Toronto – Ottawa 5:3 (kon.) | St. Louis – Washington 2:3 (po pr.) | Edmonton – Vancouver 3:2 (kon.)
Vegas – San Jose 4:1 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:3 (0:1, 4:1, 1:1)
Ottawa Senators
Čtvrtek 03.10.2019, 01:10 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Filip Chlapík sice získal kanadský bod, ale jeho Ottawa Torontu podlehla, se s vámi loučím a přeji vám příjemný vstup do nového dne. (03:59:14)
     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 2 střely, 13:41 čas na ledě

    Filip Chlapík (OTT) 0+1, 1 střela, 5:20 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Auston Matthews (Toronto) 2+0
    2. Tyson Barrie (Toronto) 0+2
    3. Ilja Michejev (Toronto) 1+1
     
    Na úvod nového ročníku NHL jsme sledovali velmi zajímavou podívanou. Vstupní duel lépe zvládlo Toronto, které bylo aktivnější a zaslouženě vyhrálo. Ovšem rozhodně se nejednalo o snadné utkání, protože Ottawa z minima šancí dovedla hned tři puky do branky. Ovšem Auston Matthews byl dnes nezastavitelný a dokonce sahal po hattricku, který ale dnes nezaznamenal.

    Střely na branku: 42:26.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:11.

    Dnešní utkání sledovalo 19 612 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Auston Matthews byl blízko vstřelení hattricku, ovšem selhal. Hvězda NHL nejprve od modré čáry minula branku, následně si Matthews chtěl puk stáhnout kolem tyče, ovšem zapomněl ho v brankovišti.
     
    59:20
    Craig Anderson znovu opouští branku a pouští do pole dalšího bruslaře!
     
    58:54
    Craig Anderson se vrací dobranky, protože se bude vhazovat před bránou Ottawy.
     
    58:54
    Na přihrávku u hrazení čekal Auston Matthews, který z obranného pásma chtěl trefit prázdnou bránu. Ovšem bránící hráč kotouč zastavil.
     
    58:21
    Od modré čáry se napřáhl Thomas Chabot, jehož pokus vyrazil gólman betonem. Následně se Toronto osvobodilo posunutím černé gumy do středního pásma.
     
    58:08
    Ottawa Senators to zkusí v šesti hráčích v poli, Craig Anderson totiž zamířil na střídačku a bude doufat, že už se do brankoviště nevrátí!
    57:45 Bobby RYAN - 5:3
     
    57:45
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Frederik Andersen se pod maskou musí hodně červenat, jelikož předvedl hned dvě chyby za sebou. Nejprve nepřesně přihrál a následně vyrazil střelu z velkého úhlu mezi kruhy, kam si najel BOBBY RYAN. Jeho pokus pak zamířil mezi brankářovy betony. Asistence: Chris Tierney a Mark Borowiecki.
     
    57:26
    Z druhé vlny si mezi kruhy najel Mark Borowiecki, který zamířil nad horní tyč. Ovšem akce hostujícího celku dál trvá.
     
    56:37
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Cody Ceci, jehož zakončení znemožnil před brankou stojící Thomas Chabot. Marně čekáme na nějaký tlak ze strany Senators.
     
    Střely na branku: 42:21.
     
    56:26
    Na levé straně útočného pásma dostal trochu času Mitchell Marner, který okamžitě vystřelil. Jeho pokus ovšem zamířil jen do hrudi brankáře, jenž je nejlepším hráčem Ottawy.
     
    55:41
    Bobby Ryan přejel celé kluziště a za modrou čárou se s pukem otočil. Jenže jeho pokus byl nepřesný a zamířil po ledě jen vedle pravé tyče.
     
    54:49
    Za branku s pukem zajel Brady Tkachuk, jenž se pokusil o přihrávku do nebezpečné pozice. Ovšem bránící hráči puk přizvedli, čímž soupeři zakončení znemožnili.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 23. F. Gauthier (Barrie, Timashov), 25. Moore (I. Michejev, Sandin), 29. Matthews (W. Nylander, Rielly), 35. Matthews (Marner, Tavares), 50. I. Michejev (Barrie) – 1. B. Tkachuk (Co. Brown, White), 26. Sabourin (Chlapík, Pageau), 58. B. Ryan (Tierney, Borowiecki)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Hutchinson) – Ceci, Rielly (A), Barrie, Muzzin, Marinčin, Sandin – Marner, Tavares (C), Kapanen – W. Nylander, Matthews (A), A. Johnsson – Moore, Kerfoot, I. Michejev – N. Shore, F. Gauthier, Timashov.
    Ottawa Senators: C. Anderson (A. Nilsson) – Chabot, N. Zajcev (A), Brännström, Hainsey, Borowiecki, DeMelo – Co. Brown, White, B. Tkachuk – B. Ryan, Tierney, Duclair – Batherson, Anisimov, Ennis – Pageau (A), Chlapík, Sabourin.

    Rozhodčí: Rehman, Pollock – Daisy, Kovachik

    Diváci: 19 612
    thejrc.org