Třinec – Mountfield HK 4:0 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Kladno – Olomouc 4:3 (po pr.)
Liberec – Zlín 6:4 (kon.) | Pardubice – Vítkovice 2:3 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Neděle 29.09.2019, 17:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:04
    Je to tak, Dynamo v šesti a s prázdnou brankou!
     
    59:04
    Po zakázaném uvolnění Vítkovic přichází oddechový čas Dynama Pardubice, Kacetl již s největší pravděpodobností zůstane na střídačce.
     
    55:45
    Naopak naděje Pardubic na vyrovnání nyní udržel Ondřej Kacetl. Po rychlém pasu zpoza branky se dostal do střelecké pozice Rastislav Dej, domácí gólman se včas přesunul a zabránil pohromě!
     
    49:33
    Tlak Pardubice bude nejspíše zastaven, na vině je nedovolené bránění Jana Zdráhala (PCE).
     
    49:08
    Dynamo mohlo vyrovnat! V přečíslení dva na jednoho po zpracování kotouče zakončoval příklepem Martin Látal, napálil ale jen rameno Svobody!
    47:33 Rhett HOLLAND - 2:3
     
    47:33
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dnes v enteria areně padají opravdu šťastné branky! Na modré čáře se totiž do volného kotouče opřel RHETT HOLLAND, zlomil hokejku a měl velké štěstí, že jeho střela byla několikrát tečovaná a nakonec mezi betony Svobody proklouzala až do sítě – 2:3! Bez asistence.
     
    42:44
    Po rychlé akci až do útočného pásma mohl snížit Robert Kousal, který ale z levé strany nastřelil hřbet lapačky Miroslava Svobody!
     
    41:18
    Bude se vylučovat, tentokrát na straně Vítkovic. Za nedovolené bránění míří na trestnou lavici Daniel Krenželok (VIT). Domácí mají šanci se vrátit do zápasu.
     
    38:58
    Z pravého křídla v přečíslení našel Kousal rozjetého Jana Koláře, jeho ránu Svoboda vykopl betonem a zachránil tím dvoubrankové vedení Dynama!
     
    38:13
    Necelé dvě minuty před koncem druhého dějství půjde Dynamo znovu do čtyř. Johan Harju (PCE) hrál vysokou holí a pokud to pro domácí dobře dopadne, bude zbytek třetiny trnout na trestné lavici.
    35:03 Petr ŠIDLÍK - 1:3
     
    35:03
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Po třiadvaceti vteřinách využívají hosté přesilovou hru! Když nevíš co, tak vystřel – právě tímto heslem se do puntíku řídil PETR ŠIDLÍK, který tvrdou ranou z pravého kruhu vymetl šibenici Kacetlovy branky – 1:3! Asistence: Peter Liška.
     
    34:40
    To na druhé straně vypadalo vítkovické počínání mnohem nebezpečněji, hosté se mohou radovat z druhé přesilovky v utkání. Na trestnou lavici míří Juraj Mikuš (PCE) za hru vysokou holí.
     
    32:51
    Kloz při návratu z trestné lavice podpořil útočnou akci Pardubic a ihned si mohl připsat nahrávku u vyrovnávací trefy! Do jízdy totiž dostal puk Rhett Holland, prudkou střelou tahem prostřelil Svobodu a měl kopec smůly poté, co kotouč proskákal jen centimetry vedle branky hostujícího celku.
     
    30:30
    Navíc přišel problém se střídáním na straně pardubického Dynama, které bude za hru v šesti potrestáno. První přesilová hra pro Vítkovice v dnešním zápase. Trest odpyká Jan Kloz (PCE).
    29:33 David KVASNIČKA - 1:2
     
    29:33
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Velké štěstí pro ostravský tým, který si těsně před polovinou zápasu bere vedení na svoji stranu! Hostům znovu pomohl závar před Kacetlem a nastřelený puk, který se odrazil přímo na hokejku DAVIDA KVASNIČKY, jenž neměl s dorážkou výraznější problémy – 1:2! Asistence: Šimon Stránský.
     
    28:39
    Zato se pardubický brankář pořádně vytáhl proti střele Malleta! Zámořský forvard pálil z voleje, lapačkou dokázal Kacetl vyškrábnout puk nad branku!
    27:17 Johan HARJU - 1:1
     
    27:17
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Na branku v oslabení dokázali domácí reagovat! Po střele Radoslava Tybora zvonila za brankářem Svobodou tyčku, důraz na brankovišti prokázal švédský útočník JOHAN HARJU, který dokázal volný kotouč zamést do sítě – 1:1! Asistence: Radoslav Tybor.
    25:55 Jan SCHLEISS - 0:1
     
    25:55
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se prosazují při vlastním oslabení! Po střele Radoslava Tybora dokázal Miroslav Svoboda velmi rychle rozehrát a po úniku se Vítkovice dostávají do vedení! Nástřel od modré čáry trefil JANA SCHLEISSE, který měl na dorážku spoustu času a otevřel jí skóre dnešního zápasu – 0:1! Asistence: Dominik Lakatoš.
     
    25:32
    Chyba ve vítkovické rozehrávce nabízí domácímu týmu další přesilovou hru. Alexander Mallet (VIT) hasil postup Mandáta sekáním a již se skloněnou hlavou sedí na trestné lavici.
     
    24:27
    Jan Výtisk na modré čáře připravil zajímavé nahození, které se od Kacetla odrazilo přímo na čepel Daniela Krenželoka! Zadák Vítkovic v největší šanci druhé třetiny ale z dorážky znovu nastřelil jen skvěle chytajícího brankáře Pardubic.
     
    15:49
    Další problém pro vítkovickou Rideru. Za podrážení v útočném pásmu si půjde menší trest za katr odsedět právě Roberts Bukarts (VIT).
     
    15:22
    Z ničeho nic se do vedení mohly dostat Vítkovice! V přečíslení tři na jednoho dostal puk na pravou stranu nejproduktivnější hráč hostujícího týmu Roberts Bukarts, který ale prudkou střelou na vzdálenější tyč nechal vyniknout Ondřeje Kacetla!
     
    13:12
    Vynikající pas z vlastní obranné třetiny dávala nejčerstvější posila Jan Kloz do úniku Marku Hovorkovi, který postupoval sám na Svobodu! Udělal mu perfektní bekhendovou kličku, před prázdnou brankou ale následně trefil jen břevno. Velká smůla pro pardubické Dynamo!
     
    09:54
    Krátce po skončení početní výhody měl na modré čáře nabito Oscar Daniel Eklund, jeho rána tahem byla dobře mířená a nadělala Svobodovi velké množství práce! Skvělý zákrok vítkovického brankáře však udržel skóre nerozhodné.
     
    07:44
    Hosté si nepočínali ve vyhození puku z obranného pásma příliš důrazně a budou za to pykat. Vše musel podrážením hasit Peter Trška (VIT).
     
    05:59
    Na konci šesté minuty mohlo jít Dynamo do vedení! Johan Harju dostal puk na pravou stranu, odkud zamířil sám na Svobodu. Svoji cestu k brance z úhlu dotáhl až ke kličce, kterou vykoupal hostující brankáře, následně ale puk do sítě doklepnout nestihl. Ten tak proklouzal brankovištěm a skončil mimo!
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 28. Harju (Tybor), 48. Holland – 26. Schleiss (Lakatoš), 30. Kvasnička (Š. Stránský), 36. Šidlík (Trška)


    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Štěpánek) – Eklund, Holland, J. Kolář (C), Piché, Mikuš, J. Zdráhal, Ivan – Harju, R. Kousal, Tybor – Látal, J. Kloz, Hovorka – Mandát (A), Poulíček (A), Machala – Machač, Pochobradský, Matýs.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Černý, Trška, Šidlík, D. Krenželok, Výtisk (C), Kvasnička, Bodák – Roberts Bukarts, Š. Stránský (A), Lakatoš – Kurovský, Vopelka, Schleiss – Dej (A), E. Němec, Mallet – Baláž, Werbik, Guman.

    Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Ganger, Klouček

    Diváci: 6388
    thejrc.org