Manchester Utd. – Arsenal 1:1 (kon.)
konec
Manchester United
1:1 (1:0)
Arsenal FC
Pondělí 30.09.2019, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas nám tedy nakonec končí nerozhodně. Arsenal se na začátku druhého poločasu vzchopil a postupně zvyšoval tempo, až nakonec v padesáté deváté minutě skóroval Aubameyang. Jeho branka byla ale uznána až po konzultaci s video rozhodčím. Po brance měl Arsenal chvíli tlak, ale dalších 10 minut patřilo United, kteří byli několikrát kousíček od skórování. Závěr zápasu byl fotbal nahoru-dolů, šance na obou stranách a až do posledních sekund jsme nevěděli, jak to dneska vlastně dopadne.

    Nakonec to končí "plichtou" a já děkuji, že jste dnes sledovali tuto textovou reportáž zápasu Barclays Premier League. Jiří Polášek. (22:58:09)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 16:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Dan Ceballos se ještě postavil k poslednímu přímému kopu dnešního zápasu, avšak poslal ho přímo na hlavy soupeře, a míč byl tedy vyhlavičkován. Rozhodčí už si vzal píšťalku a zápas končí.
     
    90+3
    Domácí faulovali a k míči se tak na poslední minutu hry dostane zatím ještě Arsenal. Rozehrávka přímého kopu se ale ještě protahuje, a tak možná zápas neskončí v 90+4. minutě, ale trochu později.
     
    90+2
    Willock se procpal do vápna a otevřela se mu možnost nahrát dvěma hráčům. Vybral si Reisse Nelsona, což ale asi nebyla nejlepší možnost, protože Nelson jen kopl míč placírkou, jako by ani nechtěl skórovat.
     
    90+1
    K míči se postavili Marcus Rashford a Fred. Kop si nakonec vzal na starost první jmenovaný a zahrál ho parádně, ovšem ještě hezčí byl zákrok a dobrý postřeh Lena.
     
    90
    Daniel James si chtěl vymodlit penaltu a hádal se s rozhodčím, ten ale moc dobře věděl, že se James do vápna dokutálel a s penaltou tento faul nemám mít nic společného. Chystá se ale přímý kop z velmi hezké vzdálenosti.
     
    89
    Mason Greenwood centroval před malé vápno, kde se nacházeli dva jeho spoluhráči. Ovšem míč z voleje zasáhl a odkopl David Luiz, letní akvizice Arsenalu, kterou získali od svého velkého rivala – Chelsea.
     
    88
    Na opačné straně se ale perfektně Nelson zbavil obrany a nahrál Danimu Ceballosovi, který ukázal kvalitní držení míče, a následně i hezkou střelu, avšak neúspěšnou.
     
    87
    Calum Chambers vhodil na Aubameyanga, ale ten nohou nezpracoval a hraje opět United. Rudí se postupně přibližují k brance Gunners.
     
    86
    Ten druhý už se ale tolik nepovedl a na opačnou stranu se vyřítili tři hráči United. Pomalý Ashley Young se ale nechal doběhnout a o míč se obrat.
     
    85
    Arsenal získal rohový kop a Reiss Nelson se k němu postavil. Míč byl sice zasáhnut některým z jeho spoluhráčů, avšak následně ho domácí vyrazili na další rohový kop.
     
    84
    Lindelof odevzdal míč a Nelson sprintoval středem hřiště. Byl sice stíhán Fredem, ale ten vůbec nic nezmohl. Následná přihrávka na Ceballose ale nebyla nejšťastnějším řešením.
     
    83
    Rashford se nyní zlobí, že rozhodčí odpískal a zastavil tím jeho šanci u vápna. Jenže rozhodčí odpískal oprávněně a to jeho faul na Seada Kolašinace,
     
    82
    Daniel James se dostal k míči a vypálil. Pro jeho střelu skočil brankář Leno, který ale míč vypustil z rukou, když do něj prudce narazil Marcus Rashford, který chtěl míč hlavičkovat. Rozhodčí píská samozřejmě faul.
     
    81
    Nepřesná přihrávka Gunners v obraně dala prostor s míčem na kopačkám domácím. Jenže Arsenal následně fauloval.
     
    80
    Kanonýři střídají hráče i potřetí a naposledy. Za dnes výborně hrajícího Buyaka Saku přichází na hřiště další mladík a produkt mládežnického týmu Arsenalu – Joseph Willock.
     
    79
    Domácí zahráli rohový kop, který ale nebyl vůbec přesný. Po sérii odrazů se sice k míči ještě dostal Fred, ale ten ho poslal někde do fanshopu za tribunou...

    Jiří Polášek

    Branky: 45. McTominay (Rashford) – 59. Aubameyang (Saka)

    Karty:   27. Rashford (MAN), 32. Pereira (MAN), 41. Young (MAN), 68. Lingard (MAN) – 10. Chambers (ARS), 77. Xhaka (ARS)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 16:13.
    Manchester United: de Gea – Tuanzebe, Lindelöf, Maguire, Young (C) – McTominay, P. Pogba – Pereira (75. Greenwood), Lingard (75. Fred), James – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Mata, N. Matić, Fred, Greenwood, Williams.

    Arsenal FC: Leno – Chambers, Papastathopoulos, David Luiz, Kolašinac – Torreira (56. D. Ceballos), Xhaka (C), Guendouzi – Pépé (76. Nelson), Aubameyang, Saka (80. Willock).
    Náhradníci: E. Martínez – Holding, D. Ceballos, Maitland-Niles, Martinelli, Willock, Nelson.

    Rozhodčí: K. Friend (Anglie)
    thejrc.org