného MICHALA BULÍŘE, který z vrcholu levého kruhu střelou z první prostřelil Jaroslava Januse skrze obranu Vervy – 0:1. Asistence: Jaroslav Vlach a Libor Hudáček.
     
    23:15
    Adam Musil poslal do akce Jana Ordoše. Ten chtěl ještě akci vyšperkovat přihrávkou na Jaroslava Vlacha, avšak ten byl dobře pokrytý domácí obranou.
     
    22:06
    Na druhé straně se zaskvěl zákrokem Peters proti nebezpečné střele domácích. Oba týmy tak měly v krátkém sledu po sobě dvě slibné šance, avšak znovu oba gólmani vyčnívali.
     
    21:23
    Velká šance hostů. Kotvan střílel na Januse, který vyrazil puk před sebe a následná dorážka Radana Lence už končí v moci litvínovského brankáře.
     
    20:54
    Tomáš Filippi si sjížděl před Januse a zakončoval, ovšem jeden z domácích hráčů ho obral o kotouč a dostal ho do bezpečí.
     
    20:24
    Domácí to na úvod druhé třetiny zkusili opět před Petersem, jenž byl pozorný a také mu pomohla obrana Liberce. Poté se hosté vydali na zteč do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 12 – 11
     
    První třetina je za námi. V ní jsme se nedočkali žádné branky, ovšem oba týmy ke skórování neměly daleko. Oba brankáři zatím drží svá čistá konta a motají hlavy útočníkům soupeře. Litvínovští nenechali Liberec dostat se do nebezpečných výpadů, velmi dobře soupeře brání a sami se dostávají do akcí. Zatím tak hostům nadělávají jen starosti s rychlejším přechodem do útočného pásma. Sledujeme zajímavý souboj, ve kterém Verva s favoritem a lídrem extraligové tabulky drží velmi slušně krok.

    Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:25 a nabídne jistě znovu zajímavou hokejovou podívanou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Graborenko se střetl s bývalým spoluhráčem Michalem Trávníčkem. Domácí kapitán pak skončil na zemi. Je ale v pořádku a do akce se ještě derou hosté. Už to ale patrně nestihnou.
     
    19:19
    Derner zastavil obranným zákrokem další rozehrávku Litvínova a zabránil tak možné akci Vervy. Další povedená akce domácích.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:19
    Litvínovští neustále napadají rozehrávku Bílých Tygrů a zatím jim to nese ovoce. Brání nebezpečné útoky hostů a sami se do šancí dostávají také. Rozhodně z jejich strany je to zatím velmi povedený výkon.
     
    17:26
    Gerhát poslal puk na Karla Kubáta, který se dostal do dobré pozice mezi kruhy, tam mířila i přihrávka a obránce Litvínova se už napřahoval ke střele, ale na poslední chvíli kotouč vypíchl Michal Bulíř!
     
    17:19
    Lukáš Válek měl dobrý pohyb u liberecké branky, snažil se dostat puk za záda Peterse, leč znovu neúspěšně. Na druhé straně si pak počínal podobně také Adam Musil.
     
    16:38
    Další ofsajd Litvínova, opět se tak bude vhazovat ve středním pásmu blíže liberecké brance.
     
    16:10
    Michal Trávníček vyslal štiplavou střelu z levého kruhu, kterou efektním semaforem do lapačky chytá Justin Peters. Ač nešlo o nijak nebezpečnou ránu, přesto nechal hostující brankář hru pozastavit.
     
    15:28
    Verva velmi dobře brání už střední pásmo a Bílým Tygrům dělá problémy projít před Januse. Díky tomu se domácí dostali znovu před branku Peterse, jenž musel být mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    14:55
    Viktor Hübl se málem dostal před Petersem do šance, ale nakonec z toho nebylo nic. Litvínovští ztrácejí kotouč a do akce míří znovu liberecký celek.
     
    14:28
    Ofsajd Litvínova, hra je vykázána do středního pásma.
     
    14:17
    Pawel Zygmunt se krásně proháčkoval skrze dva obránce Liberce, poté zpětnou přihrávkou poslal kotouč na Juraje Mikúše, jenž ale zblízka Peterse nepřekonal.
     
    12:55
    Krenželok z pravé strany vystřelil na Januse, ten vyrazil puk před sebe a těsně před ním se zjevil dorážející Petr Jelínek, který nakonec díky clonění Helta nemohl dorazit puk do částečně odkryté klece.
     
    12:41
    Radan Lenc se natlačil před Januse a vystřelil, ale domácí brankář znovu kryje. Bude se vhazovat zase před ním, protože se jeho spoluhráči dopustili dalšího zakázaného uvolnění.
     
    12:15
    Filip Helt nestihl dojet kotouč a ten skončil až za brankou hostů. Je z toho zakázané uvolnění Litvínova, které hru stěhuje znovu před branku Vervy, kterou hájí Jaroslav Janus.
     
    12:01
    Následuje další komerční přestávka.
     
    11:39
    Lukáš Kašpar se provinil úmyslným ofsajdem a sudí tak vykazují hru až před branku Jaroslava Januse.
     
    11:23
    Také Liberečtí se ubránili, své oslabení zvládli bez úhony a nyní jsou už v plném počtu.
     
    10:54
    Adam Jánošík si potáhl kotouč do prostoru mezi kruhy a vystřelil na Peterse, ale bylo to nepřesné a puk skončil jen vedle jeho branky.
     
    10:37
    Ronald Knot vyhodil puk až před branku Litvínova. Domácí pak šli do další akce před libereckou branku, ovšem v rozletu je zastavilo postavení mimo hru. Ta je tedy vykázána zpět do středního pásma.
     
    10:07
    Po další akci Litvínova zakročila obrana Tygrů a pak i Peters. Verva si před jeho brankou vynutila další vhazování a udržela útočné pásmo.
     
    09:46
    Adam Jánošík, jenž také oblékal liberecký dres, střílel od modré čáry, ale puk doletěl pouze k Petersovi, jenž ho bez větších problémů ukryl na své hrudi a poté nechal hru přerušit.
     
    09:23
    No a je tu také přesilová hra pro Vervu, když Derner podrazil protihráče. I on sedí na trestné lavici a bude doufat, že tam vydrží celé dvě minuty.
     
    09:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., podrážení).
     
    09:06
    Je to tak. Litvínov je už v plném počtu.
     
    08:52
    Další osvobození Litvínova a ten tak šetří další cenné vteřiny ze své početní nevýhody, kterou už zřejmě zvládnou bez úhony.
     
    08:12
    Litvínovští mají puk ve své moci a bez čekání ho posílají až před Justina Peterse.
     
    07:30
    Liberečtí se rozestavili v útočném pásmu a pokoušejí se o přesilovkový zámek. Domácí se zatím dobře brání a nyní zastavili pokus Michala Bulíře. Nicméně hosté stále svého soupeře svírají před Jaroslavem Janusem.
     
    07:06
    Juraj Mikúš zasáhl Marka Zachara holí do obličeje. Už sedí na trestné lavici a Verva tak bude hrát v oslabení.
     
    07:06
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Juraj Mikúš – 2 min., vysoká hůl).
     
    06:30
    Domácí zatím proti favoritovi tohoto duelu hrají velmi dobře, nedávají hostům nic zadarmo a sami se vydávají do protiútoků. Zápas tak od úvodních minut nabízí ofenzivní podívanou.
     
    06:23
    Filippi s Lencem šli do nebezpečné akce, ale na Januse si nepřišli. Hned na to pak zahrozila zase Verva před Petersem, jenž taktéž zastavil pokus Litvínova. Hra je pozastavena a následuje komerční přestávka.
     
    05:38
    Tygři se usadili v pásmu Litvínova, moc dlouho tam ale nepobyli. Obrana Vervy dostala puk znovu pod kontrolu a mohla zamířit na opačný konec hřiště.
     
    05:05
    Před Jaroslavem Janusem bylo opět trochu rušněji a domácí brankář jistil další pokus soupeře. Znovu je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    04:37
    Pawel Zygmunt se protáhl kolem pravého kruhu skrze obranu hostů a zakončil, ovšem Justin Peters vytěsnil kotouč pravým betonem do bezpečí. Hru nyní na opačnou stranu přenášejí zase Liberečtí.
     
    04:16
    Justin Peters si připsal další zákrok po střele domácích a před dotěrnými litvínovskými útočníky pak hru raději nechal přerušit.
     
    03:41
    Po vhazování v pásmu Litvínova dostal puk do své moci David Štich, někdejší liberecký Bílý Tygr pak okamžitě prošel až před branku hostů, kde už Verva kombinuje.
     
    03:18
    Nahození Bulíře do útočného pásma skončilo za domácí brankou. Tam byl už připravený obránce Litvínova, jenž ho dostal daleko od Janusovy klece.
     
    03:09
    Zakázané uvolnění také na liberecké straně a nyní se bude vhazovat před Justinem Petersem.
     
    02:25
    Birner se u levého hrazení dostal ke kotouči, ale ztratil ho a Helt ho dostal do středního pásma. Jenže Liberečtí získali bleskově puk zpět do útočného pásma a domácí se museli v obraně znovu činit.
     
    02:19
    Litvínovská Verva se dopustila zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje znovu před Jaroslava Januse, kde se bude vhazovat u jeho branky.
     
    01:40
    Domácí se ještě udrželi před libereckou klecí, ale Peters tentokráte nemusel zasahovat. Puk převzala obrana Tygrů a zavezla ho do útočného pásma, kde vyšla další střela hostů, ale Jaroslav Janus znovu kryje.
     
    00:55
    Litvínovští otočili hru na druhou stranu a do slibné šance se dostal Martin Hanzl, který svou střelou nechal kotouč jen na brankáři Justinu Petersovi.
     
    00:44
    Po dalším ofenzivním výpadu Liberce zasahoval Janus po střele z levé strany a hra je přerušena. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    00:20
    Domácí se hned po vhazování dostali do útočného pásma, kde puk ztratili a do akce na druhé straně šli hosté z Liberce. Bulíř se snažil bekhendem dostat puk za Janusova záda, ale neúspěšně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Trončinský, L. Doudera, J. Říha, Ščotka, Štich, Jánošík, Kubát – Gerhát, V. Hübl (A), Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Kašpar (A) – Válek, J. Mikúš, Zygmunt – Jurčík, Helt, Trávníček (C).

    Bílí Tygři Liberec: Peters (Schwarz) – T. Hanousek, Šmíd (A), Kotvan, Knot, Derner, Graborenko, Kolmann – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, A. Musil, J. Vlach.

    Rozhodčí: Pešina, Micka – Lhotský, Svoboda.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Dokáže Litvínov jako první tým letos porazit Liberec?
     
    Vzájemná utkání

    Co se ale vzájemných utkání v loňské sezóně týče, tam byla úspěšnější Verva, která dovolila Liberci pouze jednu výhru. Třikrát pak sama zvítězila. Tygři tak mají svému soupeři dnes co oplácet.

    Liberec – Litvínov 5:0
    Litvínov – Liberec 6:2
    Liberec – Litvínov 2:3
    Litvínov – Liberec 6:3
     
    Bílí Tygři Liberec

    Liberečtí Bílí Tygři pokračují v novém ročníku extraligy tak, jak skončili. V uplynulé sezóně došli až do finále, kde nakonec Masarykův pohár získal Třinec, ale rozhodně je druhé místo úspěchem. Na lavičce převzal žezlo po Filipu Pešánovi, který se stal šéftrenérem Českého hokeje, Patrik Augusta. Pešán přesto u Liberce zůstal, a sice v pozici sportovního ředitele. A i Patriku Augustovi se zatím vede nadmíru dobře. Tygři jsou na prvním místě v tabulce se ziskem deseti bodů. Plně bodovali s Hradcem Králové a s Mladou Boleslaví. Dva body pak získali po nájezdech se Spartou, kde prohrávali už 2:6, nakonec ale zápas srovnali a rozhodli v prodloužení. Další utkání se šťastným koncem bylo ve Vítkovicích, kde Tygři zvítězili až po nájezdech. Dnes tak jedou na litvínovský led s jasným cílem, a sice na vítěznou šňůru navázat. Liberec je totiž zatím jediným týmem, který ještě neprohrál. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Michal Birner – 11 body (4+7)
    Tomáš Filippi – 5 bodů (3+2)
    Michal Bulíř – 5 bodů (2+3)
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté vstoupili do sezóny velmi dobře, když hned v úvodním duelu na domácím ledě přetlačili brněnskou Kometu a po těsném výsledku 2:1 si tak připsali první tři body do tabulky. Poté přišel venkovní duel na ledě Plzně. Tam se Vervě nepodařilo skórovat a prohrála 0:2 z jejího pohledu. Verva neuspěla ani s Pardubicemi a Třincem. V tabulce tak jsou Litvínovští na jedenácté pozici se třemi body. Dnes je čeká další domácí zápas a před svými diváky se budou snažit o to, aby znovu získali nějaký ten bod, nejlépe však všechny tři. Verva se tak zatím potácí na místech, na jakých byla i na konci loňské sezóny a musela tak hrát pouze play-out. Jde ale zatím jen o začátek sezóny a určitě se její hokejisté budou snažit o zlepšení a posun v tabulce. Dnes je tak rozhodně nečeká jednoduchý zápas, hosté z Liberce prahnou po třech bodech, aby si udrželi nejvyšší příčku v extraligové tabulce.

    Nejproduktivnější hráči

    Lukáš Kašpar – 2 body (1+1)
    Martin Hanzl – 2 body (0+2)
    Richard Jarůšek – 2 body (0+2)
     
    Hezký páteční večer u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu páté kolo této nejvyšší soutěže, která už je v plném proudu a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a Bílí Tygři Liberec. Kdo uspěje v severočeském derby?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 27. Štich (Jarůšek), 37. Jurčík (Jánošík, Kubát), 43. V. Hübl (Petružálek), 51. Válek (Kubát, Petružálek) – 24. Bulíř (J. Vlach, L. Hudáček), 26. Lenc (Filippi), 33. Filippi (Lenc, Marosz), 39. Bulíř (Filippi, Šmíd), 48. L. Krenželok


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Trončinský, L. Doudera, J. Říha, Ščotka, Štich, Jánošík, Kubát – Gerhát, V. Hübl (A), Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Kašpar (A) – Válek, J. Mikúš, Zygmunt – Jurčík, Helt, Trávníček (C).
    Bílí Tygři Liberec: Peters (Schwarz) – T. Hanousek, Šmíd (A), Kotvan, Knot, Derner, Graborenko, Kolmann – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, A. Musil, J. Vlach.

    Rozhodčí: Pešina, Micka – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 4 538
    thejrc.org