Litvínov – Liberec 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 4:3 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 0:3 (kon.)
Zlín – Kladno 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 4:2 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:1 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:5 (0:0, 2:4, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 27.09.2019, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:33
    Lavička Litvínova si bere oddechový čas.
     
    58:39
    Litvínovská branka je prázdná, domácí to zkoušejí se šesti hráči v poli.
     
    52:48
    Peters zachránil Liberec a domácí nevyrovnávají. Z pravé strany vyslal nebezpečnou střelu František Gerhát, avšak beton hostujícího brankáře tento pokus zastavil!
    50:02 Lukáš VÁLEK - 4:5
     
    50:02
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Po střele od modré čáry z hole Karla Kubáta puk vyrazil před brankoviště Justin Peters, kde ho do odkryté jeho branky poslal LUKÁŠ VÁLEK – 4:5. Verva se tak už počtvrté dostává na dostřel jediné branky. Asistence: Karel Kubát a Jakub Petružálek.
    47:13 Lukáš KRENŽELOK - 3:5
     
    47:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po chybě Lukáše Doudery v obranném pásmu získal puk LUKÁŠ KRENŽELOK a z pravé strany ho pověsil pod víko litvínovské svatyně – 3:5. Tygři tak přeci jenom odskakují Litvínovu na rozdíl dvou branek. Bez asistence.
     
    44:44
    Nakonec branka Petra Jelínka neplatí. Video prokázalo, že jeden z hostů atakoval holí domácího brankáře a hlavní sudí po zhlédnutí videa rozpažuje!
     
    44:44
    Hosté sice vsítili branku, ale lavička domácího celku si vzala trenérskou výzvu a bude se zkoumat možný atak brankáře Litvínova Januse.
    42:51 Viktor HÜBL - 3:4
     
    42:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Třetí kontaktní branka Litvínova je na světě. Jakub Petružálek si sjel do mezikruží, ale místo střely zvolil přihrávku na VIKTORA HÜBLA, který poté u pravé tyče z pohledu Peterse zakončil přesně – 3:4. Verva je zpátky ve hře. Asistence: Jakub Petružálek.
    38:38 Michal BULÍŘ - 2:4
     
    38:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš. Po velké šanci domácích se na druhé straně dostali do akce hosté. Po střele Filippiho se dostal puk jen před brankáře Januse a MICHAL BULÍŘ ho pak doklepl za jeho záda – 2:4. Asistence: Tomáš Filippi a Ladislav Šmíd.
     
    38:15
    Obrovská šance Litvínova ve dvojnásobném oslabení. Lukáš Kašpar ujel a dostal se do těsné blízkosti Peterse, svou střelou ho však nedokázal překonat!
     
    37:40
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:40
    Ondřej Jurčík se dostal ve vlastním oslabení do šance a zahrozil tak před Petersem. Poté se Peters dostal do kontaktu s Trávníčkem, který projížděl kolem něho a srazil ho k zemi. Domácí kapitán zbytečně oslabuje svůj tým a Verva bude hrát ve třech proti pěti!
     
    37:14
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., hákování).
    36:15 Ondřej JURČÍK - 2:3
     
    36:15
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Krásná akce Vervy a ta je zpět Liberci na dostřel jediné branky. Velkou zásluhu na této brance má Adam Jánošík, jenž si počkal na pravém kruhu a poté poslal přihrávku přímo k levé Petersově tyči, kde byl dobře postavený ONDŘEJ JURČÍK. Ten pak už měl snadnou úlohu, a sice trefit odkrytou klec – 2:3. Asistence: Adam Jánošík a Karel Kubát.
    32:27 Tomáš FILIPPI - 1:3
     
    32:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další povedená souhra hostů a ti slaví třetí branku. Radan Lenc z levé strany našel ideálním pasem na pravém kruhu volného TOMÁŠE FILIPPIHO, jenž dělovkou nedal Jaroslavu Janusovi žádnou šanci a v jeho síti vymetl všechny pavučiny – 1:3. Bílí Tygři si tak vrací zpět svůj dvoubrankový náskok. Asistence: Radan Lenc a Rostislav Marosz.
     
    27:26
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Oldrich Kotvan – 2 min., vysoká hůl).
    26:43 David ŠTICH - 1:2
     
    26:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí se Tygrům dostávají na dostřel jediné branky. Pěkně to udělal Richard Jarůšek, který v rohu kluziště vybojoval puk, sjel si do mezikruží a odtud ho poslal na DAVIDA ŠTICHA, který pak prostrčil kotouč mezi betony Justina Peterse – 1:2. Asistence: Richard Jarůšek.
    25:35 Radan LENC - 0:2
     
    25:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosty úvodní branka nakopla a nyní jdou do dvoubrankového náskoku. RADAN LENC se dostal k puku a poté ho nadvakrát dostal za záda domácího brankáře – 0:2. Verva tak musí dohánět manko, které čítá dva góly. Asistence: Tomáš Filippi.
    23:58 Michal BULÍŘ - 0:1
     
    23:58
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení a prolomili tak obranný litvínovský val. Z rohu kluziště našel parádní přihrávkou Libor Hudáček volného MICHALA BULÍŘE, který z vrcholu levého kruhu střelou z první prostřelil Jaroslava Januse skrze obranu Vervy – 0:1. Asistence: Jaroslav Vlach a Libor Hudáček.
     
    22:06
    Na druhé straně se zaskvěl zákrokem Peters proti nebezpečné střele domácích. Oba týmy tak měly v krátkém sledu po sobě dvě slibné šance, avšak znovu oba gólmani vyčnívali.
     
    21:23
    Velká šance hostů. Kotvan střílel na Januse, který vyrazil puk před sebe a následná dorážka Radana Lence už končí v moci litvínovského brankáře.
     
    17:26
    Gerhát poslal puk na Karla Kubáta, který se dostal do dobré pozice mezi kruhy, tam mířila i přihrávka a obránce Litvínova se už napřahoval ke střele, ale na poslední chvíli kotouč vypíchl Michal Bulíř!
     
    12:55
    Krenželok z pravé strany vystřelil na Januse, ten vyrazil puk před sebe a těsně před ním se zjevil dorážející Petr Jelínek, který nakonec díky clonění Helta nemohl dorazit puk do částečně odkryté klece.
     
    09:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., podrážení).
     
    07:06
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Juraj Mikúš – 2 min., vysoká hůl).
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 27. Štich (Jarůšek), 37. Jurčík (Jánošík, Kubát), 43. V. Hübl (Petružálek), 51. Válek (Kubát, Petružálek) – 24. Bulíř (J. Vlach, L. Hudáček), 26. Lenc (Filippi), 33. Filippi (Lenc, Marosz), 39. Bulíř (Filippi, Šmíd), 48. L. Krenželok


    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Trončinský, L. Doudera, J. Říha, Ščotka, Štich, Jánošík, Kubát – Gerhát, V. Hübl (A), Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Kašpar (A) – Válek, J. Mikúš, Zygmunt – Jurčík, Helt, Trávníček (C).
    Bílí Tygři Liberec: Peters (Schwarz) – T. Hanousek, Šmíd (A), Kotvan, Knot, Derner, Graborenko, Kolmann – L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Lenc, Filippi, Marosz – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, A. Musil, J. Vlach.

    Rozhodčí: Pešina, Micka – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 4 538
    thejrc.org