Ústí n/L – Sokolov 4:2 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 4:0 (kon.) | Kadaň – Prostějov 2:3 (kon.)
Benátky n/J – Havířov 4:1 (kon.) | Slavia – Frýdek-M. 2:1 (kon.) | Motor ČB – Poruba 2011 2:3 (0:1 po s.n.)
Přerov – Chomutov 2:1 (kon.) | Jihlava – Vsetín 2:4 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 05.10.2019, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne odsud z Kalich Areny vše. Přeji vám hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů na počtenou! (19:21:31)
     
    Třetí třetina už patřila téměř výhradně litoměřickým hokejistům. Ti ji ovládli 2:0 a celkově zvítězili 4:0. Tím přerušili vítěznou sérii Horácké Slavie a prodloužili čekání Třebíče na výhru v Kalich Areně minimálně o další půlsezónu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Ještě poslední šanci měl Ondřej Malec. Ten ale nedokázal přesně zareagovat a odkrytý prostor Škorpíkovy branky netrefil.
     
    59:17
    Stadionu se povedlo narušit třebíčskou kombinaci a vyvézt kotouč na opačný konec kluziště. Tam se ale nijak dlouho neudržel.
     
    58:16
    Souhra Horácké Slavie v útočném pásmu pokračuje kombinací na jeho vnějším obvodu.
     
    57:32
    Po vyrovnání početních sil se ke kotouči opět dostali litoměřičtí hokejisté. Postupnou kombinací se snaží dostat do útočného pásma. Namísto toho ale Třebíč otočila hru a pokouší se alespoň o symbolickou branku.
     
    56:44
    Domácí v plném počtu.
     
    56:29
    Kališníkům se povedlo uvolnit hru a přesunout ji do středního pásma.
     
    55:35
    Stadion pokračuje ve čtyřech.
     
    55:06
    Tvrdý Vodného projektil na hranici levé tyče. Jan Škorpík ale dokázal kotouč včas vyrazit nad sebe. Třebíč ale pokračuje ve vytrvalém tlaku na kališnickou branku.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., krosček).
     
    53:57
    Další početní výhodu začíná Třebíč rozehrávkou od vlastní branky. Nemůže se ovšem dostat přes sevření litoměřické obrany, která blokuje jakoukoliv snahu o průjezd na modré čáře.
     
    53:35
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Strejček – 2 min., podrážení).
     
    52:39
    Domácím se nedaří probít se přes modrou čáru a vyjet mimo vlastní obranné pásmo. Naproti tomu Třebíč nedokáže ukořistit kotouč a střelou ohrozit gólmana Škorpíka.
     
    51:28
    Zahrozit na Škorpíkovu branku se pokusil David Michálek. Litoměřický gólman ale kotouč včas vyrazil hokejkou za sebe.
     
    50:59
    První střela na Dominika Svobodu! Nováček v třebíčské brance ale dokázal kotouč pokrýt a přivinout jej k tělu. Přesto se Třebíči nedaří vytlačit domácí ven ze třetiny.
     
    50:26
    Svou další přesilovku sehrává Stadion v relativním poklidu. Minimálně se ovšem zvládá dostat do předbrankového prostoru, neřkuli zakončovat.
     
    48:50
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Jan Václavek – 2 min., podrážení).
     
    47:12
    Další průnik Litoměřic předznamenal usazení kališníků v útočném pásmu. Domácí tým se snaží hledat prostor ke střele, obrana Třebíče ale dokázala vše odrážet.
     
    46:01
    Litoměřičtí vybojovali kotouč za vlastní brankou. S ním se snaží vyjet do volného prostoru ve středním pásmu. To se jim ale nedaří.
     
    44:29
    Střídání v týmu SK Horácká Slavia Třebíč: ze hřiště odchází Pavel Jekel, přichází Dominik Svoboda.
    44:29 David VITOUCH - 4:0
     
    44:29
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Střelecké hody Stadionu pokračují! Po delší souhře před Jekelovou brankou se opřel přesně do kotouče DAVID VITOUCH, který si připisuje již druhou branku v dnešním utkání. Asistence: Matěj Beran.
    42:12 Markus KORKIAKOSKI - 3:0
     
    42:12
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Přesilovka Litoměřic neměla příliš dlouhého trvání! Po rychlé souhře vrátil Václavka na led povedenou trefou MARKUS KORKIAKOSKI. Asistence: Daniel Voženílek.
     
    41:45
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / porušení postupu vhazování). Trest odpyká Jan Václavek.
     
    41:33
    Miroslav Kukla rozehrál od vlastní branky. Díky tomu se kališníci dostali až na opačný konec kluziště a také i ke střele na Jekela. Tu brankář hostí pokryl.
     
    41:22
    Dnešní utkání sleduje 912 diváků.
     
    40:08
    Třetí třetina, třetí vyhrané buly Litoměřic. Z celé akce ale vyšel kontr Třebíče. Ten ovšem přerušili sudí dalším třebíčským ofsajdem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda už patřila téměř výhradně litoměřickým hokejistům, kteří se po celkem dlouhou dobu drželi v útočném pásmu. Celou třetinu korunovali jednou trefou Davida Vitoucha. Třebíč se probudila až v závěru, kdy měl Jan Škorpík párkrát na mále. Přesto dokázal svůj tým podržet a Stadion tak do závěrečné třetiny vstupuje s dvoubrankovým náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:12
    U puku se stále drží domácí hokejisté. Obývají ale prostor u vlastní branky, odkud se snaží probít do volného prostoru.
     
    38:48
    Křižmo přes pravý kruh se řítil sám na branku Filip Přikryl. Na hranici kruhu ale narazil na Lukáše Horta, který ho tělem od kotouče odstavil. Třebíč se pak vydala do brejku. Ten ale zastavili sudí díky ofsajdu hostí.
     
    38:19
    Domácí v plném počtu.
     
    36:56
    V počátku dalšího oslabení vyhodili Litoměřičtí kotouč až k Jekelovi. Třebíč se ale rychle osmělila a dokázala se zformovat před Škorpíkovou brankou. Tu také po nějaké době vehementně ostřelovali.
     
    36:19
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., sekání).
     
    35:57
    Z levého kruhu vypálil na Škorpíka David Michálek. Litoměřický gólman ale dokázal vyrážečkou poslat kotouč k mantinelu.
     
    35:35
    Z pásma Třebíč po nějaké době vyvezli rozhodčí. Hosté se totiž dopustili přihrávky rukou, čímž se vhazuje ve středním pásmu.
     
    34:30
    Třebíčští se dokázali utrhnout až k Škorpíkově brance. Tam se drželi nějaký čas a vyčkávali na vhodný palebný moment. Litoměřičtí ale pro přerušení tlaku vyhodili puk na icing.
     
    33:14
    Domácí se stále drží před třebíčskou svatyní. Snaží se ale probít těsně před branku a tam také prostřelit puk za Jekelova záda. Třebíčská obrana ale zvládá hájit svůj vymezený prostor celkem s přehledem.
     
    32:02
    Třebíči se podařilo vyhodit kotouč na opačný konec kluziště. Litoměřičtí si ale u Škorpíka převzali puk a bez delší prodlevy se vydali rychle proti třebíčské brance.
     
    31:24
    Další velkou šanci měl Josef Jícha. Svou střelu z hranice levého kruhu ale umístil o něco výše nad branku, puk se tak odrazil o mantinel.
     
    30:00
    Další velká šance Litoměřic! Po několika nahrávkách se dostal k zakončení Daniel Voženílek. Už i brankový sudí viděl kotouč v brance a rozsvítilo se červené světlo za brankou. Přesto nakonec Jekel v poslední chvíli dokázal zareagovat a puk vyrazil.
    28:42 David VITOUCH - 2:0
     
    28:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Krásně rozehraná akce Litoměřic znamená druhý gól domácího týmu! DAVID VITOUCH doklepl přesně k levé tyči křižnou přihrávku Petera Jánského od mantinelu a navyšuje tak kališnické vedení. Asistence: Peter Jánský a Matěj Beran.
     
    28:10
    Hosté v plném počtu.
     
    27:50
    Dělovka Jana Strejčka od modré čáry dopadla přesně do lapačky Pavla Jekela. Po následném vhazování ale kališníci pokračují v útočném tlaku.
     
    26:46
    Tlak kališníků v útočné třetině i díky přesilovce nikterak neustává. Obrana Třebíče ale má celou situaci pod kontrolou a kotouče odráží.
     
    26:10
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Dalimil Mikyska – 2 min., podrážení).
     
    26:02
    Litoměřický tým se stále drží v útočném pásmu. Snaží se také kombinovat a čekat na vhodný moment pro ostřelení Jekelovy branky.
     
    22:45
    Rychlou kombinační akci Litoměřic zastihl ještě před Otakarem Šikem Karel Nedbal. Ten záhy otočil těžiště hry a rozehrál na opačný konec hrací plochy.
     
    22:17
    O další kališnický průnik se postaral Peter Jánský. Ten ovšem nedokázal přejít přes trojici hráčů v třebíčském dresu.
     
    21:28
    Třebíči se podařilo vyhodit kotouč na opačný konec kluziště. Zde se ovšem Litoměřičtí rychle zformovali a vydali se bleskově zpět proti brance Jekela. Ten měl při litoměřickém zakončení velmi na mále, přesto dokázal kotouč pokrýt.
     
    21:08
    Hosté v plném počtu.
     
    20:41
    Od prvního průniku na branku ale domácí hokejisty zastavil ofsajd. Následně se ale stejně po vhazování dostali do pásma.
     
    20:07
    I první buly druhé třetiny vyhráli hráči domácího týmu. S kotoučem se vrátili za vlastní branku, odkud se také snaží o rozehrávku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi. Její počátek nepřinesl příliš atraktivní podívanou, což se ale změnilo zhruba v polovině, kdy se zvýšilo tempo hry i vygradovanost dění na ledě. Závěr se více vydařil domácím hokejistům, kteří díky tomu vstupují do další fáze utkání s těsným jednobrankovým vedením.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:08
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Dalimil Mikyska – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:01
    Tak to byla obrovská šance Daniela Voženílka! Litoměřický útočník se utrhl ve vlastním obranném pásmu a vydal se středem pole zcela sám do útočného pásma. Nikým nehlídán také v útočném pásmu vypálil, leč gólman Jekel včas zareagoval betony.
     
    18:25
    Kališníci se stále drží před třebíčskou brankou. Gólman Jekel musí být ve střehu, domácí se totiž snaží kombinační situací vyčkávat na ideální moment pro jeho ohrožení.
    16:59 Matěj BERAN - 1:0
     
    16:59
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Krátce po vyrovnání početních sil střílí kališníci první gól! Po rychlé kombinaci se opřel do kotouče MATĚJ BERAN, který tak otevírá skóre dnešního utkání. Asistence: Peter Jánský a Patrik Marcel.
     
    16:22
    Už na konci první třetiny se utkání vyostřuje! Vygradovalo v regulerní pěstní potyčku v mezikruží před Janem Škorpíkem. Do sebe se tak pustili Jan Strejček s Ondřejem Malecem. Sudí nějaký čas nechávali potyčce volný průběh, zareagovali až když se oba hráči svalili na zem. Domácí Strejček za to získal dvě minuty za nedovolené bránění a dvě minuty za hrubost, třebíčský Malec 2 + 2 za hrubost.
     
    16:03
    Až nakonec hosté vyhodili kotouč ke Škorpíkovi, od něhož zahájili kališníci další rozehrávku.
     
    15:07
    I Litoměřičtí ve své první přesilovce kombinují na vnějším obvodu útočného pásma a snaží se najít ideální palebnou pozici. Proti tomu se ale obrana Třebíče zatím celkem drží.
     
    14:55
    Hra v plném počtu vydržela jen čtyři vteřiny. Po situaci před třebíčskou brankou si odsedí dvě minuty za držení forvard Horácké Slavie Michal Vodný.
     
    14:51
    Domácí v plném počtu.
     
    14:06
    Počátek první přesilovky Třebíči celkem vycházel. Po vhazování se rychle dostali ke Škorpíkovi a sérií nahrávek hledali ideální moment pro jeho prudké prověření.
     
    12:51
    Tuhý boj před brankou Třebíče přináší své oběti. Na litoměřické straně je jí dvouminutový trest Vojtěcha Střondaly, který obdržel za podrážení.
     
    12:43
    Po krátké době se hra znovu dostala před Pavla Jekela. Litoměřičtí se snaží vybojovat každý centimetr ledu.
     
    11:26
    Třebíčští se snaží kombinací podél mantinelu rozehrát a přesunout hru do útočného pásma. To se jim také podařilo, ovšem stále se jim nedaří dostat k vystřelení na Jana Škorpíka.
     
    10:35
    Stadion dostal svého soupeře pod tlak. Po delší kombinaci zakončil v pohybu Matěj Beran. Pavel Jekel ale tuto šanci dokázal celkem bez obtíží pokrýt.
     
    09:47
    Kombinací mezi Janem Strejčkem a Otakarem Šikem se dostal puk do středního pásma. Od dalšího postupu ale Litoměřické zastavil ofsajd.
     
    09:16
    Rychlý výjezd Třebíče znamenal usazení hostujícího celku v obranném pásmu Litoměřic. Ani oni se ovšem nedokáží dostat ke střele.
     
    08:11
    Stadion se drží nějaký čas v útočném pásmu. Proti nim ale stojí organizovaná obrana Horácké Slavie, přes kterou se ovšem nedokáže domácí tým dostat ke střele.
     
    07:05
    Přes několik hráčů Litoměřic se snažil projít Jan Václavek. Jeho průnik zahořel na Kristianu Kangasovi, který posléze vyjížděl s kotoučem ven z pásma. Ani on ale nebyl úspěšný a Jan Škorpík musel hasit třebíčskou střelu.
     
    05:50
    Nájezd Třebíče zastavil na hranici vstupu do litoměřického obranného pásma zastavil Tomáš Dajčar. Litoměřický bek vyhodil kotouč rychle dopředu a zahájil tak akci svého týmu.
     
    05:37
    Pro zmírnění tlaku před vlastní brankou vyhodili Třebíčští kotouč na zakázané uvolnění.
     
    04:36
    Kotouč do pásma vyhodil podél mantinelu Vojtěch Střondala. V něm ale nenašel žádného ze svých spoluhráčů. Nejblíže k němu tak byl Jakub Jenáček, který vzápětí zahájil postupnou rozehrávku svého týmu.
     
    03:53
    Přes několik třebíčských obránců vypálil Kristian Kangas. Puk se odrazil hned o prvního z nich. Přesto stále zůstal v moci litoměřických hokejistů.
     
    02:39
    Kališníci se snaží probít z rohu ledové plochy a ohrozit prostor těsně před Jekelem. Ven ze sevření se sice dostali, ovšem svou rozehrávku museli prodloužit do pásma středního.
     
    01:22
    Podél pravého mantinelu vyvezl kotouč od vlastní branky až na opačný konec kluziště Peter Jánský. V útočném pásmu s ním však příliš nevymyslel a puk se posléze vrátil zpět do obranného pásma Litoměřic.
     
    00:24
    Úvodní buly sice vyhráli litoměřičtí hokejisté. Ti se ale rychle vrátili ke Škorpíkovi, kde nějaký čas sváděli souboj s Třebíčí, nakonec se ale dokázali prosmýknout k brance Pavla Jekela.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Škorpík (A. Beran) – Mlčák, Klejna, Dajčar, Strejček, Marcel, Kukla – Voženílek, Korkiakoski, M. Kadlec – Jícha, Střondala, Jánský – M. Beran, Přikryl, Šik – Štohanzl, Vitouch, Kangas – D. Sklenář.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – D. Mikyska, Nedbal, Forman, Hort, Jenáček, Furch – Michálek, Šťovíček, T. Havránek – Vodný, Nedvídek, Bittner – Malec, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Havlát, Václavek, Podlaha – Paták.

    Rozhodčí: Zubzanda, Šindel – Flegl, Janíček.
     
    Nejproduktivnější hráči Třebíče:
    Martin Šťovíček – 8 b. (3+5)
    Tomáš Havránek – 7 b. (2+5)
    Lukáš Nedvídek – 6 b. (1+5)

    Nejlepší střelci:
    Martin Šťovíček – 3 trefy
    Denis Kusý – 3 trefy
    Tadeáš Král – 3 trefy

    Brankářská úspěšnost:
    Pavel Jekel – 92,45 %
    Dominik Svoboda – 87,88 %
     
    Nejproduktivnější hráči Stadionu:
    Daniel Voženílek – 10 b. (3+7)
    Martin Kadlec – 9 b. (4+5)
    Vojtěch Střondala – 6 b. (2+4)
    Markus Korkiakoski – 6 b. (2+4)

    Nejlepší střelci:
    Martin Kadlec – 4 trefy
    Daniel Voženílek – 3 trefy
    Patrik Marcel – 3 trefy

    Brankářská úspěšnost:
    Tomáš Král – 94,39 %
    Jan Škorpík – 91,92 %
    Štěpán Lukeš – 89,71 %
     
    V minulé sezóně si oba týmy držely ve vzájemných zápasech stoprocentní bilanci v domácím prostředí. Zatímco Litoměřice v Kalich Areně zvítězily 3:2 a 4:2, tak Třebíč v KNHP ARENĚ 2:1 a 6:3.
     
    Stadionu se tabulkově daří v tuto chvíli o něco lépe. V současné době se drží na šestém místě se získanými šestnácti body po bilancí čtyř výher, jedné výhře v prodloužení a po dvou prohrách v základní hrací době i v prodloužení. Naproti tomu Třebíč je se čtyřbodovou ztrátou o pět pozic v tabulce níže. Na svém kontě má zatím tři výhry, jednu výhru i prohru v prodloužení a čtyři prohry.
     
    Zdravím vás u 10. kola hokejové Chance ligy odsud z Kalich Areny. Domácí HC Stadion Litoměřice vyzve v souboji rozjetou SK Horáckou Slavii Třebíč. Přeji vám příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 17. M. Beran (Jánský, Marcel), 29. Vitouch (Jánský, M. Beran), 43. Korkiakoski (Voženílek), 45. Vitouch (M. Beran)


    HC Stadion Litoměřice: Škorpík (A. Beran) – Mlčák, Klejna, Dajčar, Strejček, Marcel (A), Kukla – Voženílek (C), Korkiakoski, M. Kadlec – Jícha, Střondala, Jánský – M. Beran, Přikryl, Šik – Štohanzl, Vitouch, Kangas – D. Sklenář.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (45. Do. Svoboda) – D. Mikyska, Nedbal (A), Forman, Hort, Jenáček, Furch – Michálek, Šťovíček (A), T. Havránek – Vodný (C), Nedvídek, Bittner – Malec, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Havlát, Václavek, Podlaha – Paták.

    Rozhodčí: Zubzanda, Šindel – Flegl, Janíček

    Diváci: 912
    thejrc.org