Jekatěrinburg – Jaroslavl 4:1 (kon.) | Ufa – N.Novgorod 5:1 (kon.) | Minsk – Soči 2:1 (po pr.)
Spartak Moskva – CSKA Moskva 3:9 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Úterý 01.10.2019, 16:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 48:27.
    Zblokované střely – 12:18.
    Vyloučení – 4:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 0/4.
    Vhazování – 33:23. (18:18:08)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře porazila poměrem 5:1. Poslední perioda nám opět přinesla celkem ofenzivní podívanou, přičemž jsme viděli celou řadu zajímavých šancí, avšak jednou inkasoval hostující brankář Tichomirov. Ufa si navíc koncovku tohoto zápasu dokázala pohlídat, navíc do třetí třetiny vstupovala za vedení o tři branky, což se jí nakonec povedlo udržet až do konce zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Zanedlouho se dočkáme konce zápasu, navíc o vítězi je už delší dobu rozhodnuto. Torpedo se přeci jenom pokoušelo s výsledkem něco udělat, Metsola si se zakončením poradil.
    58:53 Danil ALALYKIN - 5:1
     
    58:53
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tady máme ještě jednu branku! Tichomirov si sice s úvodním pokusem dokázal poradit, jenomže jeho celek nedostal puk z nebezpečné vzdálenosti od branky, což vedlo k dalšímu střeleckému pokusu. K němu se dostal DANIL ALALYKIN, který přesně zamířil do opuštěné branky.
    Asistence: Pjotr Chochrjakov, Šakir Muchamadullin.
     
    58:10
    Salavat se opět snadným způsobem dostal na opačnou stranu, avšak nic vážnějšího jsme nesledovali. Následně jsme sledovali rychlý protiútok soupeře, který nic nepřinesl.
     
    56:08
    Do útočení se zapojil také domácí Chochrjakov, který se pokusil zakončit z vrcholku pravého kruhu. Výsledkem byla zablokována rána, jenž se navíc otřela o ochrannou síť.
     
    55:01
    Velice povedeně to před několika vteřinami provedl hostující Žafjarov, který si stahovačkou potáhl míč do palebné pozice, avšak ránu mezi ruku Metsola zneškodnil.
     
    54:02
    Manninen šikovným způsobem poslal puk na druhou stranu, jenomže jako první se za vlastní branku dostal hostující obránce Orlov, který vyhodil touš do bezpečí.
     
    53:07
    Boj u levého hrazení nakonec dopadl lépe pro Ufu, přičemž se do rozehrávky zapojil také brankář Metsola, kterému se velice přesně povedlo najít hokejku Gimatova.
     
    52:20
    Sám na sebe to zkoušel vzít hostující Schroeder, avšak narazil hned na druhého protihráče, který ho čistým způsobem obral o kotouč. Poté zakončoval Burmistrov.
     
    51:15
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    50:29
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    50:02
    Hostující obránce Barancev se dokázal otočit pukem, přičemž ho nabízel před branku soupeře. Tam nebyl nikdo ze spoluhráčů, avšak poté Metsola přeci jenom zasahoval.
     
    49:03
    Druhé formace odjely na střídačku, naopak se do hry dostal hostující Urakov, který se nedokázal prosmýknout kolem protihráče. Torpedo se směrem dopředu trápí.
     
    48:05
    V krátkém časovém sledu další zbytečné vyhození, tentokráte se o něj postaral hostující Varfolomejev, jenž vyhodil přes všechny čáry. Hra se stěhuje na opačnou stranu.
     
    47:02
    Do velice sympatické pozice dostal nabito obránce Panin, jehož rána proletěla kousek nad břevnem. Touš se navíc odrazil k Omarkovi, který s ním operuje.
     
    46:07
    Koledov se s pukem ocitl za modrou čárou, logicky se tak musel vracet do vlastního pásma. Jeho celek se rychle dostal zpět, nyní sledujeme další kombinaci.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 4. Omark (Larsen, Manninen), 26. Hartikainen (Larsen, Omark), 36. Larsen (Omark), 38. Larsen (Omark), 59. Alalykin (Chochrjakov, Muchamadullin) – 18. Varfolomejev


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin (C), Larsen, Arzamascev, Koledov, S. Garejev, Ar. Sergejev, Muchamadullin – Hartikainen, Manninen, Omark (A) – Kugryšev, Burmistrov, Sošnikov – V. Žarkov (A), Kartajev, Gimatov – Chochrjakov, Kadějkin, M. Majorov – Alalykin.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Lindbäck (36. Tichomirov) – Orlov, Barancev (C), Mišarin, Ch. Genoway, Aljajev, Volčenkov (A) – Žafjarov, Schroeder, Varnakov (A) – Šenfeld, Belevič, Bočarov – Urakov, D. Iljin, Verjajev – Varfolomejev, Szczechura, Q. Howden.

    Rozhodčí: Sergejev, Cyplakov – Bitjukov, Stroganov
    ocianews.com