Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 6:2 (kon.) | Plzeň – PZ Kladno 9:0 (kon.) | HK MD Šumperk – Vsetín 1:2 (kon.)
Jihlava – Technika Brno 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Slavia 9:3 (kon.) | Sparta – HC Litvínov 2:3 (kon.)
Chomutov – K. Vary 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 2:3 (po pr.) | Olomouc – Poruba 1:7 (kon.)
Tábor – Liberec 0:6 (kon.)
konec
HK Mladí Draci Šumperk
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
VHK ROBE Vsetín
Čtvrtek 03.10.2019, 17:15Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu 7. kola ELIOD Extraligy dorostu mezi celky HK Mladí Draci Šumperk a VHK ROBE Vsetín.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Minulý týden se vsetínský dorost nejprve utkal s Přerovem. V tomto zápase po první třetině ve vedení, druhá třetina skončila vyrovnaným skóre, a tak se do třetího dějství šlo o začátku. V poslední třetině byl však úspěšnějším týmem Přerov, který si tak ponechal 3 body doma. Vsetínští dorostenci, ale zazářili v sobotu, kdy se utkali s Kometou. Zápas to byl poměrně vyrovnaný, protože první i druhá třetina skončily se stejným počtem gólů na obou stranách. Ve třetí třetině byl k vidění už pouze jeden gól, o který se postaral Babeliak, jenž tak zajistil svému týmu 3 body do tabulky.
     
    HK Mladí Draci Šumperk

    Stejně jako Vsetín, tak i Šumperk se v minulém týdnu utkal s Kometou, tento zápas však skončil vítězně pro brněnský tým. Ten Draky přehrál 11:1, a tak byli hosté nuceni nechat všechny body v Brně. Druhý zápas byl už pro Šumperk veselejší, neboť se mu podařilo zvítězit nad Porubou. Ve čtvrtek se tedy Draci utkají se Vsetínem. Týmy mají mez sebou rozdíl tří bodů, což dělá tento zápas zajímavějším, neboť to pro vsetínský dorost znamená, že se díky tomuto zápasu můžou dostat do stejné bodové výše jak Draci.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý (Šedivý) – Seidenglanz, Minařík, Slabý, Kareš, Zavoral, Netolický, Blaško, Koutecký, Panáček – Burda, Slováček, Kučera, Diviš, Fibigr, Trögner, Janech, Haas, Šucha.

    VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek (Janura) – Šedlbauer, Velikovský, Kočí, Mikula, Dořičák, Krajčík, Kunst – Bednařík, Rybár, Kopřiva, Babeliak, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek.

    Rozhodčí: Grygera – Novotný, Pippal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Draci se okamžitě usadili v útočném pásmu a kombinují okolo modré čáry. Zatím se jim však nedaří vystřelit.
     
    01:24
    Také Valaši už se dostali do útoku, avšak ani Ryšavý zatím zasahovat nemusel. Všechny střely hostujícího celku šly totiž mimo šumperskou bránu.
     
    02:32
    Ani další útočná vlna Vsetína střelu nepřinesla, a tak se hra opět přestěhovala mezi modré čáry.
     
    03:20
    Do situace jeden na jednoho se proti Kouteckému dostal Turek. Hostující útočník se snažil domácí beka obejít, to se mu ale po levém křídle nepodařilo. Draci však stále nemají kotouč plně pod kontrolou a hra zůstává před Ryšavým.
     
    04:28
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Mikula.
     
    04:47
    Šumperská kombinace v útočné třetině se dlouho držela jen na modré čáře. Nakonec se dostala až na vrchol levé kruhu, odkud pálil Fibigr. Svou ranou trefil připraveného Nešpůrka.
     
    05:49
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Domácí celek využívá hned první nabídnuté přesilovky. Valaši dlouho drželi kotouč od své branky, pak si ho ale ve středním pásmu vzal PATRIK JANECH, najel s ním na levý kruh útočného pásma a střelou na vzdálenější tyč propálil Nešpůrka. Asistence: Bez asistence.
     
    06:35
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Fibigr – 2 min., podrážení).
     
    06:52
    Valaši dostali příležitost k odplatě a hned na první pokus nepředvedli vůbec špatnou akci. Krajčík nahodil kotouč od modré do chumlu čtyř bránících hráčů. Tam si jej jako první našel Velikovský a nadvakrát pokoušel přehodit puk přes Ryšavého levý beton.
     
    08:00
    Drakům se daří vyhazovat, na druhou stranu jsou Valaši velice nepříjemní v blízkosti brankoviště a domácí gólman si při útočných kombinacích Vsetína musí dávat velký pozor.
     
    08:35
    Domácí v plném počtu.
     
    09:59
    Adámek dostal přesnou přihrávku do nájezdu. Jeho zakončení končí na betonech Ryšavého.
     
    10:35
    Valaši jsou teď aktivnější, jejich střelecké pokusy ale nejsou tak nebezpečné a všechny končí v moci šumperského brankáře.
     
    11:36
    Hraje se v poměrně rychlém tempu a hra se přelévá z jedné strany na druhou. Nyní jsou u moci domácí, kteří drží útočné pásmo. Většina jejich střel ale končí na zadním mantinelu.
     
    12:49
    Kuchařík nahodil puk do útočné třetiny a hosté začínají kombinaci.
     
    13:32
    Krajčíkovu přihrávku vystihl domácí Trögner, který se tak bez větších potíží dostal do brejku. Krajčík však svou chybu okamžitě napravila, soupeře dobruslil a na levém kruhu jej o kotouč obral.
     
    14:25
    Fibigr nevystřelil přes Velikovského. Kotouč končí za brankou Vsetína, Šumperk se nadále drží v útočném pásmu.
     
    16:00
    Nyní to jsou Valaši, kdo pá puk pod kontrolou. Jejich kombinaci v útočné třetině drží Draci hlavně v okolí mantinelů. Ryšavý tak moc práce nemá.
     
    17:13
    Rybár s Dědkem se snažili využít střídání domácího celku. Rybár nahrál ve středním pásmu Dědkovi, který si najížděl po levém křídle. Nakonec se vsetínský forvard i s pukem na hokejce dostal na pravý kruh, odkud přestřelil šumperskou bránu.
     
    17:57
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Haas – 2 min., hrubost).
     
    19:05
    Draci toto oslabení zatím zvládají na výbornou a drží puk ve své útočné třetině.
     
    19:40
    Valaši nahazují před Ryšavého. Do konce první třetiny jim zbývá dvacet sekund na to, aby něco vymysleli.
     
    19:57
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Z rychlé a vyrovnané první třetině odcházejí radostněji domácí. Patriku Janechovi se totiž povedlo využít přesilovou hru individuální akcí, jež byla zakončena střelou na levou tyčku. Valaši měli k dispozici hned dvě početní výhody, ale v obou případech si vedli lépe Draci.
    Druhá třetina začne cca v 17:59.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Vsetínští využili své rychlosti k tomu, aby se ihned nastěhovali před Ryšavého. Na druhé straně se o něco podobného pokusil Haas, jehož střelu mezi betony pokryl Nešpůrek.
     
    22:04
    V situaci dva na dva se proti Mikulovi s Dořičákem ocitli Trögner se Slováčkem. Tuto akci se Šumperským nepodařilo dotáhnout do konce, jelikož ji Nešpůrek vypíchl hokejkou.
     
    24:45
    Vsetín se usadil v útočném pásmu a testuje Ryšavého betony. Stejně jako v první třetině se hosté prezentují dobrou prací na brankovišti.
     
    25:47
    Vsetín právě vstřelil branku!
    V dvacáté šesté minutě máme vyrovnáno. Hosté se prosadili právě z tlaku na hraně brankoviště, a to zásluhou DAVIDA BEDNAŘÍKA. Asistence: Matyáš Adámek, Martin Dořičák.
     
    25:51
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Diviš – 2 min., podrážení).
     
    26:55
    Janech už si najížděl pro druhý gól v dnešním utkání. Na útočné modré čáře se totiž po vyhození puku odpojil od bránících hráčů soupeře a chystal se zaútočit po pravé křídle. Zde jej včas zastavil Babeliak, který za pomoci Krajčíka znovu zakládá vsetínskou ofenzivu.
     
    27:51
    Domácí v plném počtu.
     
    28:31
    Hostující útočník Hrnčíř přestřelil v individuální šanci. Na druhé straně zastavil Burdu Dořičák.
     
    29:26
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Seidenglanz – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:22
    Vsetínským se daří držet v útočném pásmu a pálí hlavně s větší vzdálenosti od modré čáry. Všechny střelecké pokusy ale Ryšavý kryje.
     
    31:09
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kuchařík – 2 min., podrážení).
     
    31:26
    Domácí v plném počtu.
     
    31:48
    Fibigr se dostal k nebezpečné střele od levé tyčky, kterou namířil do zcela odkrytých horních pater branky. V jeho střele mu zabránil Kočí, a to nedovoleně. Domácí hrají v signalizované výhodě.
     
    31:54
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kočí – 2 min., zásah do nohou).
     
    32:49
    Draci trápí bránící trojici soupeře. Šuchovu střelu na betony dorážel u levé tyčky Diviš. Nešpůrek měl s těmito pokusy hodně práce, ale se všemi si poradil.
     
    33:02
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Krajčík.
     
    33:54
    Valaši hrají ve čtyřech.
     
    34:28
    Slováček tečoval v předbrankovém prostoru lehké nahození Kareše od modré. Usměrnění kotouče nebylo přesné a puk vzdálenější tyč i s přispěním Nešpůrkova pravého betonu minul.
     
    35:02
    Hosté v plném počtu.
     
    35:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Hrnčíř – 2 min., podrážení).
     
    35:52
    Vsetín ustál dlouhé oslabení třech proti pěti, ale už je opět v početní nevýhodě. Draci se drží v pásmu a střílí. Hodně střel blokuje bránící čtveřice, případně pak gólman Nešpůrek. Jako například při poslední Janechově šanci, kdy střelec zatím jediného šumperského gólu pálil z mezikruží.
     
    37:08
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Šucha – 2 min., podrážení).
     
    37:22
    Burda z ostrého úhlu přestřelil. Týmy nyní svádí boj o kotouč mantinelu.
     
    37:27
    Hosté v plném počtu.
     
    37:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Po dlouhé pasáži v oslabení se Valaši dostali do početní výhody a ihned z toho těží. Do vedení se hosté dostávají zásluhou ADAMA TURKA, jenž našel z pravého kruhu místo mezi Ryšavého betony. Asistence: Tadeáš Hrnčíř, Martin Dořičák.
     
    39:20
    Málem bylo vyrovnáno. Draci se nastěhovali před Nešpůrka a neúnavně pálili z blízkosti modrého půlkruhu. Nejnebezpečnější střela z pravého křídla však šla nad a hostující gólman si mohl vydechnout.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina patřila gólově Valachům. A to i přes to, že hodně času ze druhé dvacetiminutovky strávili v oslabení. V jednom okamžiku se na trestné lavici setkali dokonce tři hráči v zeleno-žlutém a hosté tak hráli ve třech.
    Hra je však velmi rychlá a můžeme se tedy těšit na zajímavou podívanou i ve třetí třetině.
    Ta začne cca v 18:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Adámek – 2 min., podrážení).
     
    41:08
    Slováčkovu střelu ztečovala hostující obrana nad branku. Kotouč končí za domácí sítí a Valaši vyváží kotouč k Ryšavého brankovišti.
     
    42:15
    Ani další střely domácích nemusí Nešpůrek řešit, jelikož je zastavuje vsetínská obrana. Vsacané také opět dostávají puk mezi modré čáry.
     
    42:31
    Hosté v plném počtu.
     
    43:06
    Turek udržel puk před Ryšavým proti Seidenglanzovi, který se snažil ze svého obranného pásma vyhodit.
     
    44:36
    Valaši už delší dobu operují v útočné třetině a tlačí svého soupeře. Brankář zatím moc práce nemá, ale obrana Šumperka zatím neměla šanci vystřídat a působí unaveně.
     
    46:07
    Draci přenesli hru do středního pásma, odkud se jim však nedaří probojovat dál. Hosté zamkli svou třetinu a jsou to naopak oni, kdo se dere dopředu.
     
    47:21
    Kočí vybojoval útočnou třetinu a vystřelil přes obránce. Ryšavý jeho prudký pokus chytil a rozehrál. Puk se však opět dostal k hostujícímu bekovi Kočímu, který měl najednou před sebou zcela volnou levou tyč. Byl však ve velké rychlosti a kotouč nestačil přes zakončením zpracovat.
     
    48:27
    Koutecký nedovolil Turkovi rozehrát z levého křídla. Valaši se stále drží před Ryšavým, ale kvůli dobré práci domácí obrany a forčekinku nemohou zakončit.
     
    49:40
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ani jeden celek se nemůže uchytit v útočné třetině.
     
    50:14
    Kučera zakončil za jízdy z pravého kruhu. Tento puk byl pro hostujícího brankáře Nešpůrka velice nepříjemný, dokázal si s ním však poradit a hra je přerušena.
     
    51:06
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Trögner – 2 min., hákování).
     
    51:12
    Kunstova střela od modré lízla Ryšavého lapačku a skončila vedle branky.
     
    51:40
    Krajčík nabruslil do útočné třetiny a okamžitě otestoval pozornost domácí brankáře. Navíc se k němu dostala i odražená střela a druhá Krajčíkova rána směřovala k levé tyčce, kam šumperský gólman vložil beton.
     
    53:03
    Hrnčíř z pravého kruhu přestřelil. Přesilovka Draků se chýlí ke konci.
     
    53:06
    Domácí v plném počtu.
     
    54:07
    Vsetínští se stále drží v útočné třetině. Kunstova střela od modré minula levou tyčku Ryšavého brány a končí za ní. Draci se tak okamžitě chytli příležitosti a vydali se na druhou stranu. Jejich ofenzivu zastavuje až postavení mimo hru.
     
    55:12
    Fibigr si najel do hodně ostrého úhlu, z kterého nabízel kotouč Karešovi. Tomu však přihrávka, ideálně na střelu z první, nesedla a kotouč pouze projel pod jeho hokejkou. Valaši dostávají hru do středního pásma.
     
    56:30
    Do konce základní hrací doby zbývá tři a půl minuty a domácí Draci se drží před Nešpůrkem. Zatím si však nevytvořili dostatečný tlak.
     
    57:15
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:15
    Ryšavý zůstává po zakázaném uvolnění Vsetína a oddechovém času na střídačce.
     
    57:24
    Kareš svou ránu od modré schoval za clonící hráče. Nešpůrek měl sníženou viditelnost, ale i tak má puk v náruči.
     
    58:12
    Turek posílá puk podél mantinelu až za šumperskou branku a Valaši střídají.
     
    58:34
    Další vyhození hostujícího celku už bylo prudké, ale prázdnou branku Šumperka netrefilo. Kotouč se zastavil až o zadní mantinel a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    58:47
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk (Kučera – 2 min., hákování).
     
    58:47
    Ryšavý se vrací do branky a vyloučení Kučery Drakům značně komplikuje snahu vyrovnat, na což mají něco málo přes minutu.
     
    59:14
    Vsetínská střela z vrcholu levého kruhu končí u Ryšavého, který ji vytěsnil mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    59:44
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Hrnčíř – 2 min., sekání).
     
    59:44
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:44
    Ryšavý je opět na střídačce.
     
    59:50
    Fibigrova tvrdá rána proletěla těsně nad horní tyčkou.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Ve třetí třetině branka nepadla a jako konečný tedy zůstává stav ze druhé třetiny – 1:2 z pohledu domácích Draků. Valaši získávají tři body do tabulky, kde se tak dorovnávají svému dnešnímu soupeři.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Šumperka Vám přeji krásný zbytek čtvrtečního večera. (19:19:57)
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 6. Janech – 26. Bednařík (Adámek, Dořičák), 38. Turek (Hrnčíř, Doříčák)


    HK Mladí Draci Šumperk: Ryšavý (Šedivý) – Seidenglanz, Minařík, Slabý, Kareš, Zavoral, Netolický, Blaško, Koutecký, Panáček – Burda, Slováček, Kučera, Diviš, Fibigr, Trögner, Janech, Haas, Šucha.
    VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek (Janura) – Šedlbauer, Velikovský, Kočí, Mikula, Dořičák, Krajčík, Kunst – Bednařík, Rybár, Kopřiva, Babeliak, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek.

    Rozhodčí: Grygera – Novotný, Pippal
    ocianews.com