Mladá Boleslav – Litvínov 5:1 (kon.) | K. Vary – Sparta 2:5 (kon.) | Zlín – Pardubice 4:3 (kon.)
Olomouc – Plzeň 0:4 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:3 (kon.)
po prodl.
HC Motor České Budějovice
5:4 (0:0, 2:3, 2:1 - 1:0)
HC Olomouc
Pátek 04.10.2019, 17:30 • Budvar aréna • turnaj O Pohár DHL • 9. kolo
Partner:
     
    Dnešní utkání je za námi! Bylo plné zvratů, šancí a rozhodně se bylo na co dívat! Olomoučtí pojedou zpět domů s jedním bodem, domácí, kteří dohnali soupeřův náskok, nakonec vítězí v nájezdech a doma si ponechávají dva body! (19:46:41)
     
    Konec zápasu.
     
    63:11
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přecijen dnes výhra zůstane na jihu Čech! Na branku ujel ALEŠ ŘEZÁČ, který dnes odehrál parádní zápas a zaslouženě zapsal vlastní druhou branku! Jeho střela se ještě otřela o vyrážečku a pak zapadla až za Hasalova záda! Asistence: Michal Silný, Tomáš Hubata.
     
    62:45
    Na opačnou stranu se s kotoučem na holi vydal Jakub Štědrý, který byl ale včas zahnán do rohu a kotouč obrán!
     
    62:10
    Hracholski se opřel do střely, když se k němu odrazil kotouč z levého kruhu. Jeho pokus nakonec letěl jen těsně mimo. Hasala, výrazně vyjetý z branky, si tak mohl oddychnout.
     
    61:20
    Jakub Novák využil toho, že soupeř upadl, a obral ho o puk. Pak se vydal do útoku, kde v tandemu našel Jakuba Čížka, který z dobré pozice zamířil jen nad horní tyč!
     
    60:32
    Domácí hokeijsté si úplně nerozuměli při rozehrávce v útočném pásmu, a tak se z něho museli stěhovat. Olomou se poprvé v prodloužení podívá před Dvořáka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:40
    Jakub Čížek se natahoval i po další brance! Kotouč se chvíli povaloval před brankovištěm, ovšem olomoucká obrana ho dokázala uklidit mimo nebezpečí včas.
     
    58:04
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme vyrovnáno, obrovská domácí radost! JAKUB ČÍŽEK dostal kotouč na pravý kruh, blíže k brance. Odsud se vydal k brance, položil si Hasalu a následně dopravil kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Aleš Řezáč.
     
    57:24
    Jan Janoch si sjel pro puk až na modrou čáru, odkud vyslal pořádně razantní střelu, jež musela Hasalu alespoň trochu vystrašit. Olomoucký brankář proti ní povstal a nadvakrát ji dostal mimo své brankoviště a mimo dosah českobudějovických hráčů.
     
    56:39
    Aleš Řezáč dostal přihrávku do velkého střeleckého úhlu, s čímž ale Hasala počítal, a tak domácímu útočníkovi, který vracel kotouč na brankoviště, přihrávku překazil a puk raději schoval pod svou lapačku.
     
    55:50
    Vojtěch Krcho už se natahoval po zakončení, ovšem k puku měli o něco blíže dva olomoučtí obránci, kteří domácímu útočníkovi v zakončení zblízka brankoviště značně přitížila, respektive jej do něj vůbec nepustili.
     
    54:45
    Na opačné straně jistě zsahuje také Marek Dvořák, na něhož taktéž letěla střela zblízkosti branky. Oba brankáři dnes chytají dobrá utkání a již nekolikrát oba zachránili téměř jisté góly!
     
    54:10
    Aleš Řezáč je dnes při chuti, to je vidět! Českobudějovický útočník se dnes již poněkolikáté protáhl soupeřovou obranou a dostal se až před branku. Nyní mířil dobře do horních pater branky, ovšem Hasala byl úspěšnější a předvedl důležitý zákrok!
     
    52:10
    Petr Mader, kapitán hostujícího týmu, předvedl také ofenzivní choutky! Dobře prošel domácí obranou a dostal se až do zakončení. V něm ale už tolik úspěšný nebyl. Nadvakrát dobře zasáhl Dvořák, který je v uplynulých okamžicích v permanenci rozhodně o něco více než jeho protějšek.
     
    51:32
    David Kalač v akci i potřetí! Tentokrát se prezentoval ale spíše jen propagační střelou od mantinelu, která skončila na výstroji pozorného Marka Dvořáka. Puk se pak dostává zpět do hry a ujímají se ho Českobudějovičtí.
     
    50:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hostující celek předchozí akce mrzet nemusí, ta nýnější totiž vyšla o něco lépe! Jan Kučera našel přihrávkou právě DAVIDA KALAČE, a ten byl tentokrát úspěšný! Asistence: Jan Kučera.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 22. Řezáč (Janoch, Čížek), 35. Čížek (Novák), 45. Hracholski (Krcho), 59. Čížek (Řezáč), 64. Řezáč (Silný, Hubata) – 30. Kalač, 36. Tomajko (Horký), 37. Štědrý (Tomajko), 51. Kalač (Kučera)


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Matoušek, Řezáč, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, A. Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný (C), Krcho.
    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Bahounek, Mader (C), Hlaváč, Vosátko, Rutar, Pírek – Kalač, Krupa, Rosecký, Tomajko, Mácha, Horký, Štědrý, Kučera, Ministr

    Rozhodčí: Souček – Jindra, Zíka
    thejrc.org