Žižkov – Vyšehrad 1:0 (kon.) | Varnsdorf – Vlašim 2:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
1:0 (1:0)
FC Slavoj Vyšehrad
Neděle 06.10.2019, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Krásné ráno všem fotbalovým fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání Fortuna : Národní liga mezi FK Viktoria Žižkov a FC Slavoj Vyšehrad. Zápas začíná v 10:15 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    V dalším druholigovém malém pražském derby bude vidět souboj dvou celků, které měli podle očekávání bojovat o udržení v druhé nejvyšší tuzemské soutěži. Realita je zatím ale někde jinde, Žižkov si drží pohodlný náskok na sestupové pozice a vypadá to, že zabojuje o pozice ve středu tabulky, Vyšehrad v minulém kole zvládl důležitý souboj s tápajícím Varnsdorfem a vytvořil si tak čtyřbodový náskok na patnáctý Sokolov.

    Oba celky se pravidelně střetávají v přípravě a v národním poháru. Statisticky je zatím úspěšnější žižkovská Viktoria, ta z posledních osmi vzájemných střetnutí vyhrála pětkrát.

    Nedělní utkání odřídí mezinárodní rozhodčí Pavel Královec, po lajnách mu budou pomáhat Ivo Nádvorník a Jan Hurych.

    POSLEDNÍ 3 UTKÁNÍ:

    21.01.2018 Vyšehrad – Žižkov 1:1
    11.07.2018 Žižkov – Vyšehrad 3:2
    10.07.2019 Vyšehrad – Žižkov 1:2
     
    FK VIKTORIA ŽIŽKOV

    Žižkovská Viktoria zažívá jeden z nejlepších vstupů do druholigové sezóny za několik posledních let. Nejenže se po deseti kolech nachází na slušném sedmém místě, navíc nadále pokračuje i v národní poháru, ve kterém si v minulém kole poradila s prvoligovou Karvinou.

    Červeno-bílým fotbalistům se daří zejména doma na Žižkově, odkud si plný bodový počet dokázali odvést pouze hráči Hradce Králové. Naposledy zde cenné body ztratila i favorizovaná Jihlava.

    POSLEDNÍCH 5 UTKÁNÍ:

    31.08.2019 Líšeň – Žižkov 3:3
    15.09.2019 Žižkov – Hradec Králové 1:2
    21.09.2019 Třinec – Žižkov 4:2
    25.09.2019 Karviná – Žižkov 0:2
    29.09.2019 Žižkov – Jihlava 1:1
    Žižkovská Viktoria poměrně překvapivě vyhrála v Karviné a postoupila do dalšího kola národního poháru. V tom se vydá do Uherského Hradiště, kde se utká s tamním Slováckem.

     
    FC SLAVOJ VYŠEHRAD

    Roman Veselý (trenér): "Připravujeme se na Viktorku pečlivě, stejně jako na každého jiného soupeře. Tak jako všichni, i Žižkov má své slabiny a my se jich budeme snažit využít. Samozřejmě však musíme předvést lepší výkon než naposledy proti Varnsdorfu."

    --------------------------

    Nováčka druhé ligy z Vyšehradu zatím trápí zejména bodový zisk z venkovních zápasů, zatímco z domácího strahovské stadionu si hráči Slavoje udělali takřka nezdolnou pevnost, z venkovních hřišť si zatím odvezli jediný bod za remízu v brněnské Líšni.

    Důležitým okamžikem celé sezóny pro hostující hráče ale může být výhra nad posledním Varnsdorfem. Do toho šli hráči modro-bílého celku po vysoké prohře s pražskou Slavií 0:8 a s pětizápasovou sérií bez získaného bodu. V bojovném utkání se nakonec ale dvakrát prosadil Denis Laňka, který tak pomohl svému týmu vykopat klíčové vítězství 3:1.

    POSLEDNÍCH 5 UTKÁNÍ:

    31.08.2019 Chrudim – Vyšehrad 3:2
    14.08.2019 Vyšehrad – Třinec 1:2
    21.09.2019 Hradec Králové – Vyšehrad 1:0
    25.09.2019 Slavia – Vyšehrad 8:0
    28.09.2019 Vyšehrad – Varnsdorf 3:1
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražského Žižkova. Kde za půlhodinu začne duel mezi domácí Viktorkou a Slavojem Vyšehrad. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Tusjak, Březina, Opluštil, Urbanec – Jaroslav Diviš, Bazal, Batioja, Řezáč, Súkenník – Martan.
    Náhradníci: P. Soukup – Muleme, Maksić, Petrlák, Gil, Halgoš.

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – T. Jablonský, Švejdík, Nitrianský, Šandera – Kozel – Verner, Drobílek (C) – Laňka, Veselý, Rataj.
    Náhradníci: Dočekal – V. Mareš, Drozda, Brejcha, Alexandr, Vejvar, Mashike Sukisa.

    Rozhodčí: Pavel Královec – Ivo Nádvorník, Jan Hurych.
     
    Hráči už nastupují na hrací plochu. Domácí Viktoriáni nastoupí v klasických v červeno-bílých dresech, hosté z nedalekého Vyšehradu přijeli v modré.
     
    Kapitán domácího Žižkova Milan Švenger si už podává ruce s Filipem Drobílkem. Při úvodním losu byl tím šťastnějším kapitán Slavoje, který si vybral stranu blíže domácímu kotli. Viktoria tak bude mít výhodu úvodního výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstaral domácí Filip Drobílek. Dnešní zápas může začít!
     
    1
    Průnik po pravé straně vystihl hostující Ondřej Švejdík, zkušený obránce bez váhání odkopl míč do zámezí.
     
    1
    Josef Bazal si nedokázal zpracovat aut ze strany, míč, který zasáhl pouze holeni, mu utekl do zámezí za branku Slavoje.
     
    2
    Miroslav Verner chtěl vysokým pasem za domácí obranu najít nabíhajícího Tomáše Jablonského. Pas vyšehradského záložníka ale byl až moc dlouhý, Žižkov tak bude odkopávat od vlastní branky.
     
    3
    A máme tu první šanci dnešního zápasu! Filip Drobílek si šikovně naběhl do prostoru penaltového puntíku na centr z hloubi pole, míč ale těsně podskočil.
     
    4
    Přízemní centr Luboše Tusjaka z levé strany vystihl Ondřej Švejdík, který bez váhání odkopl míč daleko na polovinu soupeře. U míče je tak nyní gólman Milana Švengera.
     
    5
    Nepřesný výkop Martin Otáhala končí v autu.
     
    6
    Technické zakončení Miroslava Vernera po přihrávce z pravé strany zpoza vápna postrádalo razanci i přesnost. Míč po zakončení placírkou sotva doplachtil do zámezí vedle levé tyče žižkovské branky.
     
    7
    Luboš Tusjak nedokázal na levé straně hřiště projít přes Vojtěcha Šanderu. Šikovný strahovský obránce ho totiž obral o míč.
     
    8
    Dlouhý pas na levou stranu dokázal ještě Luboš Tusjak nacentrovat do vápna, tam se do zakončení před přední tyči dostal Ladislav Martan. Jeho prodloužení přízemního centru do vápna ale nenašlo nikoho z hráčů v červeno-bílém dresu.
     
    9
    Ladislav Martan si špatně zpracoval míč, čehož využil Miroslav Verner, který ho dobrým skluzem obral o míč a založil tak nadějný protiútok. Ten se ale nepovedlo hráčům pražského Vyšehradu dotáhnout do úspěšného konce, přihrávku z levé strany na Filipa Drobílka totiž vystihl jeden z obránců.
     
    10
    Kombinace Vyšehradu končí ofsajdem, ve kterém jednoho ze svých spoluhráčů našel dlouhým výkopem Milan Nitrianský.
     
    11
    Pas Vojtěcha Šandery na pravé křídlo vystihl Jaroslav Diviš, který z první špičkou kopačky poslal míč mimo hrací plochu. Vyšehrad bude házet aut.
     
    12
    Vojtěch Šandera šel do souboje o míč u pravé lajny až příliš nebojácně, rozhodčí proto odpískal faul. Žižkov se tak trochu se štěstím aspoň na chvíli vymaní z nepříjemného hostujícího tlaku.
     
    13
    David Březina musel na polovině zatáhnout za záchranou brzdu, když k zemi stáhl Daniela Kozla. Rozhodčí žižkovskému hráči jasně vysvětlil, že pokud uvidí ještě jeden podobný zákrok, už mu udělí žlutou kartu.
     
    14
    Marek Opluštil (Žižkov) v hlavičkovém souboji tvrdě sestřelil Miroslava Vernera. Krom žluté karty pro žižkovského obránce bude Vyšehrad zahrávat i nadějnou standardní situaci.
     
    15
    Do zakončení přímého volného kopu se postavil obránce Milan Nitrianský. S jeho přízemní trefou k levé tyči si ale dokázal poradit dobrým zákrokem Milan Švenger.
     
    16
    Patička Ladislava Martana na levé křídlo našla pouze jednoho z hostujících obránců. Žižkovská Viktoria si určitě představovala jiný vstup do dnešního zápasu.
     
    17
    Pro centr Luboše Tusjaka z hloubi pole z levé strany si bez problémů vyskočil Martin Otáhal, který schoval míč v rukavicích.
     
    18
    Augusto Batioja parádním pasem za hostující obranu poslal do nadějné střelecké pozice Ladislava Martana. Žižkovskému střelci ale nevyšel krok, jeho nerazantní trefa tak nakonec skončila bez větších potíží v rukavicích Martina Otáhala.
     
    19
    Filip Drobílek svým centrem z hloubi pole z pravé strany nenašel ve vápně nikoho z hráčů v modrém.
     
    20
    Jakub Urbanec sice dobrou narážečkou našel na pravé straně volného Luboše Tusjaka, ten se ale nacházel v ofsajdu, což neuniklo pomeznímu rozhodčímu.
     
    21
    Michal Řezáč se parádně na levé straně kličkou do strany uvolnil od obránce a z hranice šestnáctky nacentroval. Balón přeletěl celé vápno a skončil u jednoho z obránců Vyšehradu na druhé straně hřiště.
     
    22
    Žižkov kombinuje na polovině soupeře, marně ale hledá skulinku v obraně Vyšehradu.
     
    23
    Pas za hostující obranu od Josefa Bazala byl až moc dlouhý a skončil u Martina Otáhala.
     
    24
    Do prvního hostujícího zakončení se dostal na hranici šestnáctky po přihrávce ze středu hřiště Vojtěch Šandera. Razantní trefa vyšehradského pravého obránce letěla těsně nad břevnem domácí branky.
     
    25
    Michal Řezáč byl u pasu za hostující obranu pozdě, jako první se k míči dostal dobře postavený Martin Otáhal.
     
    26
    Luboš Tusjak poslal dobrý pas za obranu po levé straně na Ladislava Martana, ten se ale od míče nechal odstavit Milan Nitrianský, který balón pokryl až do té doby, než překročil brankovou lajnu a skončil tak v zámezí za hostující brankou.
     
    27
    Centr Luboše Tusjaka po přihrávce od Ladislava Martana z levé strany hřiště srazil do zámezí obětavým skluzem Vojtěch Šandera.
     
    28
    Augusto Batioja byl v souboji o míč s Michala Ratajem pozdě a vyšehradského útočníka skluzem tvrdě sestřelil. Rozhodčí ale ponechal výhodu, hra tak bude pokračovat.
     
    28
    Na pravé straně teď musel zmatek v žižkovské obraně hasit dobrým vyběhnutím Milan Švenger, který parádní zákrokem vystihl pas pod sebe od Vojtěcha Šandery.
     
    29
    Závar před hostující brankou! Na centr Luboše Tusjaka z levé strany dosáhl Augusto Batioja, z těžké pozice ale nedokázal balón usměrnit mezi tři tyče hostující branky.
     
    30
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Tak to byl parádní gól! Luboš Tusjak přízemním centrem z levé strany našel před hostující brankou v prostoru puntíku pro penaltu úplně volného JAROSLAVA DIVIŠE. Žižkovský záložník parádním zakončením k tyči nedal hostujícímu gólmanovi Martinu Otáhalovi šanci a skóroval.
     
    31
    Tak to byla fotbalová paráda! Luboš Tusjak se zbavil na levé straně jednoho obránce zaseknutím, toho druhého si parádně obhodil. Jeho přihrávka pod sebe našla na hranici vápna Josefa Bazala, který míč svou technickou střelou poslal těsně nad břevno vyšehradské branky.
     
    32
    Míč se se štěstím odrazil na hranici vápna k Filipu Drobílkovi. Hostující kapitán ale nedokázal přes před ním stojícího obránce zakončit.
     
    33
    Centr z levé strany propadl na hranici šestnáctky až k Danielu Kozlovi. Vyšehradský záložník z nadějné pozice poslal razantní střelu doprostřed branky, kde si s ním ale dobrým zákrokem poradil zatím bezchybně chytající Milan Švenger.
     
    34
    Dlouhý výkop Milana Švengera po sérii hlavičkových soubojů končí až u Martina Otáhala.
     
    35
    Centr Vojtěcha Šandery z levé strany srazil jeden z obránců stehem do zámezí. Vyšehrad bude kopat roh.
     
    36
    Miroslav Verner svým centrem od rohového praporku sice našel Milana Nitrianského, hostující obránce ale z poměrně těžké pozice nedokázal míč trefit optimálně. Ten tak skočil v zámezí.
     
    37
    Augusto Batioja si šikovně došel pro faul na levé straně hřiště. Žižkov tak bude zahrávat nadějný volný kop z levé strany hřiště.
     
    38
    Pro centr Davida Březiny na zadní tyč hostující branky si vyskočil Milan Nitrianský, který bez problémů odhlavičkoval míč do bezpečí daleko od vlastní branky.
     
    39
    Ladislav Martan se nedokázal na hranici prosmýknout kolem dvojice obránců, jeden z hostujících stoperů ho totiž dobrým zákrokem připravil o míč.
     
    40
    Augusto Batioja našel na hranici šestnáctky volného Jakuba Urbance, ten se trochu sobecky rozhodl pro střelu, která nakonec skončila uprostřed branky v rukavicích Martina Otáhala.
     
    41
    Jaroslavu Divišovi se po přihrávce od Luboše Tusjaka zamotal míč pod nohama, čehož využil jeden z hostujících obránců, který jediného dnešního střelce obral o míč.
     
    42
    Pro centr z levé strany si naběhl Jaroslav Diviš, přes dotírajícího obránce se ale nakonec nedostal do zakončení.
     
    43
    Nadějná hostující akce končí ofsajdem.
     
    44
    Žižkov kombinuje na vlastní polovině a do útoku se nijak nežene.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce, žižkovská Viktorka zatím vede po čtyřiceti pěti minutách hry v malém pražském derby nad Vyšehradem 1:0. Jedinou branku prvního dějství dnešního utkání vsítil Jaroslav Diviš.

    První gól jsme mohli vidět až po půlhodině hry. Luboš Tusjak přízemním centrem z levé strany našel před hostující brankou v prostoru puntíku pro penaltu úplně volného Jaroslava Diviše, domácí záložník parádní trefou z první k levé tyči vstřelil úvodní a jedinou branku poločasu. Do nadějné střelce pozice se z hranice šestnáctky dostal o tři minuty Daniel Kozel, z nadějné pozice ale poslal míč pouze doprostřed branky, kde už stál připravený Milan Švenger.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:15.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodního výkopu druhého poločasu se ujal Lukáš Veselý.
     
    47
    Filip Drobílek v rychlostním souboji s Michalem Řezáčem žižkovského obránce stáhl k zemi.
     
    47
    Žižkovská Viktoria kombinuje na vlastní polovině. Vyšehrad je i přes nepříznivý vývoj zápasu stažený na vlastní polovině a rozehrávku domácích pořádně nenapadá.
     
    48
    Ladislav Martan byl v souboji o míč na polovině hřiště udeřen do obličeje, domácí hráči budou zahrávat volný kop. Fotbalisté v červeno-bílém se už staví do hostujícího vápna.
     
    49
    Centr z hloubi hřiště hostující branku neohrozil, jeden z domácích hráčů ale zůstal ležet na zemi a vypadá to, že potřebuje ošetřit.
     
    50
    Michal Řezáč u lajny tvrdě zajel do Denise Laňku. Tohle mohlo být na žlutou, rozhodčí jí nakonec ale neudělil.
     
    51
    Josef Bazal si na vlastní polovině šikovně došel pro faul.
     
    52
    A máme tu další faul. Ladislav Martan si v souboji s Daniel Kozlem pomohl nedovoleným způsobem, což neuniklo rozhodčímu, který bez váhání odpískal už třetí faul během chvilky.
     
    53
    Přízemní centr zleva se rozhodl Ladislav Martan pustit mezi nohama ještě na hráče za sebe, k míči se nakonec ale jako první dostal jeden z hostujících obránců.
     
    54
    Denis Laňka se šikovně na levé straně hřiště uvolnil od obránce a nacentroval, k jeho příliš dlouhému centru se na druhé straně hřiště dostal Michal Rataj. Ani jeho centr ale žádného z hostujících fotbalistů v domácím vápně nenašel.
     
    55
    Ladislav Martan (Žižkov) dostává po přerušení hry žlutou kartu za nevybíravý zákrok na polovině hřiště.
     
    55
    Žižkov bude kopat roh.
     
    Dnešní utkání sleduje 1021 diváků.
     
    56
    Tak to byla obrovská šance! Centr od Michala Řezáče z pravé strany hřiště propadl až k Augustu Batiojovi, ekvádorský záložník z nadějné pozice z bezprostřední blízkosti nedokázal ani nadvakrát prostřelit hostující brankáře. Poprvé trefil obránce před sebou, podruhé míč zamířil pouze doprostřed branky, kde přesouvající Martin Otáhal stál.
     
    57
    Augusto Batioja si šikovně došel pro faul na vlastní půlce. Vyšehrad si zatím nedokázal ve druhém poločase vytvořit takřka žádnou šanci.
     
    58
    Centr Vojtěcha Šandery z pravé strany našel pouze hlavu jednoho z obránců, který bez problémů odhlavičkoval míč do bezpečí od vlastní branky.
     
    59
    Pas Jakuba Urbance za hostující obranu byl až moc dlouhý, bez problémů si totiž pro něj vyběhl Martin Otáhal.
     
    59
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Michal Rataj, přichází Elvis Mashike Sukisa.
     
    60
    Dlouhý výkop Martin Otáhala přeskočil hlavičkující dvojici u pomezní lajny a skončil v zámezí.
     
    61
    Vyšehrad kombinuje na vlastní polovině, má zatím ale obrovské problémy s přechodem do útoku přes polovinu hřiště.
     
    62
    Jeden z domácích hráčů zůstal po hlavičkovém souboji ležet na zemi, hra je přerušena. Ladislav Martan už se ale zvedá a vypadá to, že by měl v dnešním zápasem pokračovat.
     
    63
    Parádní pas za obranu dostal Miroslav Verner. Hostující záložník se dokázal silově prosadit přes dvojici stoperů a z první těsně za hranicí šestnáctky vystřelil, jeho trefa nakonec letěla těsně nad břevnem žižkovské branky. Hráči Vyšehradu se sice ještě dožadovali rohu, hlavní rozhodčí ale jejich prosby nevyslyšel.
     
    64
    David Březina byl v souboji o míč na polovině hřiště tvrdě zfaulován jedním z protihráčů. Hra se přitvrzuje.
     
    65
    Elvis Mashike Sukisa v hlavičkovém souboji sestřelil svou statnou postavou Michala Řezáče.
     
    66
    Pro další faul na polovině si došel Jakub Urbanec.
     
    67
    Parádní pas na pravé křídlo teď dostal z hloubi pole nabíhající Josef Bazal. Rychlonohý žižkovský záložník se ale v momentu přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    68
    Kousek za polovinou hřiště byl k zemi stažen Miroslav Verner. Vyšehrad tak bude zahrávat nadějnou standardní situaci. Uvidíme vyrovnání?
     
    69
    Nízký centr faulovaného Miroslava Vernera letěl pouze na hlavu prvního obránce, který míč bez problémů odhlavičkoval do bezpečí od vlastní branky.
     
    70
    Dlouhý pas Miroslava Vernera za domácí obranu nenašel nikoho z hostujících útočníků. Šikovný vyšehradský záložník si za to poslechl od trenéra několik vyčítavých slov.
     
    71
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází Luis Gil.
     
    72
    Po faulu kousek za polovinou hřiště bude volný kop rozehrávat žižkovská Viktorka.
     
    73
    Nízký centr Luboše Tusjaka z hloubi pole skončil pouze u jednoho z obránců, který bez váhání poslal míč do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    73
    Po sraženém centru z levé strany budou Viktoriáni zahrávat roh.
     
    74
    Centr Luboše Tusjaka od rohového praporku prodloužil jeden z domácích hráčů u přední tyče dál do vápna, tak se k míči už dostal ale pouze hostující obránci.
     
    75
    Na zemi zůstal po tvrdém souboji o míč ležet Denis Laňka, který schytal ránu do hlavy. Vypadá to, že je ale v pořádku, a že by v zápase měl bezpochyby pokračovat.
     
    76
    Žižkov dal gól! Ten ale neplatí Ladislav Martan po povedené kličce do strany našel na hranici šestnáctky úplně volného Josefa Bazala, ten parádní trefou k levé tyči donutil Martin Otáhala k robinzonádě. Vyšehradský gólman nakonec ale dokázal míč vyrazit pouze před sebe, kde do sítě doklepl balón jeden z žižkovských útočníků. Ten se ale v momentu první střely nacházel ofsajdu, což neuniklo pomeznímu rozhodčímu, který signalizoval ofsajd.
     
    77
    Luis Gil se uvolnil přes dvojici hráčů do střely zpoza vápna. Jeho trefa ale nakonec letěla vysoko nad břevnem hostující branky.
     
    79
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Daniel Kozel, přichází Vojtěch Mareš.
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Filip Drobílek, přichází Jan Vejvar.
     
    80
    Miroslav Verner (Vyšehrad) si za svůj nevybíravý zákrok na polovině hřiště vysloužil žlutou kartu.
     
    81
    Denis Laňka si v souboji na levé straně hřiště s Ladislavem Martanem pomohl popostrčením žižkovského útočníka. Rozhodčí píská faul a ukončuje tak nadějný útok Vyšehradu. Do konce zbývá už jen necelých deset minut.
     
    82
    Elvis Mashike Sukisa v obklíčení tří obránců získal pro svůj tým nakonec aspoň autové vhazování.
     
    83
    Po sraženém centru Jana Vejvara z pravé strany bude Vyšehrad zahrávat roh.
     
    84
    Tak to byla šance! Centr z pravé strany propadl na zadní tyč až k Ondřeji Švejdíkovi, zkušený hostující obránce, který má za sebou mimo jiné i angažmá v žižkovské Viktorce, se tak rázem ocitl před poloprázdnou domácí brankou. Ze stoprocentní pozice ale nakonec dokázal vypálit míč pouze do tyče.
     
    85
    Centr z levé strany srazil jeden z hostujících obránců nohou do zámezí. Viktoriáni budou házet aut.
     
    87
    Michal Řezáč (Žižkov) dostal za nesportovní chování žlutou kartu.
     
    88
    Centr Miroslava Vernera z hloubi pole odhlavičkoval jeden z obránců Žižkova zpět k vyšehradskému záložníkovi na levou stranu hřiště. Druhý hostující centr Vyšehradu už ale domácí branku ohrozit nemohl, jeden z útočníků se totiž nacházel v ofsajdu.
     
    89
    Lukáš Veselý na polovině hřiště k zemi stáhl Marka Opluštila.
     
    89
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jaroslav Diviš, přichází Miroslav Petrlák.
     
    90
    Domácí obrana ustála i další tlak Vyšehradu. Zápas už se chýlí ke konci.
     
    90
    Rozhodčí nastavil čtyři minuty navíc.
     
    90+1
    Centr Denise Laňky z levé strany na zadní tyč našel pouze hlavu jednoho z obránců.
     
    90+2
    Jeden z domácích hráčů získal pro svůj tým vhazování kousek od branky Vyšehradu. Do konce zápasu už zbývá přibližně pouze nějakých 120 sekund.
     
    90+3
    Nadějný pas Michala Řezáče za hostující obranu musel dobrým skluzem srazit k vlastnímu gólmanovi Milan Nitrianský. Kdyby byl v souboji o míč o trošku později, byla by z toho jasná červená.
     
    90+4
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Filip Halgoš.
     
    90+4
    Centr Miroslava Petrláka z pravé strany uklidil Martin Otáhal v rukavicích. Tohle mohl být velká šance pro Žižkov.
     
    90+4
    Michal Řezáč (Žižkov) byl v souboji s Denisem Laňkou příliš pozdě a vyšehradského záložníka sestřelil. Od rozhodčího za to uviděl už druhou žlutou kartu v dnešním utkání, což znamená, že dnešní zápas pro něj končí. Vyšehrad navíc bude mít k dispozici nadějnou standardní situaci.
     
    90+4
    Centr Miroslava Vernera našel ve středu hřiště jednoho z hostujících hráčů, který obratem míč prodloužil na přední tyč na volného Milana Nitrianského. Zkušený hostující obránce z nadějné pozice razantní hlavičkou těsně přestřelil domácí branku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Žižkov vyhrává v malém pražském derby tím nejtěsnějším výsledkem na Vyšehradem. Jediný střelcem dnešního zápasu se stal Jaroslav Diviš, který svůj tým posunul na sedmou příčku.

    První gól jsme mohli vidět až po půlhodině hry. Luboš Tusjak přízemním centrem z levé strany našel před hostující brankou v prostoru puntíku pro penaltu úplně volného Jaroslava Diviše, domácí záložník parádní trefou z první k levé tyči vstřelil úvodní a jedinou branku poločasu. Do nadějné střelce pozice se z hranice šestnáctky dostal o tři minuty Daniel Kozel, z nadějné pozice ale poslal míč pouze doprostřed branky, kde už stál připravený Milan Švenger.

    Ve druhém poločasu nebyla k vidění žádná branka. V 56. minutě se sice po centru od rohového praporku dostal do dvojnásobného zakončení z nadějné pozice ekvádorský záložník Augusto Batioja. Ani nadvakrát ale nedokázal prostřelit hostujícího gólmana. V 76. minutě se mohli domácí fotbalisté radovat ze vstřeleného gólu, ten nakonec ale nebyl kvůli ofsajdu skórujícího hráče uznán. Obrovskou šanci na vyrovnání měl v 84. minutě hostující obránce Ondřej Švejdík, z takřka stoprocentní pozice u zadní tyče ale trefil pouze tyč žižkovské branky.

    Na závěr dnešního utkání byl vyloučen Michal Řezáč, z následné standardní situace se do nadějné pozice pro zakončení hlavou dostal ještě Milan Nitrianský. Branku pražské Viktorky ale nakonec minul.
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (12:14:00)

    Libor Kokoška

    Branky: 30. Jaroslav Diviš

    Karty:   14. Opluštil (ZIZ), 55. Martan (ZIZ), 87. Řezáč (ZIZ) – 80. Verner (VYS)   90+4. Řezáč (ZIZ)


    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Tusjak, Březina, Opluštil, Urbanec (90+4. Halgoš) – Jaroslav Diviš (89. Petrlák), Bazal, Batioja (71. Gil), Řezáč, Súkenník – Martan.
    Náhradníci: P. Soukup – Muleme, Maksić, Petrlák, Gil, Halgoš.

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – T. Jablonský, Švejdík, Nitrianský, Šandera – Kozel (79. V. Mareš) – Verner, Drobílek (C) (79. Vejvar) – Laňka, Veselý, Rataj (59. Mashike Sukisa).
    Náhradníci: Dočekal – V. Mareš, Drozda, Brejcha, Alexandr, Vejvar, Mashike Sukisa.

    Rozhodčí: Pavel Královec – Ivo Nádvorník, Jan Hurych

    Diváci: 1021
    ocianews.com